-
Φίλε μου το οδήγησες και το βρηκες tail happy?
Γιατί εγω που το έκανα το βρήκα επιεικώς για μπατσες το αυτοκινητο
Ειδικά το tail happy χοροπηδηχτό πίσω μέρος του -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Ειδικά το tail happy χοροπηδηχτό πίσω μέρος τουΥπο πιεση ειναι tail happy αλλα οχι με την ενοια της τοποθέτησης και του lift off oversteer... Απλα χανει τον κωλο του ατσαλα αφου εχουν γονατισει οι αναρτησεις.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Αλέξανδρε αυτό το πράγμα κακο στησιμο το λεω εγώ όχι tail happy
-
Ειδικά το tail happy χοροπηδηχτό πίσω μέρος τουΤυγχάνει να έχει γνωστός το ecoboost με τα 180 (έκδοση sport) και δεν έχω κάνει απλό test drive στην Συγγρού με τον πωλητή δίπλα αλλά το έχω οδηγήσει και σε ορεινό στροφιλίκι με μέτρια άσφαλτο όπου το αυτοκίνητο άκουγε μια χαρά είτε με τιμονιά και flick πριν την στροφή είτε με άφημα μέσα στη στροφή. Γύριζε η ουρά τόσο ώστε να εξαλειφθεί η όποια υποστροφή και να βγεις ελαφρώς υπερστροφικά και με τους τροχούς ίσιους. Δεν κάνεις τον καλύτερο χρόνο αλλά σε δρόμο με χαμηλή πρόσφυση σίγουρα διασκεδάζεις. Με καθαρές γραμμές θέλει οικονομία στο γκάζι βέβαια στην έξοδο (τουλάχιστον το 180αρι) αλλά γενικά το βρήκα σχετικά ρυθμίσιμο, συμμετοχικό και αρκετά ευχάριστο, σε καμία περίπτωση όμως σαν το παλιό καλό ΜΚ1 που είχα επί 3 χρόνια στην κατοχή μου και το οποίο το έκανες κυριολεκτικά ότι ήθελες.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
σε καμία περίπτωση όμως σαν το παλιό καλό ΜΚ1 που είχα επί 3 χρόνια στην κατοχή μου και το οποίο το έκανες κυριολεκτικά ότι ήθελες.Ούτε σαν το πιο ολοκληρωμένο ΜΚ2. Το ΜΚ1 καλό κι άγιο αλλά ξέχασαν να βάλουν μοτέρ, ενώ και τα φρένα δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
σε καμία περίπτωση όμως σαν το παλιό καλό ΜΚ1 που είχα επί 3 χρόνια στην κατοχή μου και το οποίο το έκανες κυριολεκτικά ότι ήθελες.
Ούτε σαν το πιο ολοκληρωμένο ΜΚ2. Το ΜΚ1 καλό κι άγιο αλλά ξέχασαν να βάλουν μοτέρ, ενώ και τα φρένα δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο.
Από το mk2 προτιμώ το mk1 όσον αφορά τιμόνι, αναρτήσεις. Το 1.6 των 100 ίππων που είχα πνιγόταν από τις υπερβολικά μακριές σχέσεις του κιβωτίου, θυμάμαι ότι σε ανηφορικές φουρκέτες κούμπωνα 1η εν κινήσει στην είσοδο γιατί η 2α (που έσπαγε στα 100!) κρέμαγε τελείως το μοτέρ. Γενικά όμως η control blade πίσω έκανε θαύματα, πολύ αργότερα ανακάλυψαν οι υπόλοιποι στην κατηγορία τους πολλαπλούς συνδέσμους, το δε τιμόνι αποτελεί σημείο αναφοράς σε ''οικογενειακό'' προσθιοκίνητο (προσωπική άποψη). Το megane είναι πολύ ευχάριστο οδηγικά αλλά δεν είναι τόσο ρυθμίσιμο όσο το focus (το πίσω μέρος είναι λιγότερο συμμετοχικό), το τιμόνι του είναι 1-2 κλικ πιο κάτω σε πληροφόρηση και είναι πιο απόλυτο όταν ξεκολλήσει η ουρά. Πάντως στα 16.500 που βγαίνει το 1.5 dci το θεωρώ πολύ καλή επιλογή και σαφώς καλύτερη από το focus που πρέπει να βγαίνει μετά τις εκπτώσεις πάνω από 18.000 ευρώ.
-
Μιλώντας για Focus Mk1 1600, σίγουρα το κιβώτιο ήταν για γέλια αλλά και το μοτέρ ανύπαρκτο, ειδικά ψηλά (στις χαμηλομεσαίες ήταν σχετικά ροπάτο). Οι αναρτήσεις και το τιμόνι όντως κορυφαία, αν και όχι στα επίπεδα της (πολύ ακριβότερης) 147.
Δυστυχώς για το Megane 3 δεν έχω άποψη, αλλά το Focus Mk3 ήταν απογοήτευση για μένα μετά από τα 1600άρια Μκ1 (το πιο παιχνιδιάρικο) και Μκ2 (το πιο γρήγορο/ολοκληρωμένο ως τότε, με σωστό μοτέρ 115 ίππων και κοντό κιβώτιο). Έφτιαξαν επιτέλους μοτέρ στο Μκ3 αλλά χάλασαν το στήσιμο...
-
Η 147 είναι άλλο καπέλο, εξαιρετικό μπροστινό και πολύ γρήγορο και ακριβές τιμόνι αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν ρυθμίσιμη και διασκεδαστική όσο το mk1. Έστριβε όπως ερχόταν με το μπροστινό βιδωμένο εκεί που σημάδευες και την ουρά να ακολουθεί αλλά χωρίς υπερστροφικές τάσεις, δεν άφηνε περιθώρια για τοποθέτηση πριν τη στροφή και δεν άκουγε στο άσε το πίσω μέρος. Την 147 την πήγαινε γρήγορα ο καθένας, το focus απαιτούσε γνώσεις και εγρήγορση εκεί κοντά στο όριο για να ακολουθήσει στους ίδιους ρυθμούς αλλά προσφέροντας περισσότερη απόλαυση. Στο mk3 η ford επέλεξε να δώσει έμφαση στην άνεση-ποιότητα κύλισης αλλά δεν μπορώ να πω ότι χάλασαν το στήσιμο. Προφανώς οι αγοραστές απαιτούν περισσότερη άνεση και ευκολία οδήγησης παρά απόλυτη οδηγική αίσθηση. Το mk3 προσπαθεί να τα συνδυάσει όλα αλλά σε αυτή την προσπάθεια έχει απωλέσει τον υπερτονισμένο fun to drive factor που είχαν οι προηγούμενες γενιές χωρίς να έχει γκολφοποιηθεί κιόλας.
-
Η 147 ήταν σαφώς πιο σταθερή πίσω αλλά πήγαινε εκεί όπου σημάδευες, χωρίς μα και μου. Συμφωνούμε λοιπόν ότι ήταν ένα όργανο ακριβείας. Το Focus Mk1 συχνά πυκνά έκανε τσαλιμάκια που ήταν μεν ευχάριστα αλλά έχανες σε χρόνο και ευστάθεια. Το Mk3 3 όμως δεν ξέρω αν θα έπρεπε να ονομάζεται Focus... είναι τόσο διαφορετικό οδηγικά σε σχέση με τα άλλα δύο... Τέλος όμως το off topic γιατί θα μας κυνηγήσουν.
-
Καλησπέρα παιδιά.Έχω ένα renault megane iii coupe 1.4 tce και μόλις έληξε η εγγύηση(2 έτη) άρχισε να αναβοσβήνει το λαμπάκι του αερόσακου.Στην αντιπροσωπεία μου είπαν να αλλάξω την καλωδίωση που ήταν πανάκριβη(που περνάει από το κάθισμα του οδηγού)- δεν τους εμπιστεύομαι όμως. Δεν το έχω πειράξει και τώρα τελευταία ανάβει περισσότερο. Ξέρει κανείς τι μπορώ να κάνω?
-
Σε προηγούμενα μοντέλα είχε να κάνει με την μη καλή επαφή που έκαναν οι φίσες κάτω από το κάθισμα. Η λύση ήταν η κόλληση αυτών.
-
Και πιθανοτατα είναι το ίδιο προβλημα
Φίλε πηγαινε σε 2-3 συνεργεια να τσεκαρεις τι θα σου πουν αν και πρέπει να ειναι η φυσα η οποία απο το άνοιξε κλεισε του καθισματος χαλαρωνει.Η λυση ειναι αυτη που σου λεει ο φίλος Famas -
Ευχαριστώ για τις συμβουλές! Θα το ψάξω!
-
Μετά από πάρα πολύ σκέψη (Ειδικά για τους πίσω χώρους) καταλήγω στο Megan GT Line 1,6 dci λευκό περλέ ή μπλε.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ εδώ η αντιπροσωπεία ΔΕΝ φέρνει το Grand Tourer (το στέισον δλδ) αλλιώς θα επέλεγα αυτό αβλεπεί. -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Μετά από πάρα πολύ σκέψη (Ειδικά για τους πίσω χώρους) καταλήγω στο Megan GT Line 1,6 dci λευκό περλέ ή μπλε.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ εδώ η αντιπροσωπεία ΔΕΝ φέρνει το Grand Tourer (το στέισον δλδ) αλλιώς θα επέλεγα αυτό αβλεπεί.Δεν το φέρνει αλλα νομιζω μπορεις να το παραγγείλεις
-
Εχω δει πολλα tourer στον δρομο......ψηνομουν και εγω....ειναι ομως χαλια, δεν εχει καθολου χωρους πισω ουτως η αλλως και σαν station ειναι καταπιεσμενο.
Do yourself a favor.......πηγενε καπου και δες το c5 tourer , ειναι ισως το πιο ομορφο , αρχοντικο, tourer. Ερχεται με 115 και φοβερη ροπη, αυτο που χρειαζεσαι δηλαδη, εχει επιταχυνσεις εν κινηση σε επιπεδο 150 ιππων βενζινης , το ανεβαζεις ανετα οποτε θελεις μεχρι 145 ιππους και 38 κιλα ροπη και απλα δεν παιζεται. Νομιζω οτι αυτη την περιοδο τα χαριζουν στην σιτροεν εγω την πατησα και πηρα το c4 , diesel ehdi. Οχι οτι μετανιωσα αλλα το c 5 ειναι αμαξαρα. -
Τι δεν έχει?
Καταπιεσμένο?
Σοβαρα τώρα? -
ΔΥΣΤΥΧΩΣ εδώ η αντιπροσωπεία ΔΕΝ φέρνει το Grand Tourer (το στέισον δλδ) αλλιώς θα επέλεγα αυτό αβλεπεί.Δεν το φέρνει αλλα νομιζω μπορεις να το παραγγείλεις
+1 κατόπιν παραγγελίας το φέρνουν.
Η καλύτερη επιλογή για Megane, το GT Line
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Εχω δει πολλα tourer στον δρομο......ψηνομουν και εγω....ειναι ομως χαλια, δεν εχει καθολου χωρους πισω ουτως η αλλως και σαν station ειναι καταπιεσμενο.Για να το γράφεις αυτό μάλλον δεν έχεις μπει ποτέ σε Megane Estate μέσα. Και μάλλον κρίνεις από το 5θυρο!
-
Εγω μιλαω για τον γενικα καταπιεσμενο τριτο ογκο των renault station. Κατα τα αλλα και σε εκδοση GT Line και ισως με edc νομιζω δυσκολα θα μπορεσεις να βρεις καλυτερη επιλογή, οι πισω χωροι ειναι επειικως απαραδεκτοι για οικογένεια. Αυτο ειναι το μονο χαλια, ελπιζω να μην παρεξηγηθηκα. Για Sport Tourer ειναι απιστευτο ,αλλα χωροι πάπαλα!
Renault Megane III