-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Λυπάμαι τα μέγιστα όταν βλέπω προσπάθειες των οικονομικών εξουσιαστών παγκοσμίως να εξαλείψουν ήθη/κουλτούρες και γενικά ηθικές αξίες σε όλους τους τομείς της βιομηχανίας και όχι μόνο.
Ευτυχώς η Ευρώπη (γι αυτό και η εοκ είναι μι απληγή ως προς την κουλτουρα και τα ήθη των εθνών) ακόμα κρατά τα σκήπτρα ,δεν ξέρω μέχρι πότε κι εύχομαι η ένωση να γίνει παρελθόν το συντομότερο δυνατόν.
Είτε το θέλουμε είτε όχι ο καθε λαός 'εχει τη δική του φιλοσοφία στο να κατασκευάζει από αυτοκίνητα μέχρι..........ηχοσυστηματα.
Αυτό έγκειτε στη φιλοσοφία του την παιδεία του και την νοοτροπία του γενικότερα.
Το αν υπάρχει απ την πλευρά των καταλωτών οπαδοποίηση αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό κεφάλαιο.
Το να προσπαθούμε όμως να εξομοιώσουμε ηθικές αξίες/αρχές και κουλτούρα στο βωμό της παγκοσμιοποίησης των ολίγων είναι επιεικώς αστείο.** Δεν ειναι συνομωσια αλλα τεχνοκρατικη νομοτελεια.Οι στοιχειωδεις κανονες που οριζουν την (μακρο & μικρο)οικονομια,το μαρκετιγκ και τους λοιπους κανονες του παιχνιδιου ισχυουν για τους γαλλους οσο ισχυουν και για τους κορεατες με ελαχιστες εξαιρεσεις(π.χ προστατευτικους δασμους) Τωρα αν εσυ εχεις καταφερει να πεισεις τις μαζες οτι το προιον σου ειναι τοσο διαφορετικο λογω καταγωγης μαγκια σου.
Ο μονος τομεας που αφηνει πλεον να φανει λιγη απο την κουλτουρα του κατασκευαστη ειναι ο σχεδιασμος.Να στο πω κι αλλιως:Εσυ π.χ σαν renault δεν θα προσελαμβανες εναν εμπνευσμενο αγγλο σχεδιαστη ή εναν καινοτομο κογκολεζο αρχιμηχανικο μονο και μονο επειδη θα σου χαλουσαν το εθνικο προφιλ?Η αντιστοιχα δε θα υιοθετουσες ξενοφερτες ιδεες οπως π.χ lite turbo κινητηρες(μια στιγμη! αυτο το εχει υιοθετησει)Και το βαρος των αμαξιων σου θα αυξησεις που λεει ο λογος,για να συμμορφωθεις στα κριτηρια ασφαλειας.Και τη Samsung θα αγοραζες και θα φτιχανες αμαξια στα εργοστασια της.Σιγουρα η κεντρικη ιδεα παραμενει γαλλικη αλλα γαλλικη μεσα σε διπλα και τριδιπλα εισαγωγικα
(το αυτο ισχυει και για αλλες αυτοκινητο βιομηχανιες)**Το ford σαφώς και δεν είναι κακό αυτοκίνητο αλλά ποτέ δε θα αποκτήσει την γαλλική άνεση.
Αυτό δεν το καθιστά χειρότερο αλλά ίσως είναι καλό για μια μερίδα καταναλωτών που είναι θα έλεγα flat στις επιλογές της.
Τη διαφορά νομίζω μπορείς να την καταλαβεις και μόνος σου με ένα test drive.
Ισως η θεωρεία και το μάρκετινγκ γενικότερα προκειμένου να πουλήσουν 'τεχνικές προδιαγραφές' στα μάτια του αδαή καταναλωτή να επιβάλει ανάρτηση με 1000 συνδέσμους αλλά έχω τρανό παράδειγμα το CRX του 95 που έβλεπε μόνο ευθείες,τη στιγμή που ο γάλλος έστριβε με έναν τροχό και μισό άξονα.
Σίγουρα δεν είναι κακή η πολύπλοκη ανάρτηση αλλά όπως καταλαβαίνεις η εφαρμογή σε πραγματικές συνθήκες παίζει μεγαλύτερο ρόλο απ τα προσπέκτ.** βεβαιως το αποτελεσμα μετραει και δικειωνει τις αρχικες επιλογες.Ομωςοπως ειπα το ιδιο αποτελεσμα μπορει να το βρεις κι αλλου στις μερες μας.Στις διακοπες μου μιας και με φιλιξενουσαν και με πηγαινοεφερναν ειχα την ευκαιρια να απολαυσω διαδρομες τοσο με το νεο Mondeo οσο και με την C5( χωρις υρδοενεργητικη)Ε χωρις υπερβολες σαν επιβατης μεγαλες διαφορες δεν διαπιστωσα.Και μου κανε εντυπωση.Αν μου βαζες οπλο στο κεφαλι θα δινα φυσικα τη νικη στη γαλλιδα αλλα στο μυαλο μου η ψαλιδα εκλεισε **
Τέλος αν θέλουμε ως καταναλωτές του 21ου αιώνα να νιώσουμε την πραγματική αξία των προιόντων που μας πλασάρουν θα πρέπει να στραφούμε σε αξίες όπως το 2cv,σκαραβαίος,hazelblatt,revox,moog kai χίλια δύο άλλα προιόντα που η εμπορική λαίλαπα αρκετά από αυτά έχει εξαφανίσει κι άλλα τόσα προσπαθεί να αφανίσει στο βωμό του απόλυτου κέρδους και τίποτε άλλου εξομοιόνωντας λαούς και πολιτισμούς.
Ναι,ο κάθε λαός έχει τη δική του κατασκευαστική νοοτροπία που δεν αντιγράφετε.
Αλλο ήχο έχει ο moog κι άλλο ο yamaha.
Αλλο σχεδιασμό έχει ο ιταλός κι άλλο ό ιαπωνας (χρήμα υπάρχει,το μυαλό βλέπεις δεν αντιγράφετε κι αυτό είναι πολιτισμός)** αυτο που λες γινεται αλλα με εναν διεστραμμενο μαλλον τροπο.Το Fiat 500,το new beatle που επεστρεψαν ως fashion icons και πανακριβα gadgets.
Και για τον Ιταλο(και την παγκοσμιοποιηση) να σημειωσω οτι η alfa τον Karl-Heinz Kalbfell στη BMW τον βρηκε** -
Ο χρήστης paulgiot έγραψε:
Λυπάμαι τα μέγιστα όταν βλέπω προσπάθειες των οικονομικών εξουσιαστών παγκοσμίως να εξαλείψουν ήθη/κουλτούρες και γενικά ηθικές αξίες σε όλους τους τομείς της βιομηχανίας και όχι μόνο.
Ευτυχώς η Ευρώπη (γι αυτό και η εοκ είναι μι απληγή ως προς την κουλτουρα και τα ήθη των εθνών) ακόμα κρατά τα σκήπτρα ,δεν ξέρω μέχρι πότε κι εύχομαι η ένωση να γίνει παρελθόν το συντομότερο δυνατόν.
Είτε το θέλουμε είτε όχι ο καθε λαός 'εχει τη δική του φιλοσοφία στο να κατασκευάζει από αυτοκίνητα μέχρι..........ηχοσυστηματα.
Αυτό έγκειτε στη φιλοσοφία του την παιδεία του και την νοοτροπία του γενικότερα.
Το αν υπάρχει απ την πλευρά των καταλωτών οπαδοποίηση αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό κεφάλαιο.
Το να προσπαθούμε όμως να εξομοιώσουμε ηθικές αξίες/αρχές και κουλτούρα στο βωμό της παγκοσμιοποίησης των ολίγων είναι επιεικώς αστείο.** Δεν ειναι συνομωσια αλλα τεχνοκρατικη νομοτελεια.Οι στοιχειωδεις κανονες που οριζουν την (μακρο & μικρο)οικονομια,το μαρκετιγκ και τους λοιπους κανονες του παιχνιδιου ισχυουν για τους γαλλους οσο ισχυουν και για τους κορεατες με ελαχιστες εξαιρεσεις(π.χ προστατευτικους δασμους) Τωρα αν εσυ εχεις καταφερει να πεισεις τις μαζες οτι το προιον σου ειναι τοσο διαφορετικο λογω καταγωγης μαγκια σου.
Ο μονος τομεας που αφηνει πλεον να φανει λιγη απο την κουλτουρα του κατασκευαστη ειναι ο σχεδιασμος.Να στο πω κι αλλιως:Εσυ π.χ σαν renault δεν θα προσελαμβανες εναν εμπνευσμενο αγγλο σχεδιαστη ή εναν καινοτομο κογκολεζο αρχιμηχανικο μονο και μονο επειδη θα σου χαλουσαν το εθνικο προφιλ?Η αντιστοιχα δε θα υιοθετουσες ξενοφερτες ιδεες οπως π.χ lite turbo κινητηρες(μια στιγμη! αυτο το εχει υιοθετησει)Και το βαρος των αμαξιων σου θα αυξησεις που λεει ο λογος,για να συμμορφωθεις στα κριτηρια ασφαλειας.Και τη Samsung θα αγοραζες και θα φτιχανες αμαξια στα εργοστασια της.Σιγουρα η κεντρικη ιδεα παραμενει γαλλικη αλλα γαλλικη μεσα σε διπλα και τριδιπλα εισαγωγικα
(το αυτο ισχυει και για αλλες αυτοκινητο βιομηχανιες)**Το ford σαφώς και δεν είναι κακό αυτοκίνητο αλλά ποτέ δε θα αποκτήσει την γαλλική άνεση.
Αυτό δεν το καθιστά χειρότερο αλλά ίσως είναι καλό για μια μερίδα καταναλωτών που είναι θα έλεγα flat στις επιλογές της.
Τη διαφορά νομίζω μπορείς να την καταλαβεις και μόνος σου με ένα test drive.
Ισως η θεωρεία και το μάρκετινγκ γενικότερα προκειμένου να πουλήσουν 'τεχνικές προδιαγραφές' στα μάτια του αδαή καταναλωτή να επιβάλει ανάρτηση με 1000 συνδέσμους αλλά έχω τρανό παράδειγμα το CRX του 95 που έβλεπε μόνο ευθείες,τη στιγμή που ο γάλλος έστριβε με έναν τροχό και μισό άξονα.
Σίγουρα δεν είναι κακή η πολύπλοκη ανάρτηση αλλά όπως καταλαβαίνεις η εφαρμογή σε πραγματικές συνθήκες παίζει μεγαλύτερο ρόλο απ τα προσπέκτ.** βεβαιως το αποτελεσμα μετραει και δικειωνει τις αρχικες επιλογες.Ομωςοπως ειπα το ιδιο αποτελεσμα μπορει να το βρεις κι αλλου στις μερες μας.Στις διακοπες μου μιας και με φιλιξενουσαν και με πηγαινοεφερναν ειχα την ευκαιρια να απολαυσω διαδρομες τοσο με το νεο Mondeo οσο και με την C5( χωρις υρδοενεργητικη)Ε χωρις υπερβολες σαν επιβατης μεγαλες διαφορες δεν διαπιστωσα.Και μου κανε εντυπωση.Αν μου βαζες οπλο στο κεφαλι θα δινα φυσικα τη νικη στη γαλλιδα αλλα στο μυαλο μου η ψαλιδα εκλεισε **
Τέλος αν θέλουμε ως καταναλωτές του 21ου αιώνα να νιώσουμε την πραγματική αξία των προιόντων που μας πλασάρουν θα πρέπει να στραφούμε σε αξίες όπως το 2cv,σκαραβαίος,hazelblatt,revox,moog kai χίλια δύο άλλα προιόντα που η εμπορική λαίλαπα αρκετά από αυτά έχει εξαφανίσει κι άλλα τόσα προσπαθεί να αφανίσει στο βωμό του απόλυτου κέρδους και τίποτε άλλου εξομοιόνωντας λαούς και πολιτισμούς.
Ναι,ο κάθε λαός έχει τη δική του κατασκευαστική νοοτροπία που δεν αντιγράφετε.
Αλλο ήχο έχει ο moog κι άλλο ο yamaha.
Αλλο σχεδιασμό έχει ο ιταλός κι άλλο ό ιαπωνας (χρήμα υπάρχει,το μυαλό βλέπεις δεν αντιγράφετε κι αυτό είναι πολιτισμός)** αυτο που λες γινεται αλλα με εναν διεστραμμενο μαλλον τροπο.Το Fiat 500,το new beatle που επεστρεψαν ως fashion icons και πανακριβα gadgets.
Και για τον Ιταλο(και την παγκοσμιοποιηση) να σημειωσω οτι η alfa τον Karl-Heinz Kalbfell στη BMW τον βρηκε**Τεχνοκρατική νομοτέλεια εε?
Ευχαριστώ δε θα πάρω.
Μάρκετινγ απ την άλλη.
Ενα εμπορικό τέχνασμα που μου δημιουργεί ανάγκες.
Ε όχι,κι απ αυτό δε θα πάρω.
Προτιμώ να απαιτώ εγώ σε ποιότητα και απόδοση αντι να προσπαθεί η sony να με πείσει ότι τα ηχεία που βγάζει είναι top.
Τα αυτιά είναι δικά μου και δε γουστάρω καμία sony να μου τα πηδάει.
Η καταγωγή πείθει βλέπεις μόνο τους γνώστες,υπάρχουν φυσικά κι εξαιρέσεις αλλά εδώ μιλάμε για τον κανόνα.
Βρες μου ΕΝΑΝ σκαρτο ενισχυτή αγγλικό κι εγώ θα σου πω το για το 90% των ιαπωνικών οι οποίοι όμως κυριαρχούν.
Τέτοιοι εμπορικοί νόμοι να μου λείπουν.Το κακό δεν είναι να έχεις ΚΙΑ ή να ακούς μουσική απ ένα micro της πλάκας.
Το κακό είναι να προσπαθείς να πείσεις τον ενημερωμένο και συνηδειτό αγοραστή ο οποίος επελεξε να ακούει πχ μουσική από ένα NAD ή Ηarmann ότι πέταξε τα λεφτά του κι ο κερδισμένος καταναλωτής (ή μάλλον θύμα καλύτερα) είναι του 10ρικου που με έναν μισθό πρέπει να έχει όλο τον κόσμο στα πόδια του,πλαστικό φθηνό δεν έχει σημασία,αυτοί είναι οι νόμοι του εμπορίου σήμερα.
Απλά να νομίζεις ότι έχεις κι εσύ αμάξι,ηχοσύστημα,πισι,λαπτοπ κι ολα τα αγθαά του κόσμου άσχετα αν υπολειτουργούν ή είναι εντελώς για πέταμα.Τέλος δεν ξέρω από βρήκε ΤΟΝ η αλφα αυτό που βλέπω είναι ότι Ο δεν σχεδίαζε αλφαποιημένες BMW κι ούτε η alfa bmwποιήθηκε.
Οποιος υπηκοότητας κι αν είναι οι προσλαμβανόμενοι στα εκάστοτε εργοστάσια (όσα φυσικά θέλουν να κρατήσουν τον χαρ/ρα τους) υποχρούνται να λειτουργήσουν με βάση τη φιλοσοφία της εταιρίας,αν όχι πάνε σπίτι τους......... -
Να δούμε τι άλλα παραμύθια θα μας πουν οι οπαδοί της Renault για να δικαιολογήσουν τα αδικαιλόγητα. Το ότι δηλαδή το Megane και το Laguna (ΕΛΕΟΣ!) έχουν ακόμα ημιάκαμπτο.
Αυτά και κάτι άλλά συμβαίνουν και έπειτα σου λένε γιατί παίρνουν όλοι γερμανικά, μέχρι και το νέο Astra θα φορά πλέον ανεξάρτητη πίσω...
-
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
Να δούμε τι άλλα παραμύθια θα μας πουν οι οπαδοί της Renault για να δικαιολογήσουν τα αδικαιλόγητα. Το ότι δηλαδή το Megane και το Laguna (ΕΛΕΟΣ!) έχουν ακόμα ημιάκαμπτο.Ποιοί οπαδοί ρε φίλε μου και πράσινα μου λες τώρα.
ΕΣΥ,πρόσεξε ΕΣΥ έχεις οδηγήσει γαλλικό ή το νέο megane κι έκρινες ότι η ανάρτησή του είναι χειρότερη του Χ γερμανικού?
Αν ναι έχεις κάθε δικαίωμα να επιλέξεις οτιδήποτε.
ΕΣΥ,άσε τι λένε τα χαρτιά και η αγία γραφή.
Αλλά προφανώς είσαι απ τους καταναλωτές που τσιμπάνε στα χαρτιά, η χαρά της βιομηχανίας βλέπειςΑυτά και κάτι άλλά συμβαίνουν και έπειτα σου λένε γιατί παίρνουν όλοι γερμανικά, μέχρι και το νέο Astra θα φορά πλέον ανεξάρτητη πίσω...
Τώρα δέσαμε,ήταν που ήταν τραίνο τώρα με την ανεξάρτητη θα στρίβει και σε πάγο
Κάτι σαν τα γιαπωνέζικα micro ,2xένα δισεκατομύριο βαττ μαξ πάουερ να ούμε
-
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
Να δούμε τι άλλα παραμύθια θα μας πουν οι οπαδοί της Renault για να δικαιολογήσουν τα αδικαιλόγητα. Το ότι δηλαδή το Megane και το Laguna (ΕΛΕΟΣ!) έχουν ακόμα ημιάκαμπτο.Αυτά και κάτι άλλά συμβαίνουν και έπειτα σου λένε γιατί παίρνουν όλοι γερμανικά, μέχρι και το νέο Astra θα φορά πλέον ανεξάρτητη πίσω...
Μα δεν έχει να κάνει με οπαδισμό. Όλα κρίνονται στην πράξη και εκ του αποτελέσματος.
Αν στο δρόμο το αυτοκίνητο συμπεριφέρεται σωστά και το στήσιμο και η οδική του συμπεριφορά είναι σε παραπάνω από ικανοποιητικό επίπεδο, τότε το τι λύση έχει υιοθετήσει η κάθε εταιρία στο θέμα ανάρτηση, περνάει σε δεύτερη φάση.
Ας περιμένουμε λίγο να οδηγήσουμε πρώτα το νέο Megane, και μετά κρίνουμε αν ήταν σωστή ή όχι αυτή η ενέργεια της Renault.
-
Αν η Ρενώ επιλέγει ημιάκαμπτο, θα πληρώσει την επιλογή της. Ή θα την καρπωθεί. ούτως ή άλλως μεγάλο ποσοστό αγοράζουν το νέο μοντέλο 'της μάρκας τους' ...
Αν το Άστρα και κάθε όμοιό του είναι καλύτερο στο δρόμο, καλά να πάθουν οι Γάλλοι να πατώσουν εμπορικά.
Επειδή όμως όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και συγχρόμως όλα όσα διαβάζουμε στα περιοδικά έχουν ισχυρή δόση μάρκετιγκ, ας κάνουμε υπομονή μέχρι να το δούμε στο δρόμο.
Εγώ είμαι φίλος της Ρενώ (το πρώτο μου αυτοκίνητο κλιό Ι, αχχ) αλλά αν δεν αποδίδει τα αναμενόμενα ας μη πουλήσει ούτε αυτοκόλλητα του Μεγκάν
-
Ποιός ημιάκαμτος ρε παιδιά και πράσιν' άλογα ;
Τα Clio II, Megane II κλπ. επιτυχημένα μοντέλα της εταιρείας είχαν πρόβλημα άνεσης, κρατήματος ή πωλήσεων;
Το μεγαλύτερο 'ζήτημα' από πλευράς 'αίσθησης' είναι αυτό των ηλεκτρικών τιμονιών, αλλά εν έτει 2008 μάλλον λέγεται ρομαντικός αυτός που αποζητά κάτι 'παλιότερο' ... -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
αλλά εν έτει 2008 μάλλον λέγεται ρομαντικός αυτός που αποζητά κάτι 'παλιότερο' ...Εγώ πάντως τρώω φέτα απ το μαντρί του μπαρμπα γιώργου που έχεις στο άβαταρ
Ο εξελιγμένος ψωνίζει τη φέτα του απ το μάρκετ,τώρα σκόνη είναι,ούρδα είναι,θα σε γελάσωΑς είμαι ρομαντικός κι οπισθοδρομικός δεν πειράζει.......
-
Πότε το Megane II πλησίασε το Focus ή το Golf V στα δυναμικά του χαρακτηριστικά στις πολιτικές εκδόσεις; Ή το ΓΚΝΤΟΥΠ κάθε φορά που περνάει από εγκάρσια ανωμαλία το ακούω μόνο εγώ; Αυτό το πράγμα δεν αφαιρεί από τη ποιότητα κύλισης; Είπαμε γαλλόφιλοι, και εγώ πρώτος, αλλά μην το ξεφτιλίσουμε τελείως.
Ήμουν σε Α3 μέλους του forum πριν λίγες μέρες, με κάτι τεραστίων διαστάσεων ζάντες (νομίζω 18άρες) και δεν κοπάναγε ΚΑΘΟΛΟΥ.
@νδρέας
-
Ο χρήστης mika_hakkinen έγραψε:
Πότε το Megane II πλησίασε το Focus ή το Golf V στα δυναμικά του χαρακτηριστικά στις πολιτικές εκδόσεις; Ή το ΓΚΝΤΟΥΠ κάθε φορά που περνάει από εγκάρσια ανωμαλία το ακούω μόνο εγώ; Αυτό το πράγμα δεν αφαιρεί από τη ποιότητα κύλισης; Είπαμε γαλλόφιλοι, και εγώ πρώτος, αλλά μην το ξεφτιλίσουμε τελείως.Ήμουν σε Α3 μέλους του forum πριν λίγες μέρες, με κάτι τεραστίων διαστάσεων ζάντες (νομίζω 18άρες) και δεν κοπάναγε ΚΑΘΟΛΟΥ.
@νδρέας
Μάλλον χάνουμε το χρόνο μας, λάθος μου που μπήκα στον κόπο να θίξω τον 'ημιάκαμπτο των Γάλλων' ο οποίος διαφέρει απ' όλους του άλλους -κάτι σαν το γαλλικό κρασί ας πούμε...
Ζητώ ταπεινά συγγνώμη και λυπάμαι που το αυτοκίνητο μου έχει μια τυπική γερμανική ανεξάρτητη ανάρτηση πίσω και όχι τον 'καλορυθμισμένο' γαλλικό ημιάκαμπτο...
Και πάλι συγγνώμη, δεν πρόκειται να κάνω άλλο σχόλιο.
-
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
Πότε το Megane II πλησίασε το Focus ή το Golf V στα δυναμικά του χαρακτηριστικά στις πολιτικές εκδόσεις; Ή το ΓΚΝΤΟΥΠ κάθε φορά που περνάει από εγκάρσια ανωμαλία το ακούω μόνο εγώ; Αυτό το πράγμα δεν αφαιρεί από τη ποιότητα κύλισης; Είπαμε γαλλόφιλοι, και εγώ πρώτος, αλλά μην το ξεφτιλίσουμε τελείως.
Ήμουν σε Α3 μέλους του forum πριν λίγες μέρες, με κάτι τεραστίων διαστάσεων ζάντες (νομίζω 18άρες) και δεν κοπάναγε ΚΑΘΟΛΟΥ.
@νδρέαςΜάλλον χάνουμε το χρόνο μας, λάθος μου που μπήκα στον κόπο να θίξω τον 'ημιάκαμπτο των Γάλλων' ο οποίος διαφέρει απ' όλους του άλλους -κάτι σαν το γαλλικό κρασί ας πούμε...
Ζητώ ταπεινά συγγνώμη και λυπάμαι που το αυτοκίνητο μου έχει μια τυπική γερμανική ανεξάρτητη ανάρτηση πίσω και όχι τον 'καλορυθμισμένο' γαλλικό ημιάκαμπτο...
Και πάλι συγγνώμη, δεν πρόκειται να κάνω άλλο σχόλιο.Μα τι σχέση έχει ο 'ημιάκαμπτος του ενός ή του άλλου' κατασκευαστή τη σήμερον (στα 'οικογενειακά' τουλάχιστον) ;
Τα εργοστάσια αποφασίσουν με βάση την απλότητα κατασκευής και τις οικονομίες κλίμακος από την παραγωγή και το σχεδιασμό ενός τύπου ανάρτησης για ένα ή και περισσότερα 'πατώματα' αυτοκινήτων.
Από την άλλη, τα 'γκτουπ' και τα λοιπά μειονεκτήματα (π.χ., 'θόλοι', που μειώνουν το χώρο αποσκευών, βλ. Clio I και Clio II), ίσως να μην απασχολούν τόσο τους 'πολιτισμένους' λαούς, που έχουν καλύτερα οδικά δίκτυα (και αποφασίζουν με περισσότερο ορθολογιστικά κριτήρια από τα δικά μας, εκτός αν αποκτήσαμε αίφνης και αυτοκινητιστική παιδεία...) . -
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
http://www.renault.com/renault_com/en/images/17697 17697_DP_reveal_B95_GB_Def_4EC2C6DC_tcm1120-800031.pdf' target='_blank' target='_blankΠαραπάνω το σημερινό δελτίο τύπου για το Megane III από το renault.com!
μελετωντας λιγο το δελτιο τυπου ,οσον αφορα τα αυτοματα κιβωτια θα εχει **μονο **ενα CVT για το διλιτρο ,που δε λεει ουτε ποτε θα το εμφανισουν στην αγορα. Ξερουμε αν στις αλλες εκδοσεις θα μπει κανενα αλλο αυτοματο; Διπλου συμπλεκτη θα δεησουν να βγαλουν οι Γαλλοι;
-
και μενα με ενοχλει το γκουπ στο σενικ με τον ημιακαμπτο και τις 16αρες όταν μπαίνω στο 19 μου, που δεν καταλαβαίνει τπτ απο ανωμαλιες, αλλά όταν μπαίνω στο Α3 φίλου απλό και όχι με σφικτη αναρτηση λέω δόξα το θεο..
η αναρτηση του scenic μου εμοιαζε πολύ όμως με την αναρτηση του golf (απλού) παρόλους τους πολλαπλούς
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Τεχνοκρατική νομοτέλεια εε?
Ευχαριστώ δε θα πάρω.
Μάρκετινγ απ την άλλη.
Ενα εμπορικό τέχνασμα που μου δημιουργεί ανάγκες.
Ε όχι,κι απ αυτό δε θα πάρω.
Προτιμώ να απαιτώ εγώ σε ποιότητα και απόδοση αντι να προσπαθεί η sony να με πείσει ότι τα ηχεία που βγάζει είναι top.
Τα αυτιά είναι δικά μου και δε γουστάρω καμία sony να μου τα πηδάει.
Η καταγωγή πείθει βλέπεις μόνο τους γνώστες,υπάρχουν φυσικά κι εξαιρέσεις αλλά εδώ μιλάμε για τον κανόνα.
Βρες μου ΕΝΑΝ σκαρτο ενισχυτή αγγλικό κι εγώ θα σου πω το για το 90% των ιαπωνικών οι οποίοι όμως κυριαρχούν.
Τέτοιοι εμπορικοί νόμοι να μου λείπουν.Το κακό δεν είναι να έχεις ΚΙΑ ή να ακούς μουσική απ ένα micro της πλάκας.
Το κακό είναι να προσπαθείς να πείσεις τον ενημερωμένο και συνηδειτό αγοραστή ο οποίος επελεξε να ακούει πχ μουσική από ένα NAD ή Ηarmann ότι πέταξε τα λεφτά του κι ο κερδισμένος καταναλωτής (ή μάλλον θύμα καλύτερα) είναι του 10ρικου που με έναν μισθό πρέπει να έχει όλο τον κόσμο στα πόδια του,πλαστικό φθηνό δεν έχει σημασία,αυτοί είναι οι νόμοι του εμπορίου σήμερα.
Απλά να νομίζεις ότι έχεις κι εσύ αμάξι,ηχοσύστημα,πισι,λαπτοπ κι ολα τα αγθαά του κόσμου άσχετα αν υπολειτουργούν ή είναι εντελώς για πέταμα.Τέλος δεν ξέρω από βρήκε ΤΟΝ η αλφα αυτό που βλέπω είναι ότι Ο δεν σχεδίαζε αλφαποιημένες BMW κι ούτε η alfa bmwποιήθηκε.
Οποιος υπηκοότητας κι αν είναι οι προσλαμβανόμενοι στα εκάστοτε εργοστάσια (όσα φυσικά θέλουν να κρατήσουν τον χαρ/ρα τους) υποχρούνται να λειτουργήσουν με βάση τη φιλοσοφία της εταιρίας,αν όχι πάνε σπίτι τους.........η αναλογια με τους ενισχυτες αν και ορθη δεν θα τη χαρακτηριζα ευστοχη ή μαλλον χρησιμη για να βγαλει κανεις συμπερασματα για την αυτοκινητοβιομηχανια γενικως
ναι ειναι γεγονος πως 2-3 βρεττανοι κατασκευαστες κραταν ψηλα τη σημαια αλλα τι μ'αυτο?Και με τι κοστος? Απαγορευτικο μηπως για τον μεσο καταναλωτη?Δλδ κατ'αναλογια θα πρεπε να κινουμαστε ολοι με bentley,bugatti,και maybach?(ουτε καν lexus) η με τα ποδια?Κι απο την αλλη δεν ειναι αληθεια οτι η yamaha κλεινει την ψαλιδα?Η μηπως Harman δεν συγκατοικει με τις πιο ευτελεις akg και jbl?
H συγχρονη αγορα ειναι πολυ περιπλοκη για να την ερμηνευσεις διπολικα:απο τη μια οι σπεσιαλιστες και απο την αλλη οι κινεζοι.
και σκεψου οτι η μαζικη παραγωγη μαλλον ωφελει τον καταναλωτη.Ειδικα στ'αυτοκινητα για πιο χαακτηρα μιλαμε σημερα?Δυστυχως η ευτυχως τη Renault-τη Samsung-τη Nissan(εντος ολιγου) Καλα τη Dacia την κρατω απεξω
-
ε ρε μεση που εχει να σπασει παλι...
-
-
Πρώτες οδηγικές εντυπώσεις:
http://www.sportdrive.gr/2008/9/19/2008 ... esentation
-
Ωραίο εσωτερικό!
Μέχρι τώρα το Bravo διεκδικούσε το σκήπτρο της ομορφιάς της μικρομεσαία κατηγορία, μου φαίνεται ότι το Megane θα φάει τον τίτλο του Bravo όμως Μ'αρέσει -
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Πρώτες οδηγικές εντυπώσεις:
http://www.sportdrive.gr/2008/9/19/2008 ... esentation' target='_blankΕ όχι και 'οδηγικές'. Απλή παράθεση (λίγων) τεχνικών χαρακτηριστικών έκαναν οι άνθρωποι. Μία από τα ίδια (και με τις 'γνωστές' πλέον φωτό) ...
-
Κάτι από Citroen C4, κάτι από Mazda3 και Lancia delta και αυτή η καινούρια μάσκα που υιοθετούν τα Renault της νέας γενιάς δεν μου αρέσει καθόλου.
Οι πετρελαιοκινητήρες και ο υπερτροφοδοτούμενος 1400 βενζίνης ακούγονται ενδιαφέροντες. Για να το δούμε και από κοντά...
Renault Megane III