-
boo καλή επιλογή!
Καλοτάξιδο!
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Άραγε τα Toyota Made in Turkey είναι αναλόγως προβληματικά;Έχουν ακουστεί διάφορες απόψεις. Η νέα Verso πάντως από συναρμογή εσωτερικά... ΔΕΝ!
-
αν και προκειται να αλλαχθει τον επομενο χρονο, σαφως καλυτερη επιλογη απο αυτα που ειχες υποψηφια!
με γεια!!
-
Το Mondeo είναι το best value for money και βέβαια ο πιο ζωντανός κινητήρας, το καλύτερο στήσιμο και οδική συμπεριφορά. Όμως ήθελες να δώσεις μέχρι 19.000 και σε παρασύρανε κι έδωσες 21.550!
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Το Mondeo είναι το best value for money και βέβαια ο πιο ζωντανός κινητήρας, το καλύτερο στήσιμο και οδική συμπεριφορά. Όμως ήθελες να δώσεις μέχρι 19.000 και σε παρασύρανε κι έδωσες 21.550!Αρχικά πήγαινα για την έκδοση Trend με 19.150
-
Εγώ γνωρίζω για 3 laguna. Τη μία προλαβε ο ιδιοκτήτης του και την ξεφορτώθηκε. Η άλλη χαλάει τουλάχιστον μία φορά το μήνα καμμία φορά και δύο (αρκετές απο τις οποίες είναι ακινητοποιήσεις και όχι χαζοβλάβες) και η τρίτη εντάξει τα φυσιολογικά.
GTZ μετά από τέτοιες εμπειρίες πραγματικά δυσκολεύομαι να σε πιστέψω (σε πιστεύω όμως, μη το πάρεις στραβά ).
Eξακολουθώ να είμαι ανάμεσα σε Primera και Οctavia με το Octavia να υπερτερεί φυσιολογικά σαν πιο σύγχρονο αυτοκίνητο.
Laguna δεν θα αγόραζα ποτέ και θα την πρότεινα μόνο στους εχθρούς μου (μπορεί ούτε και σε αυτούς, δεν μισώ κανένα τόσο πολύ ). -
Kαλορίζικο λοιπόν πολύ καλή επιλογή
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Εγώ γνωρίζω για 3 laguna. Τη μία προλαβε ο ιδιοκτήτης του και την ξεφορτώθηκε. Η άλλη χαλάει τουλάχιστον μία φορά το μήνα καμμία φορά και δύο (αρκετές απο τις οποίες είναι ακινητοποιήσεις και όχι χαζοβλάβες) και η τρίτη εντάξει τα φυσιολογικά.
GTZ μετά από τέτοιες εμπειρίες πραγματικά δυσκολεύομαι να σε πιστέψω (σε πιστεύω όμως, μη το πάρεις στραβά ).
Eξακολουθώ να είμαι ανάμεσα σε Primera και Οctavia με το Octavia να υπερτερεί φυσιολογικά σαν πιο σύγχρονο αυτοκίνητο.
Laguna δεν θα αγόραζα ποτέ και θα την πρότεινα μόνο στους εχθρούς μου (μπορεί ούτε και σε αυτούς, δεν μισώ κανένα τόσο πολύ ).Όσο κι αν οι προσωπικές εμπειρίες είναι σημαντικές δεν παύει το δείγμα του καθενός να είναι μικρό και πολύ υποκειμενικό. Υπάρχουν άτομα που θεωρούν τις φυσιολογικές φθορές απαράδεκτες κι άλλοι που λένε ότι το αμάξι τους δεν βρήκε καλό γιατί πέφτουν σε λακκούβες και κόβονται τα λάστιχα! (το έχω διαβάσει!)
Εγώ π.χ. μπορώ να σου αντιτάξω ότι έχω Laguna break εδώ και 4 χρόνια χωρίς προβλήματα. Και γνωρίζω κι άλλους χωρίς προβλήματα. Και δεν είναι το πρώτο μου Renault. Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι η δική μου γνώμη δεν είναι υποκειμενική. Είναι.Φαίνεσαι παθιασμένος εχθρός της Laguna. Γιατί; επειδή από τους τρεις γνωστούς σου ο ένας έχει προβλήματα; (δεν μας είπες αν ο πρώτος που λες ότι πρόλαβε και την ξεφορτώθηκε είχε προβλήματα!) Φυσιολογικό νομίζω για ευρωπαική εταιρία. Νομίζεις ότι ο όμιλος VAG, η Ford, η OPEL ή και η Mercedes ακόμη έχουν καλύτερες επιδόσεις; Όποιος δεν θέλει προβλήματα ξέρει που να κοιτάξει. Αλλά αν αυτό ήταν το μοναδικό κριτήριο τότε θα υπήρχαν μόνο Γιαπωνέζοι!
Αν και όπως είπα οι προσωπικές εμπειρίες δεν είναι αντικειμενικό κριτήριο κατά την άποψή μου, μπορώ να πω ότι στο 70-80% των περιπτώσεων που έχω δει αυτοκίνητο να ρυμουλκείται από γερανό ήταν Mercedes! Σοβαρά!
Γενικά έχω την εντύπωση ότι αυτοί που γκρινιάζουν κάνουν μεγαλύτερο ντόρο. Αυτοί που είναι ευχαριστημένοι δεν ενδιαφέρονται και τόσο να το διατυμπανίσουν. Δείτε για παράδειγμα το site http://www.carsurvey.org. Αν θελήσει κανείς να το συμβουλευτεί πριν αγοράσει αυτοκίνητο δεν θα πάρει ποτέ τίποτε.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Φαίνεσαι παθιασμένος εχθρός της Laguna. Γιατί; επειδή από τους τρεις γνωστούς σου ο ένας έχει προβλήματα; (δεν μας είπες αν ο πρώτος που λες ότι πρόλαβε και την ξεφορτώθηκε είχε προβλήματα!) Φυσιολογικό νομίζω για ευρωπαική εταιρία. Νομίζεις ότι ο όμιλος VAG, η Ford, η OPEL ή και η Mercedes ακόμη έχουν καλύτερες επιδόσεις; Όποιος δεν θέλει προβλήματα ξέρει που να κοιτάξει. Αλλά αν αυτό ήταν το μοναδικό κριτήριο τότε θα υπήρχαν μόνο Γιαπωνέζοι!Αν και όπως είπα οι προσωπικές εμπειρίες δεν είναι αντικειμενικό κριτήριο κατά την άποψή μου, μπορώ να πω ότι στο 70-80% των περιπτώσεων που έχω δει αυτοκίνητο να ρυμουλκείται από γερανό ήταν Mercedes! Σοβαρά!
Γενικά έχω την εντύπωση ότι αυτοί που γκρινιάζουν κάνουν μεγαλύτερο ντόρο. Αυτοί που είναι ευχαριστημένοι δεν ενδιαφέρονται και τόσο να το διατυμπανίσουν. Δείτε για παράδειγμα το site http://www.carsurvey.org. Αν θελήσει κανείς να το συμβουλευτεί πριν αγοράσει αυτοκίνητο δεν θα πάρει ποτέ τίποτε.
Aν στα τρία αυτοκίνητα που γνωρίζω τα 2 είναι σοβαρά προβληματικά και το ένα απλά με κλασσικά προβληματάκια τότε τι να πω. Δεν είμαι εχθρός κανενός αυτοκινήτου. Απλά παραθέτω τις εμπειρίες μου.
Τέλος μίλησα για ακινητοποιήσεις οπότε δεν εννοώ χαζοπροβληματάκια.
Πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι το δικό σου αυτοκίνητο δεν έχει παρουσιάσει προβλήματα και εύχομαι να παραμείνει έτσι. -
Κύριοι,
για το Primera και Laguna δεν μπορώ να εκφράσω γνώμη γιατί δεν
γνωρίζω και πολλά πράγματα.Προσωπικά έχω ένα Octavia 1.6 fsi για το οποίο είμαι παρα πολύ ικανοποιημένος (περισσότερο απο οτι περίμενα)
Μπορώ να πώ οτι η ποιοτητα -οδηγικη συμπεριφορά ειναι σε υψηλα επίπεδα.
Ο κινητήρας έχει καλή απόδοση με αρνητικό για κάποιους την χρήση super αμόλυβδης (αλλά είναι αρκετά οικονομικός)Σημειωση:Όποιο αυτοκίνητο και να αγόραζα καινούργιο σήμερα , θα έβαζα μόνο super αμόλυβδη για λόγους λειτουργιας κινητήρα και ελαχιστοποιηση
πιθανοτήτων να βάλω βενζίνη απλή αμόλυβδη που μετά από νοθευση γινεται 90-92 οκτανίωνΑυτά
-
λαγκουνα μονο στους εχθρους???????
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Γενικά έχω την εντύπωση ότι αυτοί που γκρινιάζουν κάνουν μεγαλύτερο ντόρο. Αυτοί που είναι ευχαριστημένοι δεν ενδιαφέρονται και τόσο να το διατυμπανίσουν.
Aυτό ξαναπέστο
-
Μην αγοράζετε Renault γενικώς και Laguna ειδικώς !!!
ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ VAG FUNS
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Laguna δεν θα αγόραζα ποτέ και θα την πρότεινα μόνο στους εχθρούς μου (μπορεί ούτε και σε αυτούς, δεν μισώ κανένα τόσο πολύ )....
Αχ βρέ Μeco απο το Ηράκλειο...
Τι θα σε κάνω εσένα;
Βάλθηκες να πείσεις τον κόσμο εδω μέσα να μην αγοράζει Laguna...
Δεν σε κατακρίνω όμως,με βάση αυτά που λές οτι συνέβησαν σε γνωστούς σου (αν και θα μπορούσα κι εγω να ισχυριστώ τα ίδια με σένα και να μη σε πιστεύω ότι κι αν λές για τη Laguna...).
Σε πληροφορώ οτι απο το 2002 είμαι μέλος του Laguna2.de forum και πραγματικά εκεί μέσα διαβάζω τέρατα και σημεία...
Αυτό όμως δε με εμπόδισε να αγοράσω ένα (ή μάλλον δύο)απροβλημάτιστο αυτοκίνητο...
Είμαι κάτοχος Laguna II 1.8 απο το 2001 και 2.0Τ απο το 2003.
5 χρόνια δηλαδή!
Θάπρεπε λοιπόν να τάχα δεί όλα...
Κι όμως όχι!
Οποιος με πίστεψε με πίστεψε.
Δεν πειράζει,κι ούτε φυσικά με νοιάζει...ας πάνε να αγοράσουν Μοντέο και Οκτάβια 5!p.s.
Σε κάποιο επόμενο ποστ θα σας απαριθμίσω μία μία τις βλάβες της Laguna μου ώστε να βγάλετε συμπέρασμα αν είναι αξιόπιστο ή όχι (αν τελικά με πιστεύετε... )
Απο εκεί και πέρα,ο καθένας θα βγάλει τα συμπεράσματά του! -
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Αχ βρέ Μeco απο το Ηράκλειο...
Τι θα σε κάνω εσένα;
Βάλθηκες να πείσεις τον κόσμο εδω μέσα να μην αγοράζει Laguna...
Δεν σε κατακρίνω όμως,με βάση αυτά που λές οτι συνέβησαν σε γνωστούς σου (αν και θα μπορούσα κι εγω να ισχυριστώ τα ίδια με σένα και να μη σε πιστεύω ότι κι αν λές για τη Laguna...).Δυστυχώς μιλάμε για πολύ προβληματικές περιπτώσεις και πραγματικά δεν θέλω να πάθει κανένας άλλος κάτι αντίστοιχο. Για αυτό ίσως βάλθηκα να πείσω το κόσμο να μην αγοράζει laguna.
Από εκεί και μετά φυσικά και σε πιστεύω, συγγνώμη αν φάνηκε από τα λεγόμενά μου ότι σε αμφισβητώ!!!
Αυτό που είπα είναι ότι μετά τα όσα έχω ακούσει μου φαίνεται απίστευτη η περίπτωσή σου. -
ΒΛΑΒΕΣ LAGUNA II, 2.0T
Αγορά τον Αύγουστο του 2003!Διανυθέντα συνολικά χιλιόμετρα 53000
Βλάβες:- Χαλαρές πλαστικές επενδύσεις στις κεντρικές κολώνες απο το εργοστάσιο (αντικαταστάθηκαν στην εγγύηση)
2)Εσπασε η κλειδαριά της 5ης πόρτας (αντικαταστάθηκε στην εγγύηση)
3)Θορυβούσε η κλειδαριά της πίσω αριστερής πόρτας (αντικαταστάθηκε στην εγγύηση)
4)Το παράθυρο του οδηγού δεν κατέβαινε τελείως.Είχε ξεπιαστεί (κακή συναρμολόγηση) καλώδιο και μπλέκονταν στην πορεία καθόδου του τζαμιού.Επισκευάστηκε στην αντιπροσωπία. - Σε έντονα κεκλιμένο οδόστρωμα προς τα αριστερά και με το δείκτη βενζίνας στο 1/4 κόλλησε το φλοτέρ του ρεζερβουάρ και έδειχνε μονίμως «empty» (αντικαταστάθηκε όλη η αντλία βενζίνης στην εγγύηση)
6)Πριν 7 μέρες έσπασε το χειριστήριο «δεξιά-αριστερά» του ενός απο τους δυό κεντρικούς αεραγωγούς του ταμπλώ!Το περιμένω εντός των ημερών.Κόστος άγνωστο.
7)Πριν 1 μήνα χάλασε ο διακόπτης των αλάρμ!Κόστος 15 ευρώ!
8 )Κατ’επανάληψη στραβώνουν οι εμπρός δισκόπλακες (μικρό τρέμουλο στο ελαφρύ φρενάρισμα):
Αλλάζονται ανελλιπώς εντός εγγύησης απο την αντιπροσωπία (όλα τα ανταλλακτικά έχουν εγγύηση 1 χρόνο απο τη μέρα που τοποθετούνται!)
9)Πέρυσι το χειμώνα,άλλαξα προληπτικά το θερμοστάτη,διότι έδειχνε να μένει ανοικτός και να μην φτάνει εγκαίρως το μοτέρ σε θερμοκρασία λειτουργίας.
Στη Laguna II 1.8 που κράτησα 2 χρόνια απο το 2001 έως το 2003 το μοναδικό πρόβλημα προέκυψε κατα την ημέρα παραλαβής απο τη ΝΟΡΕΝ όπου η 1η κούμπωνε με ανατριχιαστικό θόρυβο .Αλλάχτηκε επι τόπου το σαζμάν με άλλο!
Αυτά τα ολίγα,τα οποία συμβαίνουν βέβαια και σε άλλες 'αξιοπιστες' μάρκες.
Μιας και ο φίλος μας αγόρασε Ford Mondeo,μια άλλη μέρα θα αναφερθώ στα προβλήματά του όπως μου τα αναφέρει ένας φίλος μου κάτοχός του αυτοκινήτου αυτού,συνδρομητής της ΕΛΠΑ... ο οποίος βέβαια δεν διανοείται να ξαναπάρει Ford !
- Χαλαρές πλαστικές επενδύσεις στις κεντρικές κολώνες απο το εργοστάσιο (αντικαταστάθηκαν στην εγγύηση)
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
ΒΛΑΒΕΣ LAGUNA II, 2.0T
Αγορά τον Αύγουστο του 2003!Διανυθέντα συνολικά χιλιόμετρα 53000
Βλάβες:8 )Κατ’επανάληψη στραβώνουν οι εμπρός δισκόπλακες (μικρό τρέμουλο στο ελαφρύ φρενάρισμα):
Αλλάζονται ανελλιπώς εντός εγγύησης απο την αντιπροσωπία (όλα τα ανταλλακτικά έχουν εγγύηση 1 χρόνο απο τη μέρα που τοποθετούνται!)
9)Πέρυσι το χειμώνα,άλλαξα προληπτικά το θερμοστάτη,διότι έδειχνε να μένει ανοικτός και να μην φτάνει εγκαίρως το μοτέρ σε θερμοκρασία λειτουργίας.Στη Laguna II 1.8 που κράτησα 2 χρόνια απο το 2001 έως το 2003 το μοναδικό πρόβλημα προέκυψε κατα την ημέρα παραλαβής απο τη ΝΟΡΕΝ όπου η 1η κούμπωνε με ανατριχιαστικό θόρυβο .Αλλάχτηκε επι τόπου το σαζμάν με άλλο!
Αυτά τα ολίγα,τα οποία συμβαίνουν βέβαια και σε άλλες 'αξιοπιστες' μάρκες.
Μιας και ο φίλος μας αγόρασε Ford Mondeo,μια άλλη μέρα θα αναφερθώ στα προβλήματά του όπως μου τα αναφέρει ένας φίλος μου κάτοχός του αυτοκινήτου αυτού,συνδρομητής της ΕΛΠΑ... ο οποίος βέβαια δεν διανοείται να ξαναπάρει Ford !
Εγώ εάν μου συνέβαινε το 8 θα έψαχνα να την πουλήσω σύντομα γιατί δεν πιστεύω οτι θα αλλάζουν δισκόπλακες κάθε χρόνο και σε 3-4 χρόνια.
Αν μου συνέβαινε το 2001 συμβάν δεν θα ξαναέπαιρνα Lagunaσυγνώμη GTZ αλλά για εμένα τον ψιλοάσχετο απο μηχανολογικά μου μοιάζουν αρκετά ακριβά και αναξιόπιστα για να το προτιμήσω. Δηλαδή τι θα έπρεπε να σου βγάλει για πεις όχι πια?
-
Αυτό με τους δίσκους συνεβαινε για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα και με τα Avensis, νομίζω. Οφειλοταν σε μια τεράστια παρτίδα ελαττωματικών ανταλλακτικών.
Φαντάζομαι πως κάτι παρόμοιο συμβαινει και σ' αυτήν την περίπτωση.
-
Κι επίσης θέλω να τονίσω πως ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ομάδα, και αυτή μοναχά είναι δέον να υποστηρίζουμε. Γιατί, αυτή είναι η ομάδα μου, και δεν πειράζει εάν δεν παίρνει πρωταθλήματα- αφού το επιλέγω εγώ, έτσι είναι.
Μην πάρετε λοιπόν ούτε Laguna, ούτε τίποτε το οποίο δεν φέρει σήμα VW. Θα είστε τουλάχιστον ηλίθιοι.
Ή μήπως ηλίθιοι είναι τελικά αυτοί που πάνε να δικαιολογήσουν τα πιο βαρετά αυτοκίνητα του κόσμου, με μομφές προς τις άλλες μάρκες, και πάντα υπό το πρίσμα μιας ψευτο- αξιοπιστίας;
Έλεος πια, έχω σιχαθεί να λέει ο καθένας το μακρύ και το κόντο του. Ξεκολλήστε, μάθετε να οδηγείτε, 'φάτε' κανά λάστιχο στο δρόμο και σταματήστε να κάνετε σαν τις κυράτσες που μεμψιμοιρούν από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Γραφτείτε στο http://www.kyratsa.gr και τσακωθείτε όλη μέρα- βγάλτε τα απωθημένα σας από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Μπορεί να είμαι υποψήφιος αγοραστής TSI, ως οικονομική σβέλτη λύση, αλλά πραγματικά έχω αρχίσει να πιστεύω, μετά από βόλτα στα σχετικά fora, πως επαρκής αριθμός θιασωτών των VW έχουν εντελώς στρεβλή άποψη για την αυτοκίνηση- ίσως επειδή τα αυτοκίνητα αποτελούν πρώτης τάξεως ευκαιρία για εκδήλωση συμπλεγματικών συμπεριφορών...
Πόσο αστείος θα μπορούσα να καταντήσω, εάν έκοβα γύρα στα διάφορα fora και απέτρεπα κόσμο από το να αγοράσει polo και golf, επειδή 2 φίλοι μου έμειναν 100 φορές στο δρόμο, περιμένοντας οδική βοήθεια;
Έλεος πια- πριν λίγες ωρές συζητούσα με τον φίλο μου που παρήγγειλε το Golf πόσο αδιανόητα κολλημένοι άνθρωποι υπάρχουν στα διάφορα fora. Του σηκώθηκε η τρίχα του ανθρώπου με αυτά που διάβασε, ων άπειρος από αυτοκινητιστικά fora, από υποστηρικτές και επικριτές του TSI...
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
...συγνώμη GTZ αλλά για εμένα τον ψιλοάσχετο απο μηχανολογικά μου μοιάζουν αρκετά ακριβά και αναξιόπιστα για να το προτιμήσω. Δηλαδή τι θα έπρεπε να σου βγάλει για πεις όχι πια?Αυτά που έβγαλε τo Μοndeo του συναδέλφου μου:
1)καταλύτης
2)Πολλαπλασιαστές
3)Αντλία βενζίνης
4)Χαλασμένος λ (και κάποια άλλα που δεν τα θυμάμαι τώρα...)Και στις 4 περιπτώσεις έμεινε στο δρόμο...
Στην 3η μάλιστα ήμουνα παρών (είχαμε πάει για μπάνιο στη θάλασσα και πήρα εγω τα παιδιά του με τη γυναίκα του,ενω αυτός έμεινε να περιμένει την ΕΛΠΑ).
Σημειωτέον,τα πληρώνει όλα σχεδόν απο την τσέπη του διότι κάποια απο αυτά δεν καλύπτονται (όπως μου είπε ο ίδιος) απο εγγύηση.Τέλος,στο Focus του πατέρα μου,ξεκόλλησε η πλαστική ποδιά του μοτέρ με 100km/h και κομματιάστηκε απο τα οχήματα που ακολουθούσαν με κίνδυνο να προκαλέσει ατύχημα.Η αντιπροσωπία ποτέ δεν παραδέχθηκε ελαττωματική κατασκευή...
Αυτά λοιπόν αν σου συμβούν σου φθάνουν πιστεύω και κατά τα άλλα μπορείς να αισθάνεσαι ευτυχισμένος που δεν έχεις λίγο στραβές δισκόπλακες...
Να ξέρεις τέλος οτι ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΡΟΛΟ παίζει το aftersales service.Μπορεί να έχεις 5 χρόνια εγγύηση και η αντιπροσωπία να κάνει τον κινέζο και απο την άλλη με 2 χρόνια εγγύηση να μην έχεις πληρώσει ούτε 1 ευρώ...
Nissan Primera VS Renault Laguna VS Skoda Octavia5