-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Το Primera είναι απαράδεκτο σε όλα..
Το Laguna καλύτερο, αν και είμαι επιφυλακτικός για τα 'ηλεκτρικά' του
Το Primera έχει αξιοπρεπέστατο κινητήρα στα 1.600 νομίζω...το Laguna σίγουρα υστερεί - μιλάμε για 1.600αρια, έτσι δεν είναι;
Επίσης, η εμφάνιση του Primera μέσα-έξω είναι μάλλον θετική, για να το βάζει ο φίλος μας στις επιλογές του.
Η εμφάνιση είναι κάτι υποκειμενικό, σίγουρα.
Άντε και έχει εύστροφο κινητήρα, κιβώτιο-ανάρτηση-οδική συμπεριφορα
μου είχαν φανεί τουλχ χλυαρά σε μια γρήγορη δοκιμή που έκανα.Πρόσθεσε και τη χαμηλή μεταπωλητική του αξία (καινούριο δεν πουλάει...)
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Το Primera είναι απαράδεκτο σε όλα..Το Laguna καλύτερο, αν και είμαι επιφυλακτικός για τα 'ηλεκτρικά' του
Οctavia5, με διαφορά το καλύτερο συνολικά από τα 3
Συμφωνώ απολύτως
(κάνας φούρνος θα γκρεμίστηκε )
Κατά τα λοιπά, Mondeo.
-
Λοιπόν θα σας πω τι έχω δει μέχρι τώρα.
Τον τελευταίο μήνα έχω γυρίσει όλες τις αντιπροσωπείες και το μόνο που κάνω είνα να δοκιμάζω αυτοκίνητα. Είμαι ήδη κάτοχος ενός Almera N15 (1997) και γι' αυτό η πρώτη μου επιλογή ήταν η Nissan.
Το Primera λοιπόν αν και 1600cc είναι αρκετά καλό στο δρόμο. Στα θετικά του το πολύ καλό χρηματοδοτικό πρόγραμμα, και η έγχρωμη οθόνη με πίσω κάμερα για το παρκάρισμα (έκδοση Accenta).
Το Octavia 5 το αγόρασε κάποιος φίλος και έτσι είχα την ευκαιρία να το οδηγήσω περισσότερο από τα υπόλοιπα. Ανάμικτα συναισθήματα, κυρίως λόγω του ηλεκτρόγκαζου. Από εξοπλισμό πολύ καλό. Ο FSI όμως από την άλλη με προβληματίζει.
Το Laguna δεν το έχω σε πολύ υπόληψη. Έχω διαβάσει πολλά, έχω ακούσει πολλά και έτσι είμαι προκατελλημένος. Το 1600cc που οδήγησα δεν μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε. Μειονέκτημα και ο φτωχός στάνταρ εξοπλισμός.
Το Mondeo το είδα προχθές. Η προσφορά είναι για την έκδοση Ambiente που έχει επάνω μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Για την έκδοση Ghia πάμε στα 22100
-
Ο χρήστης boo έγραψε:
Είμαι ήδη κάτοχοςενός Almera N15 (1997) και γι' αυτό η πρώτη μου επιλογή ήταν η Nissan.Ήμουν κάτι παραπάνω από σίγουρος. Αν είσαι ευχαριστημένος από τη Nissan και δεν σκοπεύεις να το πουλήσεις σύντομα, δεν είναι κακή ιδέα. Το 5θυρο νομίζω είναι και ομορφότερο...
Αν πάλι δεν είσαι κολλημένος με τη μάρκα, θα σου πρότεινα το 6αρι...looks, power, handling...
Το Mondeo καταπληκτικό αυτοκίνητο, αλλά πρέπει να είσαι συμβιβασμένος με την ουδέτερη εξωτερική του εμφάνιση...γι'αυτό και το αδερφάκι 6 μου ακούγεται ακόμα καλύτερη επιλογή.
-
Μπορεί να μην έχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον, αλλά δεν είναι αξιοπερίεργο που το παλαιότερο από τα 3 μοντέλα έχει την καλύτερη παθητική ασφάλεια (5 αστέρια αντί για 4);
Άρα, δεν υπάρχει πρωτοκαθεδρία ενός μοντέλου επί των άλλων σε **όλους **τους τομείς.
Όπως σωστά ειπώθηκε, τα 3 μοντέλα είναι τόσο κοντά που είναι θέμα γούστου...
-
Το κακό είναι ότι ενδιαφέρομαι για 1600cc. Οπότε Mondeo και Mazda6 είναι 'εκτός'. Εκτός αυτού και τα δύο στις εκδόσεις με τον 'πλούσιο' εξοπλισμό ξεφεύγουν σε τιμές.
Οι περιορισμοί λοιπόν που έχω είναι μέχρι 1600cc και κάτω των 18000-19000
-
OCTAVIA 5
-
Μεταχειρισμένο RX-8 ίσως;
Εσύ σκέφτεσαι τίποτα άλλο που δεν μας το λες;
-
Φιλε παρε οποιο αρεσει σ'εσενα προσωπικα. Εαν ζητας γνωμες ετσι και αλλιως ο καθενας γραφει το μαρκυ και το κοντο του...
Και τα 3 αυτοκινητα που σε ενδιαφερουν ειναι αξιολογα!
-
Δες και την προσφορα για το Volvo S40 στα €19.500
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Φιλε παρε οποιο αρεσει σ'εσενα προσωπικα. Εαν ζητας γνωμες ετσι και αλλιως ο καθενας γραφει το μαρκυ και το κοντο του...Και τα 3 αυτοκινητα που σε ενδιαφερουν ειναι αξιολογα!
Εννοείται ότι δεν θα πάρει το αυτοκίνητο που θα του πει το forum! Πληροφορίες θέλει ο άνθρωπος, καμιά γνώμη για διάφορα πράγματα, όχι να του επιβάλλουμε κιόλας! Το μακρύ μου και το κοντό σας , χρειάζεται!
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Φιλε παρε οποιο αρεσει σ'εσενα προσωπικα. Εαν ζητας γνωμες ετσι και αλλιως ο καθενας γραφει το μαρκυ και το κοντο του...
Και τα 3 αυτοκινητα που σε ενδιαφερουν ειναι αξιολογα!
Εννοείται ότι δεν θα πάρει το αυτοκίνητο που θα του πει το forum! Πληροφορίες θέλει ο άνθρωπος, καμιά γνώμη για διάφορα πράγματα, όχι να του επιβάλλουμε κιόλας! Το μακρύ μου και το κοντό σας , χρειάζεται!
Ακριβώς...
Απλά θέλω να μάθω άν κάποιοςκάποιοι αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα με καποιοα από αυτά τα αυτοκίνητα, και αν τα έχουν δοκιμάσει, να πουν τις εντυπώσεις τους...
-
Συγνωμη αλλα οταν ενας γραφει οτι το Οκταβια ειναι best, o αλλος το πριμερα ειναι best, ο αλλος το λαγκουνα ειναι best η ο αλλος τα ρενο ειναι για τα μπαζα η το πριμερα ειναι για τα μπαζα, αυτο δεν ειναι γνωμη αυτο ειναι 'το μακρυ και το κοντο' του.....
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Μπορεί να μην έχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον, αλλά δεν είναι αξιοπερίεργο που το παλαιότερο από τα 3 μοντέλα έχει την καλύτερη παθητική ασφάλεια (5 αστέρια αντί για 4);Άρα, δεν υπάρχει πρωτοκαθεδρία ενός μοντέλου επί των άλλων σε **όλους **τους τομείς.
H Laguna είναι 5άστερη απο το 2001...και μάλιστα με 94% στην πλαγιομετωπική τη στιγμή που μόνο 1-2 μοντέλα (της Ρενω κι αυτά) έχουν καταφέρει να φτάσουν το 94%,τα υπόλοιπα 5άστερα παίζουν απο 88% και κάτω και κερδίζουν πόντους απο...intelligent belt reminders!!!Οπωσδήποτε απο το 2001 έως το 2006 έχουν παρουσιαστεί κι άλλα αυτοκίνητα με πιό φρέσκια σχεδίαση (εσωτερικού κυρίως) και με λίγο καλύτερους χώρους ιδίως πίσω (εσωτερικό ύψος).Οι τομείς που υπερτερεί η Laguna δεν είναι λίγοι,αλλά ίσως και οι αγοραστές να ψάχνουν για κάτι πιό φρέσκο σχεδιαστικά...
Προσωπικά,εγω θα διάλεγα τη Laguna μόνο αν είχε δυνατότερο μοτέρ.Αν δεν με ένοιαζαν οι επιδόσεις,πιστεύω οτι θα την έπαιρνα ασυζητητί.Είναι συνολικά καλύτερο αυτοκίνητο απο τα άλλα δυό.Το Σκόντα δεν μου αρέσει καθόλου αν και οικονομοτεχνικά μάλλον συμφέρει,ενω και το Nissan αφού λέει οτι είναι κάτοχος Nissan ως τώρα,δεν θα του κακοφανεί...Σαν κάτοχος Laguna αναφέρω στραβές δισκόπλακες και μια χαλασμένη κλειδαριά,ως τώρα.Τίποτε άλλο!Αλλου είδους προβλήματα δεν είχα ως τώρα...
Ας δεί ο φίλος μας και τι χρήματα έχει,να δει και τι του αρέσει κι ας αποφασίσει...
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Μπορεί να μην έχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον, αλλά δεν είναι αξιοπερίεργο που το παλαιότερο από τα 3 μοντέλα έχει την καλύτερη παθητική ασφάλεια (5 αστέρια αντί για 4);
Άρα, δεν υπάρχει πρωτοκαθεδρία ενός μοντέλου επί των άλλων σε **όλους **τους τομείς.
H Laguna είναι 5άστερη απο το 2001...και μάλιστα με 94% στην πλαγιομετωπική τη στιγμή που μόνο 1-2 μοντέλα (της Ρενω κι αυτά) έχουν καταφέρει να φτάσουν το 94%,τα υπόλοιπα 5άστερα παίζουν απο 88% και κάτω και κερδίζουν πόντους απο...intelligent belt reminders!!!Οπωσδήποτε απο το 2001 έως το 2006 έχουν παρουσιαστεί κι άλλα αυτοκίνητα με πιό φρέσκια σχεδίαση (εσωτερικού κυρίως) και με λίγο καλύτερους χώρους ιδίως πίσω (εσωτερικό ύψος).Οι τομείς που υπερτερεί η Laguna δεν είναι λίγοι,αλλά ίσως και οι αγοραστές να ψάχνουν για κάτι πιό φρέσκο σχεδιαστικά...
Προσωπικά,εγω θα διάλεγα τη Laguna μόνο αν είχε δυνατότερο μοτέρ.Αν δεν με ένοιαζαν οι επιδόσεις,πιστεύω οτι θα την έπαιρνα ασυζητητί.Είναι συνολικά καλύτερο αυτοκίνητο απο τα άλλα δυό.Το Σκόντα δεν μου αρέσει καθόλου αν και οικονομοτεχνικά μάλλον συμφέρει,ενω και το Nissan αφού λέει οτι είναι κάτοχος Nissan ως τώρα,δεν θα του κακοφανεί...Σαν κάτοχος Laguna αναφέρω στραβές δισκόπλακες και μια χαλασμένη κλειδαριά,ως τώρα.Τίποτε άλλο!Αλλου είδους προβλήματα δεν είχα ως τώρα...
Ας δεί ο φίλος μας και τι χρήματα έχει,να δει και τι του αρέσει κι ας αποφασίσει...
Συμφωνώ 100%. Η Laguna εξαιρετικό αυτοκίνητο, αλλά αυτός ο 1.6αρης την αδικεί κατάφωρα νομίζω.
cctop
Αυτά τα διαβάζεις για χαλάρωση. Μέσα σε αυτά τα 'το Prictavia είναι best' όμως λέγονται και σοβαρές γνώμες. -
Εμφανισιακά δεν μου αρέσει κανένα.
Τα Laguna & Primera δείχνουν τα χρονάκια τους ενώ το Octavia5 είναι υπέρ του δέοντος συντηρητικό ως σχήμα.
Οικονομοτεχνικά θα πήγαινα στο Primera. Φτηνά σέρβις, αξιόπιστα με ευκολίες στην απόκτησή τους και αρκετά bonus στον εξοπλισμό τους.
Εναλλακτικά θα κοίταζα και το Μazda 3 1.6 sedan.
-
Πάντως 5στερα με frontal ίσο η πάνω από 94% υπάρχουν και άλλα στην κατηγορία όπως η C5 ( 100% ) και η 159 (94%).
Μεταξύ των 3ων Octavia5. -
Στη μεσαία κατηγορία θεωρώ ότι τα αυτοκίνητα πρέπει να είναι από 1.8 και πάνω.Και μάλιστα απ' τη στιγμή που υπάρχουν αρκετά μικρομεσαία με παρόμοιους χώρους που ο 1.6άρης τους είναι υπέραρκετός για το 99% της μέσης χρήσης τους.Στην περίπτωσή μας το Octavia επειδή ανήκει ουσιαστικά στην μικρομεσαία κατηγορία νομίζω ότι είναι η καλύτερη περίπτωση απ' τις τρείς.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Το Primera είναι απαράδεκτο σε όλα..
Το Laguna καλύτερο, αν και είμαι επιφυλακτικός για τα 'ηλεκτρικά' του
Οctavia5, με διαφορά το καλύτερο συνολικά από τα 3
Συμφωνώ απολύτως
(κάνας φούρνος θα γκρεμίστηκε )
Μόλις μίλησα με τη γιαγιά από το χωριό.
Έπεσε το πάνω μέρος του φούρνου
-
Το ξεθάβω για να σας πω το αποτέλεσμα των 'ερευνών' μου...
Ο νικητής είναι 'None of the above'. Τελικά έγινε η υπέρβαση!!!
Εκμεταλλέυτηκα την προσφορά της Ford για έκπτωση του ΦΠΑ και εδώ και 2 εβδομάδες, είμαι ο ευτυχής κάτοχος ενός Ford Mondeo έκδοση Ghia. Η τιμή αυτού μόνο 21.550
Nissan Primera VS Renault Laguna VS Skoda Octavia5