-
Αγαπητοί συνφορουμίστες, εγώ και ο συνέταιρός μου σχεδιάζουμε να αντικαταστήσουμε τα αυτοκίνητά μας (ένα Αστρα 2.0d εγώ και μία Κορόλλα 2.0d αυτός). Η καταρχήν σκέψη είναι να πάρουμε το ίδιο αυτοκίνητο για να πετύχουμε καλύτερη τιμή. Επίσης σίγουρα θα πρέπει να είναι ντήζελ επέιδή κάνουμε τουλάχιστον 40000χλμ τον χρόνο ο καθένας. Παράλληλα λόγω επαγγέλματος κλίνουμε προς οχήματα τύπου SUV.
Οι επικρατέστερες επιλογές είναι τα Rav4 2.2d (δική μου προτίμηση) ή Χ3 2.0d (προτίμηση του συνέταιρου μου).
Για το Rav4 αναφέρομαι στην έκδοση με τους 136 ίππους ενώ το Χ3 αποδίδει 150 ίππους. Επίσης να διευκρινίσω ότι από πλευράς τιμής το Χ3 είναι περίπου κατά 3000λίρες (5000ευρώ) πιο ακριβό.
Ακούω γνώμες -
Αγαπητοί συνφορουμίστες, εγώ και ο συνέταιρός μου σχεδιάζουμε να αντικαταστήσουμε τα αυτοκίνητά μας (ένα Αστρα 2.0d εγώ και μία Κορόλλα 2.0d αυτός). Η καταρχήν σκέψη είναι να πάρουμε το ίδιο αυτοκίνητο για να πετύχουμε καλύτερη τιμή. Επίσης σίγουρα θα πρέπει να είναι ντήζελ επέιδή κάνουμε τουλάχιστον 40000χλμ τον χρόνο ο καθένας. Παράλληλα λόγω επαγγέλματος κλίνουμε προς οχήματα τύπου SUV.
Οι επικρατέστερες επιλογές είναι τα Rav4 2.2d (δική μου προτίμηση) ή Χ3 2.0d (προτίμηση του συνέταιρου μου).
Για το Rav4 αναφέρομαι στην έκδοση με τους 136 ίππους ενώ το Χ3 αποδίδει 150 ίππους. Επίσης να διευκρινίσω ότι από πλευράς τιμής το Χ3 είναι περίπου κατά 3000λίρες (5000ευρώ) πιο ακριβό.
Ακούω γνώμες -
Ακούω γνώμες -
Δες εδώ -> http://www.off-road.gr/PNphpBB2-viewtopic-t-4085.html
Πιστεύω να βοήθήσω λιγάκι...
-
Δυστυχώς ρωτάς γνώμες για πετρελαιοκίνητες εκδόσεις,για τις οποίες δεν ξέρω πόσοι μπορούν να σου δώσουν ακριβείς πληροφορίες.Από κει και πέρα μην κοιτάς ξερά του ίππους γιατί η X3 ζυγίζει 1820 κιλά ενώ το Rav 1580 και επίσης το δεύτερο έχει ροπή 31,6/2.000 ενώ το πρώτο 24,8/2.000(τα στοιχεία από 4troxoi.gr)
-
καμιά φωτο να το δουμε?
-
Θα προτιμούσα την Χ3, αν και αυτά που λένε από πάνω τα παιδιά, κοίταξέ τα λίγο .
-
Δεν ξέρω πώς είναι τα πράγματα στη Κύπρο, αλλά εγώ θα πρότεινα να φέρεις απο Γερμανία μια μεταχειρισμένη ML 270 diesel, της οποίας η τιμή έχει πέσει λόγο της έλευσης νέου μοντέλου. Με 32-35000
-
Χ3 γιατι σαν ιματζ ειναι πανω απο το rav4....και αυτο μαλλον σας βολευει...
αν ζητας τη πραγματικη μου γνωμη...το Χ3 ειναι κακομοιρικο σε σχεση με το Χ5 και το ραβ4
νομιζω παντως οτι αμα τα χρησιμοποιειτε και για εταιρικους σκοπους το Χ3 θα σας ειναι πιο καλη επιλογη..
-
Και γιατί είναι κακόμοιρη η Χ3 σε σχέση με το RAV; Έχω πάει βόλτα με τρίλιτρη Χ3 με το σπορ πακέτο ανάρτησης και ήταν ...
-
H X3 είναι καλύτερη σε όλα.
-
Επαναλαμβάνω, προτιμώ μια μεταχειρισμένη ML, που θα βγεί και πιο φθηνά.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Και γιατί είναι κακόμοιρη η Χ3 σε σχέση με το RAV; Έχω πάει βόλτα με τρίλιτρη Χ3 με το σπορ πακέτο ανάρτησης και ήταν ...οχι λαθος καταλαβες...η Χ3 κακομοιρη σε σχεση με Χ5....το ραβ ειναι γενικα......
-
Εμενα παντως το Χ3 μου φαινεται σαν Playmobil τοσο πλαστικο πανω τους δεν εχουν ουτε τα παιχνιδια το καινουργιο Rav μου φαινεται πιο εντυπωσιακο.
Βεβαια παιζει ρολο και ο λογος της αποκτησης.Γιατι θα χρησιμοποιηθει το αμαξι για βολτα για δουλεια??? -
Ο χρήστης nickval έγραψε:
Επαναλαμβάνω, προτιμώ μια μεταχειρισμένη ML, που θα βγεί και πιο φθηνά.θα βρει δεξιοτίμονη μεταχειρισμένη ML στη Γερμανία;
-
Δε ξερω αν το εχετε οδηγησει το Χ3 αλλα εμενα μου αρεσε πολυ ,το2,5 .Δε νομιζω οτι υφισταται θεμα συγκρισης με το RAV,ειδικα σε κρατημα στην ασφαλτο.Αν μιλαμε και για μεγαλα ταξιδια ειναι σαν 5αρα.Αν σε ενδιαφερει και το εκτος δρομου μην διαλεξεις την σπορ αναρτηση.Επισης το καλοκαιρι αναμενεται facelift και θα μπει μαλλον και ο diesel της 525 (2,5).Δεν καταλαβα αν ο φιλος που μιλαει για ML αναφερεται στο παλιο μοντελο το οποιο μονο mercedes δεν ηταν.Απειρα προβληματα και ποιοτητα χαμηλη.Η καινουρια πολυ καλη αλλα ακριβη
-
Ο δίλιτρος diesel που βάζει η BMW στην X3 κάποια στιγμή δεν θα άρχιζε να βγάζει 163 άλογα?
-
onyx !
Ο δίλιτρος diesel που βάζει η BMW στην X3 κάποια στιγμή δεν θα άρχιζε να βγάζει 163 άλογα?
Στην 320d kai sthn 120d τοσο βγαζει,αλλα μηπως το κανουν για να εχει καλυτερη καμπυλη ροπης μιας και προκειται για suv?
-
Απίθανο μου φαίνεται να έχει καλύτερη καμπύλη ισχύος αυτός με τα 150, το πιθανότερο να υπάρχει ακόμα σε στόκ.
-
IKE
Απίθανο μου φαίνεται να έχει καλύτερη καμπύλη ισχύος αυτός με τα 150, το πιθανότερο να υπάρχει ακόμα σε στόκ.
Για καμπυλη ροπης μιλησα.Αυτο ειναι κατι συνηθισμενο σε κινητηρες που χρησιμοποιουνται σε επιβατικα αλλα και σε suv.Οπως στο murano kai sto 350Z.Ασε που αμα αλλαξεις τη χαρτογραφηση σε τουρμπο κινητηρα μειωνοντας την ισχυ μπορεις να αυξησεις τη ροπη απο χαμηλα.
Rav4 2.2d ή Χ3 2.0d