-
Γενικοτερα το θεμα με τις μπαριερες ειναι λιγο περιεργο.
Κατ'αρχην για να μπουν μπαριερες σε καποια σημεια, χρειαζονται χρηματα.
Και μαλιστα αρκετα χρηματα.
Υστερα ποιος ειναι ο φορεας που θα χρηματοδοτησει το εργο αυτο?
Συνηθως η νομαρχια, ή ο Δημος.
Και τετοιοι φορεις συνηθως βγαζουν δημοπρασιες μεγαλα τμηματα, πχ επισκευη μπαριερας στο τμημα Πατρα-Αιγιο.Το πιο εφικτο θα ηταν η οργανωση του εκαστοτε αγωνα να επισημαινει τα σημεια που θελουν επισκευη στον φορεα, και να παιρνει την αδεια του φορεα να κανει τις επισκευες η λεσχη με δικο της συνεργειο.
Βεβαια αυτο ειναι ακριβο για τη λεσχη αλλα δε βρισκω αλλη λυση.Και να σας πω ενα χειροπιαστο παραδειγμα που θα συναντησουμε μπροστα μας.
Οι μπαριερες στον Ομπλο,οπου υπαρχουν οι περισσοτερες ειναι κατεστραμενες.
Αν κανει ενα χαρτι ο ΑΟΠ στη νομαρχια η στο Δημο Μεσσατιδος, πιστευετε οτι θα τρεξουν να τις επισκευασουν?Γραφειοκρατεια και χρηματα πολλα για δημοπρατηση.
Θα πει ο Δημαρχος, σιγα με αυτα τα λεφτα θα μπορουσε να επισκευασει τις λακουβες του δημου του, για να ειναι και οι ψηφοφοροι του ευχαριστημενοι.
Απο την αλλη, αν αποφασιζε ο ΑΟΠ να εκανε την επισκευη με δικα του χρηματα εχοντας παρει εγκριση, θα ηταν μια μεγαλη προσπαθεια αλλα μια επενδυση για μελλοντικους αγωνες, και πανω απο ολα την ασφαλεια αγωνιζομενων και θεατων. -
ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤHN ΑΠΑΡΑΔΕΚΤH ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ MODERATORS ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ.
-
Ο χρήστης roadrunner_gr έγραψε:
Το γάρ πολύ του αίσχους
γεννά παραφροσύνη
γιαυτό και ο Αλέκ Πασάς
κάλυψε την 'Φροσύνη'Φροσύνη γάρ Γιαννιώτισα ,
όνομα , ναί , κι΄αρχόντισα ,
όμως , πετούμενο , τί εννοείς ,
όταν περί Αλέκ Πασσά λαλείς ? -
Ο χρήστης pavlos έγραψε:
Βρε Αποστόλη, πατριωτη, τι σχεση έχει μια ανάβαση 3χλμ με ένα ραλί 100χλμ;Ενδιαφερον ερωτημα!
Και ομως Παυλο εχουν κατι κοινο, οτι τα αυτοκινητα και των δυο ακολουθουν κατα γραμμα κανονισμους της FIA. Αυτο, ειδικα σε οτι αφορα τον εξοπλισμο ασφαλειας, συνεπαγεται κοστος σε σχεση με μια πιο 'χαλαρη' -ας την ονομασουμε - αντιμετωπιση. Γκρινιαζει κανεις με αυτο; Φυσικα οχι γιατι η FIA εχει τα μεσα, τις παραστασεις κλπ για να αποφασισει πως πρεπει να ειναι ενα ασφαλες αγωνιστικο αυτοκινητο.
Κατι ξεχασαμε ομως ε; Οι κανονισμοι της FIA δεν εξαντλουνται σε τεχνικους κανονισμους αυτοκινητων. Οπως εγραψε ο passat μερικες σελιδες πριν, υπαρχουν συγκεκριμενοι κανονισμοι ασφαλειας για τον 'αγωνιστικο χωρο'. Που βεβαια δεν εξασφαλιζουν οτι τιποτα δε θα παει στραβα, αλλα οσο να ειναι υπερεχουν απο τον πατριωτισμο του Χ λεσχιαρχη που βαφτιστηκε διοργανωτης.
Η εναρμονιση με αυτους τους κανονισμους αντιστοιχα θα επιβαρυνε σε προσπαθεια και χρημα τους διοργανωτες. Παραδοξως αγνοουνται και πραγματικα δε βλεπω ενα λογο, ΕΝΑΝ οποιοδηποτε γιατι να συμβαινει αυτο. Ειτε μιλαμε για αναβαση, ειτε για το τελευταιο ραλι.
Δυο μετρα και δυο σταθμα λοιπον; Ναι, σαφως. Καιρος να σταματησει αυτο εστω και με μια τραγικη αφορμη.
ΥΓ Νομαρχιες, δημοι, γραφειοκρατρια, εξοδα; Αστειες δικαιολογιες για διοργανωσεις οπως οι αναβασεις που τρεχουν καποια χρονια τωρα στο ιδιο ακριβως σημειο. Μαλλον καλυτερα ταιριαζει μια παροιμια εδω που αναφερεται στο βαψιμο των αυγων και μια λειτουργια του ανθρωπινου οργανισμου.
-
Ο χρήστης pavlos έγραψε:
Χαίρε Ηπειρος! Να δούμε πότε θα κάνουμε το χατήρι του πατέρα μας να κάνουμε αγώνα στην πατρίδα (άσχετο)
Στο θέμα μας...
Οι οργανωτές φταίνε που ο Πατσουρέας 'αφηνίασε' και απογειώθηκε;;;
Αυτο είναι παράδειγμα που δείχνει ότι όσα μέτρα και να πάρει η οργάνωση, αν ο οδηγός υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες του ή του αυτοκινήτου θα την κάνει την έξοδο.
Και στην συγκεκριμένη έξοδο, η οποία ήταν και σοβαρή, ο οδηγός βγήκε ανέγγιχτος όπως και οι πλειοψηφία των εξόδων όπου εμπλέκονται .Παύλο , και πάλι χαίρε !
(θα πρέπει να κάνεις λίγο υπομονή για το χατήρι του πατέρα -άσχετο)Σωστά , όσα λές , για ' σύγχρονα αυτοκίνητα που πληρουν τις προυποθέσεις ασφαλείας και σωστα δεμένα και εξοπλισμένα πληρώματα' , αλλά εάν στην θέση του Πατσουρέα ήταν ένας 'ανώριμος' , πρωτάρης , με EVO 12 (!) , με τις ζώνες χύμα και το κράνος ...φορεμένο , και έκανε το 'εβγα' αυτό δύο Κ πρίν , ποιός θα γλύτωνε τους θεατές , τους κριτές και τον ίδιο τον 'ανώριμο' ???
Απο την στιγμή που η ανακοίνωση της ΕΘΕΑ μιλάει γιά ανακοίνωση δέσμης μέτρων γιά :
Προϋποθέσεις έκδοσης αγωνιστικών αδειών.
Αναβάθμισης της ασφάλειας των αγωνιζομένων μέσω πρακτικών και θεωρητικών σεμιναρίων.
Προϋποθέσεις χρήσης των αγωνιστικών αδειών ανάλογα με τη διαβάθμιση των αγώνων.
και παράλληλα επιτρέπει την συνέχιση του Πρωταθλήματος Αναβάσεων ,
και άλλων μορφών/τίτλων αγώνων,ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΜΕ Ή ΑΦΗΝΟΥΜΕ
ΔΕΝ είναι σοβαρά πράγματα αυτά ,
Χωρίς να έχουν θεσπισθεί οι προϋποθέσεις έκδοσης αγωνιστικών αδειών , να μήν γίνεται Πρωτάθλημα Ράλλυ , αλλά να γίνεται Πρωτάθλημα Αναβάσεων (ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ , ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΙΔΙΑ ΑΔΕΙΑ !!!)
Χωρίς να έχουν θεσπισθεί τα θεωρητικά και πρακτικά σεμινάρια , οι αγωνιζόμενοι να μπορούν να τρέξουν στις Αναβάσεις , και αλλού , για ποιόν λόγο , την έχουν αναβαθμισμένη την ασφάλειά τους de jure ? δέν θα πρέπει να 'περάσουν' τα σεμινάρια αυτά ???
Και τέλος , η πραγματοποίηση της Ανάβασης Κύμης , με το ισχύον καθεστώς χορήγησης Lisance , αλλά υπο το φώς των νέων μέτρων , θέτει de facto την πρώτη διαβάθμιση για τις προϋποθέσεις χρήσης της Licance ??? ,
Το καταλαβαίνω , είναι ένα πράγμα σκέτο μπέρδεμα
Και να δείς , θα γίνει χειρότερο , όταν καταλάβουμε πως όλη η φασαρία , έτσι όπως 'βγαίνει' , αφορά έναν μόνο αγώνα , και εν μέσω καλοκαιριού θα γίνει το έλα να δείςΑποστόλης Νούσιας
Γιάννενα -
Μερικές σκέψεις :
Το δυστύχημα ήταν τέτοιο που δύσκολα δεν θα θρηνούσαμε θύμα. Το ευτύχημα είναι ότι ο συνοδηγός ζει. Οτι και να έφευγε εκεί με τις συνθήκες που έφυγε θα είχαμε λυπηρά αποτελέσματα.
Η Εθεα αντιδρά 'πονάει κεφάλι - κόβει κεφάλι'.
Η Οργανώτρια Λέσχη όφειλε να έχει κάνει εκ προοιμίου το καλύτερο δυνατό, δηλαδή, εφόσον βάζει τέτοιο κομμάτι μέσα σε Ε.Δ. να ελέγξει επισταμένως τις μπάρες. (όπως και στο ακρόπολις 2001).
Εμείς οι αγωνιζόμενοι πρέπει να βάλουμε μυαλό. Ουτε είμαστε McRae ούτε έχουμε το άθλημα ως επάγγελμα. Το χόμπυ μας κάνουμε και το να υπερβάλλουμε εαυτούς θα πρέπει να κατανοούμε το που και πως το κάνουμε.
Μερικές προτάσεις βελτίωσης της ασφάλειας μας :- Προσωποποίηση των κρανών με τοποθέτηση αυτοκόλλητου με το όνομα και πιστοποίηση από γνώστη έφορο ότι είναι σωστά εφαρμόσιμο στο κεφάλι και γνωρίζουμε το σωστό τρόπο δεσίματος.
- Εξονυχιστικό έλεγχο στήριξης καθισμάτων , ζωνών.
- Υποχρεωτικός έλεγχος πριν κάθε Ε.Δ. του δεσίματος ζωνών και κράνους.
- Υποχρεωτική τοποθέτηση δικτυών στα πλαινά τζάμια.
- Αγορά από την Εθεα ή ΣΟΑΑ ειδικού μηχανήματος μέτρησης ποιότητας συγκολλήσεων των Roll Cage και αυστηρό επανέλεγχο όλων.
- Κατηγοριοποίηση των οδηγών ανάλογα την εμπειρία (με αντικειμενικά κριτήρια) και αντίστοιχη απελευθέρωση δοκιμών ανά κατηγορία.
π.χ. 4 περάσματα ο Βωβός, χωρίς όριο για νεοείσερχόμενο. - Θέσπιση εντεταλμένων (από ΣΟΑΑ ή ΕΘΕΑ ή μικτά) για έκδοση δελτίου καταλληλότητας Ε.Δ. για κάθε αγώνα.
- Σεμινάρια και εξετάσεις για νέους αγωνιζόμενους με σταδιακή εμπλοκή τους. πχ. πρώτα 4-5 μίνι ράλλυ και μετά σε κανονικό.
Απλά μερικές σκέψεις.
-
Ο χρήστης Lef205 έγραψε:
:yahoo:
Να θυμομαστε το παραπανω emoticon.
Θα το χρησιμοποιουμε περιπου μεχρι τον γεναρη......δυστυχως....αφου θα τα εχουμε 'ξεχασει' ολα.....η θα εχουν θεραπευτει ολα ....η θα πιπιλαμε κανα καινουργιο ευχολογιο 'παμε προς το καλυτερο,κλπ'.....
ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ....Toτε τι προτεινεις Δημητρη?
Σωστα και λογικα με ρωτας.
Ενα μερος της απαντησης ειναι οτι :Oυσιαστικα στη χωρα μας ,σε τετοιου ειδους προβληματισμους δεν εχει απαντησει κανενας(για να μην σου ουτε προβληματιστει)ΟΥΤΕ Η ΕΛΠΑ/ΕΘΕΑ ,ΟΥΤΕ Ο ΣΟΑΑ,ΟΥΤΕ Ο ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ.
Παντα λεμε το κλασικο 'και η ζωη συνεχιζεται'.....απλα στη περιπτωση του μηχανοκινητου μπορουμε να συμπληρωσουμε 'συνεχιζεται βασιζομενο το ιδιο στην τυχη'.....Ενα αλλο ομως μερος της απαντησης του τι προτεινω ειναι:
Eπιτελους ας αναλαβει καποιος την ευθυνη των πραξεων του η της απραγιας του!!!!Δεν μπορει εμεις οι αγωνιζομενοι να τιμωρουμαστε για ρολλμπαρ,κρανος,φορμα,εσωρουχα!!!,εκκεντροφορους,τουρμπινα,λαστιχα,κλπ και ο ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ να μην φερει ποτε ευθυνη !
Κανονικα επρεπε να φερει ευθυνη και για την προβολη,δεν συζηταμε για θεματα ασφαλειας!!!Και εννοειται οτι δεν πρεπει να απολογειται μονο οταν συμβαινει κατι,αλλα και οταν υπαρχει παραλειψη σε κατι (χωρις ομως να συμβει κατι)Βασικα δεν νομιζω οτι βγαζουμε ακρη.....και ουτε θα βγαλουμε....
Ο ,σε προηγουμενο μου ποστ, ορισμος που δινω για τους αγωνες ραλλυ παραμενει για μενα....Γενικα παντως Κυριοι,αν προσεξετε ,τεινουμε να βγουμε εκτος θεματος,αλλα οχι αδικα,γιατι κανονικα δεν επρεπε να ετιθετο τετοιο θεμα....
Το ξερετε οτι ο Λαακσονεν εκει που βγηκε(στο ιστορικο Ακροπολις) δεν βγηκε μονος του?
Ειχε παρεα εναν τρακτορα,ενα χιουνται και μια μηχανη.....κοντρα.....
Πρεπει συνεχως να τα λεμε?....Να συμπληρωσω κατι σε αυτη τη συνεχεια του παραλογου?
Πως κρινει η ΕΛΠΑ/ΕΘΕΑ οτι πρεπει να σταματησει τα κυπελλα/πρωταθλημα,οταν ενας θανατος,ενας σοβαρος τραυματισμος γινανε σε δυο ραλλυ σπριντ??Και ευτυχως που ο Πατσου δεν χτυπησε ο ιδιος και δεν παρεσυρε αυτοκινητο κριτη,με τον ιδιο μεσα,το οποιο ηταν απο οσο ξερω μισο μετρο μετα το σημειο εξοδου του Πατσου.
Η ξεχνατε στα Μεγαρα το σπιτακι το αδειο που εμβολιστηκε,ενω κανονικα καθονται εκει οι αγωνοδικες αν δεν κανω λαθος(καποιος 'πιστεος' ας επιβεβαιωσει)
Η τα αυτοκινητα στην πιστα των Μεγαρων που ειναι παρκαρισμενα πριν την Κ1 δεξια,τα οποιο δεν(?) ενοχλουν,γιατι ενα αγωνστικο κοντρα σε ενα αλλο αγωνιστικο δεν(?) μπορει να παει προς τα εκει....Οι παραλειψεις ειναι παρα πολλες .Θα ελεγα απειρες ,αλλα δεν θελω να φανω υπερβολικος.
Ισως ειναι και ευτυχημα που οι ανθρωποι ξεχνουν....
Αλλωστε ο χρονος ειναι και ο καλυτερος γιατρος σε ασχημες περιπτωσεις ,οποτε μηπως ειναι καλυτερα να τα ξεχασουμε....Ας ετοιμαστουμε λοιπον ολοι για το ΕΛΠΑ,σορρυ προηγειται το φθιωτιδας......
*μην ξεχασω να συμφωνησω και στην υπενθυμιση του γκο φορ.....
-
Ωραια συζήτηση. Τετοιες συζητησεις έχουν ζουμί όταν μιλούν και ποιο άμεσα εμπλεκόμενοι όπως εν ενεργεια οδηγοί και οργανωτες.
Δυστυχώς δεν υπάρχει χρόνος να γράψω άλλα λόγω αναχώρησης για Σαρδηνία. Τα λέμε απο Δευτέρα... -
Ο χρήστης pavlos έγραψε:
Ωραια συζήτηση. Τετοιες συζητησεις έχουν ζουμί όταν μιλούν και ποιο άμεσα εμπλεκόμενοι όπως εν ενεργεια οδηγοί και οργανωτες.
Δυστυχώς δεν υπάρχει χρόνος να γράψω άλλα λόγω αναχώρησης για Σαρδηνία. Τα λέμε απο Δευτέρα...Kαλη επιτυχια!
-
Δηλαδη Δημητρη μετα απο ολες τις παραληψεις που ανεφερες και τον θανατο δυο ανθρωπων κλπ κλπ εξακολουθεις να θελεις να κανεις αγωνα?
Μηπως αυτη τη φορα πρεπει να γινει η μνημη μας ελεφαντα και οχι χρυσοψαρου και να προσπαθησουμε να αντιδρασουμε? -
Μα δεν ζηταμε να γινει κατι εξτρα.
Ουσιαστικα ζηταμε να τηρουνται οι κανονες που δεν τηρουνται και να αναλαβουν οι υπευθυνοι ανθρωποι τις ευθυνες τους.Για το θεμα το δικο μας (των πληρωματων)
η σταματαμε να τρεχουμε(ειναι η μονη αντιδραση που στην πραξη μπορεις να κανεις,εκτος και αν ξερεις εσυ κατι αλλο,η αν εχει δειξει η ιστορια κατι αλλο)
η συνεχιζουμε κανονικα στο ιδιο αδιαφορο στυλ που υπηρχε πριν απο τον τελευταιο θανατο,και πριν τον προτελευταιο θανατο,και πριν τον αντιπροτελευταιο θανατο.Να θεσω εναν μπουρδοπροβληματισμο.
Καθε βδομαδα σκοτωνονται καμια 20αρια συνανθρωποι στο οδικο δυκτιο της χωρας μας.
Κανουμε τιποτα?
Εκανα εγω τιποτα?
Εκανες 'εσυ'?
Οχι.....Τις προαλλες σκοτωθηκε γιος ενος φιλου μου 22 ετων.
Στεναχωρια κλπ....
Γιατι να με αγγιξει παραπανω ο θανατος στους αγωνες?
Εκανα στην περιπτωση του φιλου μου κατι?
Μπορουσα να κανω?
Μπορω να κανω?Τωρα με τους αγωνες ,μπορω να κανω κατι?
Μπορουσα να κανω?Αυτο που κανω ειναι να ζηταω το δικιο μου και το δικιο του νεκρου...
Λεω 'εγω'(ολοι εμεις οι 'εγω') ο τρελος λοιπον το 2004 στο Αττικο(και στο καθε Αττικο)
Ειδα κοντρα αυτοκινητο.(και εννοω οτι θα μπορουσα να σκοτωθω,να σκοτωσω,κλπ,κλπ)
Το αποτελεσμα 'Λευτερη' και καθε 'Λευτερη' μου το λες?
'Ατυχια,δεν συμβαινουν αυτα,ελα μωρε τωρα,αφου τον ειδες,νταξει,καλα,κλπ,κλπ'...Οπως στον κανονικο δρομο εισαι ενα αβουλο ον εκτεθειμενο στον απεναντι ,στον ανευθυνο υπεθυνο εργολαβο δρομων με τον μηδενικο συντελεστη τριβης ασφαλτου(και μετα λεμε οτι εφταιγε η ταχυτητα,κλπ)
Ετσι και εδω ειμαστε σε εναν λαβυρινθο,ο οποιος τελειωμο δεν εχει και καποιους τους βολευει.....Ποιος τοσα χρονια εχει δωσει μια σοβαρη απαντηση σε σοβαρη ερωτηση αγωνιζομενου,ποιος?
Δεν κανω αυτους τους αγωνες επειδη θελω να κανω ντε και καλα ΑΥΤΟΥΣ τους αγωνες,αλλα δεν εχω επιλογη...
Η μαλλον εχω να κανω τον ζογκλερ σε ανοιχτο δρομο....Φωναζουμε το ΕΛΠΑ του 2005 ειχε πολυ ωραια ασφαλεια.(απο προβολη...)
Βαλτε το σαν παραδειγμα για τους αλλους αγωνες!!!
Τι εισπρατουμε?Παρτε μια μαυρουσουβαλα κατηφορα!!!
'Μα δεν ειναι τοσο ασφαλεις,λειπουν ενδιαμεσοι,κλπ'
Απαντηση μετα τον αγωνα' Ειδατε αφου δεν εγινε και τιποτα,ολα καλα,κλπ'Κοτα Αμαξοπουλε που δεν σου αρεσει η Κατηφορα Μαυροσουβαλα με 4 περασματα!!!
Ακουστε μας επιτελους!
Αυτο μπορουμε να ζητησουμε 'Λευτερη'
Μονο που σε 2-3 μηνες ουτε στο τραπεζι καλα καλα δεν προλαβαινουμε να κατσουμε,οχι και να αλλαξουμε το συστημα. -
Aυτο λεω και εγω Δημητρη,να τους ζητησουμε να μας ακουσουν.
Πες μου τροπους να το κανουμε,ειπες να τα κλειδωσουμε,κανενα προβλημα συμφωνω απολυτα.
Αν μπορουσε να γινει αυτο μεω του ΣΟΑΑ θα ηταν ακομη καλυτερο για να κλειδωθουν ακομη περισσοτερα. -
Επειδή η 'απεργία' δεν βλέπω να πετυχαίνει, θα πρότεινα κάτι άλλο. Απλό και κυρίως εφικτό. Να βρεθεί ένα 'αιχμηρό' μήνυμα, σχετικό με την ασφάλεια και με το πρόβλημα όπως εμείς το αντιλαμβανόμαστε και να κολληθεί σε όλα τα αγωνιστικά. Ο ΣΟΑΑ θα μπορούσε να μεσολαβήσει ώστε να μην υπάρξουν απώλειες. Σκεφτείτε μόνο την έκταση που θα πάρει το θέμα, όταν εμφανιστούν τα αυτοκίνητα στο ράλι ΕΛΠΑ.
-
-
Οντως η ιδεα του Χριστου Παπαπχριστοπουλου,ειναι πιο ενδεδειγμενη.
Ειναι πιο καλο να στελνεις μηνυματα που θες.
Οπως περιπου γινεται απο εδω μεσα,μονο που εδω δεν ειναι τοσο δημοσιο.Οσο για την ανακοινωση του ΣΟΑΑ.... ....
Λογικη συνεχεια της ανακοινωσης της ΕΘΕΑ θα ελεγα....'Με την ελπίδα ότι η ΕΘΕΑ θα πάρει αποφάσεις και θα λάβει μέτρα πραγματικής αντιμετώπισης του προβλήματος, τέτοια που θα άρουν τις επιφυλάξεις μας, το Δ.Σ. του συλλογικού οργάνου των οδηγών θα περιμένει να λάβει γνώση των αποφάσεων της ΕΘΕΑ , θα τις αξιολογήσει και αφού ενημερώσει όλους τους οδηγούς αγώνων αυτοκινήτου και λάβει υπόψη του τις απόψεις των, θα καθορίσει την περαιτέρω στάση των οδηγών στις όποιες αποφάσεις της ΕΛΠΑ/ΕΘΕΑ σχετικά με το πρόβλημα της ασφαλούς διεξαγωγής των αγώνων αυτοκινήτου'
πολυ 'θα' βρε παιδια.....
Προς το παρον 'θα'β.....
ΥΓ.
Τις παραλειψεις που εγραψα εγω και αλλοι εδω και αλλου,δεν τις ανακοινωνετε στους οδηγους σας ,ομως...
Μηπως θα επρεπε?
Μηπως ετσι θα τα γνωριζαν πολλοι περισσοτεροι,για να ξερουν οτι πρεπει να προσεχουν τον εαυτο τους πολυ περισσοτερο,ενω αντιθετα νομιζουν πολλοι οτι τα μετρα ασφαλειας των αγωνων ειναι πληρη,οι κριτες εκπαιδευμενοι,οι γιατροι απικο σε καθε ειδικη,και αλλα πολλα ,τα οποια δεν πολυισχυουν??ΥΓ.1 Το ευχολογιο που ελεγα πριν 'παμε προς το καλυτερο'....αρχιζω και το βλεπω....ηδη απο τοσο νωρις....
ΥΓ.2 'Ειμαι' μελος στον ΣΟΑΑ,για αυτο και απαιτω,παρατηρω,ρωταω!
Οπως 'ειμαι' οδηγος με λισανς ΕΛΠΑ/ΕΘΕΑ και για αυτο θα ηθελα να τηρουνται οι κανονες που αυτοι(ΕΛΠΑ/ΕΘΕΑ)'μου' υποσχονται σε βιβλια της χρονιας,κανονες ΦΙΑ,κλπ.... -
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
...Καθε βδομαδα σκοτωνονται καμια 20αρια συνανθρωποι στο οδικο δυκτιο της χωρας μας.
Κανουμε τιποτα?
Εκανα εγω τιποτα?
Εκανες 'εσυ'?
Οχι.....
...Mε αφορμή αυτό που λέει ο Δημήτρης.
Κάθε ΜΕΡΑ σκοτώνονται σε τροχαία άνθρωποι. Τα βγάζουν στην τηλεόραση, παίρνουν δημοσιότητα ? Όχι, βέβαια.
Γιατί όταν σκοτωθεί κάποιος στους αγώνες, βγαίνει στις ειδήσεις ? Γιατί υποτίθεται ότι εκεί όλα είναι ασφαλή κι ας φαίνονται επικίνδυνα.
Και ο κάθε ένας που πληρώνει για να τρέξει, τι πληρώνει ?
Κάποιον οργανωτή, ΑΝΕΥΘΥΝΟ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟ όπως φαίνεται, που υποτίθεται ότι έχει κάνει τους σωστούς ελέγχους και έχει μεριμνήσει ώστε όλα να είναι σωστά και ασφαλή.
Αυτό είναι το Νο1 για το οποίο πληρώνουμε κύριοι. Και στην προκειμένη περίπτωση, οργάνωση, αλυτάρχες, λέσχες, κριτές, οδηγοί, συνοδηγοί, ελικόπτερα κι ο Θεός ο ίδιος, αδράνησαν μιας και δεν έκαναν τίποτα για να μην είναι μέσα αυτό το κομμάτι (σας παρακαλώ μην αναλύσουμε τι έκανε ο καθένας, δεν είναι το ζήτημα να κάνουμε ΕΔΕ στο forum).
Πολλοί έχουν μεγαλύτερο ή μικρότερο μερίδιο ευθύνης, ΑΛΛΑ ποιος πληρώνεται και έχει την αρμοδιότητα να προσέχει και να προβλέπει τα προβλήματα ?
Και δεν πα να βάλεις και 3 HANS το ένα πάνω από το άλλο και να έχεις super multipoint cage και να έχεις και αερόσακους στο αγωνιστικό.
Εγκληματικό να είναι τέτοια μπαλκόνια μέσα σε ειδικές. Στον Σαϊνθ έπεφτε πολύ, στους Έλληνες έπεφτε λίγο ?Υ.Γ : Και επειδή γενικά όλοι ξεχνάμε, να ψάξουν όσοι έχουν όρεξη να διαβάσουν σχόλια 'φωστήρων' που έλεγαν τους παγκόσμιους κότες, όταν ζήτησαν το συγκεκριμένο κομμάτι να κοπεί από το Ακρόπολις. Δεν υπήρχε forum τότε, για αλλού μιλάω.
-
Ενα αλλο πραγμα που ειναι γνωστο ειναι οτι ολοι,δεξια αριστερα πανω κατω ,ξερουμε τα ιδια και λεμε τα ιδια,ειναι κριμα να μην μπορει να βρεθει λυση.
Παραδειγμα, παλαιοτερη παρατηρηση για τον παρατηρητη ΕΘΕΑ:
sx εγραψε σε θεμα 24/3/05 σπριντ Ελικωνα:
'glf έγραψε:
στη δική μου συνείδηση σαν οδηγός, ο παρατηρητής ΕΘΕΑ έχει καθιερωθεί σαν μια γραφειοκρατική φιγούρα που πάντα βάζει 'επιτυχημένη διοργάνωση' στο 'φύλλο αγώνως' και δεν τρέχει τίποτα 'ΔΙΚΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!
Σπραξεις να κανουμε ,πραξεις και μαλιστα οχι δαπανηρες οικονομικα,αλλα δαπανηρες στις σχεσεις μεταξυ ανθρωπων.
Δεν κανει ο αλλος τη δουλεια του,σπιτι του η σε αλλη θεση που να μπορει να προσφερει.Ο χωρος που φερει και ευθυνη για ανθρωπινες ζωες αποδεικνυεται οτι δεν σηκωνει χαρες σε επιπεδο φιλιας,τουλαχιστον οχι τετοιες που να εκθετεις συνανθρωπους σε κινδυνο ,χθες,τωρα η σε αυριανο αγωνα....οπως δυστυχως αποδειχτηκε..... -
πηρα ενα dvd του κ.γραμματικοπουλου το DE PROFUNDIS εκ βαθεων.
Λοιπον αν δειτε αυτοι οι ανθρωποι πως ετρεχαν εκεινη την εποχη θα καταλαβετε πολλα,ουτε φορμες δεν φοραγαν καποιοι ουτε ειχαν τα
σημερινα roll gage ουτε hans,ουτε τιποτα και πηγαιναν τερμα γκαζι
διπλα απο κατσαβραχα και γρεμια τα οποια αν εφευγες αλλαζες νομο
και φτανουμε σημερα το 2006 με πολυ καλυτερα και ασφαλεστερα αυτοκινητα να σταματαει ενα πρωταθλημα λογικο μετα απο δυο ταγικα ατυχηματα.δεν ειναι κριμα ομως να γινονται ολα αυτα τα πραγματα?
θα πρεπει και εμεις οι αγωνιζομενοι να σεβαστουμε καποια πραγματα
και πρωτα απ ολα τους εαυτους μας και μετα ολους τους αλλους δηλαδη
π.χ. αν εγω ο ηλιθιος αντι στην ειδικη να τραβαω ακομα περισσοτερο τη ζωνη μου τη λασκαρω γιατι πνιγομαι η οτιδηποτε τοτε ναι δεν σεβομαι κανεναν απο τον διπλανω μου μεχρι τους δικους μου.και πολλα αλλα που θελουν πολλες γραμμες για να υποθουν.
Εγω συμωνω σε αυτα που γραφεται πιο πανω και καλα κανετε που τα λετε
γιατι κανεις δεν θελει το κακο των αγωνων ΜΑΣ σημασια εχει ομως οχι μονο να γαφονται αλλα να τα λεμε και face to face σε αυτους που πρεπει να μας ακουσουν και με (τσαμπουκα) μαλιστα και αυτο γιατι σημερα μου ειπε καποιος χρονια στο χωρο οτι μονο στο foroum ξερουν να τα λενε
πιο εξω οχι.
αυτα εχω να πω και ευχομαι ολοψυχα απο δω και περα οι αγωνες να ειναι
μονο χαρα και διασκεδασει και να μην ξανακουσουμε ασχημα πραγματα. -
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
....Ο χωρος που φερει και ευθυνη για ανθρωπινες ζωες αποδεικνυεται οτι δεν σηκωνει χαρες σε επιπεδο φιλιας,τουλαχιστον οχι τετοιες που να εκθετεις συνανθρωπους σε κινδυνο ,χθες,τωρα η σε αυριανο αγωνα....οπως δυστυχως αποδειχτηκε.....
Συμφωνώ απόλυτα.
Είναι πολύ προκλητικό να βλέπεις ανθρώπους ανεύθυνους να αναλαμβάνουν μια τόσο μεγάλη ευθύνη, αυτή του κριτή, απλά και μόνο επειδή είναι ξάδερφος του κούμπάρου .... του προέδρου της λέσχης.
πρόσφατο περιστατικό στο Ράλλυ Φίλιππος πριν μια βδομάδα, όπου κινδυνέψανε άτομα μάλιστα και ένα παιδί, χωρίς καν να ξεκινήσει ο αγώνας
και όταν ενημερώσαμε τον κριτή έκανε πως δεν καταλάβαινε για ποιον του λέγαμε (λες και δεν τον ήξερε... )
....'α ο Κωστάκης ήταν μάλλον .... καλά ναι θα τον πω...'
και κοκκίνησε ολόκληρος μήπως και παρεξηγηθεί ο 'χ' Κωστάκης αν του κάνει παρατήρηση και τον βάλει στη θέση του
....Καθε βδομαδα σκοτωνονται καμια 20αρια συνανθρωποι στο οδικο δυκτιο της χωρας μας.
Κανουμε τιποτα?
Εκανα εγω τιποτα?
Εκανες 'εσυ'?
Οχι.........Γιατι να με αγγιξει παραπανω ο θανατος στους αγωνες?
Εκανα στην περιπτωση του φιλου μου κατι?
Μπορουσα να κανω?
Μπορω να κανω?....Τόσο σκληρό μα τόσο αλήθεια
-
Ο χρήστης gjk έγραψε:
....Ο χωρος που φερει και ευθυνη για ανθρωπινες ζωες αποδεικνυεται οτι δεν σηκωνει χαρες σε επιπεδο φιλιας,τουλαχιστον οχι τετοιες που να εκθετεις συνανθρωπους σε κινδυνο ,χθες,τωρα η σε αυριανο αγωνα....οπως δυστυχως αποδειχτηκε.....
Συμφωνώ απόλυτα.
Είναι πολύ προκλητικό να βλέπεις ανθρώπους ανεύθυνους να αναλαμβάνουν μια τόσο μεγάλη ευθύνη, αυτή του κριτή, απλά και μόνο επειδή είναι ξάδερφος του κούμπάρου .... του προέδρου της λέσχης.
πρόσφατο περιστατικό στο Ράλλυ Φίλιππος πριν μια βδομάδα, όπου κινδυνέψανε άτομα μάλιστα και ένα παιδί, χωρίς καν να ξεκινήσει ο αγώνας
και όταν ενημερώσαμε τον κριτή έκανε πως δεν καταλάβαινε για ποιον του λέγαμε (λες και δεν τον ήξερε... )
....'α ο Κωστάκης ήταν μάλλον .... καλά ναι θα τον πω...'
και κοκκίνησε ολόκληρος μήπως και παρεξηγηθεί ο 'χ' Κωστάκης αν του κάνει παρατήρηση και τον βάλει στη θέση του
ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙ Ο gjk ΚΑΘΩΣ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΓΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ! ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΕΙΔΙΚΗ (!!!), ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ ΘΡΗΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΙΤΗ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΗ!
2006 , έτος ΜΗΔΕΝ για τους Ελληνικούς Αγώνες Αυτοκινήτου ?