-
Συμφωνω απολυτα με τον jad!Και εγω νεος οδηγος ειμαι και που να βλεπατε πως ειχα γραψει τον Αγιο Κωσταντινο,τον πρωτο μου αγωνα,ευτυχως βρεθηκε ενας παλιος αγωνιζομενος και βοηθησε αλλαζοντας σχεδον ΟΛΕΣ τις σημειωσεις!Ειναι ντροπη να χρειαζεσαι λιγοτερα πραμαυτα για να παρεις αγωνιστικο δηπλωμα απο οτι ερασιτεχνικο.ΝΤΡΟΠΗ!Μακαρι ο ΣΟΑΑ να παρει μια μεγαλη κουτα και να πεταξουμε ΟΛΟΙ μεσα τα κλειδια των αγωνιστικων μας μεχρι να φτιαξει η ΕΘΕΑ σωστους κανονες ασφαλειας!
-
Η ερώτηση μου : το HANS απαραίτητο, όταν μπορείς να τρέξεις με κλουβί 6 σημείων ?
-
Ο χρήστης Christos M έγραψε:
Η ερώτηση μου : το HANS απαραίτητο, όταν μπορείς να τρέξεις με κλουβί 6 σημείων ?Επειδή και γι' αυτό το θέμα γίνεται πολύ συζήτηση τελικά ??
Αν πιστεύουμε ότι οι παγκόσμιοι επαγγελματίες οδηγοί αγώνων και όχι μόνο .... του εξωτερικού - αυτοί οι τριτοκοσμικοί - είναι της αρπαχτής και της λαμογιάς αναφορικά με την ασφαλειά τους τότε μάλλον πρέπει να τους επιβάλουμε την απαγόρευση χρήσης του Hans ή έστω τον αποκλεισμό από το ράλι Ακρόπολις άν δεν συμμορφωθούν.Ααα.. και κάτι άλλο. Μπορεί κάποιος να μου τεκμηριώσει την άποψή του και τους λόγους που κάποιος νέος οδηγός αγώνων δεν πρέπει να οδηγάει τετρακίνητο αγωνιστικό ???????????
-
Έχοντας ξεκινήσει το θέμα , θα ήθελα να ευχαριστήσω αυτούς που τοποθετούνται ΕΠΩΝΥΜΑ και να παρακαλέσω όσους το κανουν ΑΝΩΝΥΜΑ να το ξανασκεφτούν !
Μιά δική μου σκέψη , είναι πως ο κάθε αγωνιζόμενος πρέπει απο την μεριά του να λαμβάνει τα μέτρα του , να γνωρίζει πράγματα , ΠΕΡΑ απο αυτά τα ελάχιστα που πρέπει σύμφωνα με τους κανονισμούς .
Με βάση αυτή τη λογική , πρίν απο την πρώτη επαφή με το αγωνιστικό τιμόνι , είχα επαφή με το αγωνιστικό ...θρανίο , παρακολουθώντας το 1ο Σεμινάριο Αγωνιστικής Συνοδήγησης .
ΝΑΙ , με βοήθησε , έμαθα πως να γράφω , τί να γράφω , πως να το υπαγορεύω στο συνοδηγό μου κατα την αναγνώριση , τί θέλει και πρέπει να ακούει ο οδηγός κατα την διάρκεια του αγώνα , πως ο τρόπος (ακόμη και τόνος της φωνής !) ανάγνωσης των σημειώσεων απο τον συνοδηγό είναι απο τα πλέον σημαντικά πράγματα καθώς δίνει τον ρυθμό , ηρεμεί ή ξυπνάει τον οδηγό , και πολλά άλλα που ούτε φανταζόμουν !!!!!Προτείνω λοιπόν , να ξαναγίνουν τέτοια σεμινάρια , και όσοι οδηγοί και συνοδηγοί δεν τα παρακολουθήσουν , θα είναι άξιοι της μοίρας τους , που μας θέλει να διαμαρτυρόμαστε για τα πάντα , χωρίς να έχουμε κάνει τίποτε για να βελτιωθούμε.
Ακόμη , ήθελα να ρωτήσω τον ΣΟΑΑ και τον ΣΟΑΒΕ , πόσοι οδηγοί (μέλη τους ή όχι ) , τους ενημέρωσαν για κάποια έλλειψη σε μέτρα ασφάλειας κάποιου αγώνα . Η απάντηση θα δείξει την στάση των αγωνιζομένων απέναντι σε λάθη των διοργανωτών .
(για να προλάβω σχόλια , ο ΣΟΑΑ σε δική μου παρατήρηση ενήργησε ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ και η παράλειψη διορθώθηκε !!! )Αποστόλης Νούσιας
Γιάννενα -
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
Ακόμη , ήθελα να ρωτήσω τον ΣΟΑΑ και τον ΣΟΑΒΕ , πόσοι οδηγοί (μέλη τους ή όχι ) , τους ενημέρωσαν για κάποια έλλειψη σε μέτρα ασφάλειας κάποιου αγώνα . Η απάντηση θα δείξει την στάση των αγωνιζομένων απέναντι σε λάθη των διοργανωτών .
Τον έλεγχο της διαδρομής τουλάχιστο δεν μπορεί να τον ελέγξει ο αγωνιζόμενος παρά μόνο όταν... τρέχει στον αγώνα!
Το αν πήγαν και πόσα ασθενοφόρα, πυροσβεστικά και πόσοι κριτές βρίσκονται στην ειδική δεν μπορεί να το ξέρει ο αγωνιζόμενος.και εκεί θέλει να είμαστε συνεχώς στο 100% !
-
[quote='jadΑαα.. και κάτι άλλο. Μπορεί κάποιος να μου τεκμηριώσει την άποψή του και τους λόγους που κάποιος νέος οδηγός αγώνων δεν πρέπει να οδηγάει τετρακίνητο αγωνιστικό ???????????[/quote]
ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ?
ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΕ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΤ'ΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ , ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΕΝΑΣ ΦΩΣΤΗΡΑΣ ?
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
**Τον έλεγχο της διαδρομής τουλάχιστο δεν μπορεί να τον ελέγξει ο αγωνιζόμενος παρά μόνο όταν... τρέχει στον αγώνα!**Το αν πήγαν και πόσα ασθενοφόρα, πυροσβεστικά και πόσοι κριτές βρίσκονται στην ειδική δεν μπορεί να το ξέρει ο αγωνιζόμενος.
και εκεί θέλει να είμαστε συνεχώς στο 100% !
ΑΓΗΤΗΤΕ ΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑ glf , ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙΣ , **ΔΕΝ **ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ , ΑΠΛΩΣ ΕΞΑΚΡΙΒΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙΣ ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕΣ ΣΤΑ ΕΠΙΒΑΙΒΕΟΝΟΝΤΑΙ .
ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΜΙΑΣ ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ , **ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΜΗ ΟΡΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΑΠ'ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ **, ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ , ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ PLAYSTATION ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ , ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ . -
Στα 4 περασματα που εχουν αφησει για δοκιμαστικα,τι να πρωτοκανει κανεις;
-
Ο χρήστης the judge έγραψε:
Στα 4 περασματα που εχουν αφησει για δοκιμαστικα,τι να πρωτοκανει κανεις;ΣΤΟΥΣ ΜΑΣ ,ΠΕΣ ΤΟ ΦΙΛΕ
-
Να θυμομαστε το παραπανω emoticon.
Θα το χρησιμοποιουμε περιπου μεχρι τον γεναρη......δυστυχως....αφου θα τα εχουμε 'ξεχασει' ολα.....η θα εχουν θεραπευτει ολα ....η θα πιπιλαμε κανα καινουργιο ευχολογιο 'παμε προς το καλυτερο,κλπ'.....
ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ.... -
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
:yahoo:Να θυμομαστε το παραπανω emoticon.
Θα το χρησιμοποιουμε περιπου μεχρι τον γεναρη......δυστυχως....αφου θα τα εχουμε 'ξεχασει' ολα.....η θα εχουν θεραπευτει ολα ....η θα πιπιλαμε κανα καινουργιο ευχολογιο 'παμε προς το καλυτερο,κλπ'.....
ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ....Δημήτρη,
Έχεις απολύτο δίκιο. Αυτές τις ώρες χρειάζεται από όλους ψυχραιμία.
Για ένα πράγμα όμως να είσαι σίγουρος. Κάποιοι έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα και σύντομα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.Κώστας Βλασταράς
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
Τον έλεγχο της διαδρομής τουλάχιστο δεν μπορεί να τον ελέγξει ο αγωνιζόμενος παρά μόνο όταν... τρέχει στον αγώνα!
Το αν πήγαν και πόσα ασθενοφόρα, πυροσβεστικά και πόσοι κριτές βρίσκονται στην ειδική δεν μπορεί να το ξέρει ο αγωνιζόμενος.και εκεί θέλει να είμαστε συνεχώς στο 100% !
Νίκο ,
δική μου παράλειψη , αναφερόμουν σε επισημάνσεις για ελλείψεις που διαπιστώνονται ΠΡΙΝ ή και ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ του αγώνα .
και η αναφορά μου στην ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ και αποτελεσματική αντίδραση του ΣΟΑΑ , έχει να κάνει με διαπίστωση έλλειψης ΠΡΙΝ τον Τεχνικό Έλεγχο.Αλλά , μιά και το έθεσες , πόσοι αγωνιζόμενοι , έχουν απευθυνθεί στα συλλογικά μας όργανα επωνύμως ή εγγράφως για ελλείψεις ΜΕΤΑ απο κάποιον αγώνα ? , μετά το 100% ?
Αποστόλης Νούσιας
Γιάννενα -
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
:yahoo:Να θυμομαστε το παραπανω emoticon.
ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ....Toτε τι προτεινεις Δημητρη?
-
Ανακοινώθηκαν οι συμμετοχές της Ανάβασης Κύμης .
Πράγμα που σημαίνει πως η ΕΘΕΑ δεν σηκώνει νερό στο κρασί της , ή μύγα στο σπαθί της , ή με άλλα λόγια εμμένει στην απόφασή της για αναβολή μόνον των αγώνων του ΠΠΡ και των Κυπέλλων Ασφάλτου και Χώματος , και όχι όπως πολλοί , αν όχι η συντριπτική πλειοψηφεία των ανθρώπων που τοποθετήθηκαν στο θέμα ,που πιστεύουν πως έπρεπε να αναβάλει όλους τους αγώνες.
Η διάκριση αυτή , έχει την όποια λογική της , αλλά συγνώμη , you're running on thin ice , so , think twiceΕύχομαι καλόν Αγώνα σε όλους.
Ελπίζω να δούμε σε ΟΛΑ τα συμμετέχοντα αυτοκίνητα ΜΑΥΡΕΣ κορδέλες σε ένδειξη πένθους για τους συναθλητές που κάνουν αλλού ειδικές , αλλά και σαν ένδειξη συνειδητοποίησης της στενωπού που καλούμαστε να διαβούμε , με κόστος υλικό και ψυχικό .
Αποστόλης Νούσιας
Γιάννενα -
α μπράβο. άμα φύγουμε σιγά να μην ασχοληθούμε. πάλι καλά που υπάρχουν και τα forum και τουλάχιστο τώρα μαθαίνουμε και 10 πράγματα.
όχι οτι και οι οδηγοί δεν είναι παρτάκιδες. αυτό φαίνεται από το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής στα 'κοινά'. τι λέμε τώρα ε?πριν τον αγώνα, 'έλεγχο' της ασφάλειας της διαδρομής, κακά τα ψέματα, μπορούν να κάνουν οι έμπειροι οδηγοί και φυσικά το Συλλογικό τους Όργανο.
ο νέος οδηγός, ο ψαρωμένος, πρέπει να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙ και κάποιος να του ανοίξει τα μάτια....
-
Βρε Αποστόλη, πατριωτη, τι σχεση έχει μια ανάβαση 3χλμ με ένα ραλί 100χλμ;
Στην ανάβαση υπάρχει κάθε Κ και κριτής, μπαριέρες σε όλα τα επικίνδυνα σημεία και πιστεύω πως μετα και από την υιοθέτηση των προτάσεων του ΣΟΑΑ απο τις διοργανώτριες λέσχες των αναβάσεων τα πράγματα είναι σε πολύ καλό δρόμο. Για πιο λόγο να ανασταλούν και οι αναβάσεις;; -
Πατριώτη Παύλο , χαίρε !!!!
Λιγολεκτική απάντηση:
Αγία Άννα , Flying , Πατσουρέας !Αποστόλης.
-
Χαίρε Ηπειρος! Να δούμε πότε θα κάνουμε το χατήρι του πατέρα μας να κάνουμε αγώνα στην πατρίδα (άσχετο)
Στο θέμα μας...
Οι οργανωτές φταίνε που ο Πατσουρέας 'αφηνίασε' και απογειώθηκε;;;
Αυτο είναι παράδειγμα που δείχνει ότι όσα μέτρα και να πάρει η οργάνωση, αν ο οδηγός υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες του ή του αυτοκινήτου θα την κάνει την έξοδο.
Και στην συγκεκριμένη έξοδο, η οποία ήταν και σοβαρή, ο οδηγός βγήκε ανέγγιχτος όπως και οι πλειοψηφία των εξόδων όπου εμπλέκονται σύγχρονα αυτοκίνητα που πληρουν τις προυποθέσεις ασφαλείας και σωστα δεμένα και εξοπλισμένα πληρώματα. -
Ο χρήστης pavlos έγραψε:
Οι οργανωτές φταίνε που ο Πατσουρέας 'αφηνίασε' και απογειώθηκε;;;.
Aσχετο,αλλα αν δεν απατωμαι ουτε σε εκεινο το σημειο υπηρχε μπαριερα!
(οχι οτι θα βασταγε το Ενο αλλα λεμε)
-
Αν δεν υπήρχε και χρειαζόταν κακώς δεν υπήρχε. Ευκολα όμως μπορει του χρόνου να διορθωθεί
Δεν νομίζω ότι είναι δυσκολο να μπουν μπαρίερες σε όλα τα επικίνδυνα σημεία όλων των αναβασεων.
Εδω σε πολλές αναβάσεις ανανεώνεται ο ασφαλτοτάπητας και μπαλώνονται μπουκες και λακούβες στις μπαριέρες θα κολλήσουν.
Οι μπαριέρες όμως δεν αποτελούν πανάκεια. Σαφώς και θα αποτρέψουν πολλες εξόδους αλλα σε περιπτώσεις όπως την προαναφερόμενη δεν θα προσφέρουν απολύτως τίποτα.
2006 , έτος ΜΗΔΕΝ για τους Ελληνικούς Αγώνες Αυτοκινήτου ?