-
προφανώς και θα πίνεται, σταθερή αξία
-
Κατα την γνώμη μου είναι λάθος να συγκρίνουμε γευστικά το αποτέλεσμα της Μοκα με αυτό μιάς μηχανής εσπρέσσο.
Εάν τα αποτελέσματα ήταν συγκρίσιμα, τότε δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης οι μηχανές εσπρέσσο.
Είναι ένας διαφορετικός τρόπος παρασκευής καφέ, όπως είναι ο ελληνικός, ο φίλτρου, ο γαλλικός κλπ.
Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να συγκρίνουμε εάν η γεύση του καφέ που μας δίνει η Μοκα, μας αρέσει-ταιριάζει περισσότερο ή όχι, από τους άλλους τρόπους παρασκευής οι οποίοι χρειάζονται εξ ίσου απλό εξοπλισμό. -
Καλούτσικος είναι.
Οπτικά μοιάζει με κόκα κόλα βέβαια (δεν είχα μιξεράκι), ειδικά με τα παγάκια. -
ωραίο πράμα να πίνεις καφεδάκι φρέσκο από τη μηχανή σου ειδικά τώρα που θα αυξηθεί και ο ΦΠΑ εστίασης ( ) συμφέρει παραπάνω (όχι ότι παίρνω απ'έξω αλλά ένας λόγος παραπάνω)
την γυάλισα κιόλας και λάμπει η γλυκιά μου
-
Πλεον αγοραζω καφε για την μηχανη μονο απο τα starbucks, εχει προσφορές με 3.95€/250γρ και ειναι καλυτερος απο ολους του supermarket.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
ωραίο πράμα να πίνεις καφεδάκι φρέσκο από τη μηχανή σου ειδικά τώρα που θα αυξηθεί και ο ΦΠΑ εστίασης ( ) συμφέρει παραπάνω (όχι ότι παίρνω απ'έξω αλλά ένας λόγος παραπάνω)την γυάλισα κιόλας και λάμπει η γλυκιά μου
1,35 για εσπρεσο απο Σταρμπακς δεν μου φαινεται και τοσο ακριβα.
-
Για κρυο αφρογαλο εχουμε καμια συμβουλη??Δε μου βγαινει με τιποτα...
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Για κρυο αφρογαλο εχουμε καμια συμβουλη??Δε μου βγαινει με τιποτα...Προφανώς για freddo ... :
Μισό εβαπορέ, μισό φρέσκο, 100ml σύνολο και τα 2 βγαλμένα απο το ψυγείο -καλά παγωμένα.
Χτύπημα σε ποτήρι με μίνι μιξεράκι ρεύματος για 3-4 λεπτά και έτοιμος! -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Για κρυο αφρογαλο εχουμε καμια συμβουλη??Δε μου βγαινει με τιποτα...Γάλα φρέσκο με χαμηλά λιπαρά, το βγάζεις απο το ψυγείο, το βάζεις σε κρύο ποτήρι και το χτυπάς στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί!
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Πλεον αγοραζω καφε για την μηχανη μονο απο τα starbucks, εχει προσφορές με 3.95€/250γρ και ειναι καλυτερος απο ολους του supermarket.+1, δυστυχώς (που τα δίνω σε πολυεθνική), αλλά όταν οι καφεκόπτες μας έχουν μείνει στον 'ελληνικό από γνήσιο καφέ Βραζιλίας', δεν έχεις επιλογές. Άλλωστε, πάλι σε εισαγόμενο προϊόν θα τα έσκαγα.
Με 1-2 € περισσότερα παίρνεις καλύτερο χαρμάνι.
Επίσης, με την κάρτα έχεις 10% έκπτωση.1,35 για εσπρεσο απο Σταρμπακς δεν μου φαινεται και τοσο ακριβα.
Για 1 σφηνάκι, δεν είναι και τόσο φθηνά.
Με αυτό το ποσό, φτιάχνεις περίπου 5 καφέδες στη μηχανή σου, κομμένους από το ίδιο κατάστημα.Για κρυο αφρογαλο εχουμε καμια συμβουλη??Δε μου βγαινει με τιποτα...
Πάρε μεγάλο χτυπητήρι, αυτά τα όρθια πάγκου. Ξεκινάνε από 18 €.
http://www.skroutz.gr/c/438/mixer.html? ... F%81%CE%B1 -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πάρε μεγάλο χτυπητήρι, αυτά τα όρθια πάγκου. Ξεκινάνε από 18 €.
Σωστός!
Βέβαια, εγώ ξεκινάω προτείνοντας πρώτα τη φτηνότερη λύση ! -
για αφρόγαλλο χρησιμοποιώ μια γαλατιέρα απο το ΙΚΕΑ στα 4€ που έχω πάντα στη κατάψυξη άδεια, ακριβώς για αυτό το λόγο.
βάζω 2% γάλα μακράς διαρκείας (καλύτερα αποτελέσματα απο το ιδιωτικής ετικέτας του ΑΒ) και χτυπάω με το χτυπητήρι του νες. (πάρτε καμία προσφορά το 200γρ ΝΕς που δίνουν και το χτυπητήρι δώρο)άμα το παρακάνεις γίνεται πολύ πηχτό και δεν τρέχει καν, σαν γιαούρτι θέλει κουτάλι.
-
για μένα to καλυτερο και to πιο ευκολο αφρογάλα για φρεντο το κάνει το καταπληκτικό αεροτσινο της νεσπρεσο . Ίσως ότι πιο χρήσιμο που μου έμεινε μετά την αγορά (και πωληση ) της νεσπρεσο μηχανής .
-
Μια καλή φραπιέρα κ παγωμένο γάλα στους 2 βαθμούς. Ποτηράκια μιξεράκια σκατουλάκια κλπ είναι φασαρία κ ταλαιπωρία. Been there
-
Mπορεί το εβαπορέ όπως έχουμε ξαναπεί να είναι πιο 'εύκολο' στην παρασκευή του για φρέντο,αλλά αλλάζει συνολικά την γεύση του capuccino φρέντο ή ζεστό.
Κατά τη γνώμη μου γάλα υψηλής παστερίωσης οχι άπαχο,και φραπιέρα ή aeroccino -
για κρύο αφρόγαλα δεν έχει πρόβλημα αν είναι και άπαχο, πήζει αν έχεις καλή φραπιέρα. Για ζεστό όμως στον ατμό επιβάλλεται το πλήρες διαφορετικά δύσκολα θα κάτσει
-
Εμένα στο aeroccino το πλήρες μου δίνει καλύτερο αποτέλεσμα
-
όταν έχεις τέτοιο μίξερ τότε το αεροτσίνο είναι για να κάθεται σε κάποιο ράφι
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
όταν έχεις τέτοιο μίξερ τότε το αεροτσίνο είναι για να κάθεται σε κάποιο ράφιΚαλά αυτό είναι 100% επαγγελματικό μηχάνιμα!
Έχω 2 τέτοια στην καφετέρια! -
Κατά την διάρκεια των διακοπών είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω τα προιόντα της nespresso μιας και συγγενικό πρόσωπο εργάζεται εκεί...
Η καφετιέρα όμορφη, έυκολη, γρήγορη.
Τα pods πολύ εύκολα στην χρήση και με πάρα πολλές ποκιλίες (τις δοκίμασα σχεδόν όλες)
Το aerochino πάρα πολύ καλόΣυμπέρασμα...λίγο έλειψε να κυλήσω, με δεδομένη την έκπτωση που θα τα έπαιρνα όλα, αλλά τελευταία στιγμή κρατήθηκα γιατί:
Τα pods είναι ακριβούτσικα
Η καφετιέρα το ίδιο
Η γεύση είναι έτσι κι έτσι....λείπει αυτή η πυκνότητα του καφέ, τα λιπαρά του, μοιάζει με νερο-espresso
Έχω ήδη μια Gaggia και μια Bialetti Brikka
Και στο κάτω κάτω δεν πάλευα τόσο καιρό να μάθω να tamperωνω και να εκχυλίζω για ξεπέσω στα ετοιματζίδικαΤελικά πήρα το αεροτσίνο με €50 για την ευκολία του να μην πλένεις μετά ποτήρια, μιξερ κλπ κλπ
Τώρα απολαμβάνω τους latte-καπουτσίνο μου το απόγευμα παρά τους 30+ βαθμούς που έχει όλη μέρα εδώ (η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να πετύχω τον fredo )
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)