-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Κωδικοί 787-788. Υπόψην (απίστευτη απάτη του κράτους μας ) ότι από το ετήσιο εισόδημα που δηλώνεις και μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να δικαιολογήσεις μεταγενέστερες αγορές πρέπει να αφαιρέσεις τα τεκμήρια χρήσης (πχ. για αυτοκίνητα) των αντίστοιχων ετών, ακόμα και αν τα εν λόγω τεκμήρια ΔΕΝ χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδήματος (πχ. για αυτοκίνητα εργοστασιακής αξίας μέχρι €50000)
Πολύ σωστά τα λέει ο nass. Κάνεις ένα excelάκι με 3 στίλες , στη μια τα εισοδήματα, στην άλλη τα τεκμήρια και στην τρίτη την διαφορά για κάθε χρονιά, στο σύνολο των οποίων θα επικαλεστείς, το υπογράφεις και το βάζεις στη δήλωση. Εάν δεν είχες τεκμήρια θα υπολογίσεις ένα ποσό περίπου της τάξης των 3.000 ευρώ(1 εκατομύριο παλιές δρχ) για κάθε χρονιά(γενικό τεκμήριο)
Για το 2010, κι εδώ είναι ένα ασαφές σημείο, που περιμένουμε εγκύκλιο ή ΠΟΛ, το ποσό είναι 3.000 για τον άγαμο και 5.000 για τον έγγαμο. -
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Άρα καλύπτεται η περίπτωση και (εάν δεν αλλάξουν τα πράγματα για το 2010) δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει φορολογία για όλο το ποσό.
Σε περίπτωση που η δήλωση γίνεται ηλεκτρονικά μέσω taxisnet, υπάρχει πεδίο που μπορεί να συμπληρωθεί η λίστα που αναφέρει ο φίλος famas, ή αναγκαστικά πάει η δήλωση με το χέρι στην ΔΟΥ;
-
Τα υποβάλλεις ηλεκτρονικά και κρατάς την ανάλυση για αν και όταν σου γίνει έλεγχος.
-
Γνωρίζει κανείς αν μπορώ να δηλώσω τα χρήματα που πληρώνω, για ενοίκιο κύριας κατοικίας από κοινού με τη σύζυγο μου ( μισά-μισά) ώστε να εκμεταλευτούμε και οι δυο την μείωση απο τα εισοδήματά μας λόγω μετεγκατάστασης? Το συμβόλαιο είχε γίνει στο ονομά μου, όταν ακόμα ήμουν εργένης, άλλα εχει παρέλθει η τριετία και το 2009, που έγινε και ο γάμος, ανανεώθηκε σιωπηρά. Από πλευράς ιδιοκτήτριας τι πρέπει να γίνει?, να μας δηλώσει και τους δυο για το ίδιο σπιτι στο Ε2 με το μισό ενοίκιο για το καθένα?
-
Ξέρει κανείς γιατί στον κωδικό 049 (Δαπάνη παροχής υπηρεσιών --αποδείξεις) δεν με αφήνει να δηλώσω πάνω από 3000€?
-
Ενημέρωση
Δόθηκε παράταση στις προθεσμίες υποβολής της δήλωσης που όπως υπολογίζω για μένα που είμαι μισθωτός σημαίνει συν 20-25 μέρες.
http://www.gsis.gr/cmdocs/7179.pdf -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ενημέρωση
Δόθηκε παράταση στις προθεσμίες υποβολής της δήλωσης που όπως υπολογίζω για μένα που είμαι μισθωτός σημαίνει συν 20-25 μέρες.
http://www.gsis.gr/cmdocs/7179.pdfΜα δεν λεει για μισθωτους....Γι'αυτους,μεχρι στιγμης,ΔΕΝ εχει δοθει παρατασις.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Ενημέρωση
http://www.gsis.gr/cmdocs/7179.pdfΜα δεν λεει για μισθωτους....Γι'αυτους,μεχρι στιγμης,ΔΕΝ εχει δοθει παρατασις.
λέει ... εισόδημα απο μισθούς
-
οι μισθωτοί την τελευταία φορά που επισκέφτηκα το TAXISNET έλεγε από 20/5/2010.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ενημέρωση
Για μισθους ΝΑΥΤΙΚΩΝ μιλαει Χρηστο μου,οχι μισθωτων και συναξιουχων....
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Ενημέρωση
Για μισθους ΝΑΥΤΙΚΩΝ μιλαει Χρηστο μου,οχι μισθωτων και συναξιουχων....
όχι, πρέπει να περιλαμβάνει και τους μισθωτούς κάθε προέλευσης και όχι μόνο του ναυτικού.
-
Θα τρελαθώ και εγώ... To taxisnet.gr έχει στην πρώτη σελίδα του ένα link ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ. Λοιπόν, όταν διάβασα εδώ για παράταση, μπήκα και είχε σαν πρώτη ημερομηνία την 20/5. Τώρα ξαναμπαίνω και έχει πάλι την 4/5... Για **μισθωτούς **μιλάω πάντα.
ΥΓ: Άμα μαμήσω κανά firefox που μου έβγαζε το παλιό pdf και ήθελε refresh εγώ φταίω;
-
Στο http://www.gsis.gr/prothesmies/proth_fp ... xisnet.pdf λεέι ακριβώς τις νέες προθεσμίες υποβολής.
-
Ο χρήστης Vreel έγραψε:
Στο http://www.gsis.gr/prothesmies/proth_fp ... xisnet.pdf λεέι ακριβώς τις νέες προθεσμίες υποβολής.ΑΥΤΟ μαλιστα.Απολυτα ευκρινες.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Ξέρει κανείς γιατί στον κωδικό 049 (Δαπάνη παροχής υπηρεσιών --αποδείξεις) δεν με αφήνει να δηλώσω πάνω από 3000€?Επαναφέρω το ερώτημα. Έχει τύχει σε κάποιον άλλο;
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Ξέρει κανείς γιατί στον κωδικό 049 (Δαπάνη παροχής υπηρεσιών --αποδείξεις) δεν με αφήνει να δηλώσω πάνω από 3000€?
Επαναφέρω το ερώτημα. Έχει τύχει σε κάποιον άλλο;
Μόλις το δοκίμασα και επιβεβαιώνω ότι δεν αφήνει τίποτα πάνω από τις 3000. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι γίνεται (έψαξα και στο net αλλά τίποτα), αφού οι οδηγίες γράφουν:
Το ποσό των πιο πάνω δαπανών που αφαιρείται είναι ίσο με το 40% του συνολικού ποσού αυτών και δεν μπορεί να υπερβεί τα 8.000 ευρώ και για τους δύο συζύγους.
Πράγμα που σημαίνει ότι, θεωρητικά, μπορείς να βάλεις μέχρι 20 χιλιάρικα αν δεν κάνω λάθος...
Μπορείς να δοκιμάσεις την τύχη σου (και αν σου κάτσει;) εδώ:
Γραφείο Υποστήριξης (Help Desk) TAXISnet: 210 4802552
Email: taxisnet@taxisnet.gr -
Ο χρήστης emil έγραψε:
Καλησπέρα κύριοι!!!Υπέβαλα τις προάλες ηλεκτρονικά τη δήλωση εμού και της συζύγου,έβαλα 7χιλ στον κωδ. 049 (είχα απόδειξη από catering λόγω γάμου), το σύστημα που επισήμανε(σε νέο μικρό window) ότι συμπλήρωσα ένα υπερβολικό ποσό στον κωδικό και ότι χρειάζεται να επιβεβαιώσω ('επιβεβαίωση') για να προχωρήσω.Επιβεβαίωσα και συνέχισα κανονικά.
-
Σα να αργεί φέτος να γίνει η τελική εκκαθάριση των ΦΔ μέσω taxisnet...
Πέρυσι μου είχε σταλεί πίσω το εκκαθαριστικό εντός 2-3 εβδομάδων, φέτος μετά από 1 μήνα δεν έχει έρθει ακόμα... πάνε να γλυτώσουν τα 261,76 € που μου χρωστάνε μου φαίνεται
-
Ο χρήστης thanosanesthetist έγραψε:
Καλησπέρα κύριοι!!!Υπέβαλα τις προάλες ηλεκτρονικά τη δήλωση εμού και της συζύγου,έβαλα 7χιλ στον κωδ. 049 (είχα απόδειξη από catering λόγω γάμου), το σύστημα που επισήμανε(σε νέο μικρό window) ότι συμπλήρωσα ένα υπερβολικό ποσό στον κωδικό και ότι χρειάζεται να επιβεβαιώσω ('επιβεβαίωση') για να προχωρήσω.Επιβεβαίωσα και συνέχισα κανονικά.
Ευχαριστώ. Θα το κοιτάξω ξανά. Τώρα τελευταία είμαι πιεσμένος και είχα αφήσει τη δήλωση στην άκρη.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Ευχαριστώ. Θα το κοιτάξω ξανά. Τώρα τελευταία είμαι πιεσμένος και είχα αφήσει τη δήλωση στην άκρη.
Έχει απόλυτο δίκιο ο φίλος. Λέει «αφού ελέγξετε το ποσό μπορείτε να συνεχίσετε».
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος