-
Ναι, το web banking μετράει κανονικά. Για το ύψος ακόμα παίζεται στις καθυστερήσεις το παιχνίδι.
-
Καλησπέρα
Να κάνω μια ερώτηση σχετικά με δήλωση Ε9 διότι έχω γίνει μπαλάκι μεταξύ συμβολαιογράφου και λογιστή..
Σε οικόπεδο έχουν συσταθεί 3 κάθετες ιδιοκτησίες. Εξ αυτών οι δύο κάθετες ανήκουν κατά 1/2 εξ αδιαιρετου σε κάθε γονέα μου με ποσοστό η μία 350 χιλιοστά επί του συνολικού οικοπέδου 1000 τεταγωνικων με κτίσμα 100 τετραγωνικά κύριοι χώροι και 50 βοηθητικοί χωρίς σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας και η άλλη 400 χιλιοστά επί του ιδίου οικοπέδου χωρίς κτισμα.
Ποιος είναι ο σωστός τρόπος απεικόνισης στο ρημάδι το Ε9;
Ευχαριστώ προκαταβολικά...
-
Θα αναφέρεις δύο ιδιοκτησίες , η μία μόνο οικόπεδο 400 χιλιοστά , η άλλη οικόπεδο 350 χιλ και κτίσμα μονοκατοικία 100 τμ ΚΧ και 50 τμ ΒΧ , οπότε αν δεν εξαντλείται ο συντελεστής δόμησης της καθέτου με τα 100 τμ έχεις και υπόλοιπο δόμησης και βέβαια με τα ποσοστά του 50 % στον καθένα από τους γονείς σου .
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ναι, το web banking μετράει κανονικά. Για το ύψος ακόμα παίζεται στις καθυστερήσεις το παιχνίδι.Πολύ μπέρδεμα.
Web banking μέσω του site της τράπεζας μόνο ή και μέσω τρίτων υπηρεσιών π.χ. Paypal;
Και πότε θα μάθουμε τα ποσά (αφορόλογητο όριο, ποσά μέσω 'πλαστικού χρήματος');
Τι χάος είναι αυτό;Μα είναι κράτος αυτό;
Αυτό το κράτος πρέπει να βάλει λουκέτο. Να κλείσει. Τελεία και παύλα. -
Χάος είναι η λέξη που περιγράφει την κατάσταση, σωστός.
Συναλλαγές μόνο μέσω τράπεζας δε νομίζω μέσω τρίτων πάροχων.
Δεν ξέρω αν με κάποιο τρόπο περιληφθεί και αυτή η viva. -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Θα αναφέρεις δύο ιδιοκτησίες , η μία μόνο οικόπεδο 400 χιλιοστά , η άλλη οικόπεδο 350 χιλ και κτίσμα μονοκατοικία 100 τμ ΚΧ και 50 τμ ΒΧ , οπότε αν δεν εξαντλείται ο συντελεστής δόμησης της καθέτου με τα 100 τμ έχεις και υπόλοιπο δόμησης και βέβαια με τα ποσοστά του 50 % στον καθένα από τους γονείς σου .Στην περίπτωση του οικοπέδου των 400 χιλιοστών για να δηλώσω ότι έχει ο κάθε γονιός μου το μισό στο ποσοστό θα βάλω το μισό του 400 δηλαδή 20%;
-
Εσύ δεν θα δηλώσεις τίποτα . Οι γονείς σου θα δηλώσουν ο καθένας στο δικό του Ε9 και θα βάλουν και το ποσοστό τους που είναι 50 % .
Δεν θα βάλουν 20 % στα 400 χιλιοστά . Θα γράψουν 400 χιλιοστά οικοπέδου και θα βάλουν 50 % .
Ακόμα είναι σημαντικό να μάθεις αν τα 350 χιλιοστά έχουν υπόλοιπο δόμησης μετά τα 100 τμ γιατί αλλάζουν διάφορα . -
μολις ειδα οτι μου εβαλαν προστιμο 100€, μαλλον για εκπροθεσμη δηλωση Ε9
Εντωμεταξυ, ενω τον βεβαιωσαν τωρα (13/1) εχει και μια προσαυξησηΠριν παω εφορια, ξερει κανεις να μου πει μεχρι ποτε ειχαμε δικαιωμα να τροποποιησουμε το Ε9;
αν και δε νομιζω να εκανα καμια σοβαρη τροποποιηση το 2016, οτι ηταν να γινει εγινε παλαιοτερα...Ευχαριστω
-
Εσύ δεν θα δηλώσεις τίποτα . Οι γονείς σου θα δηλώσουν ο καθένας στο δικό του Ε9 και θα βάλουν και το ποσοστό τους που είναι 50 % .Δεν θα βάλουν 20 % στα 400 χιλιοστά . Θα γράψουν 400 χιλιοστά οικοπέδου και θα βάλουν 50 % .
Ακόμα είναι σημαντικό να μάθεις αν τα 350 χιλιοστά έχουν υπόλοιπο δόμησης μετά τα 100 τμ γιατί αλλάζουν διάφορα .Δεν μπορώ να βρω σε ποιο κωδικό τα συμπληρώσεις όλα αυτά. Στο οικόπεδο βλέπω έκταση του όλου οικοπέδου (που περιλαμβάνει και τις τρεις κάθετες), ποσοστό επί του οικοπέδου, συνολικά τετραγωνικά κτισμάτων σε όλο το οικόπεδο. Αν πχ ήταν 100% του πατέρα μου το καταλαβαίνω. Αλλά που θα μπει το 50% για τον καθενα; Αν μου έλεγες τον κωδικό θα σου ήμουν ευγνώμων..
Επίσης υπάρχει υπόλοιπο δόμησης στην κάθετη των 350 χιλιοστών. Πως αυτό διαφοροποιεί τα πράγματα;
-
Εσύ δεν θα δηλώσεις τίποτα . Οι γονείς σου θα δηλώσουν ο καθένας στο δικό του Ε9 και θα βάλουν και το ποσοστό τους που είναι 50 % .Δεν θα βάλουν 20 % στα 400 χιλιοστά . Θα γράψουν 400 χιλιοστά οικοπέδου και θα βάλουν 50 % .
Ακόμα είναι σημαντικό να μάθεις αν τα 350 χιλιοστά έχουν υπόλοιπο δόμησης μετά τα 100 τμ γιατί αλλάζουν διάφορα .Ήθελα να γράψω το μισό των 400 χιλιοστών δηλαδή 200 χιλιοστά. Διαφωνείς σε αυτό;
-
Δεν θυμάμαι το έντυπο , δες το με τον λογιστή σου .
Δεν θα βάλεις 200 χιλ , αλλά το 50 % των 400 χιλ γιατί αυτό ορίζει η σύσταση . Μπορεί τα 400 χιλ , να είχαν 1 ή 10 συνιδιοκτήτες εξ αδιαιρέτου , αλλά η κάθετη είναι ο τίτλος .
-
Δεν θυμάμαι το έντυπο , δες το με τον λογιστή σου .Δεν θα βάλεις 200 χιλ , αλλά το 50 % των 400 χιλ γιατί αυτό ορίζει η σύσταση . Μπορεί τα 400 χιλ , να είχαν 1 ή 10 συνιδιοκτήτες εξ αδιαιρέτου , αλλά η κάθετη είναι ο τίτλος .
Δεν υπάρχει πεδίο όμως για να δηλώσω το 1/2..αυτο είναι το πρόβλημά μου.
-
Υπάρχει το πεδίο που λέει Ποσοστό Ιδιοκτησίας και βάζεις το 50 % .
-
Υπάρχει το πεδίο που λέει Ποσοστό Ιδιοκτησίας και βάζεις το 50 % .Και που βάζω τα χιλιοστά του οικοπέδου;
Ένα πεδίο υπάρχει που δηλώνεις το ποσοστό ιδιοκτησίας. Σε αυτό πρέπει να μπουν τόσο τα χιλιοστά οδό και το 50%... -
Περι ΜΥΦ ο λόγος.....έχω κόψει για το 2016 3 τιμολόγια παροχής υπηρεσιών στον ΕΛΚΕ (Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας). Με ενημέρωσαν συνάδελφοι στο νοσοκομείο ότι πρέπει μέσα στο Φλεβάρη του '17 να αναρτηθούν αυτά στο taxis, ισχύει?
Αν ναι, είναι κάτι σχετικα ευκολο που μπορώ να κάνω να κάνω μόνος (έτσι κι αλλιώς δεν έχω εσοδα-εξοδα κτλ και υπαγομαι σε 0 ΦΠΑ); Μέχρι να ασχοληθώ με ΕΛΚΕ, ΟΑΕΕ κτλ, τη φορολογική μου την έκανα μόνος, τώρα γι αυτό θα θέλει λογιστή (κι αν ναι, πόσο πάνω κάτω κοστίζει για να το κάνει αυτό); Τέλος...Κάθε ποτέ γίνεται, υπάρχει δυνατότητα ανά έτος ή θέλει ντε και καλά πιο συχνά; -
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Περι ΜΥΦ ο λόγος.....έχω κόψει για το 2016 3 τιμολόγια παροχής υπηρεσιών στον ΕΛΚΕ (Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας). Με ενημέρωσαν συνάδελφοι στο νοσοκομείο ότι πρέπει μέσα στο Φλεβάρη του '17 να αναρτηθούν αυτά στο taxis, ισχύει?
Αν ναι, είναι κάτι σχετικα ευκολο που μπορώ να κάνω να κάνω μόνος (έτσι κι αλλιώς δεν έχω εσοδα-εξοδα κτλ και υπαγομαι σε 0 ΦΠΑ); Μέχρι να ασχοληθώ με ΕΛΚΕ, ΟΑΕΕ κτλ, τη φορολογική μου την έκανα μόνος, τώρα γι αυτό θα θέλει λογιστή (κι αν ναι, πόσο πάνω κάτω κοστίζει για να το κάνει αυτό); Τέλος...Κάθε ποτέ γίνεται, υπάρχει δυνατότητα ανά έτος ή θέλει ντε και καλά πιο συχνά;Τα τιμολόγια πρέπει να τα δηλώνεις τακτικά (ανά κάποιους μήνες) στο taxis. Κάθε λογιστής έχει τη δική του ταρίφα και κάποιοι το πηγαίνουν με ετήσια συνδρομή - τους δινεις ενα συμφωνημενο ποσο το χρονο και κανουν ο,τι χρειαστεις.
Ασχετα αν εισαι σε καθεστος 0 ΦΠΑ πρεπει να κανεις περιοδικη δηλωση που δειχνει οτι δεν πληρωνεις ΦΠΑ για τα τιμολογια που κοβεις.
Δεν ειμαι ειδικος και τα εχω φορτωσει κυριολεκτικα ολα στο λογιστη μου οποτε πηγαινε σε ενα λογιστη κι εσυ να ρωτησεις για να μη τη φας απο κανεναν εφοριακο, ειδικα αν δεν εχεις δηλωσει τα περσινα τιμολογια μεχρι τωρα.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Τα τιμολόγια πρέπει να τα δηλώνεις τακτικά (ανά κάποιους μήνες) στο taxis.Όχι απαραίτητα. 28-2-2017 είναι η καταληκτική ημερομηνία για όλο το 2016.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τα τιμολόγια πρέπει να τα δηλώνεις τακτικά (ανά κάποιους μήνες) στο taxis.
Όχι απαραίτητα. 28-2-2017 είναι η καταληκτική ημερομηνία για όλο το 2016.
Mέχρι τότε πρέπει να έχεις γράψει τα έσοδα σου (τα τιμολόγια που εσύ εξέδωσες)
Μετά για τα τιμολόγια που έλαβες έχεις χρόνο να 'διορθώσεις' βλέποντας και τη έχουν βάλει οι προμηθευτές σουΠιο τακτικά (ανα τρίμηνο) θα γίνουν για το 2017
-
Για 3 τιμολόγια όκλ και όλα, απλά θα χάσεις 10 λεπτά από τον χρόνο σου. Δεν αξίζει λογιστης.
Αν έλεγες περισσότερα + έξοδα, τότε αλλη κουβένταSent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Τα τιμολόγια πρέπει να τα δηλώνεις τακτικά (ανά κάποιους μήνες) στο taxis.
Όχι απαραίτητα. 28-2-2017 είναι η καταληκτική ημερομηνία για όλο το 2016.
Mέχρι τότε πρέπει να έχεις γράψει τα έσοδα σου (τα τιμολόγια που εσύ εξέδωσες)
Μετά για τα τιμολόγια που έλαβες έχεις χρόνο να 'διορθώσεις' βλέποντας και τη έχουν βάλει οι προμηθευτές σουΠιο τακτικά (ανα τρίμηνο) θα γίνουν για το 2017
Όλα πρέπει να τα έχεις δηλώσει μέχρι τότε. Μπορείς να κάνεις μετά αλλαγές.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος