-
Δε μου έχει κάτι τέτοιο Βασίλη, μόνο τροποποιητική, αλλαγή κατοικίας και ανάκληση. Να σημειώσω ότι ακόμα λεφτά από την 1η αίτηση (στο πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου την είχα κάνει) δεν έχουν μπει ακόμα. Μήπως αυτό παίζει ρόλο;
-
Φετος παω να κανω Ε1, μονος οπως καθε χρονια, τα δεδομενα, εισοδηματα για το 2017 995ευρω, εχω τεκμηρια φετος συνολο 3.650Ε απο Ελάχιστη δαπάνη λόγω της οικογενειακής κατάστασης 3000Ε και απο Τεκμήριο αυτοκινήτου 650Ε και μου κανει εκκαθαριση χρεωστικο 70Ε. Μπορω να κανω αναλωση κεφαλαιου προηγουμενων ετων; Ποσο μπορω να το βαλω;
-
Φυσικά και μπορείς, αρκεί να είχες και να επικαλεστείς συνεχόμενες χρονιές, με τον όρο τα εισοδήματα σου μειον τα τεκμήρια σου να είχαν θετικό πρόσημο. Σαν ποσό εγώ θα έβαζα λίγο πιο πάνω από όσο μου χρειάζεται για να μην βγει χρεωστικό.
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
Φετος παω να κανω Ε1, μονος οπως καθε χρονια, τα δεδομενα, εισοδηματα για το 2017 995ευρω, εχω τεκμηρια φετος συνολο 3.650Ε απο Ελάχιστη δαπάνη λόγω της οικογενειακής κατάστασης 3000Ε και απο Τεκμήριο αυτοκινήτου 650Ε και μου κανει εκκαθαριση χρεωστικο 70Ε. Μπορω να κανω αναλωση κεφαλαιου προηγουμενων ετων; Ποσο μπορω να το βαλω;θεωρητικά μπορείς να βάλεις μέχρι και τη μέγιστη διαφορά έσοδα-έξοδα (λαμβάνοντας υπόψη και τα τεκμήρια προφανώς) των τελευταίων 3 ετών, αλλά κανένας λογιστής δεν θα σου το προτείνει αυτό. Βάλε ακριβώς όσο χρειάζεται, γιατί απλά δεν πρόκειται να προκύψει πιστωτικό, η ανάλωση γίνεται (ή τουλάχιστον γινόταν παλιότερα) μόνο για να καλύψεις ακριβώς τέτοιο άνοιγμα.
-
με αυτα τα νουμερα δεδομενα, ποσο αναλωση θα μπορουσα να το βαλω για να κατεβεις;
τι ποσο μου προτεινεις; -
Ο χρήστης r200 έγραψε:
με αυτα τα νουμερα δεδομενα, ποσο αναλωση θα μπορουσα να το βαλω για να κατεβεις;
τι ποσο μου προτεινεις;Αν ρωτάς εμένα, αλλά και γενικά ισχύει, θα πρέπει να βρεις το ποσό που θα βάλεις ως ανάλωση, ώστε κάνοντας την εκκαθάριση να μηδενιστεί το χρεωστικό. Κοινώς να καλύψεις το τεκμήριο ώστε να εκμηδενιστεί η διαφορά που προκαλεί φορολογία. Αυτό μπορείς να το κάνεις είτε με τις 3 'δωρεάν' εκκαθαρίσεις που κάνει το taxis (πριν υποβάλλεις) ή με κάποιο online εκκαθαριστικό εργαλείο (παλιά ανέβαζαν στο forologikanea.gr νομίζω)
-
Καλησπερα παιδια! ετοιμαζομαι να αγορασω καινουριο αυτοκινητο, η αξια του ειναι στις 22000. εχω υπολοιπο αναλωσης κεφαλαιου γυρω στις 10 χιλ για τα χρονια που δουλευω. ΤΟ 1/3 του ποσου θα το βαλω εγω και τα 2/3 ο πατερας μου. Αν δεν γινει δωρεα μπορει κανεις να μου πει τι επιβαρυνση θα εχω στη φορολογικη δηλωση? τα τεκμηρια αυτοκινητου και διαβιωσης τα καλυπτω.
-
Ο χρήστης giorgosand έγραψε:
Καλησπερα παιδια! ετοιμαζομαι να αγορασω καινουριο αυτοκινητο, η αξια του ειναι στις 22000. εχω υπολοιπο αναλωσης κεφαλαιου γυρω στις 10 χιλ για τα χρονια που δουλευω. ΤΟ 1/3 του ποσου θα το βαλω εγω και τα 2/3 ο πατερας μου. Αν δεν γινει δωρεα μπορει κανεις να μου πει τι επιβαρυνση θα εχω στη φορολογικη δηλωση? τα τεκμηρια αυτοκινητου και διαβιωσης τα καλυπτω.Δεν ξέρω τι επιβάρυνση θα έχεις, αλλά φαντάζομαι ξέρεις ότι δωρεά πάνω από 300€ έχει φόρο 10%.
Γιναυτο κάνε αυτό που κάνουν όλοι. Πάρτο 1/3-2/3 με τον πατέρα σου και μετά στο μεταβιβάζει (ΔΕΝ επιτρέπεται μεταξύ συγγενών, αλλά το κάνουν ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ).
-
δηλαδη αν δεν γινει η δωρεα και γινει καποια διασταυρωση εγω θα εχω επιβαρυνση 10% του ποσου που εδωσε ο πατερας μου? Τι γινεται σε περιπτωση που τα χρηματα αυτα ειναι σε λογαριασμο που ειμαι συνδικαιουχος με τον πατερα μου?
-
Ή εγώ έχω μπερδευτεί με αυτά που γράφεις, ή εσύ έχεις μπερδέψει το νόημα του όλου θέματος. Τι σημασία έχει ποιος είναι συνδικαιούχος; Σημασία έχει ότι το αμάξι έχει ένα Χ πόσο αγοράς το οποίο εσύ δεν μπορείς να το δικαιολογήσεις ούτε με ανάλωση υπολοίπων ετών.
Αν δεν δηλώσει τη δωρεά ο πατέρας σου (για να γλυτώσει το φόρο) και πληρώσεις όπως λες εσύ, υποθέτω ότι θα σε χρεώσει κάποιο φόρο επειδή υπερβαίνει το ποσό αγοράς αυτά που δηλώνεις.
Εγώ σου είπα τι έχω ακούσει πως κάνουν πολλοί σε τέτοιες περιπτώσεις. Αν γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω, ας γράψει.
-
το τεκμηριο το αυτοκινητου ειναι 5800 + το τεκμηριο διαβιωσης 3000, εγω κανω φορολογικη δηλωση 9000 αρα απο τεκμηρια ειμαι ενταξει σωστα? το θεμα ειναι οτι η αναλωση προηγουμενων ετων ειναι 10000 σε αυτη την περιπτωση θελω να δω τι επιπτωσεις θα εχω!
-
Δεν είσαι ...ακριβώς 'εντάξει', γιατί το ποσό της αγοράς θα προστεθεί στα τεκμήρια σου. Χονδρικά λοιπόν, θα έχεις ενα εισόδημα της τάξης των €9,000 και ένα τεκμαρτό εισόδημα περίπου στα €30,800 (κάτι λιγότερο ίσως, γιατί αν δεν κάνω λάθος, το τεκμήριο του αυτοκινήτου θα προκύψει αναλογικά με τους μήνες του έτους που είναι στην κατοχή σου).
Μείον τα €10,000 που θα καλύψεις απο ανάλωση κεφαλαίων προηγουμένων ετών, τα υπόλοιπα €10,000 'πόθεν'...?Μίλα με τον λογιστή σου καλύτερα πριν πάρεις την τελική απόφαση, γιατί αν αυτά τα 10 δεν δικαιολογηθούν κάπως, ίσως έχεις περισσότερα θέματα απο μια απλή έξτρα φορολογία που νομίζεις...
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Καλησπερα παιδια! ετοιμαζομαι να αγορασω καινουριο αυτοκινητο, η αξια του ειναι στις 22000. εχω υπολοιπο αναλωσης κεφαλαιου γυρω στις 10 χιλ για τα χρονια που δουλευω. ΤΟ 1/3 του ποσου θα το βαλω εγω και τα 2/3 ο πατερας μου. Αν δεν γινει δωρεα μπορει κανεις να μου πει τι επιβαρυνση θα εχω στη φορολογικη δηλωση? τα τεκμηρια αυτοκινητου και διαβιωσης τα καλυπτω.
Δεν ξέρω τι επιβάρυνση θα έχεις, αλλά φαντάζομαι ξέρεις ότι δωρεά πάνω από 300€ έχει φόρο 10%.
Γιναυτο κάνε αυτό που κάνουν όλοι. Πάρτο 1/3-2/3 με τον πατέρα σου και μετά στο μεταβιβάζει (ΔΕΝ επιτρέπεται μεταξύ συγγενών, αλλά το κάνουν ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ).
Γιατι δεν επιτρεπεται μεταξυ συγγενών? Δηλ δεν μπορω να μεταβιβασω το αμαξι μου στον πατερα μου πχ αν είναι να αγορασω καινουριο αμαξι και δεν θελω να το κρατησουμε στην οικογενεια?
-
Ο χρήστης p__nat έγραψε:
Δεν είσαι ...ακριβώς 'εντάξει', γιατί το ποσό της αγοράς θα προστεθεί στα τεκμήρια σου. Χονδρικά λοιπόν, θα έχεις ενα εισόδημα της τάξης των €9,000 και ένα τεκμαρτό εισόδημα περίπου στα €30,800 (κάτι λιγότερο ίσως, γιατί αν δεν κάνω λάθος, το τεκμήριο του αυτοκινήτου θα προκύψει αναλογικά με τους μήνες του έτους που είναι στην κατοχή σου).
Μείον τα €10,000 που θα καλύψεις απο ανάλωση κεφαλαίων προηγουμένων ετών, τα υπόλοιπα €10,000 'πόθεν'...?Μίλα με τον λογιστή σου καλύτερα πριν πάρεις την τελική απόφαση, γιατί αν αυτά τα 10 δεν δικαιολογηθούν κάπως, ίσως έχεις περισσότερα θέματα απο μια απλή έξτρα φορολογία που νομίζεις...
Σωστός! >>>Καλησπερα παιδια! ετοιμαζομαι να αγορασω καινουριο αυτοκινητο, η αξια του ειναι στις 22000. εχω υπολοιπο αναλωσης κεφαλαιου γυρω στις 10 χιλ για τα χρονια που δουλευω. ΤΟ 1/3 του ποσου θα το βαλω εγω και τα 2/3 ο πατερας μου. Αν δεν γινει δωρεα μπορει κανεις να μου πει τι επιβαρυνση θα εχω στη φορολογικη δηλωση? τα τεκμηρια αυτοκινητου και διαβιωσης τα καλυπτω.
Δεν ξέρω τι επιβάρυνση θα έχεις, αλλά φαντάζομαι ξέρεις ότι δωρεά πάνω από 300€ έχει φόρο 10%.
Γιατι δεν επιτρεπεται μεταξυ συγγενών? Δηλ δεν μπορω να μεταβιβασω το αμαξι μου στον πατερα μου πχ αν είναι να αγορασω καινουριο αμαξι και δεν θελω να το κρατησουμε στην οικογενεια?
Απαγορεύεται! Είναι νόμος του κράτους. Άλλο αν το κάνουν όλοι. Εγώ απλά αναφέρω τι λέει ο νόμος.
-
οποτε φορολογικα δεν θα ειμαι καλυμενος!Υπαρχει η δυνατοτητα συναψης δανειου μεταξυ συγγενων?για να κανω την αγορα του αυτοκινητου? ξερετε ποσο κοστιζει το χαρτοσημο?
-
Μήπως ξέρει κάποιος τι είναι το ΑΜΟΙΒΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙ. ΔΡΑΣΤΗΡ. ΑΡ64Ν4172/13 εμφανίστηκε στο Taxis;
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Κάνα επιδοτούμενο σεμινάριο, καμία προμήθεια από πώληση πχ καλλυντικών...
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Κάνα επιδοτούμενο σεμινάριο, καμία προμήθεια από πώληση πχ καλλυντικών...Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αρχες του χρόνου επιλέξαμε νέο λογιστή αλλα στο δεύτερο τρίμηνο τον έστειλα στο αγύριστο και έχω μια υποψία ότι μου φόρτωσε ΟΛΟ το φόρο του + προκαταβολή.
Μπήκα στο taxis το βράδυ να εκτυπωσω ταυτότητες πληρωμών και είδα αυτό την ωραι έκπληξη.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Το τιμολόγιο που σου εκοψε είναι μάλλον.
20% παρακράτηση επί της αμοιβής του που το πληρώνει αυτός που καταβάλλει την αμοιβή δηλαδή εσύ.Στάλθηκε από το PRO 6 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μπήκα σήμερα στο Taxis net να πληρώσω τις ωφειλες μου (μισθωτός, εποχιακός κάπου 700 ευρω) για πρώτη φορά, ηλεκτρονικά. Πραγματικά ένιωθα ότι θα ανέβω το Έβερεστ. Πήρα τηλέφωνο τη λογίστρια να μου λέει τί πρέπει να κάνω. Κι όταν τελείωσε η διαδικασία, ένιωσα τέρμα ρόμπα, ρεζίλι των σκυλιών. Ήταν τόσο εύκολο τελικά.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος