-
Ο χρήστης pgs έγραψε:
Ηλεκτρολόγος μου πε ότι χρεώνει 100 ευρώ για πιστοποιητικό δεη καλά είναι ? ξέρετε τιμές?άσχετο αλλά είχα και μέρες να μπω το φόρουμ μου φαίνεται πεθαμένο τι έγινε? φύγαν όλοι?
τζαμπα
Μαλλον μονο την υπογραφη θα βαλει ο καημενος. Ποιος πληρωνει για σωστο ελεγχο και διορθωση των οποιων (επικινδυνων) ατασθαλιων μιας εγκαταστασης... -
Ο χρήστης pgs έγραψε:
για μια υπογραφή που πρακτικά σημαίνει μηδενική ανάληψη ευθυνών και μηδενικές πιθανότητες να την πληρώσει? και μηδέν δευτερόλεπτα ελέγχου και ενασχόλησης?κι εγώ θέλω να δουλεύω τζάμπα αν έτσι είναι το τζάμπα.
Αν υπάρχουν επικίνδυνες ατασθαλίες από τον ηλεκτρολόγο που τα φτιαξε θα τις πληρώσει? ρητορικό φυσικά το ερώτημαΔεν καταλαβες μαλλον το νοημα του ποστ μου.
Η υπογραφη δειχνει οτι ο ηλεκτρολογος αυτος ειναι υπευθηνος για την εγκατασταση. Οτι εχει κατασκευαστει συμφωνα με τους κανονισμους και ειναι σωστη και ασφαλης για τον ιδιοκτητη! Οποτε η υπογραφη τζαμπα ειναι. Απλα η υπογραφη ειναι το τελευταιο μερος του 'σχεδιου' . Πρεπει να γινει ελεγχος, να παρθουν μετησεις και να διορθωθουν οι οποιες ατασθαλιες της εγκαταστασης ωστε να ερθει συμφωνα με το κανονισμο και τα προτυπα που συνεπεια εχουν την ασφαλεια του χρηστη εναντι αυτης. Αλλα ολα αυτα κοστιζουν στο πελατη. Οποτε φτανει ο καημενος ο ηλεκτρολογος για να βγαλει ενα μεροκαματο και να μη του το παρει αλλος, να φτιαχνει τα εντυπα και τα σχεδια χωρις πολλα πολλα. Ενα δυο πραγματα βασικα να εχει η εγκατασταση( και αμα) και δινει την Υπευθηνη Δηλωση Εγκαταστατη. Υπαρχουν φυσικα και οι ΥΔΕ που αποστελονται με ταχυδρομειο... -
εαν ενα ακινητο ειναι ετοιμοροπο (απο σεισμο) πως το χαρακτηριζουμε στο Ε9 ωστε να εχει μια διαφοροποιηση στον ΕΝΦΙΑ?? μπορουμε να το κανουμε -διορθωσουμε τωρα για περυση 2013
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
για μια υπογραφή που πρακτικά σημαίνει μηδενική ανάληψη ευθυνών και μηδενικές πιθανότητες να την πληρώσει? και μηδέν δευτερόλεπτα ελέγχου και ενασχόλησης?κι εγώ θέλω να δουλεύω τζάμπα αν έτσι είναι το τζάμπα.
Αν υπάρχουν επικίνδυνες ατασθαλίες από τον ηλεκτρολόγο που τα φτιαξε θα τις πληρώσει? ρητορικό φυσικά το ερώτημαΔεν καταλαβες μαλλον το νοημα του ποστ μου.
Η υπογραφη δειχνει οτι ο ηλεκτρολογος αυτος ειναι υπευθηνος για την εγκατασταση. Οτι εχει κατασκευαστει συμφωνα με τους κανονισμους και ειναι σωστη και ασφαλης για τον ιδιοκτητη! Οποτε η υπογραφη τζαμπα ειναι. Απλα η υπογραφη ειναι το τελευταιο μερος του 'σχεδιου' . Πρεπει να γινει ελεγχος, να παρθουν μετησεις και να διορθωθουν οι οποιες ατασθαλιες της εγκαταστασης ωστε να ερθει συμφωνα με το κανονισμο και τα προτυπα που συνεπεια εχουν την ασφαλεια του χρηστη εναντι αυτης. Αλλα ολα αυτα κοστιζουν στο πελατη. Οποτε φτανει ο καημενος ο ηλεκτρολογος για να βγαλει ενα μεροκαματο και να μη του το παρει αλλος, να φτιαχνει τα εντυπα και τα σχεδια χωρις πολλα πολλα. Ενα δυο πραγματα βασικα να εχει η εγκατασταση( και αμα) και δινει την Υπευθηνη Δηλωση Εγκαταστατη. Υπαρχουν φυσικα και οι ΥΔΕ που αποστελονται με ταχυδρομειο...Πραγματικά τον λυπάμαι που τον βάζει ο πελάτης σε τέτοιο κόπο.
-
Την απαξιωση της δουλειας του ηλεκτρολογου δεν τη βλεπεται? που ειτε πουλαει την υπογραφη του τζαμπα αναλαμβανοντας την ευθηνη μιας εγκαταστασης για 14 χρονια( σε οικια) για να μπορεσει να βγαλει κατι, ειτε προκειται για ανευθυνο ηλεκτρολογο που δεν νοιωθει και πουλαει οσο οσο γιατι αυτο ζηταει η αγορα. Και ο δευτερος ηλεκτρολογος ειναι που εχει κανει τη χαλαστρα...
Και η εκδοση της ΥΔΕ ακομη και χωρις ελεγχους ή επιδιορθωσεις δεν ειναι δουλεια 5 λεπτων. Η συμπληρωση των εντυπων η αποτυπωση της εγκαταστασης και των σχεδιων συν τη θεωρηση αυτης χρειαζεται μια μερα. Ο δευτερος ηλεκτρολογος ισως εχει καρμπον και φωτοκοπιαρει κιολλας οπως παλια στο παλιο εντυπο που βαζαν καποιοι σφραγιδες-σχεδιο στη τιμη των 59,9€ και αποστολη σε ολη τν Ελλαδα.Φανταστητε να καναν οι μηχανικοι κατι παρομοιο στις κατασκευες, οπως σπιτια.
-
Σου είπα, τους λυπάμαι γενικά.
Για τις όχι ιδιαίτερα μεγάλες κατοικίες, πήραμε προσφορές και η χαμηλότερη (επειδή είναι συγγενής) ήταν όσα βγάζω σε 1 χρόνο. Και φυσικά +26% αν θέλουμε τιμολόγιο. Υπερφιλική τιμή 800 αυρώ για να έρθει 1 πρωί και να βάλει τις γειώσεις.
Πείνα.
-
Ο χρήστης KWSN_Men έγραψε:
Σου είπα, τους λυπάμαι γενικά.Για τις όχι ιδιαίτερα μεγάλες κατοικίες, πήραμε προσφορές και η χαμηλότερη (επειδή είναι συγγενής) ήταν όσα βγάζω σε 1 χρόνο. Και φυσικά +26% αν θέλουμε τιμολόγιο. Υπερφιλική τιμή 800 αυρώ για να έρθει 1 πρωί και να βάλει τις γειώσεις.
Πείνα.
Μάλλον πρόκειται για σχετικά μεγαλούτσικη δουλειά, γιατί μέχρι και μεγάλες μεζονέτες που έχω πρόσφατα παραδείγματα, για να σου βάλει ηλεκτρολόγος ρεύματα, πίνακες κλπ μέχρι και Cat6 δίκτυο, πάνω από 5,5-6Κ δεν παίρνουν (μαζί με ΥΔΕ, υπογραφές, γειώσεις, πρίζες, φωτιστικά, τα πάντα όλα, με τα υλικά included προφανώς).
Πάντως το να αφήνει κάποιος ηλεκτρολόγος μια εγκατάσταση έτσι χύμα, και κάποιος άλλος να αναλαμβάνει τυφλά την ευθύνη (γιατί δεν θα κάνει παρά έναν εντελώς επιφανειακό έλεγχο για να δει τουλάχιστον ότι δεν θα πεθάνει κάποιος αύριο), είναι και οι δύο για κλάματα....
-
Ο χρήστης pgs έγραψε:
Πάντως το να αφήνει κάποιος ηλεκτρολόγος μια εγκατάσταση έτσι χύμα, και κάποιος άλλος να αναλαμβάνει τυφλά την ευθύνη (γιατί δεν θα κάνει παρά έναν εντελώς επιφανειακό έλεγχο για να δει τουλάχιστον ότι δεν θα πεθάνει κάποιος αύριο), είναι και οι δύο για κλάματα....
μα δεν αναλαμβάνει καμιά ουσιαστική ευθύνη εκτός αν ξέρεις περίπτωση ηλεκτρολόγου που τιμωρήθηκε για κακή εγκατάσταση. το μόνο που αναλαμβάνει είναι το κατοστάρικο.
Προφανώς και αναλαμβάνει ευθύνη, απλώς πλέον είναι όλα τόσο χύμα που κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι ισχύει. Την ευθύνη για το δίκτυο μέχρι ΚΑΙ το ρολόϊ την έχει η ΔΕΗ, και εκεί πρέπει να απευθυνθείς (ή π.χ. να κάνεις μηνύσεις) για οτιδήποτε στραβό, χαλάσει, επικίνδυνο κλπ. Την ευθύνη από το ρολόϊ και μέσα την έχει ο ηλεκτρολόγος που υπέγραψε την ΥΔΕ, με αντίστοιχες ευθύνες για οτιδήποτε χαλάσει, σκάσει, επικίνδυνο κλπ. Σε αυτή τη περίπτωση (για τις εσωτερικές εγκαταστάσεις) αρμοδιότητα έχει η ΓΓΒ, στην οποία της έχει μείνει αμανάτι από το πρώην Υπουργείο Βιομηχανίας.
Από προσωπική εμπειρία ξέρω ότι, ούτε καν αυτοί οι ίδιοι το γνωρίζουν, με αποτέλεσμα να συμβαίνει αυτό που λες, δηλαδή κανένας να μην ξέρει τι σημαίνει και τι ευθύνη είναι η υπογραφή της ΥΔΕ. Τυπικά όμως η υπογραφή αυτή φέρει παρόμοια ευθύνη με την υπογραφή του πολ.μηχ. στη στατική μελέτη, ή του μηχ./ηλ.μηχ. για τα ΗΜ.
-
Τελικά τις 'συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών & προμηθευτών' τις έχουν κάνει ανά 3μηνο (αντί μήνα που έλεγαν ), και παίζει παράταση ως τέλη Δεκεμβρίου για του 2013 και αρχές Φεβρουαρίου του 2015 για τις καταστάσεις του 2014, σωστά?
-
Ο χρήστης pgs έγραψε:
μα δεν αναλαμβάνει καμιά ουσιαστική ευθύνη εκτός αν ξέρεις περίπτωση ηλεκτρολόγου που τιμωρήθηκε για κακή εγκατάσταση. το μόνο που αναλαμβάνει είναι το κατοστάρικο.
+1
-
Ερωτημα για γονιικη παροχη.
Για να γραψουν τα πεθερικα μου το σπιτι που μενουμε στην γυναικα μου το ποσο ηταν βαση υπολογισμου 2.500 ευρω
(10% πρωτη κατοικια παντρεμενη με δυο παιδια)
Τωρα που λενε θα το πανε στα 3% ποσο να υπολογιζω; το σπιτι ειναι 85 τετραγωνικα με αντικειμενικη αξια 1000τμ
Φόρος γονικών παροχών 0
Αμοιβή συμβολαιογράφου 1.050,10
Έξοδα κτηματολογίου 127,50
Έξοδα μετεγγραφής 658,75
Ταμείο Νομικών 658,75
Σύνολικό κόστος γονικής παροχής 2.495,10*Στην αμοιβή του συμβολαιογράφου, περιλαμβάνεται και ο ΦΠΑ 23%. Δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα για τα φύλλα (περίπου 4-5 ευρώ ανά φύλλο του συμβολαίου)
Αυτο μου εβγαλε σε μια σελιδα υπολογισμου.
-
Χωρίς να είμαι ειδικός, νομίζω πως το σωστό είναι αυτό που έχεις βάλει στην εικόνα. Πάντως και λάθος να το έχεις συμπληρώσει, αν στο Ε2 έχεις βάλει το ίδιο ποσό με αυτό που έχει βάλει και ο ενοικιαστής σου στο δικό του Ε2, δεν νομίζω πως θα υπάρχει θέμα.
Αν, δε, η κατάθεση γίνεται στην τράπεζα - και φαίνεται ηλεκτρονικά - πιστεύω πως η απόδειξη έχει τυπικό και μόνο χαρακτήρα. Αυτό πάντα σε περίπτωση που μπορεί να έχεις θέμα με τον ενοικιαστή. Γιατί αν μπορείς να συνεννοηθείς μαζί του, τότε μην το ψάχνεις καν.
-
Επειδή έχω χάσει λίγο την επαφή μου, μια απλή ερώτηση. Σε τι επίπεδα βρίσκεται η διασύνδεση της εφορίας με τις τράπεζες?
Θέλω να στείλω ενα μικρό έμβασμα (το πολύ 1000 ευρώ) στον λογαριασμό μου στην Άλφα από τον λογαριασμό που διατηρώ στο εξωτερικό (όπου μένω και εργάζομαι), κυρίως για τα έξοδα της άδειας του καλοκαιριού και για να καλύψω μερικούς πάγιους λογαριασμούς κατά τη διάρκεια του έτους. Υπάρχει περίπτωση αυτά να 'σκαναριστούν' ως έσοδα από την εφορία και να πρέπει να πληρώνω κερατιάτικα χωρίς λόγο? -
Γνωριζει κανείς αν προβλέπεται να μπορεί να κάνει κάποιος συμψηφισμό επιστροφής φόρου ειδοσδήματος που του χρωστάνε (εδώ και 6-7 μήνες ) και ΦΠΑ που πρέπει να πληρώσει?
-
Δυστυχώς δεν γίνεται. Είχε πει ο Σαμαρας ότι θα το κάνει, αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε ακόμα κι ο Σεφερλης είναι πιο σοβαρό άτομο...
Nokia 730 & Tapatalk
-
Πέρασα από εφορία και ρώτησα προτού δω την απάντησή σου, Αλέξανδρε. Γίνεται.
Πρέπει να κάνεις πρώτα τη δήλωση ΦΠΑ και μετά να πας εκεί να σου κάνουν το συμψηφισμό προτού πληρώσεις.Επίσης, για όποιον δεν το γνωρίζει κι απλά περιμένει, για να πάρεις τα λεφτά που το κράτος γνωρίζει ότι οφείλει να σου πιστώσει αν έχεις επιστροφή φόρου, πρέπει να κάνεις... αίτηση! (παρακαλώ να μου δωσετε τα λεφτά που ξέρετε ότι μου χρωστάτε όπως προκύπτει από το εκκαθαριστικό μου, κι έτσι). Τσεκάρουν αν χρωστάς σε τίποτα ταμεία κλπ, κάνουν τον όποιο συμψηφισμό, και προχωράνε. Κι αν δεν έχεις καμία οφειλή, έχουν στη διάθεσή τους 3 ολόκληρους μήνες αφού κάνεις την αίτηση.
-
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =113456581
'Κερδισμένοι και χαμένοι από τo νέο σχέδιο για τους φόρους - Τέλος η φορολογική δήλωση, έρχεται το «πόθεν έσχες» για όλους'
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113456581'Κερδισμένοι και χαμένοι από τo νέο σχέδιο για τους φόρους - Τέλος η φορολογική δήλωση, έρχεται το «πόθεν έσχες» για όλους'
Ειναι ΠΟΛΥ νωρις ακομα αλλα μια ερωτηση /απορια σχετικα με το περιουσιολογιο......Λεει για καταθεσεις...Δηλαδη υπολοιπο λογαριασμου.....Πότε; 1/1/15; 30/6/15; 31/12/15; Και αν το υπολοιπο ηταν κατα σειραν μηδεν,εκατο,μηδεν...
-
Μου ηρθε να πληρωσω τον ΕΝΦΙΑ του 13 απο ενα παλιο σπιτι της γιαγιας, εκανα μεσω Taxis δοσεις πηγα πληρωσα την πρωτη δοση στην τραπεζα αλλα στο Taxis ενω στο Στοιχεία Πληρωμών γραφει οτι εχω πληρωσει την πρωτη δοση οταν παω στο Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης μου γραφει ολο το ποσο και οταν παω στο Στοιχεία Ρυθμίσεων μου γραφει μηδεν.
Συνολικό Ρυθμιζόμενο Ποσό Βασικής Οφειλής 0,00 €
Ρυθμιζόμενες Προσαυξήσεις,Τόκοι,Τέλη 0,00 €
Συνολικό Ρυθμιζόμενο Ποσό 0,00 €
Συνολικό Ποσό Οφειλής 0,00 €Μηπως πρεπει να παω το χαρτι που εκανα τις δοσεις και την αποδειξη απο την τραπεζα στην εφορια;
-
Ο χρήστης LLLEFTERIS έγραψε:
Μου ηρθε να πληρωσω τον ΕΝΦΙΑ του 13 απο ενα παλιο σπιτι της γιαγιας, εκανα μεσω Taxis δοσεις πηγα πληρωσα την πρωτη δοση στην τραπεζα αλλα στο Taxis ενω στο Στοιχεία Πληρωμών γραφει οτι εχω πληρωσει την πρωτη δοση οταν παω στο Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης μου γραφει ολο το ποσο και οταν παω στο Στοιχεία Ρυθμίσεων μου γραφει μηδεν.Συνολικό Ρυθμιζόμενο Ποσό Βασικής Οφειλής 0,00 €
Ρυθμιζόμενες Προσαυξήσεις,Τόκοι,Τέλη 0,00 €
Συνολικό Ρυθμιζόμενο Ποσό 0,00 €
Συνολικό Ποσό Οφειλής 0,00 €Μηπως πρεπει να παω το χαρτι που εκανα τις δοσεις και την αποδειξη απο την τραπεζα στην εφορια;
Το ίδιο μοτίβο παίζει και σε μένα που έχω κάνει ρύθμιση για 100 δόσεις.
Εικάζω ότι είναι πολλές αιτήσεις μάλλον και δεν προλαβαίνει το τρισκατάρατο taxis να τα δεί όλα........
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος