-
Το διορθωσαν σε μενα σημερα.
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Επειδή έχω χάσει λίγο την επαφή μου, μια απλή ερώτηση. Σε τι επίπεδα βρίσκεται η διασύνδεση της εφορίας με τις τράπεζες?
Θέλω να στείλω ενα μικρό έμβασμα (το πολύ 1000 ευρώ) στον λογαριασμό μου στην Άλφα από τον λογαριασμό που διατηρώ στο εξωτερικό (όπου μένω και εργάζομαι), κυρίως για τα έξοδα της άδειας του καλοκαιριού και για να καλύψω μερικούς πάγιους λογαριασμούς κατά τη διάρκεια του έτους. Υπάρχει περίπτωση αυτά να 'σκαναριστούν' ως έσοδα από την εφορία και να πρέπει να πληρώνω κερατιάτικα χωρίς λόγο?Εισαι φορολογικα κατοικος Ελλαδας; Αν ναι τοτε θεωρητικα μπορει να εχεις καποιο πρόβλημα. Το καλυτερο είναι να τραβηξεις από ΑΤΜ όταν κατεβεις Ελλαδα ή πιστωτικη καρτα ή να φερεις μερικα μετρητα μαζι σου...
-
Κουλουβάχατα με τους τόκους.
Πολύ προσοχή χρειάζεται κατά τη δήλωση των ποσών των τόκων στη Δ.Φ.Ε. Οικ.2015.
Οι καταστάσεις που έχουν αποσταλεί από τις Τράπεζες στο τάξισνετ εμφανίζουν όλο το ποσό των τόκων του φορολογικού έτους 2014 σε όλα τα Α.Φ.Μ. των συνδικαιούχων.
Έτσι οι πίνακες που αναγράφουν τους τόκους στη προσυμπληρωμένη Δ.Φ.Ε Οικ.2015 έχουν όλα τα ποσά των τόκων των λογαριασμών βεβαιωμένα σε κάθε Α.Φ.Μ.
Οι φορολογούμενοι και ειδικότερα όσοι συμπληρώνουν τη Δ.Φ.Ε. μόνοι τους πρέπει να επιδείξουν μεγάλη προσοχή.
Τα εισοδήματα από τους τόκους πρέπει να δηλωθούν με βάση τα πραγματικά περιστατικά και τη πραγματική κατάσταση των τραπεζικών λογαριασμών.
Ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ έχει το δικαίωμα να αμφισβητήσει το τρόπο που αυτά έχουν δηλωθεί.
Για αυτό το λόγο καλό είναι οι δικαιούχοι να λαμβάνουν βεβαίωση από τα Τραπεζικά ιδρύματα η οποία να αποτυπώνει τη πραγματική κατάσταση των δικαιούχων, τα ποσά των τόκων και του παρακρατημένου στη πηγή φόρου!
Υπενθυμίζω πως τα ποσά των τόκων δε φορολογούνται εκ νέου αλλά προσμετρούν στο συνολικό εισόδημα το οποίο λαμβάνεται υπόψιν για τον υπολογισμό της έκτακτης εισφοράς.Οι διαφορές που θα προκύψουν από λάθος αναγραφή είναι από μικρές έως μεγάλες,ειδικά για φορολογούμενους οι οποίοι βρίσκονται σε κατώφλι κλίμακας αλλαγής του ποσοστού υπολογισμού της έκτακτης εισφοράς.
Ειδκός χειρισμός απαιτείται επίσης για όσους έχουν τόκους από την αλλοδαπή.(το ποστάρισε φίλος στο FB)
-
Επειδή και εγώ έχω το πρόβλημα αυτό με τους τόκους και με τη μητέρα μου και με τη γυναίκα μου ,τους έστειλα mail στο taxis αλλά και στη τράπεζα , μου απαντησαν λοιπον το taxisnet να απεθυνθω στη φορολογική αρχή( ? ) γιατι 'αυτο δεν είναι δικο τους τεχνικής υφής θέμα ..' ( δεν ξέρω τι εννοεί ο ποιητής ...) η δε τράπεζα οτι ' έτσι τους ζητήθηκαν τα στοιχεια έτσι τα στειλαν ,να απευθυνθω στο taxis ...' ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟΙ
-
Έχει να παιχτεί τρελό σκηνικό! Θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές! Είναι τρομερό! Μόνο στην Ελλάδα μπορεί να γίνει αυτό, ένα σύστημα που δουλεύει κάπως καλά (πιστεύω ότι αυτό έγινε σε μεγάλο βαθμό λόγω Θεοχάρη) να το πάρει η ερχόμενη κυβέρνηση και να το χαλάσει. Οι άνθρωποι που το διαχειρίζονται τώρα, φαίνεται πολύ απλά πως είναι ανίκανοι!
-
Μήπως έχει βρεί κανείς το προγραμματάκι e-tax που σου υπολογίζει το φόρο που θα πληρώσεις?
-
Ο χρήστης Γιώργος_i20 έγραψε:
Μήπως έχει βρεί κανείς το προγραμματάκι e-tax που σου υπολογίζει το φόρο που θα πληρώσεις?Από προγράμματα και cd φέτος στις εφημερίδες δεν έπαιξε τίποτα...
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Μήπως έχει βρεί κανείς το προγραμματάκι e-tax που σου υπολογίζει το φόρο που θα πληρώσεις?
Από προγράμματα και cd φέτος στις εφημερίδες δεν έπαιξε τίποτα...
Ύποπτο...
-
Ύποπτο...
Διάβασα ότι την Κυριακή θα βγει σχετικό cd στο Βήμα. Για να δούμε.
-
Ύποπτο...
Για να δούμε...
Προς το παρόν υπάρχει αυτό http://www.taxnews.info/demo/ για μια πρώτη εικόνα.
Παρατήρηση αν κάποιος έχει ασχοληθεί :
Έστω ότι 2 συνδικαιούχοι καταθετικού λογαριασμού αποκόμισαν τόκους 200€.
Γιατί αυτά τα 200€ εμφανίζονται στον κωδικό 667 και των δύο με αποτέλεσμα να αυξάνεται και στους δύο κατά 200€ το εισόδημα που δηλώνουν , άρα και ο φόρος που τους αναλογεί? -
Ύποπτο...
Για να δούμε...
Προς το παρόν υπάρχει αυτό http://www.taxnews.info/demo/ για μια πρώτη εικόνα.
Παρατήρηση αν κάποιος έχει ασχοληθεί :
Έστω ότι 2 συνδικαιούχοι καταθετικού λογαριασμού αποκόμισαν τόκους 200€.
Γιατί αυτά τα 200€ εμφανίζονται στον κωδικό 667 και των δύο με αποτέλεσμα να αυξάνεται και στους δύο κατά 200€ το εισόδημα που δηλώνουν , άρα και ο φόρος που τους αναλογεί?Εμφανίζονται και στους 2 γιατί οι άνθρωποι που ανέλαβαν το taxisnet είναι άσχετοι! Πέρσι δούλευε μια χαρά το σύστημα και αυτοί απλά αποφάσισαν να το χαλάσουν. Υπάρχουν και σχετικά δημοσιεύματα με το αλαλούμ που γίνεται με τους τόκους των καταθέσεων.
Ότι σωστή δουλειά (από οπτική μηχανοργανωσης και τεχνικών στοιχείων) έκανε ο Θεοχάρης, την διαλύει η Βαλαβανη (που παραδέχθηκε ότι δεν ξέρει να κάνει δήλωση - και είναι υπεύθυνη για τις δηλώσεις...).
-
...............................................................................................
Ότι σωστή δουλειά (από οπτική μηχανοργανωσης και τεχνικών στοιχείων) έκανε ο Θεοχάρης, την διαλύει η Βαλαβανη (που παραδέχθηκε ότι δεν ξέρει να κάνει δήλωση - και είναι υπεύθυνη για τις δηλώσεις...).Τα του Καισαρος τω Καισαρι.....
Αντικαταστατης του Θεοχαρη δεν ειναι η Βαλαβανη αλλα η Κατερινα Σαββαϊδου.....Παρακαλω προς αυτην τα βελη ........
Η Ναντια (Βαλαβανη) ειναι ιεραχικως πανω απο την Κατερινα αλλα η δευτερη ειναι υπευθυνη για το αλαλουμ..... -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
...............................................................................................
Ότι σωστή δουλειά (από οπτική μηχανοργανωσης και τεχνικών στοιχείων) έκανε ο Θεοχάρης, την διαλύει η Βαλαβανη (που παραδέχθηκε ότι δεν ξέρει να κάνει δήλωση - και είναι υπεύθυνη για τις δηλώσεις...).Τα του Καισαρος τω Καισαρι.....
Αντικαταστατης του Θεοχαρη δεν ειναι η Βαλαβανη αλλα η Κατερινα Σαββαϊδου.....Παρακαλω προς αυτην τα βελη ........
Η Ναντια (Βαλαβανη) ειναι ιεραχικως πανω απο την Κατερινα αλλα η δευτερη ειναι υπευθυνη για το αλαλουμ.....Σωστός. My bad. Εχεις δίκιο. Η Σαββαϊδου είναι υπεύθυνη για το χάλι και η Βαλαβάνη έχει την ευθύνη σαν προϊσταμένη της που βρίσκεται ακόμη σε αυτή τη θέση και δεν έχει απομακρυνθεί.
-
Κατάλαβα...
Άρα ποιός είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος?
Δεν συμπληρώνουμε καν τον κωδικό 667 ή θα μας κυνηγήσουν οι προαναφερθείσες κυράτσες? -
Καλα εεε .....Ποσο μεγαλο μπορει να ειναι το κεφαλαιο που δινει τοσο μεγαλο τοκο που προβληματιζομαστε αν θα τον γραψουμε η οχι;
Η λογικη λεει οτι αυτος που 'γεμιζει'' το λογαριασμο αυτος να πληρωσει και τον αναλογουντα φορο στους τοκους....Αρα αυτος μονο γραφει στο 667....Αν παλι 'γεμιζουν ' και οι δυο τοτε να επιβαρυνθουν εξ ημισιας....Αυτα ομως τα λεει η λογικη οχι οι αρμοδιοι.....Η γνωμη μου ειναι να βαλης ο,τι σε φωτισει εκεινη η ωρα και ο θεος βοηθος..... -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Καλα εεε .....Ποσο μεγαλο μπορει να ειναι το κεφαλαιο που δινει τοσο μεγαλο τοκο που προβληματιζομαστε αν θα τον γραψουμε η οχι;
Η λογικη λεει οτι αυτος που 'γεμιζει'' το λογαριασμο αυτος να πληρωσει και τον αναλογουντα φορο στους τοκους....Αρα αυτος μονο γραφει στο 667....Αν παλι 'γεμιζουν ' και οι δυο τοτε να επιβαρυνθουν εξ ημισιας....Αυτα ομως τα λεει η λογικη οχι οι αρμοδιοι.....Η γνωμη μου ειναι να βαλης ο,τι σε φωτισει εκεινη η ωρα και ο θεος βοηθος.....Φίλε δεν εστιάζω στο ποσό του τόκου, αλλά στην κατάφωρη αδικία.
Στον κωδικό 667 δε δηλώνουμε όσο θέλουμε αλλά πατάμε το λινκ που υπάρχει εκεί και εμφανίζεται το ποσό του τόκου.
Άρα ή δηλώνεις ότι σου γράφει ή δε δηλώνεις καθόλου -
εχω την εντυπωση οτι δεν μπορουμε να μεταβάλουμε το ποσο (ή οχι;)
-
Μήπως το gsis έχει πρόβλημα;;; Καθόλου εισόδημα, τεκμαρτά 3000Ε και 2000Ε για αμάξι=5000Ε. Βάζω και δαπάνες 1260Ε, δηλ πάνω από το 25% και μου βγάζει χρεωστικό αποτέλεσμα 1959Ε! Τι δεν πάει καλά οεο;;
-
Άσχετο αλλά έχεις οριστικοποιήσει τη δήλωση?
Πόσες φορές δοκίμασες να σου βγάλει αποτέλεσμα? -
Μία μόνο. Λες να ξαναδοκιμάσω; Στις πόσες φορές 'κλειδώνει';
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος