-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Αρε παππού μας γ@μησες.
Κληρονόμησα 7 στρ. Χωράφι Εντός οικισμού σε ορεινό αγονο χωριό με 125 κατοίκους τσοπάνηδες 60 χλμ απο τον πολιτισμό και βγάζουν τα καριολια αξία 50,000 το στρέμμα = 350,000 αξία ακινήτου. και τον σχετικό φόρο.
Θα ψάξω μήπως έχω κανει κάτι λάθος στο Ε9 που δεν νομίζω.
Αν δεν έχω κανει λάθος μπορώ να κάνω κάποια προσφυγή?Πόσος είναι ο φορος;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αρε παππού μας γ@μησες.
Κληρονόμησα 7 στρ. Χωράφι Εντός οικισμού σε ορεινό αγονο χωριό με 125 κατοίκους τσοπάνηδες 60 χλμ απο τον πολιτισμό και βγάζουν τα καριολια αξία 50,000 το στρέμμα = 350,000 αξία ακινήτου. και τον σχετικό φόρο.
Θα ψάξω μήπως έχω κανει κάτι λάθος στο Ε9 που δεν νομίζω.
Αν δεν έχω κανει λάθος μπορώ να κάνω κάποια προσφυγή?Πόσος είναι ο φορος;
500 euro και συνεισφέρει στην περαιτέρω αύξηση της λογιστικής αξίας των ακινήτων μου καθως αυξάνει τον συμπληρωματικό φόρο.
-
Για τη ακρίβεια κάθε 100.000 ευρώ περιουσίας πάνω από το μύριο (που υποθέτω το ξεπερνάς) σημαίνει 1.000 ευρώ έξτρα (1% ) συμπληρωματικού φόρου, ήτοι τα 350.000 ευρώ σου χρεώνουν 3.500 ευρώ φιλοδώρημα στο Γκίκα και την Κατερίνα
Κάπως εξωφρενικό πάντως 350.000 ευρώ αντικειμενική για οικόπεδο με τα χαρακτηριστικά που περιγράφεις, για ψαξτο.Ενδικοφανή προσφυγή πρέπει να κάνεις εντός 30 ημερών. Αν δεν κάνεις δεν μπορείς μετά να προσφύγεις απευθείας στα διοικητικά δικαστήρια (αυτό είναι ίδιον κάθε ενδικοφανούς προσφυγής : η ασκήσή της είναι απαραίτητη προϋπόθεση για το παραδεκτό της μελλοντικής σου προσφυγής στα δικαστήρια).
-
Λίγες λεπτομέρειες για ένδικοφανη προσφυγή παρακαλώ.
-
Πολλές λεπτομέρειες
http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/18244Ό,τι δεν καταλαβαίνεις, θέλεις διευκρινίσεις ρωτάς
Το σημαντικό είναι να ξέρεις ότι - αν θες να μη χάσεις το δικαίωμά σου προσφυγής στα δικαστήρια - πρέπει οπωσδήποτε να την ασκήσεις ακόμα και αν αρχίσεις να λες @@ριες καμαρωτές 'αρνάκι άσπρο και παχύ...αμφισβητώ το ύψος, την επιβολή κλπ του φόρου κλπ κλπ...'.
Άλλωστε ειναι σχεδόν σίγουρο ότι θα στην απορρίψουν -
Με αυτά τα ποσά που βγήκαν, πόσα χρόνια του δίνετε του φόρου; εγώ πάνω από μια 3ετια δεν το κόβω να αντέχει. Έπεσε μεγάλη τσαπου...
-
-
H αξία ακινήτου που φαίνεται είναι η ολική ή αυτή που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο ιδιοκτήτη ? Φαντάζομαι το 2ο...
-
Στον ΕΝΦΙΑ προβλέπεται μείωση σε περίπτωση αναπηρίας ? Στο χαράτσι της ΔΕΗ υπήρχε τέτοια πρόβλεψη. EDIT: Οχι.
Ευχαριστώ
Ισως εμπίπτεις σε κάποιες παραδοχές που αναγράφονται στο http://www.naftemporiki.gr/finance/story/838481/auto-einai-to-ekkatharistiko-tou-enfia--oi-11-paradoxes-gia-ton-upologismo-tou-forou σχετικά με νομό, δήμο κτλ.
-
-
Από την μια έχεις το κράτος που θελει συγκεκριμένο νούμερο να μαζέψει απο την άλλη έχεις πολίτες σαν εμένα που έρχονται αντιμέτωποι με επιλογες του παρελθόντος ή θεματα τύχης.
Και εξηγουμαι......
Κληρονομιά συναισθηματικης αξιας και μονο σε βαθμο που ελεγα οτι η εμπορικη αντε να ειναι δυο χιλιάδες το στρέμμα. Δεν τα πούλησα χαρισα ποτε με αποτέλεσμα ισως να επηρεασε αρνητικά την ανάπτυξη του χωριού προς εκεινο το σημείο. Επειδή είναι κέντρο αποκεντρο και τα εχω αφήσει χυμα βαζει βρώμη ενα παιδι απο το χωριό και τρωω ενα αρνι και μια μυζήθρα. Μαλλον τώρα μας λέει το κράτος σχολαζουσα περιουσία δεν μπορείς να έχουμε. Το θεμα είναι ποιος την χρειάζεται ή αν θα τα μαζέψει ολα θέλημενα ή μη το κράτος. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
-
H αξία ακινήτου που φαίνεται είναι η ολική ή αυτή που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο ιδιοκτήτη ? Φαντάζομαι το 2ο...
-
Στον ΕΝΦΙΑ προβλέπεται μείωση σε περίπτωση αναπηρίας ? Στο χαράτσι της ΔΕΗ υπήρχε τέτοια πρόβλεψη. EDIT: Οχι.
Ευχαριστώ
.
Το 2ο
Grosso modo
Απαλλαγή 100% από ΕΝΦΙΑ με αναπηρία 80% + εισόδημα μικρότερο των 12 κ + λιγότερα από 150 τμ κλπ σωρευτικά
-
-
Λιγο χαζη ερωτηση αλλα το ΕΤΗΔΕ που πληρωναμε φετος στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για πιο χρονο ηταν;
Ο ΕΝΦΙΑ που ηρθε τωρα για πιο χρονο ηταν 2013 ή 2014;
-
Ο ΕΝΦΙΑ έχω την εντύπωση ότι είναι για το 13...
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Ο ΕΝΦΙΑ έχω την εντύπωση ότι είναι για το 13...Για το 2014 είναι. Αν μπείτε στην εφαρμογή Ε9 για να το δείτε πρέπει να διαλέξετε τη χρονιά 2014 για να εμφανιστεί το εκκαθαριστικό
-
Βλέπω τον ΕΝΦΙΑ... σπίτι της γυναίκας μου, στο οποίο μένουν οι γονείς της φιλοξενούμενοι.... έχει βγει να πληρώσει η γυναίκα μου Χ, ο πατέρας της Χ/2 , η μητέρα της πάλι Χ/2... Όλοι για το ίδιο ακίνητο.
Συνολικά βγαίνουν περισσότερα από ότι παλαιά με το χαράτσι
Τι μ@λ@κια αλγόριθμος είναι αυτός; -
μια χαρα ειναι ο αλγοριθμος απλα εσυ δεν τον καταλαβαινεις
σου λεει 'ειμαι εδω και επισημα σου απαγορευω να εχεις ακινητο welcome to greek soviet'
-
ο φορος δεν υπολογιζεται ως ποσοστο επι της 'αξιας' του ακινητου;
Για δυο διαμερισματα τα οποια βρισκονται στην ιδια περιοχη (300 μετρα το ενα απο το αλλο), ενω το ενα εχει 50% μεγαλυτερη αξια, πληρωνει λιγο λιγοτερο φορο.
Πως γινεται αυτο;
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Ο ΕΝΦΙΑ έχω την εντύπωση ότι είναι για το 13...
Για το 2014 είναι. Αν μπείτε στην εφαρμογή Ε9 για να το δείτε πρέπει να διαλέξετε τη χρονιά 2014 για να εμφανιστεί το εκκαθαριστικό
Σωστός!
-
Ωραία έτσι τα είδα όλα και αναλυτικά με λεπτομέρειες τι δίνεις για το κάθετί και το καλύτερο είδα και της συζύγου οπότε δεν χρειάζεται να τρέχει στη ΔΟΥ για κλειδάριθμο.
Η ικανοποίηση του ότι κατάφερα και τα είδα δυστυχώς στη συνέχεια δε στέφθηκε από ανάλογη χαρά..... (όταν συνειδητοποιήσεις τι είδες και ότι είναι 3-6 φορές παραπάνω από πέρσι)! -
Super τσόντα ο ΕΝ.Φ.Ι.Α Διακοπές ε; Νταξ', τα νεφρά μου από το γέλιο Αφού το χρυσοπληρώνω (και) το εξοχικό, θα πάω εκεί τις 20 μέρες της άδειάς μου
-
Καλά που δεν είναι χωράφι δηλαδή
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ωραία έτσι τα είδα όλα και αναλυτικά με λεπτομέρειες τι δίνεις για το κάθετί και το καλύτερο είδα και της συζύγου οπότε δεν χρειάζεται να τρέχει στη ΔΟΥ για κλειδάριθμο.
Η ικανοποίηση του ότι κατάφερα και τα είδα δυστυχώς στη συνέχεια δε στέφθηκε από ανάλογη χαρά..... (όταν συνειδητοποιήσεις τι είδες και ότι είναι 3-6 φορές παραπάνω από πέρσι)!Εμένα δεν δείχνει κάτι στο Ε9...όλα τα ακίνητα είναι στο όνομα της συζύγου μου...να περιμένω να βγεί εκκαθαριστικό η να τη στείλω για κλειδάριθμο...
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος