-
Βρε παλικαρια θελω να ρωτησω κατι για το επιδομα τεκνων του ΟΓΑ
Ειχαν πει οτι την Παρασκευη 22 του μηνος προχθες θα εβαζαν λεφτα σε αυτους που ειχαν προβλημα με το Α21 και η πηγαν στον ΟΓΑ και εκαναν διορθωση η την εκαναν μεσω του λογαριασμου τους στην σελιδα της Εφοριας.
Εμενα η εκκαθαριση εχει γινει απο τελος Ιουλιου εχω παει στον ΟΓΑ 9 Σεπτεμβριου και τους πηγα μια ενορκη βεβαιωση οτι δεν εχω φυγει τα τελευταια 10 χρονια απο την Ελλαδα οπως μου ζητησανε (ειχα μονο για τα τελευταια 2 χρονια φορολογικες δηλωσεις)
(Το λαθος ηταν του λογιστη που ειπε θα 'βαλουμε φορολογικες δηλωσεις για αποδειξη και αν στις ζητησουν θα πας της γυναικας σου που εχει κανει τα τελευταια 10 χρονια, το ιδιο κανει' ελα που δεν....)
Λεφτα ομως δεν πηρα ουτε στις 22 τωρα την Παρασκευη. Υπαρχει καποιος που να εκανε και αυτος διορθωση στο Α21 και να μην πηρε ουτε αυτος λεφτα οπως εγω;
Το ασχημο με τα νεα στο ιντερνετ ειναι σαν το χαλασμενο τηλεφωνο γιατι αλλοι γραφουν οτι 22/11 ολοι οσοι ειχαν προβλημα θα παρουν λεφτα και αλλοι γραφουν πως απο 22/11 θα αρχισουν να περνουν οσοι ειχαν προβλημα.
Τι απο τα δυο ισχυει;;;;;
-
Πηγα σημερα στον ανταποκριτη εδω στο Περιστερι και μου ειπε οτι δεν εχω προβλημα με τα χαρτια μου αλλα λογω προβληματος που ειχε ο ΟΓΑ στο συστημα του δεν πηραν λεφτα ολοι οσοι ηταν να παρουν. Μου ειπε οτι η θα μπουν μεσα στις επομενες 10 μερες η θα μπουν μαζι με την τελευταια δοση που ειναι λιγο πριν τα Χριστουγεννα.
Βρε τιποτα δεν δουλευει σωστα σε αυτο το ερημο κρατος;
-
Οταν λεει καταργείται το αφορολόγητο (5K + 2Κ ανα τέκνο) για το 2014
αυτο σημαίνει θα δουμε τη διαφορα στη δήλωση που θα κάνουμε την ερχόμενη άνοιξη ή στην επόμενη;Γκλούπ in any case...
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Οταν λεει καταργείται το αφορολόγητο (5K + 2Κ ανα τέκνο) για το 2014
αυτο σημαίνει θα δουμε τη διαφορα στη δήλωση που θα κάνουμε την ερχόμενη άνοιξη ή στην επόμενη;Γκλούπ in any case...
To αφορολόγητο των τριτέκνων έχει ήδη καταργηθεί για το 2013 (οικονομικό έτος 2014), συνεπώς θα το δούμε αυτή την άνοιξη (ή καλοκαίρι). Έχει όμως αντικατασταθεί με επιστροφή φόρου έως 2100 ευρώ για κάθε μισθωτό που αντιστοιχεί με ατομικό αφορολόγητο μισθωτών 9500 ευρώ (με συντελεστή φόρου 22%). Συνεπώς οι τρίτεκνοι είναι 2500 μείον στο αφορολόγητο, δηλαδή 550 ευρώ επιπλέον φόρος (2500Χ22%). Από την άλλη οι γυναίκες τους αν δουλεύουν έχουν 4500 συν στο αφορολόγητο (από 5000 σε 9500), το οποίο όμως με την κλίμακα του 2012 αντιστοιχούσε σε φόρο 450€. Άρα 100€ επιπλέον για οικογένεια τριτέκνων που δουλεύουν και οι δύο. Αυτά αφορούν τους μισθωτούς, οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν έχουν αφορολόγητο καθόλου και πληρώνουν 26% από το πρώτο ευρώ, συνεπώς 3120 ευρώ επιπλέον φόρος για εισοδήματα 12000.
Για το επίδομα των 1500 ας μην πούμε τίποτα γιατί αντικατέστησε το παλιό επίδομα που ήταν 1584 το χρόνο.....
-
-
Ιστορίες φορολογικής τρέλας:
http://www.athensvoice.gr/article/city- ... 82-success
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/16339Καλό ταξίδι να έχει, καταπληκτικός άνθρωπος και σπουδαίος καθηγητής με πολύ low profile
σε αντίθεση με κάτι άλλες ψωνάρες. Είχα τη τύχη να μας κάνει λογιστική στη Πάντειο -
Ενημερότητα από taxis είναι εφικτό, ή εξαρτάται από τα κέφια του taxis? Αν μπορώ πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση?
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
-
Ακόμα να φτιάξει το Taxis net τα χρεωστικά ΦΑΠ που έχουν προέλθει από διορθώσεις του Ε9. Και κοντοζυγώνουν οι γιορτές... Δουλεύει το σύστημα ρολόι λέμε!
-
Ο χρήστης Dekouk έγραψε:
Ενημερότητα από taxis είναι εφικτό, ή εξαρτάται από τα κέφια του taxis? Αν μπορώ πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση?Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Εφικτο εαν δεν εχεις οφειλες και δεν εχεις κανει καποια ρυθμιση.
-
Εγω δεν μπορω να παρω ενημεροτητα γιατι χρωσταω 60 ευρω και μου χρωστανε 485 ευρω.
Πηγα και στην Εφορια να ζητησω και μου ειπαν οτι δεν μπορω να παρω γιατι χρωσταω (60 ευρω) αυτα που μου χρωστανε δεν τα βλεπουν ειναι απο αλλο ανεκδοτο
-
Απο taxis γιοκ για τη σύζυγο αφού έχει ληξιπροθεσμες απο ΦΠΑ στη ΟΕ. Πρέπει να πας στην εφορία. Επίσης για την ανήλικη κόρη μου έβγαζε μύνημα να πάω στην εφορία για να βεβαιωθεί ότι τη δηλώνω εγώ.....κ για κερασάκι ο προϊστάμενος αφού βρισκόταν μακριά από το γραφείο του με ρώτησε αν χρωστάω κ μετά έπεσαν υπόγραφες. τουλάχιστον με συμπάθησε...
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
-
Εγώ πήγα Εφορία σήμερα γιατί μου ήρθε ειδοποίηση 'περάστε από ΔΟΥ για την επιστροφή σας' οπότε πήγα να εισπράξω
Ο χρήστης συμπαθής κυριούλα στη ΔΟΥ έγραψε:
Α δεν μπορούμε να σας δώσουμε τα χρήματα διότι ακόμα επεξεργαζόμαστε τις επιστροφές Ιουλίου, η δική σας είναι 30 Αυγούστου. Αυτό το μήνα αποκλείεται, μάλλον τον επόμενοΜα τότε γιατί μου γράφετε περάστε από τη ΔΟΥ'
Αυτό είναι για να έρθετε να δούμε αν χρωστάτε
Σοκ αλλά συνεχίζω με την ελπίδα στην καρδιά:
ΟΚ χρωστάω ?
Τσεκάρει...
έχετε φόρο πολυτελούς διαβίωσης αλλά είναι για 31/1/2014
πάλι καλά που δεν έγινε αυτομάτως ληξιπρόθεσμο
ΟΚ το έχω πληρώσει αυτό χτες στα ΕΛΤΑ οπότε δε χρωστάω τίποτα Μπορείτε τουλάχιστον να μου βάλετε τα χρήματα στο λογαριασμό μου (ΙΒΑΝ στη δήλωση εισοδήματος) για να μην ξανάρχομαι ? Οπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, φέτος πρώτη φορά δεν μπήκαν αυτόματα...
Α φέτος η ΓΓΠΣ έστειλε τις επιστροφές στις ΔΟΥ. Και η επιστροφή μέσω τράπεζας δε γίνεται επειδή έχετε υποβάλλει τη δήλωση μέσω Internet και άρα εμείς δεν τη βλέπουμε, θα σας στείλουμε χαρτί και πρέπει να ξανάρθετε
Υπενθυμίζω ότι πρακτικά όλοι φέτος υπέβαλλαν μέσω Internet και άρα καταλαβαίνω ότι οι ΔΟΥ δε βλέπουν καμία φορολογική δήλωση
Για όποιον δεν κατάλαβε 'success story' = 'πρωτογενές πλεόνασμα' = 'φέσι στους πάντες'
-
Εμείς δλδ που μας βάλανε την επιστροφή στον τραπεζικό μας λογαριασμό και μάλιστα αρχές Αυγούστου τι είμαστε, από άλλον πλανήτη;
Τι μπουρδέλο είναι αυτό ρε....... -
Εγω θα παω την Δευτερα να τους πληρωσω αυτα τα 63 ευρω που χρωσταω μπας και μου βαλουν τα 485 που εχω επιστροφη γιατι αν περιμενω συμψηφισμο θα γερασω.
-
3/12 ήταν να μπουν τα λεφτά στην τράπεζα. Φυσικά και δεν έγινε ποτέ και σήμερα πήγα από την τράπεζα με το εκαθαριστικο για να κλείσει το θέμα.
ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΤΈΛΟΣ! -
Για χαρτί ότι δεν κάνει κάποιος φορολογική δήλωση επειδή δεν εργάζεται ακόμη (για τον αδελφο μου πρόκειται,τι ζήτησε η τράπεζα),που πάμε και τι ακριβως κάνουμε;
-
Πας στην ΔΟΥ της περιοχής σου στο εισόδημα νομίζω και κάνεις μια υπεύθυνη δήλωση που λες ότι δεν έχω καταθέσει δήλωση εισοδήματος για το τάδε οικονομικό έτος, μπαίνει ο υπάλληλος στο σύστημα το ελέγχει ότι έτσι είναι και στην θεωρεί.
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Για χαρτί ότι δεν κάνει κάποιος φορολογική δήλωση επειδή δεν εργάζεται ακόμη (για τον αδελφο μου πρόκειται,τι ζήτησε η τράπεζα),που πάμε και τι ακριβως κάνουμε;Είναι προστατευόμενο μέλος στη δήλωση των γονιών σου; Αν όχι, έπρεπε να κάνει μηδενική δήλωση φέτος.
Του χρόνου κάνουν υποχρεωτικά όλοι οι άνω των 18. -
Εχω καποιες ερωτησεις περι γαμου και κοινη φορολογικη δηλωση.
Με την γυναικα μου παντρευτηκαμε στα τελη Σεπτεμβρη του 2009 εγω λογω καποιου προβληματος που ειχα με την Εφορια (που ευτυχως τελειωσε) δεν εκανα φορολογικη δηλωση για πολλα χρονια.
Η γυναικα μου φυσικα εκανε κανονικα τις δηλωσεις της αλλα σχεδον μετα απο 2 χρονια μαθαμε οτι πρεπει να κανουμε κοινη δηλωση και ετσι κοινη δηλωση εχω του 2012 που αφορα το οικονομικο ετος 2011 και του 2013 που αφορα το οικονομικο ετος 2012
Εφοριακος μου ειπε οτι καλο ειναι να κανω τροποποιητικη πανω στις δηλωσεις της γυναικας μου για τα χρονια που ενω ειμασταν παντρεμενοι η γυναικα μου εκανε δηλωση μονη της.
Η ερωτηση μου ειναι πρεπει να κανω και για ολο το 2009 που παντρευτηκα τελος του 2009 και η γυναικα μου ειχε κανει ηδη την δηλωση της η μονο για το 2010;
Ο γαμος ηρθε ξαφνικα λογω εγγυμοσυνης μεσα σε 40 μερες που το μαθαμε ειχαμε παντρευτει.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος