-
+1. εγώ είχα πιστωτικό ούτε 100 ευρώ και τα βάλανε στο λογαριασμό μετά από μια εβδομάδα από όταν έκανα τη δήλωση! στο τέλος της προθεσμίας. και ήμουν και στη θάλασσα.
το βράδυ κεραστήκαμε τις κρέπες -
Ε9 πρέπει να κάνουμε φέτος όλοι ή μόνο όσοι έχουν αλλαγές στο Ε9 σε σχέση με πέρυσι? δλδ όσοι αγόρασαν-πούλησαν ακίνητα...
-
Αν έχεις αλλαγές, και αν έχεις χωράφι(α) (εγγραφή στον πίνακα ΙΙ)
-
εαν τα δηλωνα τα χωραφια και σε προηγουμενα Ε9 θελουν νεα στοιχεια??
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Ε9 πρέπει να κάνουμε φέτος όλοι ή μόνο όσοι έχουν αλλαγές στο Ε9 σε σχέση με πέρυσι? δλδ όσοι αγόρασαν-πούλησαν ακίνητα...μονο οσοι εχουν αλλαγες! .-
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
εαν τα δηλωνα τα χωραφια και σε προηγουμενα Ε9 θελουν νεα στοιχεια??Θελουν κατι νέα στοιχεία αλλα δεν ειναι υποχρεωτικο να τα ενημερώσεις εφοσον δεν έχεις καποια αλλαγη στην περιουσιακη κατάσταση. Αν ομως πας πχ να διορθωσεις τα τετραγωνικά του σπιτιου σου, δεν θα σε αφησει να κανεις ΥΠΟΒΟΛΗ αν δεν διευκρινισεις αριθμους παροχης ΔΕΗ για ολα τα ακίνητα καθώς και νέες απορίες/ερωτήσεις σχετικά με τα αγροτεμάχια.
-
Όσοι έχουν χωράφια, ακόμα και αν είναι ήδη δηλωμένα, είναι υποχρεωμένοι να μπουν στο σύστημα και να ελέγξουν / διορθώσουν την καταχώρηση των χωραφιών.
Κατά τα λοιπά και εκτός από τους ιδιοκτήτες χωραφιών, Ε9 κάνουν μόνο όσοι είχαν αλλαγές στην περιουσιακή τους κατάσταση εντός του 2012. -
Και όμως παιδιά, η λογίστρια λέει ότι πρέπει να κάνουν ΟΛΟΙ διορθώσεις στο Ε9, εφόσον έχουν ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο, λάθος στοιχεία, ή μεταβολή ακινήτου. Το θέμα είναι ότι σου ζητάει υποχρεωτικά και ΚΑΕΚ, οπότε τρέχα γύρευε τέτοια ώρα...
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Και όμως παιδιά, η λογίστρια λέει ότι πρέπει να κάνουν ΟΛΟΙ διορθώσεις στο Ε9, εφόσον έχουν ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο, λάθος στοιχεία, ή μεταβολή ακινήτου. Το θέμα είναι ότι σου ζητάει υποχρεωτικά και ΚΑΕΚ, οπότε τρέχα γύρευε τέτοια ώρα...E, κοίτα να δεις από κάπου πρέπει να ζήσουν κι αυτοί ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΑ δεν αναγράφεις ΚΑΕΚ και το σύστημα σου καταχωρεί ΑΝΕΤΑ την δήλωση.
Τα φυσικά πρόσωπα που είχαν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση εντός του 2012, θα πρέπει οπωσδήποτε να υποβάλλουν δήλωση στοιχείων ακινήτων έτους 2013.
Επιπλέον, τα φυσικά πρόσωπα που την 1η Ιανουαρίου 2013 έχουν πλήρη ή ψιλή κυριότητα ή επικαρπία σε γήπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού (2ος Πίνακας της δήλωσης στοιχείων ακινήτων), υποχρεούνται να* ελέγξουν** ηλεκτρονικά την περιουσιακή κατάσταση των γηπέδων αυτών και να τροποποιήσουν, συμπληρώσουν ή και διαγράψουν αυτά, έτσι ώστε ο 2ος πίνακας της δήλωσης Ε9 να απεικονίζεται ορθά. * -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Και όμως παιδιά, η λογίστρια λέει ότι πρέπει να κάνουν ΟΛΟΙ διορθώσεις στο Ε9, εφόσον έχουν ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο, λάθος στοιχεία, ή μεταβολή ακινήτου. Το θέμα είναι ότι σου ζητάει υποχρεωτικά και ΚΑΕΚ, οπότε τρέχα γύρευε τέτοια ώρα...
E, κοίτα να δεις από κάπου πρέπει να ζήσουν κι αυτοί ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΑ δεν αναγράφεις ΚΑΕΚ και το σύστημα σου καταχωρεί ΑΝΕΤΑ την δήλωση
Το ίδιο μου είπε και εμένα ...
-
κοιτωντας το Ε9 βλεπω οτι λειπουν καποια... ακινητα.
πχ λειπει το σπιτι που μενω τωρα (ενω στη δηλωση Ε1 το περασα)
ενα χωραφι που ανηκει στη γυναικα μου φαινεται, οπως και το παλιο μας σπιτι (και στους δυο).
Λειπουν επισης καποια 'ποσοστα' απο κληρονομιες κλπ
Ανατρεχοντας στα αρχεια δηλωσεων Ε9 απο το taxisnet ειδα οτι ΟΛΑ ειχαν δηλωθει κανονικα και φαινονται στα Ε9 των αντιστοιχων ετων.
Για καποιο λογο καποια δεν μεταφερθηκαν σωστα στην ηλεκτρονικη καρτελα...
Το ερωτημα μου:
απο τη στιγμη που το χωραφι φαινεται κανονικα και δεν υπαρχει μεταβολη σε οποιοδηποτε ακινητο τα τελευταια 4-5 χρονια, λεω να τα αφησω οπως ειναι.γνωριζει κανεις τι επιπτωσεις θα μπορουσα να εχω (αν θα εχω);;;
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
κοιτωντας το Ε9 βλεπω οτι λειπουν καποια... ακινητα.πχ λειπει το σπιτι που μενω τωρα (ενω στη δηλωση Ε1 το περασα)
ενα χωραφι που ανηκει στη γυναικα μου φαινεται, οπως και το παλιο μας σπιτι (και στους δυο).
Λειπουν επισης καποια 'ποσοστα' απο κληρονομιες κλπ
Ανατρεχοντας στα αρχεια δηλωσεων Ε9 απο το taxisnet ειδα οτι ΟΛΑ ειχαν δηλωθει κανονικα και φαινονται στα Ε9 των αντιστοιχων ετων.
Για καποιο λογο καποια δεν μεταφερθηκαν σωστα στην ηλεκτρονικη καρτελα...
Το ερωτημα μου:
απο τη στιγμη που το χωραφι φαινεται κανονικα και δεν υπαρχει μεταβολη σε οποιοδηποτε ακινητο τα τελευταια 4-5 χρονια, λεω να τα αφησω οπως ειναι.γνωριζει κανεις τι επιπτωσεις θα μπορουσα να εχω (αν θα εχω);;;
Οτιδήποτε αφορά χωράφια ΠΡΕΠΕΙ να το διορθώσεις.
Τώρα αναφορικά με τα σπίτια, εφόσον τα έχεις δηλώσει σε παλιότερα Ε9 (το τι έβαλες στο Ε1 δεν παίζει ρόλο) θεωρητικά είσαι ΟΚ να μην κάνεις τίποτα. Αν και όταν πατήσεις 'υποβολή' θεωρητικά συμφωνείς με ολόκληρη την περιουσιακή κατάσταση οπότε μπορεί να πατήσουν εκεί και να σε κυνηγήσουν, δεν ξέρω...
-
Δηλωσα κατα λάθος 2000 ευρω ιατρικά, με φωνάζουνε για έλεγχο , θα φάω πρόστιμο;;;;
Ευχαριστω !!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης farenight έγραψε:
Τώρα αναφορικά με τα σπίτια, εφόσον τα έχεις δηλώσει σε παλιότερα Ε9 (το τι έβαλες στο Ε1 δεν παίζει ρόλο) θεωρητικά είσαι ΟΚ να μην κάνεις τίποτα. Αν και όταν πατήσεις 'υποβολή' θεωρητικά συμφωνείς με ολόκληρη την περιουσιακή κατάσταση οπότε μπορεί να πατήσουν εκεί και να σε κυνηγήσουν, δεν ξέρω...
αν τον ανακαλυψουν, θα του βγάλουν πιθανα αναδρομικα χαρατσια... και ακομα και αν ειναι δικο τους (της εφοριας) το λαθος, θα πρεπει να πληρωσει οτι του αντιστοιχει αμεσα. Οποτε μπορει να μαζευτουν πολλα γκαφρα...
Καλύτερα να ξεκινησει να δηλωνει απο έστω απο φέτος οτι ακίνητο έχει και να αποφυγει τυχον εκπληξεις μελλοντικες. Για τα παρελθοντα ετη... ας τα κανει γαργαρα μπας και περασουν στα μουλωχτα... -
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Δηλωσα κατα λάθος 2000 ευρω ιατρικά, με φωνάζουνε για έλεγχο , θα φάω πρόστιμο;;;;Ευχαριστω !!!!!!!!!!
Παιδια sos δε ξέρει κανενας;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
-
Δηλωσα κατα λάθος 2000 ευρω ιατρικά, με φωνάζουνε για έλεγχο , θα φάω πρόστιμο;;;;
Ευχαριστω !!!!!!!!!!
ολο και κατι θα φας. Δυσκολακι να πιστεψουν οτι εβαλες 2000 απο λάθος. Ουτε εγω δε σε πιστευω
-
Ευχαριστω !!!!!!!!!!
'Κατά λάθος' να πεις ότι έβαλες 5 αντί για 6, οπότε το 316€ το έκανες 315€...κατά λάθος 2000€ ιατρικά -για προφανή φοροελάφρυνση- όντως ούτε εμείς δεν σε πιστεύουμε
Το σίγουρο είναι η εκ νέου φορολόγηση με το νέο συνολικό φορολογητέο...αν αλλάζεις και κλίμακα λόγω αυτών των 2000€, καλώς τα δέχτηκες...
-
Επανεκκαθάριση 'υπαιτιότητα φορολογούμενου', θα μπει ο φόρος που δεν βεβαιώθηκε στο αρχικό εκκαθαριστικό + προσαύξηση λόγω εκπρόθεσμου (πλέον).
Και ναι, το 200 μπορεί να γίνει κατά λάθος 2000, μην πέσετε να τον φάτε τον άνθρωπο...Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Το σίγουρο είναι η εκ νέου φορολόγηση με το νέο συνολικό φορολογητέο...αν αλλάζεις και κλίμακα λόγω αυτών των 2000€, καλώς τα δέχτηκες...Τα ιατρικά δεν αφαιρούνται από το εισόδημα για να αλλάξει κλίμακα, από τον φόρο αφαιρούνται. Δηλαδή αν είχε μείωση 200 αντί 20 που θα είχε αν το ποσό που ήθελε να γράψει είναι 200, θα κληθεί να πληρώσει τώρα τα 180 που είναι η διαφορά.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Επανεκκαθάριση 'υπαιτιότητα φορολογούμενου', θα μπει ο φόρος που δεν βεβαιώθηκε στο αρχικό εκκαθαριστικό + προσαύξηση λόγω εκπρόθεσμου (πλέον).
Και ναι, το 200 μπορεί να γίνει κατά λάθος 2000, μην πέσετε να τον φάτε τον άνθρωπο...Το σίγουρο είναι η εκ νέου φορολόγηση με το νέο συνολικό φορολογητέο...αν αλλάζεις και κλίμακα λόγω αυτών των 2000€, καλώς τα δέχτηκες...
Τα ιατρικά δεν αφαιρούνται από το εισόδημα για να αλλάξει κλίμακα, από τον φόρο αφαιρούνται. Δηλαδή αν είχε μείωση 200 αντί 20 που θα είχε αν το ποσό που ήθελε να γράψει είναι 200, θα κληθεί να πληρώσει τώρα τα 180 που είναι η διαφορά.
Είσαι σίγουρος ? Νόμιζα ότι φέτος δεν υπάρχουν πλέον άμεσες φοροαπαλλαγές και όλα πάνε στο φορολογητέο...δεν διάβασα καν το βιβλιαράκι βέβαια...
-
Αντίστροφα: Μέχρι το 2010 υπήρχαν δαπάνες που αφαιρούνταν από το εισόδημα πριν τον υπολογισμό του φόρου (οπότε πρακτικά η φοροαπαλλαγή κυμαινόταν στο 18-45% της δαπάνης) ενώ από το '11 και εδώ αφαιρείται το 10% της δαπάνης από το ποσό του φόρου, με ότι αυτό συνεπάγεται στο ύψος της ελάφρυνσης. Και αυτά με μια μικρή αλλαγή της διατύπωσης της διάταξης...
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος