-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Τώρα αναφορικά με τα σπίτια, εφόσον τα έχεις δηλώσει σε παλιότερα Ε9 (το τι έβαλες στο Ε1 δεν παίζει ρόλο) θεωρητικά είσαι ΟΚ να μην κάνεις τίποτα. Αν και όταν πατήσεις 'υποβολή' θεωρητικά συμφωνείς με ολόκληρη την περιουσιακή κατάσταση οπότε μπορεί να πατήσουν εκεί και να σε κυνηγήσουν, δεν ξέρω...
αν τον ανακαλυψουν, θα του βγάλουν πιθανα αναδρομικα χαρατσια... και ακομα και αν ειναι δικο τους (της εφοριας) το λαθος, θα πρεπει να πληρωσει οτι του αντιστοιχει αμεσα. Οποτε μπορει να μαζευτουν πολλα γκαφρα...
Καλύτερα να ξεκινησει να δηλωνει απο έστω απο φέτος οτι ακίνητο έχει και να αποφυγει τυχον εκπληξεις μελλοντικες. Για τα παρελθοντα ετη... ας τα κανει γαργαρα μπας και περασουν στα μουλωχτα...κι εγω κατι τετοιο σκεφτηκα, αφου εδωσαν παραταση θα εχω χρονο να το σκεφτω περισσοτερο
μεχρι τωρα ο ΦΑΠ ήταν επι της αντικειμενικης αξιας των ακινητων;
με αφορολογητο 200000 €;http://www.money-money.gr/news/poso-ine ... -fetos/325
Για το 2014 το 'χαρατσι'(δεν μ'αρεσει να χρησιμοποιω τη λεξη, αλλα τελος παντων...), θα πληρωνεται μεσω του Ε9;
δηλαδη θα πληρωνεις για το καθε ακινητο, ή οικοπεδο-χωραφι χωρις αφορολογητο οριο;μας εχουν καταμπερδεψει με τις συνεχομενες αλλαγες...
-
Για το φίλο που ρώτησε για τα ιατρικά:
Οι ιατρικές δαπάνες €2.000 συνεπάγονται έκπτωση €200 στο φόρο. Συνεπώς, θα κληθείς να πληρώσεις τη διαφορά ανάμεσα στα €200 και την όποια πραγματική έκπτωση δικαιούσαι με βάση τις αληθινές ιατρικές δαπάνες, προσαυξημένη κατά 1% το μήνα. Κανονικά προβλέπεται και πρόστιμο, αλλά δεν ξέρω τώρα με τις νέες ρυθμίσεις αν πληρώνεις απλά την προσαύξηση.
Πρόστιμο πρέπει να μπει πάντως, διαφορετικά δίνεις κίνητρο σε όλους να δηλώσουν μεγάλα ποσά για φοροαπαλλαγές, γιατί σου λέει 'αν με πιάσουν απλά θα πληρώσω εκ των υστέρων τη διαφορά', που δεν είναι σωστό.Για το ΦΑΠ:
Αυτά που γράφεις ήταν σωστά, μέχρι και το 2013 το ΦΑΠ πληρώνεται με βάση τη συνολική αντικειμενική αξία της ατομικής περιουσίας του φορολογούμενου, με €200.000 αφορολόγητο. Για του χρόνου δεν είναι τίποτα επίσημο, αλλά μάλλον πάμε για ατομική φορολόγηση του κάθε ακινήτου ξεχωριστά. -
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Δηλωσα κατα λάθος 2000 ευρω ιατρικά, με φωνάζουνε για έλεγχο , θα φάω πρόστιμο;;;;
Ευχαριστω !!!!!!!!!!
Παιδια sos δε ξέρει κανενας;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
'Κατά λάθος' να πεις ότι έβαλες 5 αντί για 6, οπότε το 316€ το έκανες 315€...κατά λάθος 2000€ ιατρικά -για προφανή φοροελάφρυνση- όντως ούτε εμείς δεν σε πιστεύουμε
Το σίγουρο είναι η εκ νέου φορολόγηση με το νέο συνολικό φορολογητέο...αν αλλάζεις και κλίμακα λόγω αυτών των 2000€, καλώς τα δέχτηκες...
Eνταξει , ολα καλά , απιστοι θωμαδες , η εφορος αμεσως με πιστεψε, μου εβγαλε κιαλλα που ... κατα λάθος είχα γραψει ... οπως ασφαλεια ζωής που δεν εχω.... τους τοκους.....φροντιστηρια..... κ.λ.π. . απλα μου έβαλε μονο όσα δικαιουμε να βαλω, δίχως προστιμο ή προσαύξηση Επ[αιξα αλλά δεν /..... έπιασε
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Δηλωσα κατα λάθος 2000 ευρω ιατρικά, με φωνάζουνε για έλεγχο , θα φάω πρόστιμο;;;;
Ευχαριστω !!!!!!!!!!
'Κατά λάθος' να πεις ότι έβαλες 5 αντί για 6, οπότε το 316€ το έκανες 315€...κατά λάθος 2000€ ιατρικά -για προφανή φοροελάφρυνση- όντως ούτε εμείς δεν σε πιστεύουμε
Το σίγουρο είναι η εκ νέου φορολόγηση με το νέο συνολικό φορολογητέο...αν αλλάζεις και κλίμακα λόγω αυτών των 2000€, καλώς τα δέχτηκες...
Eνταξει , ολα καλά , απιστοι θωμαδες , η εφορος αμεσως με πιστεψε, μου εβγαλε κιαλλα που ... κατα λάθος είχα γραψει ... οπως ασφαλεια ζωής που δεν εχω.... τους τοκους.....φροντιστηρια..... κ.λ.π. . απλα μου έβαλε μονο όσα δικαιουμε να βαλω, δίχως προστιμο ή προσαύξηση Επ[αιξα αλλά δεν /..... έπιασε
-
υγ για το ΦΑΠ το αφορολογητο ειναι 200.000 και αν δεν κανω λαθος + 30.000 για καθε παιδι.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
υγ για το ΦΑΠ το αφορολογητο ειναι 200.000 και αν δεν κανω λαθος + 30.000 για καθε παιδι.
Το αφορολόγητο του ΦΑΠ είναι σταθερό και δεν αλλάζει με τον αριθμό παιδιών. Επίσης είναι ΑΤΟΜΙΚΟ, δηλαδή χωριστό ΦΑΠ πληρώνει ο σύζυγος και χωριστό η σύζυγος, ανάλογα με την ατομική τους περιουσία.
Δηλαδή αν έχουν ένα σπίτι με αντικειμενική αξία 300.000 και έχει ο καθένας 50% δεν πληρώνουν τίποτα, ενώ αν το έχει όλο ο ένας στο όνομά του πληρώνει κανονικά για τις 100.000 που είναι πάνω από το αφορολόγητο. -
με ενα γρηγορο γκουγκλαρισμα εχεις δικιο
σημερα μου ηρθε το εκκαθαριστικο.Χρεωστικο 36 ευρω
-
Ευχαριστω !!!!!!!!!!
Ήθος από λιμενικό, ωραίος.
Sent from my Note 2 using smoke signals.
-
http://www.tv.com/shows/the-simpsons/th ... ions-1483/
-
Ευχαριστω !!!!!!!!!!
Να το προσέξεις λίγο το θέμα με το χέρι σου... Συμπληρώνει την φορολογική σου δήλωση χωρίς να επικοινωνεί με τον εγκέφαλό σου και σε εκθέτει...
-
εγραψες ολα αυτα ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ!??!?!?!?! Σαν να λεμε πως καποιος αδειασε εναν γεμιστηρα οπλου πανω σε αλλον και επικαλουμαστε τυχαια εκπυρσοκροτηση
Οπως καταλαβαινεις, αδυνατουμε να πιστεψουμε οτι η εφοριακος τα δέχτηκε ολα αυτα τα 'ανθρωπινα λαθη'... Πες μας την αληθεια... ποσο πηγε το προστιμακι?
-
Βιάζεσαι... Κάτσε να μάθουμε και τη σχέση του με την έφορο... Σε νησί μένει, όλο κι από κάπου θα τη γνωρίζει...
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Βιάζεσαι... Κάτσε να μάθουμε και τη σχέση του με την έφορο... Σε νησί μένει, όλο κι από κάπου θα τη γνωρίζει...δεν αμφιβαλλω!
-
Καλησπέρα,
ερώτηση απλή. εχει εκδοθεί το εκκεθαριστικό μου, με πιστωτικό αποτέλεσμα.
Μπορώ να εισπράξω την επιστροφή με το εκτυπωμένο εκκαθαριστικό, ή πρεπει να περιμένω το πρωτότυπο??? -
Χρειάζεται το πρωτότυπο.
-
Δηλαδή ζήσε Μάη μου!
Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης makis207 έγραψε:
Δηλαδή ζήσε Μάη μου!
Ευχαριστώ.Aν έχεις βάλει λογαριασμό τραπέζης θα μπει σύντομα
-
Σε εμένα που είχα βάλει λογαριασμό τραπέζης, μπήκαν από τον Αύγουστο
Στάλθηκε από το LT22i μου
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Δηλαδή ζήσε Μάη μου!
Ευχαριστώ.Aν έχεις βάλει λογαριασμό τραπέζης θα μπει σύντομα
Τον είχα δώσει στον λογιστή μου, αλλα ξέχασε να τον βάλει...
-
Αφού για πρώτη χρονιά είχα 'πιστωτικό', χθές βράδυ βρήκα το e-mail :
Σήμερα , προσπαθώντας να μπώ στο λογαριασμό μου στο ΤΑΧΙS, δεν τα κατάφερα γιατί είχα νέα 'ανακοίνωση':
Ερωτήσεις:
1/Κλείδωσε για να μην 'σκαλίσω' τα στοιχεία της αρχικής δήλωσης, ή είναι τυχαίο? Και τι κάνουμε για να ξεκλειδώσει???
2/ Δηλώνω εισόδημα απο ενοίκια: Θέλει τα συμβόλαια ως αποδεικτικό? Αποδείξεις δεν υπάρχουν, τα χρήματα κατατίθενται σε λογαριασμό-όποτε και αν γουστάρουν βεβαίως οι ενοικιαστές-, παρόλα αυτά έχω δηλώσει ατόφιους τους 12 μήνες με ενοίκιο το αναγραφόμενο στο θεωρημένο απο τη ΔΟΥ συμβόλαιο, κι ας πήρα λιγότερα.ΥΓ: Δεν ανησυχώ, οτι δήλωσα είναι ατο ακέραιο.
Ηδη μάζεψα τη χαρτούρα για Φ/Α, Δευτέρα-Τρίτη θα 'παρουσιαστώ' αυτοπροσώπως και στη συνέχεια θα ενημερώσω για διαδικασία-συμπεριφορές-αποτελέσματα!
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος