-
Νομίζω ήμουν σαφής, αλλά: Ναι, βγήκε αμέσως, μετά την 'οριστική υποβολή'.
-
Standard procedure εδώ και πολλά χρόνια για όσους έχουν πιστωτικό, κάποτε ήταν πάνω από 1500 ευρώ αλλά ίσως φέτος το έχουν χαμηλώσει.
Πας εκεί, τσεκάρουν ότι έχεις όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (ιδιαίτερη έμφαση δίνουν στα εκκαθαριστικά μισθωτών, όπου φαίνεται η παρακράτηση, και στις βεβαιώσεις παρακράτησης φόρου, που παίρνουν οι ΕΕ, μην τυχόν και τα ξεχάσετε αυτά!), πετάνε τις αποδείξεις σε ένα 'κουβά' (σιγά μην τις ελέγχουν εκτός και αν υπάρχει προφανές πρόβλημα πχ. αποδείξεις 20000 ευρώ και προσκομίζεις 10 αποδείξεις) και αυτό είναι όλο.
Ξεχάστε το 'αυτό το έχουν ηλεκτρονικά'!!! Πάρτε τα όλα μαζί για να μην ξαναπηγαίνετε Τις αποδείξεις τις κρατάνε οπότε αν για κάποιο βίτσιο τις θέλετε πρέπει να τις βγάλετε φωτοτυπία -
Ποια επιστροφή ; Εμενα μου ζήτησαν να τα πρσκομίσω με χρεωστικό. Ούτε λεφτά να πάρουν δεν θέλουν
Τις αποδείξεις του 049 για τις δαπάνες αγαθών κλπ δεν τι ήθελαν καν,μόνο ιατρικές δαπάνες...
Θέλουν εκτυπωμένα εκτός από το Ε1 και το Ε2 και Ε3. (λες και δεν τα έχουν!).
Η μάνα μου συνταξιούχος με διψήφιο νούμερο φόρου να πληρώσει (και χωρίς ιατρικές δαπάνες κλπ, καμία πολυπλοκότητα η δήλωση) την έχουν σε εκκρεμότητα εδώ και 1 μήνα για να διασταυρώσουν λέει οι ηλίθιοι. Τι να διασταυρώσουν ένα μήνα οι κόπανοι τα 'δικά τους' ταμεία ότι πράγματι κατέβαλλαν τις συντάξεις που δηλώθηκαν ;Ξεπέρασαν και τον εαυτό τους φέτος...
Του χρόνου θα δώσουν υπόσταση στο σύνθημα του Μάη του 68 'Να είστε ρεαλιστές, ζητήστε το αδύνατο', ε η ελληνική εφορία θα το πετύχει... -
Από την ανάλυση του εκκαθαριστικού ανακάλυψα ότι στο 659 πρέπει να αναγραφεί το καθαρό ποσό των τόκων πχ (δλδ αν έχεις τόκους 100€ εκ των οποίων 10€ είναι ο φόρος εκεί πρέπει να γράψεις τα 90€) καθώς στον υπολογισμό του φόρου αλληλεγγύης προσθέτουν και τον κωδικό 659 και τον κωδικό 433.
Οπότε πάμε για συμπληρωματική δήλωση με όλο το χαρτομάνι των τόκων. (που δεν είναι και λίγα). Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε και τα Ιατρικά αλλά και τα ό,τι άλλο μας ζητήσει το Ελληνικό δοβλέτι.
-
Μήπως το ποσό που θα γλυτώσεις από την εισφορά αλληλεγγύης πάνω στους τόκους είναι μικρότερο από τον μπελά ?
Ασε που νομίζω ότι η συμπληρωματική αν την κάνεις από δική σου υπαιτιότητα έχει και κόστος κάπου €40.
-
Έκανα την δήλωση αρχές Ιουνίου... Ούτε μηνύματα έβγαλε, ούτε για δικαιολογητικά, τίποτα δεν έβγαλε. Απλά ότι την υπέβαλα οριστικά. Από τότε, ακόμη είμαι στην αναμονή. Μου βγήκε πιστωτικό 700+ euro ...
Άραγε θα μου δώσουν 700 euro; Πολύ αμφιβάλω...
-
Δίνουν, κατά Οκτώβρη-Νοέμβρη μεριά. Υπάρχει ένα πρόβλημα, η 'πιστωτική κατάσταση' στην οποία ανήκεις και είναι πρακτικά ένα σύνολο κάποιων ανθρώπων που υπέβαλλαν την ίδια χρονική περίοδο με σένα και έχουν πιστωτικό. Για να γίνει επιστροφή σε αυτούς που ανήκουν στην ίδια πιστωτική κατάσταση πρέπει να εκκαθαριστούν οι δηλώσεις (δηλ. να ελεγχθούν τα δικαιολογητικά) όλων (ή ίσως των περισσότερων) άρα αν καθυστερούν κάποιοι της πιστωτικής κατάστασης να πάνε τα δικαιολογητικά και οι υπόλοιποι της ίδιας πιστωτικής κατάστασης καθυστερούν να πάρουν την επιστροφή τους. Οπότε καλό είναι να πηγαίνουμε όσο το δυνατόν συντομότερα.
Ισως έχουν μειώσει το όριο που σε καλούν στα πχ. 1000 ευρώ γιαυτό δεν σε κάλεσαν. Δεν καλούν όμως μόνο τους πιστωτικούς, καλούν και άλλους, δεν είμαι σίγουρος με ποιά κριτήρια, πχ. τον koutsan θα τον κάλεσαν επειδή δείχνει ύποπτος
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
... πχ. τον koutsan θα τον κάλεσαν επειδή δείχνει ύποπτος -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Από την ανάλυση του εκκαθαριστικού ανακάλυψα ότι στο 659 πρέπει να αναγραφεί το καθαρό ποσό των τόκων πχ (δλδ αν έχεις τόκους 100€ εκ των οποίων 10€ είναι ο φόρος εκεί πρέπει να γράψεις τα 90€) καθώς στον υπολογισμό του φόρου αλληλεγγύης προσθέτουν και τον κωδικό 659 και τον κωδικό 433.Οπότε πάμε για συμπληρωματική δήλωση με όλο το χαρτομάνι των τόκων. (που δεν είναι και λίγα). Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε και τα Ιατρικά αλλά και τα ό,τι άλλο μας ζητήσει το Ελληνικό δοβλέτι.
ετσι πρεπει, και σίγουρα εσυ επιβαρύνεσαι και το κράτος κερδίζει αμα έβαλες το μεικτό ποσο. Αν δεν μιλάμε ομως για μεγάλα ποσα τόκων... παιζει και να μην αξίζει καν να τρεχεις για τροποποιητικη. Ειδικά αν δε σε ενοχλησε κανεις απο την εφορία...
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Μόλις υπέβαλα το Ε1 και...- Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΣ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ
- Ε Ι Δ Ο Π Ο Ι Η Σ Η *
Για να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της δήλωσης που υποβάλατε ηλεκτρονικά πρέπει να προσκομίσετε ή να αποστείλετε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, εκτύπωση της δήλωσης με τα απαιτούμενα πρωτότυπα δικαιολογητικά στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας εισοδήματος, εντός 15 ημερών.
*FFS
Ηλεκτρονική υποβολή my ass.
Έχω να μαζέψω τώρα τις αποδείξεις δαπανών και 30 ευρώ από ιατρικές αποδείξεις, όλα τα άλλα διασταυρώνονται και ηλεκτρονικά αν ήθελαν.
Επίσης την εκτύπωση της ίδιας της δήλωσης τι τη θέλουν.
Φ%$&@#%(@&(!$
Edit: η λεπτομέρεια που φέτος έκανε τη διαφορά ίσως ήταν ότι είχα επιστροφή ένα πεντακοσάρικο. Δηλαδή όταν μου πετσόκοψαν οι ίδιοι τον μισθό κατά πολύ, τι περίμεναν να γίνει;
Δεν νομίζω να ειναι θεμα επιστροφής. Φιλος μισθωτός ειχε επιστροφη 700 € και τα χρηματα τα έχει ηδη στα χερια του. Το κράτος δουλεύει λέμε
Sent from my GT-S6312 using Tapatalk 2
-
Που να με έβλεπαν και από κοντά πόσο ύποπτος δείχνω (έστειλα τη Στέλλα με το μωρό να πάει τα δικαιολογητικά, μην έχουμε και καμιά μήνυση για σωματικές βλάβες, εξ'αμελείας βεβαίως βεβαίως )
Α και τώρα είδα ότι έγραψα 'διψήφιο νούμερο φόρου να πληρώσει η συνταξιούχος μάνα μου', ΠΕΝΤΑψήφιο εννοούσα (διψήφιο πριν τα 3 μηδενικά εννοούσα ), δεν βιάζονται να εισπράξουν, θέλουν να διασταυρώσουν πρώτα μπας και φοροδιαφεύγει η συνταξιούχος και δεν είναι σωστά 10.000 +€ φόρος, θέλουν κι άλλα
Ακόμα δεν μου έχουν στείλει ούτε καν τον ΦΑΠ του 2011, λεφτά υπάρχουν, ας κόψουν καμιά σύνταξη ακόμα και μετά βλέπουμε
-
Γνωρίζουμε αν γίνεται ηλεκτρονικά (μέσω του gsis δηλαδή) συμπληρωματική/τροποποιητική του Ε3 αφού έχει υποβληθεί το Ε1;
Στην εφορία τουλάχιστον, που πήγα σήμερα, αυτό διατείνονται.Κατά τ' άλλα, όλα ΟΚ με τον έλεγχο δικαιολογητικών. Η μόνη διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες φορές ήταν ο ιδιαίτερα σχολαστικός έλεγχος δήλωσης και δικαιολογητικών (πού να είχα και επιστροφή δηλαδή...).
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Γνωρίζουμε αν γίνεται ηλεκτρονικά (μέσω του gsis δηλαδή) συμπληρωματική/τροποποιητική του Ε3 αφού έχει υποβληθεί το Ε1;
Στην εφορία τουλάχιστον, που πήγα σήμερα, αυτό διατείνονται.Σιγά μη γίνεται. Αν γίνεται θα φάω το καπέλο μου.
-
Έστω ότι κάποιου του ζητείται να προσκομίσει τα δικαιολογητικά εντός 15ημερών στην εφορία. Το μήνυμα αυτό εμφανίζεται και στο https://www1.gsis.gr/webtax2/incomefp2/login.done , όπου ενημερωνόμαστε για την πορεία της εκκαθάρισης; Δε θυμάμαι κατά πόσο μού ζητήθηκε η προσκόμιση κατά την οριστική υποβολή.
Η ίδια η δήλωση σε μορφή PDF αναφέρει πάνω-πάνω:
Η υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Οικονομικού Έτους 2013 ολοκληρώθηκε επιτυχώς για τον υπόχρεο με Α.Φ.Μ.: ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ με ημερομηνία υποβολής 06-08-2013 και αριθμό καταχώρησης ΥΥΥΥΥΥ.
Θα ενημερωθείτε για την εκκαθάριση της δήλωσή σας, μετά τον έλεγχο των στοιχείων που συμπληρώσατε, μέσω της ιστοσελίδας http://www.gsis.gr.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Έστω ότι κάποιου του ζητείται να προσκομίσει τα δικαιολογητικά εντός 15ημερών στην εφορία. Το μήνυμα αυτό εμφανίζεται και στο https://www1.gsis.gr/webtax2/incomefp2/login.done , όπου ενημερωνόμαστε για την πορεία της εκκαθάρισης; Δε θυμάμαι κατά πόσο μού ζητήθηκε η προσκόμιση κατά την οριστική υποβολή.Μόλις το τσέκαρα, και ναι, η πρόσκληση εμφανίζεται και οποιαδήποτε στιγμή το βλέπεις μετά την υποβολή.
Συγκεκριμένα, εμένα το λινκ για 'Εκτύπωση Εκκαθαριστικού' είναι ανενεργό, ενώ αν πατήσω 'Εκτύπωση Δήλωσης' είτε σε HTML είτε σε PDF λέει ρητά να υποβάλλω τα δικαιολογητικά εντός 15 ημερών.
-
Ok, σε ευχαριστώ πολύ
-
@ nass & corsair
Μετά το σημερινό στραπάτσο που έπαθα με τον ΟΑΕΕ δεν πρόκειται να κινήσω το θέμα. Η όλη ζημιά είναι μικρή (της τάξης των μερικών €). Και σίγουρα μικρότερη από το να είχα αφήσει το ποσό που αναφερόταν στο σύστημα.
Απλά θα το αντισταθμίσω με το να δηλώσω μικρότερο ποσό στη μητέρα μου (ώστε και πάλι στο σύνολο να είμαστε εντάξει με το Νόμο) και να τελειώνει εκεί.
-
Απο τις 100,000 που ζητήθηκαν να πανε στις ΔΟΥ οι 4,000 πήγαινε και σε 600 απο αυτούς που η υπόθεση έκλεισε όχι μόνο δεν υπήρξαν επιστροφές αλλα επιβλήθηκαν και φόροι συνολικού ύψους 100,000.
Σύμφωνα με εφοριάκους προσκομιζονται αρκετά πλαστα πιστοποιητικά. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Απο τις 100,000 που ζητήθηκαν να πανε στις ΔΟΥ οι 4,000 πήγαινε και σε 600 απο αυτούς που η υπόθεση έκλεισε όχι μόνο δεν υπήρξαν επιστροφές αλλα επιβλήθηκαν και φόροι συνολικού ύψους 100,000.
Σύμφωνα με εφοριάκους προσκομιζονται αρκετά πλαστα πιστοποιητικά.Τι σημαίνει 'πήγανε' ? Eχει καταληκτική ημερομηνία ? Ναι σου λέει 'εντός 15 ημερών' πάντα το έλεγε αυτό αλλά δεν ήταν hard deadline τώρα έγινε ? Και που φαίνεται αυτό ότι την 16 ημέρα γίνεται τι ακριβώς, θεωρείται η δήλωση ψευδής ?
-
Εμένα μου βγήκε 17 ευρώ πιστωτικό, ε ρε γλέντια
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος