-
Τελικά σήμερα λήγει η προθεσμία για το Ε1; (ΑΦΜ σε 1-2)
-
Το πρωί ο Θεοχάρης έλεγε ότι πήρε παράταση μέχρι τις 8 το πρωί της δευτέρας(29/7)
-
Υποθέτω συνεχίζουν να το βάζουν με το ΑΦΜ κι αυτοί με 1-2 είναι μια ζωή 'αδικημένοι' για να μην μπαίνουν όλοι μαζί τελευταίες μέρες και πέφτει το τρομερά ασταθές σύστημα?
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Υποθέτω συνεχίζουν να το βάζουν με το ΑΦΜ κι αυτοί με 1-2 είναι μια ζωή 'αδικημένοι' για να μην μπαίνουν όλοι μαζί τελευταίες μέρες και πέφτει το τρομερά ασταθές σύστημα?αδικημενους.... δεν θα το ελεγα ακριβως... εδω και σχεδον 2 μηνες υποβάλλουμε δηλωσεις. If u ask me σημερα θα επρεπε να ειχε σταματησει η υποβολη. 2 μηνες ειναι υπεραρκετοι αρκει να μην μαλακίζεται ο Θεοχαρης, το taxisnet και οτι αλλα σκατά υπάρχει για να στραβώσει μια διαδικασία....
-
Αφού υπέβαλα, μου βγήκε αντί εκκαθάρισης, όπως παλιά, ένα ποσό τάδε με την ενημέρωση ότι θα γίνει έλεγχος και θα ειδοποιηθώ σχετικά.
Δεν ειδοποιήθηκα σχετικά ακόμα. Θα αργήσουν να βγάλουν το οριστικό εκκαθαριστικό ή να ετοιμάζομαι να κάνω παρέα στο Λάκη Γαβαλά και το Λαυρεντιάδη; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αφού υπέβαλα, μου βγήκε αντί εκκαθάρισης, όπως παλιά, ένα ποσό τάδε με την ενημέρωση ότι θα γίνει έλεγχος και θα ειδοποιηθώ σχετικά.
Δεν ειδοποιήθηκα σχετικά ακόμα. Θα αργήσουν να βγάλουν το οριστικό εκκαθαριστικό ή να ετοιμάζομαι να κάνω παρέα στο Λάκη Γαβαλά και το Λαυρεντιάδη;Etsi βγαινει τώρα και λένε θα αργησει η εκκαθαριση
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Εστω οτι οι ημιυπαιθριοι δεν έχουν υπολογιστει για τον καταλογισμο του ΕΕΤΗΔΕ, έχουν όμως αναγραφει στο Ε1 για τον υπολογισμό της αντικειμενικής δαπάνης. Υπάρχει περίπτωση δια της ταυτοποίησης μέσω του κωδικού της ΔΕΗ να ζητηθεί το ΕΕΤΗΔΕ αναδρομικά;
Καλό ερώτημα, όμως θεωρώ ότι εφόσον μέχρι τώρα η οδηγία ήταν ότι δεν χρειαζόταν να δηλωθούν στο Ε9 (αυτό όμως θα πρέπει να γίνει στο φετινό Ε9 πλέον) δεν υπάρχει αναδρομικά ΕΕΤΗΔΕ για τους ημιυπαίθριους. Βέβαια έτσι όπως τα αλλάζουν κάθε μέρα (πχ. βλέπε πρόστιμα για τακτοποιημένους ημιυπαίθριους) δεν ξέρει κανείς τι θα σκαρφιστούν αύριο......
Οπότε πρέπει σε όλες τις φόρμες (Ε1, Ε2 και Ε9) του 2013 για εισοδήματα/ακίνητα του 2012 να γράφονται τα συνολικά τετραγωνικά, συμπεριλαμβανομένων τακτοποιημένων ημιυπαίριων/αυθαιρέτων. Σωστά;
-
Στο Ε1 ναι. (νομίζω και Ε2).
Στο Ε9 εξαρτάται από το νόμο που χρησιμοποίησες και το αν έχεις υποχρέωση να βάλεις το προκείμενο ακίνητο στο Ε9 από άλλη αιτία.
Πχ αν έχεις τακτοποιήσει με τον 3843/2010 και δεν χρειάζεται να βάλεις το ακίνητο στο Ε9 για κάποιο λόγο/μεταβολή που επήλθε σε αυτό (πχ δώρισες την ψιλή κυριότητα στον αδερφό σου) τότε δεν βάζεις τα τ.μ. της τακτοποίησης στο Ε9.Δες εδώ
http://www.forologikanea.gr/news/pos-di ... paithrioi/Για τον 3843/2010 δες αυτή την ΠΟΛ 1126/2011 http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/12295
-
Ευχαριστώ πολύ. Θα κοιτάξω τα links. Η ερώτηση αφορά διαμέρισμα που θα δηλωθεί για 1η φορά στο Ε9 (νεοαποκτηθέν) που περιλαμβάνει χώρους τακτοποιημένους τόσο με τον ν.3843 όσο και με τον ν.4014.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Υποθέτω συνεχίζουν να το βάζουν με το ΑΦΜ κι αυτοί με 1-2 είναι μια ζωή 'αδικημένοι' για να μην μπαίνουν όλοι μαζί τελευταίες μέρες και πέφτει το τρομερά ασταθές σύστημα?
αδικημενους.... δεν θα το ελεγα ακριβως... εδω και σχεδον 2 μηνες υποβάλλουμε δηλωσεις. If u ask me σημερα θα επρεπε να ειχε σταματησει η υποβολη. 2 μηνες ειναι υπεραρκετοι αρκει να μην μαλακίζεται ο Θεοχαρης, το taxisnet και οτι αλλα σκατά υπάρχει για να στραβώσει μια διαδικασία....
Συγκριτικά μιλώντας, έτσι όπως συνεχίζουν να το κάνουν, αυτός με ΑΦΜ σε 1 είναι αδικημένος σε σχέση με π.χ. εμένα που τελειώνει σε 9 κι έχω άλλον ένα μήνα να υποοβάλλω, να λύσω τυχόν απορίες, κλπ. Αυτό εννοώ. Είναι λίγο μ@λακία.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Συγκριτικά μιλώντας, έτσι όπως συνεχίζουν να το κάνουν, αυτός με ΑΦΜ σε 1 είναι αδικημένος σε σχέση με π.χ. εμένα που τελειώνει σε 9 κι έχω άλλον ένα μήνα να υποοβάλλω, να λύσω τυχόν απορίες, κλπ. Αυτό εννοώ. Είναι λίγο μ@λακία.
Το δικό μου τελειώνει σε 0!
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
γ)τα τριτεκνικα επιδοματα που γραφονται?
Μόνο γι' αυτό ξέρω: στα αυτοτελώς φορολογούμενα εισοδήματα μαζί με τους τόκους κωδικός νομίζω 659
NIGA ευχαριστω. τριτεκνος?
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
οποιος καλος ανθρωπος εχει χρονο και γνωριζει, σε κατα κυριο επαγγελμα αγροτη.α)πινακας 4 , Β, εισοδημα απο γεωργικες επιχειρησεις
στο 915 916 βαζουμε το συνολο καθαρου γεωργικου εισοδηματος με βαση το αντικειμενικο συστημα. παρακατω ομως συνεχιζει , Μειον , α, β, γ στο γ λεει 1500 η3000 για κατα κτριον επαγγελμα αγροτες αν πηραν εξισωτικες αποζημιωσεις,
(τι ειναι εξισωτικες αποζημιωσεις?) και αν πηραν τις αφαιρουμε απο το καθαρο και γραφουμε το υπολοιπο στο 339, 340 ?β) οι επιδοτησεις (στρεμματικες απο ευρωπαικη ενωση) θα πρεπει να αναγραφουν φετος φανταζομαι , σε ποιους κωδικους?
δ) και τελευταιο τις πληρωμες προς τον ασφαλιστικο φορεα (ΟΓΑ) αν τις γραφουμε και που?
ευχαριστω
για τα υπολοιπα καποια γνωμη κανεις?
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
Μόνο γι' αυτό ξέρω: στα αυτοτελώς φορολογούμενα εισοδήματα μαζί με τους τόκους κωδικός νομίζω 659
NIGA ευχαριστω. τριτεκνος?
YES! Kαι μην ξεχάσεις να συμπληρώσεις τη φόρμα Α21 για τα νέα τριτεκνικά επιδόματα !!!
-
παίζει παράταση για τα ΑΦΜ 5-6 ?
εχω γνωστο μου που φευγει διακοπες τη Δευτερα, δεν εχει υποβαλλει δήλωση, και είναι σιγουρος οτι θα παρουνε παραταση οποτε θα εχει χρονο οταν γυρισει... -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
παίζει παράταση για τα ΑΦΜ 5-6 ?
εχω γνωστο μου που φευγει διακοπες τη Δευτερα, δεν εχει υποβαλλει δήλωση, και είναι σιγουρος οτι θα παρουνε παραταση οποτε θα εχει χρονο οταν γυρισει...Γιατι ; στις διακοπές δε μπορει να την υποβάλλει;;;
-
οταν εχουμε κατατεθειμενες τις πινακιδες (ολο τον χρονο) βαζουμε το αυτοκινητο στη δηλωση;
προσπαθω να βρω ποτε κατατεθηκαν οι πινακιδες απο 2 αυτοκινητα και ψαχνωντας τις δηλωσεις ειδα οτι τα γραφαμε μεχρι προσφατα.
Να δω πως θα παω στην εφορια αυριο μεθαυριο να ζητησω αντιγραφο του 'χαρτιου ακινησιας' οταν δεν ξερω με σιγουρια ποιον χρονο κατατεθηκαν οι πινακιδες...
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
οταν εχουμε κατατεθειμενες τις πινακιδες (ολο τον χρονο) βαζουμε το αυτοκινητο στη δηλωση;προσπαθω να βρω ποτε κατατεθηκαν οι πινακιδες απο 2 αυτοκινητα και ψαχνωντας τις δηλωσεις ειδα οτι τα γραφαμε μεχρι προσφατα.
Να δω πως θα παω στην εφορια αυριο μεθαυριο να ζητησω αντιγραφο του 'χαρτιου ακινησιας' οταν δεν ξερω με σιγουρια ποιον χρονο κατατεθηκαν οι πινακιδες...
Γραψτα και στους μήνες κυκλοφοριας γραψε 0 !!!
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
οταν εχουμε κατατεθειμενες τις πινακιδες (ολο τον χρονο) βαζουμε το αυτοκινητο στη δηλωση;προσπαθω να βρω ποτε κατατεθηκαν οι πινακιδες απο 2 αυτοκινητα και ψαχνωντας τις δηλωσεις ειδα οτι τα γραφαμε μεχρι προσφατα.
Συνήθως είναι προσυμπληρωμένα και τα αυτοκίνητα (πινακίδες) και οι μήνες κυκλοφορίας και το τεκμήριο. Στα δικά σου ή θα γράφει 0 ή δεν θα τα γράφει καθόλου, αν έχεις καταθέσει πινακίδες πριν μερικά χρόνια
-
**Δείτε αν η Φορολογική σας Δήλωση έχει εκκαθαριστεί καθώς και το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης (Πιστωτικό-Χρεωστικό-Μηδενικό) **
https://www1.gsis.gr/webtax2/incomefp2/ ... /index.jsp
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος