-
Ευχαριστώ
-
Βεβαίωση αποδοχών από το ΝΑΤ για την φορολογική δήλωση σήμερα = EPIC FAIL
Σέρνεται το σύμπαν.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Nαι, να τα φέρω ολλανδία με 1.8% επιτόκιο και φορολογίαΕισαι στην εφορια κατ εξωτερικου;
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Nαι, να τα φέρω ολλανδία με 1.8% επιτόκιο και φορολογία
Εισαι στην εφορια κατ εξωτερικου;
μαλλον δεν ειναι, αλλιως δεν θα χαιρόταν τόσο...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Με τους τοκου καταθεσεων που πρεπει να δηλωθουν ξερετε τι παιζει;
Ειδικα αν εισαι κατοικος εξωτερικου...ειδικά αν είσαι κατοικός εξωτερικου μην τους δηλώσεις καν, και πάρε τα λεφτά σε αλλη χώρα. Τους μετράνε ως εισόδημα με οτι σημαίνει αυτό για την κατηγορία τους.
Το έχω απορία και εγώ αλλά δεν έχω καταλήξει. Αν χρειάζεται να δηλώσεις μεταφορά κεφαλαίου από το εξωτερικό (για μελλοντική κάλυψη τεκμηρίου) πολύ πιθανό να χρειάζεται να δηλώσεις και τους τόκους.
Το πρόβλημα είναι ότι αν ο κάτοικος εξωτερικού έχει εισόδημα, τότε εφαρμόζονται τα τεκμήρια διαβίωσης (3000€ για άγαμο), οπότε ο φόρος είναι 300€ (οι κάτοικοι εξωτερικού δεν έχουν αφορολόγητο), ακόμα και αν οι τόκοι ειναι 1€. Μοναδική ελπίδα είναι οι τόκοι να λαμβάνονται υπόψιν μόνο για την έκτακτη εισφορά (και για όλες τις άλλες περιπτώσεις να φορολογούνται αυτοτελώς με το 15%).
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Βεβαίωση αποδοχών από το ΝΑΤ για την φορολογική δήλωση σήμερα = EPIC FAILΣέρνεται το σύμπαν.
Και είναι down. Αν βγάλουμε φέτος βεβαίωση να μου σφυρίξετε πέναλντι.
-
Ο χρήστης savvas έγραψε:
Μοναδική ελπίδα είναι οι τόκοι να λαμβάνονται υπόψιν μόνο για την έκτακτη εισφορά (και για όλες τις άλλες περιπτώσεις να φορολογούνται αυτοτελώς με το 15%).Ακριβως γι αυτό το λέω, οι τόκοι εκλαμβάνονται ως εισόδημα... οσο παραξενο/αδικο και αν σας φαινεται. Προεκυψε το πρόβλημα αυτό σε πελάτη μου (εξωτερικου) πέρυσι και την πληρωσε την νυφη. Αλλαξαν την ερμηνεια και τον υπολογισμο... αφου υποβάλαμε και μετα (ffs)
-
Εφόσον δε θέλω να υπαχθώ σε αυτοέλεγχο για εισοδήματα επιτηδευματία στο Ε3,δε συμπληρώνω τον πίνακα Ι ,ουτε τον πιπίνακα φορολογικής αναμόρφωσης και μου βγάζει το μήνυμα 'Δεν έχετε συμπληρώσει ποσά στους πίνακες της Φορολογικής Αναμόρφωσης και θα θεωρηθεί ότι υποβάλλεται ως μηδενική.¨.Τί σημαίνει αυτό;
-
Ο χρήστης thanosanesthetist έγραψε:
Εφόσον δε θέλω να υπαχθώ σε αυτοέλεγχο για εισοδήματα επιτηδευματία στο Ε3,δε συμπληρώνω τον πίνακα Ι ,ουτε τον πιπίνακα φορολογικής αναμόρφωσης και μου βγάζει το μήνυμα 'Δεν έχετε συμπληρώσει ποσά στους πίνακες της Φορολογικής Αναμόρφωσης και θα θεωρηθεί ότι υποβάλλεται ως μηδενική.¨.Τί σημαίνει αυτό;Είσαι ελεύθερος επαγγελματίας/επιτηδευματίας και δεν έχεις λογιστή? Δεν θέλω να κάνω κουμάντο στην τσέπη σου αλλά πιστεύω ότι αξίζει να πληρώνεις ένα α χρηματικό ποσό σε ετήσια βάση για έναν καλό λογιστή γιατί όπως έχουν γίνει τα πράγματα πιθανόν να σε γλιτώσει από λάθη/παραλείψεις που ίσως κοστίσουν περισσότερο. Εδώ έχουν κάνει πυρηνική φυσική τις απλές δηλώσεις των φυσικών προσώπων
-
Ασχολουμαι μονος, γιατι μου αρεσουν τα χρηματοοικονομικα και θελω να ξερω τι πληρωνω και γιατι.Καμια απαντηση στο ερωτημα μου;
-
Αφού ασχολείσαι μόνος σου και έχεις το χρόνο και την διάθεση γιατί δεν γκουγκλάρεις να δεις τι εστί φορολογική αναμόρφωση και σε ποιες περιπτώσεις γίνεται? Δεν θέλω να το παίξω ξύπνιος ούτε έχω άμεση σχέση με το επάγγελμα του λογιστή, απλά η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν είναι τόσο απλή και θέλει κάποια ανάλυση την οποία προσωπικά βαριέμαι να κάνω
-
Σε ποιον κωδικό τους δηλώνουμε τους τόκους από καταθέσεις; Στο 659;;;
Και αν έχει 3 συνδικαιούχους ο λογαριασμός τους βάζουμε στον κύριο δικαιούχο; -
Ο χρήστης glf έγραψε:
για τα εισοδήματα από Φ/Β στις στέγες, έχουμε κάτι σίγουρο; πέρυσι οι δύο γνώμες ήταν να το δηλώσεις στα αφορολόγητα εισοδήματα ή (Αφού δεν υπάρχει κάποια βεβαίωση εισοδήματος από τη ΔΕΗ) να μην το δηλώσεις καθόλου.
Φέτος δηλώνεται στα αφορολόγητα εισοδήματα
και πως το 'υπολογίζουμε'; θα κάνει ο καθένας προσθαφαιρέσεις από το λογαριασμό της ΔΕΗ;
δλδ, καμιά βεβαίωση από ΔΕΗ ή το ΛΑΓΗΕ δεν θα πρέπει να υπάρχει;
και σε περίπτωση πιστοποίησης πας στον έφορα με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ;λέμε το ακραίο σενάριο, αλλά κατάλαβες, με το Δημόσιο έτσι πρέπει να σκέφτεσαι...
ξέρεις στα σίγουρα αν το αναγράφει στη φετινή εγκύκλιο για τη συμπληρωση της δήλωσης; ειδικά για ΦΒ στις στέγες;
Με αυτό υπάρχει καμία διευκρίνηση ή παίρνουμε τα κομπιουτεράκια και αρχίζουμε τις προσθαφαιρέσεις με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ;
-
Άντε πάλι να θυμηθούμε τι κάνουμε.....
Μένω σε σπίτι που παραχωρεί ο πεθερός μου. Κατάλαβα πως το κάνω στον πίνακα 5 (το χρεώνω στη γυναίκα και μετά σημειώνω παραχώρηση) αλλά πρέπει να βάλω κάτι και στον πίνακα 7;; -
Πλέρωκε λογιστή. Οι Κορσέδες ληστές θα γίνουν;
-
Έχω κι άλλο.
Προσπαθώ να βάλω την κόρη μου σαν προστατευόμενο μέλος. Το δικό μου όνομα βάζω ή της γυναίκας μου; Ηλίθιοι, μαζί το έχουμε το παιδί.... Άσε που όταν πατάω καταχώριση δεν γίνεται τίποτα....EDIT: τελικά το πήρε!
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Με αυτό υπάρχει καμία διευκρίνηση ή παίρνουμε τα κομπιουτεράκια και αρχίζουμε τις προσθαφαιρέσεις με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ;
δεν έχω κάτι νεότερο..
-
Τι αλλο θα σκεφτουνε για να μαζεψουν τα λεφτα και να μας γαμησουν παντελως ηθελα να ηξερα.....
Αει στα γαμηδια επιτελους..... Και κεραταδες και δαρμενοι....Καλούνται να φορολογηθούν για χρήματα που έχουν στείλει από το εξωτερικό
Tα μισά λεφτά από όσα έφερναν στην πατρίδα τα περασμένα χρόνια παρόλο που φορολογήθηκαν ήδη στη χώρα όπου δούλευαν αρπάζει το ελληνικό κράτος από τους Έλληνες μετανάστες.
Για την ακρίβεια, όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», το υπουργείο Οικονομικών ζητά να πληρώσουν ως φόρο το 45% επί των χρημάτων που έφεραν, διαφορετικά να καταφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια που θα κρίνουν επί της ουσίας τις υποθέσεις τους.
Κι αυτό γιατί όπως προβλέπει η νομοθεσία θα έπρεπε να είχαν κάνει δήλωση αλλαγής τόπου φορολογικής κατοικίας προτού μετοικήσουν και να ζητήσουν να υπαχθούν είτε στη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού, αν διέμεναν στην Αττική, είτε στη ΔΟΥ της πρωτεύουσας του νομού τους, αν ζούσαν στην επαρχία. Από τα εκατομμύρια Ελλήνων όμως σε όλο τον κόσμο οι περισσότεροι δεν το έχουν κάνει είτε επειδή δεν άφησαν τίποτα πίσω που να τους συνδέει με την πατρίδα, είτε από άγνοια ή και λοιπούς άλλους λόγους. Πολλοί, όμως εργαζόμενοι έστελναν επί χρόνια εκατομμύρια ευρώ στη χώρα μας, σε τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν κάποιες φορές από κοινού με συγγενείς τους.
Έτσι, επειδή η Εφορία τους θεωρεί ακόμα κατοίκους Ελλάδας, με τις διασταυρώσεις καταθέσεων και εισοδημάτων βλέπει ότι καταθέτουν λεφτά σε τράπεζες ενώ δεν έχουν δηλώσει αντίστοιχα εισοδήματα στη χώρα μας. Ωστόσο τα λεφτά αυτά δεν κρύβονται και δίνουν «στόχο» στις ΔΟΥ και το ΣΔΟΕ να τους ελέγξουν ως φοροφυγάδες.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός κατοίκου Αγγλίας, που έλαβε πρόσκληση ελέγχου από το ΣΔΟΕ επειδή από το 2006 έως το 2011 που ζει στο εξωτερικό είχε ελάχιστο ή μηδενικό εισόδημα στην Ελλάδα αλλά έστελνε σχεδόν ανελλιπώς κάθε μήνα εμβάσματα συνολικού ύψους άνω των 900.00 ευρώ σε ατομικούς ή κοινούς λογαριασμούς που τηρούσε σε ελληνικές τράπεζες.
Οι λύσεις που δίνει πλέον το κράτος σε όλους αυτούς είναι δύο. Ή να προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια ή αν προλαβαίνουν να πάρουν τα λεφτά από τη χώρα για να μη χάσουν τα μισά, καθώς, όπως ορίζει ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος, η Εφορία δεν μπορεί να δεχτεί την εκπρόθεσμη αλλαγή φορολογικής κατοικίας.
http://www.newsbeast.gr/financial/arthr ... etanastes/
-
Μετά συζητάμε για την τρόικα που κατέστρεψε την οικονομία.
Είναι ηλίου φαεινότερο ποιοι είναι υπεύθυνοι για την τρομακτική ύφεση της οικονομίας.Αντί ο υπουργός οικονομικών να δώσει συγχαρητήρια σε όσους εργαζόμενους στο εξωτερικό στέλνουν χρήματα στην Ελλάδα και να παρέχει κίνητρα-φοροελαφρύνσεις, προσπαθεί με τερτίπια να τους φάει τα λεφτά.
-
Επαιξε γονικη παροχη το 12 με παρακράτηση επικαρπιας
Το διεγραψα απο το ε9 του πατερα και το εβαλα στο δικο μου με τα νεα τμ (ημιυπαιθριος) και υψηλη κυριοτητα.
Μετα καταλαβα οτι δεν επρεπε να το σβησω απο του πατερα μου αλλα να το μεταβαλλω να φαινεται η επικαρπια (γμτ ειχα κανει οριστικη υποβολή)
Οποτε τον στελνω στην εφορια για διορθωτικη σωστα?
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος