-
Μάθαμε ότι σε περίπτωση πολλών συνδικαιούχων σε ένα τραπεζικο λογαριασμό, είναι επιλογή τους το ποιος θα δηλώσει τους τόκους καταθέσεων.
Αυτό σημαίνει ότι μπορούν π.χ. να τους δηλώσουν και εξ ημισείας (αν είναι πραγματικοί 'συνδικαιούχοι') ή πρέπει υποχρεωτικά να δηλωθεί όλο το ποσό από ένα πρόσωπο;
Επίσης μόλις διάβασα ότι η ΓΓΠΣ θα πάρει τα στοιχεία από τις τράπεζες...τότε ποιο το νόημα της δικής μας δήλωσης; Ή εννοούν ότι θα τα πάρουν 'προς διασταύρωση'; Δεν γλιτώνει και πολύ ταλαιπωρία αυτό, γιατί ούτως ή άλλως χρειάζεσαι μια βεβαίωση για να ξέρεις το ακριβές ποσό των τόκων (σε περίπτωση που π.χ. έχεις μια προθεσμιακή που δε λήγει 31/12).. -
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Μάθαμε ότι σε περίπτωση πολλών συνδικαιούχων σε ένα τραπεζικο λογαριασμό, είναι επιλογή τους το ποιος θα δηλώσει τους τόκους καταθέσεων.
Αυτό σημαίνει ότι μπορούν π.χ. να τους δηλώσουν και εξ ημισείας (αν είναι πραγματικοί 'συνδικαιούχοι') ή πρέπει υποχρεωτικά να δηλωθεί όλο το ποσό από ένα πρόσωπο;
Επίσης μόλις διάβασα ότι η ΓΓΠΣ θα πάρει τα στοιχεία από τις τράπεζες...τότε ποιο το νόημα της δικής μας δήλωσης; Ή εννοούν ότι θα τα πάρουν 'προς διασταύρωση'; Δεν γλιτώνει και πολύ ταλαιπωρία αυτό, γιατί ούτως ή άλλως χρειάζεσαι μια βεβαίωση για να ξέρεις το ακριβές ποσό των τόκων (σε περίπτωση που π.χ. έχεις μια προθεσμιακή που δε λήγει 31/12)..Mέχρι στιγμής ότι ξέρουμε είναι από το twitter του Θεοχάρη Δεν έχει βγει εγκύκλιος. Αλλά αν όντως μας επιτρέψουν τελικά να το βάλουμε κατά το δοκούν, θα το βάλουμε σε εκείνον τον δικαιούχο που βρίσκεται στη μικρότερη κλίμακα φόρου Αλληλεγγύης
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
για τα εισοδήματα από Φ/Β στις στέγες, έχουμε κάτι σίγουρο; πέρυσι οι δύο γνώμες ήταν να το δηλώσεις στα αφορολόγητα εισοδήματα ή (Αφού δεν υπάρχει κάποια βεβαίωση εισοδήματος από τη ΔΕΗ) να μην το δηλώσεις καθόλου.
Φέτος δηλώνεται στα αφορολόγητα εισοδήματα
και πως το 'υπολογίζουμε'; θα κάνει ο καθένας προσθαφαιρέσεις από το λογαριασμό της ΔΕΗ;
δλδ, καμιά βεβαίωση από ΔΕΗ ή το ΛΑΓΗΕ δεν θα πρέπει να υπάρχει;
και σε περίπτωση πιστοποίησης πας στον έφορα με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ;λέμε το ακραίο σενάριο, αλλά κατάλαβες, με το Δημόσιο έτσι πρέπει να σκέφτεσαι...
ξέρεις στα σίγουρα αν το αναγράφει στη φετινή εγκύκλιο για τη συμπληρωση της δήλωσης; ειδικά για ΦΒ στις στέγες;
Eδώ το είδα: http://www.capital.gr/tax/News_tax.asp?id=1804523. Το πώς δεν το ξέρω
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Επίσης μόλις διάβασα ότι η ΓΓΠΣ θα πάρει τα στοιχεία από τις τράπεζες...τότε ποιο το νόημα της δικής μας δήλωσης; Ή εννοούν ότι θα τα πάρουν 'προς διασταύρωση'; Δεν γλιτώνει και πολύ ταλαιπωρία αυτό, γιατί ούτως ή άλλως χρειάζεσαι μια βεβαίωση για να ξέρεις το ακριβές ποσό των τόκων (σε περίπτωση που π.χ. έχεις μια προθεσμιακή που δε λήγει 31/12)..Mέχρι στιγμής ότι ξέρουμε είναι από το twitter του Θεοχάρη Δεν έχει βγει εγκύκλιος. Αλλά αν όντως μας επιτρέψουν τελικά να το βάλουμε κατά το δοκούν, θα το βάλουμε σε εκείνον τον δικαιούχο που βρίσκεται στη μικρότερη κλίμακα φόρου Αλληλεγγύης
Είναι λογικό από φορολογική άποψη, αλλά μπορείς να το κάνεις έστω κι αν τα χρήματα δεν είναι 'πράγματι' δικά σου (π.χ. αποταμιεύσεις γονιού με συνδικαιούχο το ενήλικο παιδί του-αν το παιδί δεν έχει ιδιαίτερα εισοδήματα, φορολογικά συμφέρει να δηλώσει αυτό τους τόκους); Μη του λένε πόθεν έσχες όμως μετά...
-
Επίσης εξτρά στα παραπάνω περί τόκων καταθέσεων, δεν ξέρω αν έχει διευκρινιστεί αν το 250άρι αφορά συνολικά τους τόκους του δικαιούχου ή κάθε του λογαριασμό ξεχωριστά. Γιατί έχω παράδειγμα τράπεζας που δεν έδωσε βεβαίωση τόκων ολίγων ευρώ ενός λογαριασμού, παρότι σε δεύτερο λογαριασμό το όριο των 250 υπερκαλύπτονταν. Δηλ. αν κάποιος έχει λάβει από 3 λογαριασμούς 100 ευρώ τόκους απ' τον καθένα, δεν υποβάλλει τίποτα; Χμμ..
-
Έχουμε μπλέξει με κωθώνια ρε πούστη μου.... Γαμώ τον αντίθεο τους.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Eδώ το είδα: http://www.capital.gr/tax/News_tax.asp?id=1804523. Το πώς δεν το ξέρω
to the point! ευχαριστώ
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Επίσης εξτρά στα παραπάνω περί τόκων καταθέσεων, δεν ξέρω αν έχει διευκρινιστεί αν το 250άρι αφορά συνολικά τους τόκους του δικαιούχου ή κάθε του λογαριασμό ξεχωριστά. Γιατί έχω παράδειγμα τράπεζας που δεν έδωσε βεβαίωση τόκων ολίγων ευρώ ενός λογαριασμού, παρότι σε δεύτερο λογαριασμό το όριο των 250 υπερκαλύπτονταν. Δηλ. αν κάποιος έχει λάβει από 3 λογαριασμούς 100 ευρώ τόκους απ' τον καθένα, δεν υποβάλλει τίποτα; Χμμ..Αθροιστικα πάει, από όλους τους λογαριασμούς μαζί
-
Το Ε9 για μεταβολές στην περιουσιακή κατάσταση μες το 2012 πότε ανοίγει;
Επίσης, υπάρχει κάποιο πρόβλημα η διεύθυνση στα στοιχεία φορολογουμένου να διαφέρει από αυτή της πρώτης κατοικίας; Λογικά όχι, ε; Ως διεύθυνση επικοινωνίας δε λειτουργεί η πρώτη;
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Επίσης εξτρά στα παραπάνω περί τόκων καταθέσεων, δεν ξέρω αν έχει διευκρινιστεί αν το 250άρι αφορά συνολικά τους τόκους του δικαιούχου ή κάθε του λογαριασμό ξεχωριστά. Γιατί έχω παράδειγμα τράπεζας που δεν έδωσε βεβαίωση τόκων ολίγων ευρώ ενός λογαριασμού, παρότι σε δεύτερο λογαριασμό το όριο των 250 υπερκαλύπτονταν. Δηλ. αν κάποιος έχει λάβει από 3 λογαριασμούς 100 ευρώ τόκους απ' τον καθένα, δεν υποβάλλει τίποτα; Χμμ..
Αθροιστικα πάει, από όλους τους λογαριασμούς μαζί
Και γιατί μετά μεγάλη 'συστημική' τράπεζα αρνήθηκε να μου δώσει βεβαίωση τόκων
-
Ερωτηση! Εχω ένα σπίτι 100 τμ αλλά με 2 αριθμούς λογαριασμών στον εναν τα 60 τμ και στον άλλον 40 τμ ! Ηταν 2 σπίτια και εγινε ενα ενιαίο !! Δεν μπορώ να δηλώσω και τους 2 λογαριασμούς τι κανω;;;;;
-
Δεν έχεις ένα σπίτι αλλά δύο. Δηλώνεις το ένα για κύρια κατοικία και το άλλο δευτερεύουσα και ανάλογα το μετρητή.
Εκτός αν έχεις νομικά ενοποιήσει τα δύο σε μία ιδιοκτησία και έχεις ξεχάσει να κάνεις κάτι για τη ΔΕΗ. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
................
Εκτός αν έχεις νομικά ενοποιήσει τα δύο σε μία ιδιοκτησία και έχεις ξεχάσει να κάνεις κάτι για τη ΔΕΗ.Αυτό !!!
-
Στο πεδίο 719 του Ε1 όπου δηλώνουμε τη δαπάνη αγοράς αυτοκινήτου (ναι, ναι την έκανα την αμαρτία μου μες στο 2012 ), δηλώνουμε την καθαρή αξία ή το σύνολο μετά ΦΠΑ;
-
Το σύνολο φυσικά
-
Με τους τοκου καταθεσεων που πρεπει να δηλωθουν ξερετε τι παιζει;
Ειδικα αν εισαι κατοικος εξωτερικου...
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Με τους τοκου καταθεσεων που πρεπει να δηλωθουν ξερετε τι παιζει;Ειδικα αν εισαι κατοικος εξωτερικου...
ειδικά αν είσαι κατοικός εξωτερικου μην τους δηλώσεις καν, και πάρε τα λεφτά σε αλλη χώρα. Τους μετράνε ως εισόδημα με οτι σημαίνει αυτό για την κατηγορία τους.
-
Nαι, να τα φέρω ολλανδία με 1.8% επιτόκιο και φορολογία
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Το Ε9 για μεταβολές στην περιουσιακή κατάσταση μες το 2012 πότε ανοίγει;Επίσης, υπάρχει κάποιο πρόβλημα η διεύθυνση στα στοιχεία φορολογουμένου να διαφέρει από αυτή της πρώτης κατοικίας; Λογικά όχι, ε; Ως διεύθυνση επικοινωνίας δε λειτουργεί η πρώτη;
-
Όχι και ναι. Εγώ είμαι έτσι εδώ κα χρόνια και το κρατάω έτσι γιατί στο πατρικό μου πάντα θα είναι κάποιος δικός μου, ενώ εκεί που μένω είναι νοίκι και αν φύγω, ψάξε βρες.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος