-
Είναι μαμάτο το σύστημα των αποδείξεων, εγώ που έφτασα στα 11.500€ μόνος μου (δεν μάζευα τις πολύ μικρές ο μ@κάκας! ), έψαξα σε συγγενείς και φίλους που είναι κάτω από το αφορολόγητο και βρέθηκαν τελικά άνετα και τα υπόλοιπα 3500€ για να φτάσω το max.
Φυσικά, παρόλα αυτά, μιλάμε για περίπου 5000€ παραπάνω φόρο για την πάρτη μου εφέτος.
Σε καλή μεριά (αν και δεν πρόκειται να φτάσουν...).
Αν καταργήσουν το αφορολόγητο στους ΕΕ, θα είναι ό,τι πιο άδικο έχει αποφασιστεί, γιατί οι περισσότεροι ΕΕ που ξέρω και δηλώνουν κάτω από αφορολόγητο, τυγχάνει να είναι όντως ...κακομοίρηδες και να παίρνουν 3 και 60 (+τ' @@ του Καράμπελα).
Ε, αυτοί γιατί να αδικηθούν σε σχέση με τους μισθωτούς δηλαδή; Δεν φτάνει που εκβιάζονται από εργοδότες να είναι με μπλοκάκι για να γλιτώνουν οι πρώτοι εισφορές, τώρα θα φορολογηθούν και πιο άγρια από τους άλλους!
Ό,τι να 'ναι...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Εγώ του είπα να τις μοιράσει : του λέω μ@λάκα δως τες όπου μπορείς , θα χώσουν κι άλλη έκτακτη εισφορά στο cpp και θα γελάω
Έλα πες την αλήθεια, στο σχολείο ήσουν από τα παιδάκια που έκρυβαν το γραπτό τους για να μην αντιγράφουν οι άλλοι
Πέρα απο την πλάκα, λέει ψηνουν κι άλλη έκτακτη εισφορά. Κόβουν τις φοροαπαλλαγές. Με βλέπω μετανάστη!
Όποιος ξέρει γράφει!
Τις φοροαπαλλαγές νομίζω μπορείς να τις ξεγράψεις ήδη, ιδιαίτερα στην κατηγορία εισοδημάτων που παίζεις δε νομίζω ότι έχεις πολλές ελπίδες.
Έκτακτη εισφορά στα ακίνητα μάλλον θα βάλουν ( ε πρέπει να πονέσω κι εγώ που είμαι τέτοιος μ@λάκας ), να κατεβάσουν το αφορολόγητο γα το ΦΜΑΠ (πράγμα που το βρίσκω ελαφρώς άδικο αλλά είναι το γνωστό εύκολο μέτρο να
πάρουμε λίγα από τους πάρα πολλούς), πράγμα που μαζί με αύξηση αντικειμενικών θα ξεκ@λιάσει πολύ κόσμο.
Για έκτακτη εισφορά στο εισόδημα δεν έχει πάρει τίποτα το αυτί μου
Εκτός αν εννοείς αυτά που λένε για κατάργηση αφορολογήτου σε ΕΕ και φορολόγηση από το πρώτο ευρώ (χοντρομ@λακία ακούγεται και αυτό).Α μην ξεχάσω έχω να πληρώσω φόρο για τα ακίνητα από το 2008!! Δεν πάνε καλά οι π@πάρες, καίγονται για έσοδα και ούτε το ΕΤΑΚ του 2009 (μαζί με έκτακτη εισφορά) δεν έχουν καταφέρει να μου στείλουν (και όχι μόνο εμένα) να πάρουν κάνα φράγκο. Θα έρθουν όλα μαζί, θα τα δώσω στη μανα μου και θα μείνει έτσι
Δεν μπορώ να καταλάβω που έχουν κολλήσει και δεν εκτυπωνουν ΕΤΑΚ. Μάλλον πρέπει να έχουν delete την βάση δεδομένων και ντρέπονται να μας πουν να τα ξαναδηλωσουμε! Καλα, ο έχων ακίνητο τον ήπιε! Δεν έχει πάρει χαμπάρι η Μαρίδα τι έρχεται. Αν το πανε 200,000 ατομικό και τις αντικειμενικες τιμές αλλα Ψυχικό, που δεν άνοιξε ρουθούνι, θα γίνει ξεπουπουλιασμα! Θα βλέπεις λογαριασμό ΔΕΗ και θα θέλεις tavor
-
HF
Οι ΕΕ είναι κλέφτες και πρέπει να τους σκίσουν τα βάρδουλα
Α και να καταργηθεί η μονιμότητα των ΔΥ : θα δώσει το φιλί της ζωής στη δόλια μας πατρίδα -
HF
Οι ΕΕ είναι κλέφτες και πρέπει να τους σκίσουν τα βάρδουλα
Α και να καταργηθεί η μονιμότητα των ΔΥ : θα δώσει το φιλί της ζωής στη δόλια μας πατρίδαΕπιτέλους! Η συνταγή εξόδου από την κρίση. Θα την ονομάσω Ζάππειο ΧΧΧ , για να έχει και το hardcore κομμάτι μέσα και για να μην μπερδευτεί ο Μάνος, που μελετάει τελευταία τις προτάσεις Σαμαρά...
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Πέρα απο την πλάκα, λέει ψηνουν κι άλλη έκτακτη εισφορά. Κόβουν τις φοροαπαλλαγές. Με βλέπω μετανάστη!
Αν καταφερουν να διωξουν και σενα...Παντως και εδω μας εχουν ξεσκισει στις αυξησεις της φορολογιας (ΦΠΑ, κρατησεις, εκηδενισμος αφορολογητου, 50% κλπ)!
-
Εγώ πάντως για πρώτη φορά στα χρονικά και χάρη στις αποδείξεις πλήρωσα 0 φόρο
-
Θα κάνουν ελέγχους λέει για τις αποδείξεις
Γράφει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία :
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=277424'Ηδη στις εφορίες έχει συσσωρευτεί απίστευτος όγκος αποδείξεων, οι οποίες είναι πρακτικά αδύνατον να ελεγχθεί. Οι πράξεις το αποδεικνύουν: θα κατατεθούν περίπου 5,5 εκατομμύρια φάκελοι με αποδείξεις. Για να ελεγχθεί το 10%, όπως έχει υποσχεθεί το υπουργείο Οικονομικών (550.000 φάκελοι), απαιτούνται 1.100.000 ώρες εργασίας, ακόμη και αν υποτεθεί ότι οι εκατοντάδες αποδείξεις που εμπεριέχει ο κάθε φάκελος μπορούν να ελεγχθούν μέσα σε μόλις ένα δίωρο. Οι ώρες αυτές αντιστοιχούν σε 137.500 μεροκάματα εφοριακών, που κοστίζουν στο Δημόσιο περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ. Κι όχι μόνον αυτό: τουλάχιστον 1.000 εφοριακοί, τη στιγμή που οργιάζει η φοροδιαφυγή, πρέπει επί 5,5 μήνες να μην κάνουν καμία άλλη δουλειά πέρα από το να προσθέτουν μισοσβησμένα χαρτάκια.'
Και αυτά για μόλις το 10% των φακέλων
Όλα τα χρεωστικά εκκαθαριστικά που θα έχουν φόρο 1000, 2000,5000 ευρώ και έχουν δηλωμένο φυσικά το μάξιμουμ των αποδείξεων θα τα ελέγξουν και αυτά προτού ζητήσουν στους φορολογούμενους να καταβάλλουν το φόρο ; -
νομίζω το μέτρο θα καταγραφεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία
κι εγώ πάντως μάζεψα εύκολα 15k αποδείξεις, και μετά τη δήλωση ανακαλύπτω κουτιά με ξεχασμένες αποδείξεις σε διάφορα τυχαία μέρη του σπιτιού
-
Eπειδή όμως μπαίνουν όλα στην ζυγαρια του Κράτους, προβλέπω αυξηση Τελών Κυκλοφορίας 20%. Αν οι επιστροφες βγουν πολύ παραπάνω η αυξηση των Τελών κυκλοφορίας θα έιναι 25%. That simple
-
Εδω ακουστηκε και για αυξηση ΦΠΑ παλι, στα τελη θα κολλησουν; αυτα ειναι δεδομενα πλεον...
-
Μου έλεγε φίλος φοροτεχνικός ότι αποκλείεται να επιστρέψουν τον φόρο σύντομα. Μάλιστα άκουσε κάτι σχετικό σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή για αναστολή επιστροφών φόρου. Παίζει κάτι τέτοιο άραγε? Αφού... λεφτά υπάρχουν!
-
Τιποτα δεν ειναι απιθανο. Παρομοια σεναρια ομως ειχαν ακουστει και περσυ τετοιο καιρο οτι θα παγωναν οι επιστροφες φορου για 3 χρονια και οτι θα τα εδιναν αναδρομικα τοτε.
-
'Ηδη στις εφορίες έχει συσσωρευτεί απίστευτος όγκος αποδείξεων, οι οποίες είναι πρακτικά αδύνατον να ελεγχθεί. Οι πράξεις το αποδεικνύουν: θα κατατεθούν περίπου 5,5 εκατομμύρια φάκελοι με αποδείξεις. Για να ελεγχθεί το 10%, όπως έχει υποσχεθεί το υπουργείο Οικονομικών (550.000 φάκελοι), απαιτούνται 1.100.000 ώρες εργασίας,.'Ποιος θα το φανταζόταν!
Ερώτηση: ο φορολογούμενος έχει καμία προστασία αν η ΔΟΥ χάσει -ή αποφασίσει να 'χάσει'- τον φάκελο με τα δικαιολογητικά κι αποδείξεις που κατέθεσε; Δηλαδή να σου πουν 'Εσείς δηλώσατε Χ € έξοδα στο πεδίο του Ε1, αλλά δεν βλέπουμε εδώ αποδείξεις που να δικαιολογούν αυτό το ποσό. Παρακαλώ περάστε από εδώ να υποβάλλετε τροποποιητική με 0€ έξοδα και θα εκκαθαριστεί η δήλωση σας. '
Ερώτηση bonus: Το κεφαλικό τεκμήριο διαβίωσης φέτος είναι 1000€, σωστά; Αν κάποιος είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, ήτοι 0€ αφορολόγητο, και δεν έχει εισοδήματα στην Ελλάδα, θα κληθεί να πληρώσει παρ' όλα αυτά φόρο 'Γιατί έτσι μας αρέσει';
-
Δηλαδη τα 250ε που δικαιουμαι απο επιστροφη φορου να μην τα περιμενω συντομα?
-
Εγώ θα έλεγα να μην τα περιμένεις γενικώς...
Και γω περιμένω αλλά δεν τα υπολογίζω πια..............
Τους κάνει και εντύπωση που πάρα πολλά εκκαθαριστικά είναι πιστωτικά
-
Όποιος πρόλαβε και υπέβαλε νωρίς τη δήλωση (πριν καταλάβουν στο υπουργείο πως έχει η κατάσταση), τον Κύριο (δηλ. τα μπικικίνια) είδε
-
μονιμότητα = όταν ο φόρος σου πιάνει τόπο.
stop whining bitches. -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
'Ερώτηση: ο φορολογούμενος έχει καμία προστασία αν η ΔΟΥ χάσει -ή αποφασίσει να 'χάσει'- τον φάκελο με τα δικαιολογητικά κι αποδείξεις που κατέθεσε; Δηλαδή να σου πουν [i]'Εσείς δηλώσατε Χ € έξοδα στο πεδίο του Ε1, αλλά δεν βλέπουμε εδώ αποδείξεις που να δικαιολογούν αυτό το ποσό. Παρακαλώ περάστε από εδώ να υποβάλλετε τροποποιητική με 0€ έξοδα και θα εκκαθαριστεί η δήλωση σας. '
Όταν παραλαμβάνει τα πιστοποιητικά (τουλάχιστον εάν κάνεις ηλεκτρονική υποβολή και μετά τους τα πάς), γράφει πάνω ο ελεγκτής 'Παρελήφθησαν τα πιστοποιητικά'.
Οπότε είσαι καλυμμένος.
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
'
Ερώτηση: ο φορολογούμενος έχει καμία προστασία αν η ΔΟΥ χάσει -ή αποφασίσει να 'χάσει'- τον φάκελο με τα δικαιολογητικά κι αποδείξεις που κατέθεσε; Δηλαδή να σου πουν [i]'Εσείς δηλώσατε Χ € έξοδα στο πεδίο του Ε1, αλλά δεν βλέπουμε εδώ αποδείξεις που να δικαιολογούν αυτό το ποσό. Παρακαλώ περάστε από εδώ να υποβάλλετε τροποποιητική με 0€ έξοδα και θα εκκαθαριστεί η δήλωση σας. '
Όταν παραλαμβάνει τα πιστοποιητικά (τουλάχιστον εάν κάνεις ηλεκτρονική υποβολή και μετά τους τα πάς), γράφει πάνω ο ελεγκτής 'Παρελήφθησαν τα πιστοποιητικά'.
Οπότε είσαι καλυμμένος.
Και αν από τις αποδείξεις συνολικού ύψους 8.500 ευρώ (τόσα δηλώθηκαν, τόσα περιείχε ο φάκελος) ο ελεγκτής 'βρει' αποδείξεις ύψους μόλις 2.500 ευρώ?
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Και αν από τις αποδείξεις συνολικού ύψους 8.500 ευρώ (τόσα δηλώθηκαν, τόσα περιείχε ο φάκελος) ο ελεγκτής 'βρει' αποδείξεις ύψους μόλις 2.500 ευρώ?
Ε αυτό δεν το ξέρω... Κανονικά θα πρέπει να τα ανοίγουν μπροστά σου όταν κάνουν τον έλεγχο. Από την άλλη, εάν στο ανοίξουν και τις 'χάσουν' πιστεύω μπορείς να επικαλεστείς ότι εσύ τις έδωσες όλες κατά τον έλεγχο των δικαιολογητικών...
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος