-
Δεν είπα το αντίθετο.
Οι δικές μου πηγές πάντως δεν μιλάνε για γράσσο στον εφοριακό, αλλά για 'απλό' τηλεφωνάκι. Ένας άνθρωπος που ήξερα εγώ, τουλάχιστον είχε την ευθιξία να παραιτηθεί και να φύγει όταν κατάλαβε ότι μόνο στους μαλάκες mjacob τελικά θα έφερε σε πέρας τη διαδικασία, ενώ μόλις σήκωνε φάκελο από το παρεάκι, σε dt έπαιζε τηλέφωνο.έχουμε τα τηλεφωνάκια, έχουμε τα γράσσα... έχουμε και τους μαλάκες
-
Εγώ έχω ψιλομπερδευτεί (πάλι ).
Ας υποθέσουμε ότι ένας μισθωτός έχει εισόδημα μικτό 18.000 ευρώ/χρόνο.
Τότε, αν έχω καταλάβει σωστά, το ελάχιστο ύψος αποδειξεων που πρέπει να προσκομίσει είναι
(0.10 * 12.000) + [ 0.30 * (18.000 - 12.000)] = 3.300 ευρώ.
Σωστά?Αν υπάρχουν αποδείξεις με συνολικό ποσό μεγαλύτερο, πόσο είναι το μέγιστο που μπορεί να κατατεθεί/δηλωθεί, και πως υπολογίζεται αυτό (σε συνδυασμό με τον ήδη παρακρατηθέντα ΦΜΥ, τα τεκμήρια κλπ.)?
-
Ο υπολογισμός δίνει 3.000 € αποδείξεις : 1200+1800=3.000
Εφόσον δεν είσαι παντρεμένος μπορείς να προσκομίσεις μέχρι 15.000, άρα 15.000-3.000=12.000*0.1= - 1.200 ευρώ μπόνους από το φόρο σου, άρα στα 18.000 εισόδημα γίνεσαι τελείως αφορολόγητος εφόσον προσκομίσεις 15.000 ευρώ αποδείξεις, καθώς ο φόρος σου είναι 1200 ευρώ. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Εφόσον δεν είσαι παντρεμένος μπορείς να προσκομίσεις μέχρι 15.000, άρα 15.000-3.000=12.000*0.1= - 1.200 ευρώ μπόνους από το φόρο σου, άρα στα 18.000 εισόδημα γίνεσαι τελείως αφορολόγητος εφόσον προσκομίσεις 15.000 ευρώ αποδείξεις, καθώς ο φόρος σου είναι 1200 ευρώ.Ναι, έχεις δίκιο, κατα λάθος μου ξέφυγε ένα 3 αντί για ένα 0.
Άρα προσκομίζω (δηλώνω) πρακτικά ότι αποδείξεις έχω μαζέψει.
-
Εφόσον δεν είσαι παντρεμένος μπορείς να προσκομίσεις μέχρι 15.000, άρα 15.000-3.000=12.000*0.1= - 1.200 ευρώ μπόνους από το φόρο σου, άρα στα 18.000 εισόδημα γίνεσαι τελείως αφορολόγητος εφόσον προσκομίσεις 15.000 ευρώ αποδείξεις, καθώς ο φόρος σου είναι 1200 ευρώ.Με δεδομένη την ιστορία του ελληνικού κράτους σε αναδρομική επιβολή φόρων και έκτακτων εισφορών, θα ήμουν πολύ απρόθυμος να δηλώσω αποδείξεις περισσότερες από το απολύτως ελάχιστο που χρειάζεται για να δικαιολογήσω το αφορολόγητό μου (*) Δεν θα με εξέπλητε να μου έλεγαν σε 2 χρόνια για αναδρομικά τεκμήρια και ανάλωση κεφαλαίου λόγω των αποδείξεων (και λογικό θα ήταν, στο στυλ 'κύριοι ξόδεψα €15000 να και οι αποδείξεις' --> 'αχα άρα έβγαλες €15000, άρα, αν μη τι άλλο, τα έφαγες αυτά και άρα δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για ανάλωση κεφαλαίου')
() Εστω ότι τα καθαρά (σωστά ?) έσοδά σου είναι λιγότερα από €12000 ή €15000. Ας πούμε €10000. (1) Πόσες αποδείξεις χρειάζεσαι για το αφορολόγητο ? Καταλαβαίνω €1000010%=€1000 (2) Εχεις στην περίπτωση αυτή έξτρα μπόνους αν βάλεις παραπάνω αποδείξεις ? Πχ. €15000 ? Πως θα το κάνεις αυτό αν τα έσοδά σου είναι λιγότερα ?
-
Αν έχεις 10.000 εισόδημα με το που βάζεις τα απαιτούμενα 1000 ευρώ αποδείξεις πιάνεις το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ και είσαι αφορολόγητος = 0 φόρος, οπότε και δεν έχει νόημα να βάλεις παραπάνω αποδείξεις γιατί το κράτος δεν σε πληρώνει εξτρά αλλά μπορεί μέχρι να σου μηδενίσει το φόρο.
Αν όμως έχεις 15.000 ευρώ εισόδημα χρειάζεσαι 2.100 ευρώ αποδείξεις για το αφορολόγητο των 12.000 και έχεις και φόρο 540 € (3.000*0.18) για τα υπόλοιπα 3.000. Άρα έχει νόημα να προσκομίσεις αποδείξεις μέχρι 2.100+5.400 = 7.500 € ώστε να μηδενίσεις το φόρο σου, από εκεί και πάνω δεν κερδίζεις κάτι όσες αποδείξεις και να προσκομίσεις.
Τώρα αν ο υπολογισμός του απαιτούμενου ποσού των αποδείξεων γίνεται επί του καθαρού ή μικτού εισοδήματός σου δεν ξέρω σίγουρα, εγώ θα έλεγα επί του μικτού πάντως.
Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ ανάλωσης κεφαλαίου και αποδείξεων, το μέλλον δεν το γνωρίζω αλλά μου φαίνεται λίγο 'λάθος' κάποιος πχ με 18.000 € εισόδημα που έχει 15 k αποδείξεις να αρνηθεί να γλυτώσει 1200 ευρώ εδώ και τώρα επειδή μπορεί/ίσως κλπ κάποτε να του τα αφαιρέσουν από ενδεχόμενη επίκληση ανάλωσης κεφαλαίου. Στο ίδιο μοτίβο θα μπορούσες να μην προσκομίσεις ούτε καν τις απαιτούμενες για το αφορολόγητο αποδείξεις και να δεχτείς να πληρώσεις ένα penalty μην τυχόν και κάποτε σου αφαιρέσουν και αυτές τις αποδείξεις από την ανάλωση κεφαλαίου σου. -
Δεν έχεις και άδικο, απλά το θέτω ως πρόταση, αν θέλεις €Χ αποδείξεις να μην βάζεις €5Χ μόνο και μόνο επειδή τις έχεις, διότι ίσως να το βρεις μπροστά σου. Εν ολίγοις θέλει λίγη 'πονηριά' σε αυτό, όχι brute force 'βάλε μάστορα αποδείξεις, έχουμε'.
Γιατί όμως €2100 αποδείξεις για εισόδημα €15000 ? Δεν είναι 10% για εισόδημα μέχρι €12000 και 30% για >€12000 δηλ. €4500 ? (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=130973)
Και από που προκύπτει το ποσό για τις επιπλέον αποδείξεις για μηδενισμό του φόρου (αυτό το €5400 που γράφεις παραπάνω ?)
-
Είναι 10% για το τμήμα του εισοδήματος μέχρι 12.000, άρα 1200 €.
Για το τμήμα του εισοδήματος μέχρι τις 15.000 δλδ 3000(15.000-12.000=3000) είναι 3.00030%=900€. Συνολο 1200+900=2100.
Εφόσον ο φόρος σου για εισόδημα 15.000 € είναι 540 €, τότε προσκομίζοντας επιπρόσθετα άλλες 5400€ σε αποδείξεις παίρνεις το μπόνους του 10%(540010%=540). Άρα 540 € φόρος και 540€ απαλλαγή = Μηδέν φόρος. -
Thx που με πρόλαβες
-
Thx που με πρόλαβεςΝόμιζα ότι αποσύρθηκες για σήμερα
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Είναι 10% για το τμήμα του εισοδήματος μέχρι 12.000, άρα 1200 €.
Για το τμήμα του εισοδήματος μέχρι τις 15.000 δλδ 3000(15.000-12.000=3000) είναι 3.00030%=900€. Συνολο 1200+900=2100.
Εφόσον ο φόρος σου για εισόδημα 15.000 € είναι 540 €, τότε προσκομίζοντας επιπρόσθετα άλλες 5400€ σε αποδείξεις παίρνεις το μπόνους του 10%(540010%=540). Άρα 540 € φόρος και 540€ απαλλαγή = Μηδέν φόρος.ΟΚ ευχαριστώ και τους 2 σας. Απλά το link που είχα βάλει παραπάνω τα λέει διαφορετικά (€4500 αντί για €2100 λόγω 30% σε όλο το ποσό και όχι στο υπερβάλλον των €12000) γιαυτό και μπερδεύτηκα.
Τελικά όμως δεν έχουμε καταλάβει αν είναι καθαρό ή μικτό εισόδημα ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Απλά το link που είχα βάλει παραπάνω τα λέει διαφορετικά (€4500 αντί για €2100** λόγω 30% σε όλο το ποσό και όχι στο υπερβάλλον των €12000**) γιαυτό και μπερδεύτηκα.Τελικά όμως δεν έχουμε καταλάβει αν είναι καθαρό ή μικτό εισόδημα ?
Αυτό το έχει κάνει λάθος πολύ μεγάλος αριθμός ΜΜΕ και έχει απλωθεί σαν σκέψη. Δεν γίνεται ο φορολογούμενος των 11.999€ να χρειάζεται 1199€ σε αποδείξεις και από τον φορολογούμενο των 12.001€ να χρειάζεται 3600,33€. Βέβαια, έτσι όπως ανακοινώθηκε το σχέδιο στο πόδι, τι να περιμένεις. Ένα 10μηνο έκανα για να διαβάσω τη σωστή δομή του μέτρου, στην οποία φυσικά απουσίαζε η διευκρίνιση για καθαρό ή μικτό εισόδημα.
-
Εγω θα επαναλάβω ότι κάποιοι Ελληνες χρησιμοποιούσαν το τραπεζικό σύστημα κάνοντας φοροδιαφυγή σαν να μην τρέχει τίποτα.
Θα πώ άλλη μια φορά το ΣΔΟΕ πλέον κάνει δουλειά που δεν έκανε τα προηγούμενα χρόνια και χρησιμοποιεί τα συστήματα των τραπεζών αντλώντας τις πληροφορίες που χρειάζεται.
Μαρτυρας τα αποτελέσματα που σιγα σιγά θα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας.http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=105157157
Θα συμπληρώσω ότι από τους 200 οι 60+ είναι δεμένοι με προστιμα πάνω από 1μυριο ο καθένας. Εξεταζονται επίσης και οι αγοροπωλησίες ακινήτων τους.
-
Και γω θα πω ότι το πρόβλημα της φοροδιαφυγής δεν είναι τεχνικό αλλά πολιτικό
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Και γω θα πω ότι το πρόβλημα της φοροδιαφυγής δεν είναι τεχνικό αλλά πολιτικόπροφανεστατα.....
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Και γω θα πω ότι το πρόβλημα της φοροδιαφυγής δεν είναι τεχνικό αλλά πολιτικόΔε νομίζω ότι διαφωνεί ο cpp μαζί σου. Μάλλον συμφωνεί στο ότι το ΣΔΟΕ πλέον κάνει τη δουλειά όχι γιατί τώρα απέκτησε τη δυνατότητα, αλλά γιατί τώρα πήρε το άτυπο 'πράσινο φως' για να την κάνει καλύτερα. Και σίγουρα, αν υπάρξει η βούληση, μπορεί να την κάνει ακόμα καλύτερα.
-
Γνωριζει κανεις τι ισχυει φορολογικα με τις χορηγιες σε αθλητες ??????
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Δε νομίζω ότι διαφωνεί ο cpp μαζί σου. Μάλλον συμφωνεί στο ότι το ΣΔΟΕ πλέον κάνει τη δουλειά όχι γιατί τώρα απέκτησε τη δυνατότητα, αλλά γιατί τώρα πήρε το άτυπο 'πράσινο φως' για να την κάνει καλύτερα. Και σίγουρα, αν υπάρξει η βούληση, μπορεί να την κάνει ακόμα καλύτερα.
Τίθεται σε εφαρμογή διάταξη του άρθρου 13 του ν. 3888/2010, με την οποία δίδεται η δυνατότητα στις φορολογικές αρχές να θεωρούν ως εισόδημα από ελευθέρια επαγγέλματα και να φορολογούν με συντελεστή μέχρι και 45% κάθε ποσό που ανακαλύπτουν σε τραπεζικές καταθέσεις φορολογουμένου, εφόσον αυτός δεν είναι σε θέση να δικαιολογήσει την προέλευση του ποσού αυτού με νομίμως κτηθέντα έσοδα ή εισοδήματά του.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Δε νομίζω ότι διαφωνεί ο cpp μαζί σου. Μάλλον συμφωνεί στο ότι το ΣΔΟΕ πλέον κάνει τη δουλειά όχι γιατί τώρα απέκτησε τη δυνατότητα, αλλά γιατί τώρα πήρε το άτυπο 'πράσινο φως' για να την κάνει καλύτερα. Και σίγουρα, αν υπάρξει η βούληση, μπορεί να την κάνει ακόμα καλύτερα.
Τίθεται σε εφαρμογή διάταξη του άρθρου 13 του ν. 3888/2010, με την οποία δίδεται η δυνατότητα στις φορολογικές αρχές να θεωρούν ως εισόδημα από ελευθέρια επαγγέλματα και να φορολογούν με συντελεστή μέχρι και 45% κάθε ποσό που ανακαλύπτουν σε τραπεζικές καταθέσεις φορολογουμένου, εφόσον αυτός δεν είναι σε θέση να δικαιολογήσει την προέλευση του ποσού αυτού με νομίμως κτηθέντα έσοδα ή εισοδήματά του.
Άρση τραπεζικού απορρήτου πως;
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ο 3888 είναι ο νόμος της περαίωσης και το άρθρο 13 δεν έχει καμία σχέση με το παραπάνω.
ΥΓ
Μου βγήκε η ψυχή να το βρω : είναι το άρθρο 15 παρ. 3 του Ν. 3888/2010 που τροποποιεί τον 2238/1994 (Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος) προσθέτοντας στο άρθρο 48 παρ. 3 το εξής : 'Σε προσαύξηση περιουσίας που προέρχεται από άγνωστη ή μη διαρκή ή μη σταθερή πηγή ή αιτία, ο φορολογούμενος μπορεί να κληθεί να αποδείξει είτε την πραγματική πηγή ή αιτία προέλευσής της είτε ότι φορολογείται από άλλες διατάξεις είτε ότι απαλλάσσεται από το φόρο με ειδική διάταξη, προκειμένου αυτό να μην φορολογηθεί ως εισόδημα από υπηρεσίες ελευθερίων επαγγελμάτων της χρήσης κατά την οποία επήλθε η προσαύξηση.'
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος