-
Στην Τηλεοραση ελεγαν σημερα οτι ολοι οι ελευθεροι επαγγελματιες θα πρεπει να εχουν λογιστη.... ισως να πρεπει να το ψαξουν ακομα μεχρι του χρονου.... βαζουν τους λογιστες να φερουν την ευθυνη των δηλωσεων.... περι εσοδων...
-
Νέος γ.γ. Φορολογικών Θεμάτων ο κ. Γιάννης Καπελέρης
*Ο κ. Γιάννης Καπελέρης ορίζεται νέος Γενικός Γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων με κοινή απόφαση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου και υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Ο κ. Καπελέρης ήταν ως τώρα Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).
Μέχρι τον ορισμό του νέου Ειδικού Γραμματέα ΣΔΟΕ, ο Γιάννης Καπελέρης, θα ασκεί παράλληλα καθήκοντα, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.
Η θέση του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος προκηρύσσεται στην ιστοσελίδα http://www.opengov.gr.
*
cpp, άμεσα βιογραφικό -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Η θέση του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος προκηρύσσεται στην ιστοσελίδα http://www.opengov.gr.
[/i]
cpp, άμεσα βιογραφικόΑυτή η θέση είναι χωρις μισθό αλλά με 15% -20% των εισπραχθεντων μοιρασιά σε εσένα και σε ολη την ομάδα.
Δυνατότητα να φέρεις 20 συνεργάτες επιλογής σου από τον ιδιώτικό ή δημόσιο τομέα (τραπεζικούς, αστυνομικούς, γιατρό, νομικους κλπ)Μέχρι να γίνουν αυτά την θέση θα την μοιράζονται άνθρωποι αμφιβόλου επιτυχίας, χωρις κίνητρα ενω αν είναι και λίγο συνδικάλες not bad
-
Καταλαβαίνεις ελπίζω τους κινδύνους που εμπεριέχει αυτή η πρόταση σε ένα σαθρό γραφειοκρατικό και διεφθαρμένο σύστημα όπως το ελληνικό ;
Αλλά αφού σου αρέσουν οι 'μαγκιές' και οι καφενειακές προτάσεις του στυλ 'δώστε μου μπλα μπλα και θα τους γ@μήσω όλους' πάρε μια τροποποίηση της πρότασής σου...
Δεκτή λοιπόν αλλά
Α) Η φορολογική νομοθεσία για φυσικά πρόσωπα και μικρές επιχειρήσεις + ΕΕ θα γίνει σε μέγεθος 4 σελίδες Α4
Β) Ο μάγκας που θα εισπράττει ποσοστά αν επιβάλλει πρόστιμο σε φορολογούμενο φυσικό ή νομικό πρόσωπο το οποίο πρόστιμο μετά ακυρωθεί δικαστικά κατόπιν θα του επιβάλλεται του ιδίου 5πλάσιο ποσό του προστίμου που αδίκως 'έκοψε'...Και μάλιστα το 1/5 αυτού (δηλ, ποσό ίσο με το πρόστιμο που έκοψε) θα υποχρεούται να το καταβάλλει ήδη από την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης και αν στον τελευταίο βαθμό κερδίσει ο φορολογούμενος θα πληρώσει άλλες 4 φορές το ποσό, αν χάσει θα του επιστρέφεται πίσω το 1/5 που έδωσε και φυσικά θα εισπράττει και τα ποσοστά του.Είμαστε σύμφωνοι ;
-
Καταλαβαίνεις ελπίζω τους κινδύνους που εμπεριέχει αυτή η πρόταση σε ένα σαθρό γραφειοκρατικό και διεφθαρμένο σύστημα όπως το ελληνικό ;Αλλά αφού σου αρέσουν οι 'μαγκιές' και οι καφενειακές προτάσεις του στυλ 'δώστε μου μπλα μπλα και θα τους γ@μήσω όλους' πάρε μια τροποποίηση της πρότασής σου...
Δεκτή λοιπόν αλλά
Α) Η φορολογική νομοθεσία για φυσικά πρόσωπα και μικρές επιχειρήσεις + ΕΕ θα γίνει σε μέγεθος 4 σελίδες Α4
Β) Ο μάγκας που θα εισπράττει ποσοστά αν επιβάλλει πρόστιμο σε φορολογούμενο φυσικό ή νομικό πρόσωπο το οποίο πρόστιμο μετά ακυρωθεί δικαστικά κατόπιν θα του επιβάλλεται του ιδίου 5πλάσιο ποσό του προστίμου που αδίκως 'έκοψε'...Και μάλιστα το 1/5 αυτού (δηλ, ποσό ίσο με το πρόστιμο που έκοψε) θα υποχρεούται να το καταβάλλει ήδη από την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης και αν στον τελευταίο βαθμό κερδίσει ο φορολογούμενος θα πληρώσει άλλες 4 φορές το ποσό, αν χάσει θα του επιστρέφεται πίσω το 1/5 που έδωσε και φυσικά θα εισπράττει και τα ποσοστά του.Είμαστε σύμφωνοι ;
Εγω είχα συνάντηση με τον παραιτηθέντα πριν από 1 χρόνο και έφυγα με την εντύπωση ότι είτε δεν το κατέχουν είτε δεν θέλουν.
1 χρόνο μετά του ζητήθηκε η παραίτηση του.
Το αν γίνεται ή όχι η 'δουλειά' και ποιοι νόμοι χρειάζονται, ας κάνουμε ένα meeting με Δντες υπηρεσιών από ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Γερμανια κλπ και θα τα ξαναπούμε.Να σου ρίξω και λίγο καφενείο
Όταν ο δικηγόρος στο κύκνειο άσμα του στην δίκη ξεστομίζει 'το ελάχιστο' γυρνάει και λεφτά πίσω? -
Από την τελευταία φράση δεν κατάλαβα μία...
Αν εννοείς ότι οι δικηγόροι θα έπρεπε να δουλεύουν αποκλειστικά με ποσοστά στις δίκες με χρηματικό αντικείμενο εγώ θα ήμουν 100% μέσα αλλά εσύ θα υποφέρεις και όχι εγώ.
Αν η υπόθεσή σου έχει 20% πιθανότητα επιτυχίας και το αντικείμενό της είναι μικρό δεν θα βρεις ποτέ δικηγόρο να την αναλάβει, πως σου φαίνεται ; Ενώ αν έχει 80% πιθανότητα και είναι πολλά τα λεφτά να δεις πόσοι θα τη διεκδικήσουν. Θες να μην μπορείς να βρεις δικηγόρο στις μισές σου υποθέσεις ; Ευχαρίστως να δουλεύουν με το σύστημα αμοιβών που θες εσύ, δεν πιστεύω να θες να τους υποχρεώσεις να αναλαμβάνουν κάθε @@ρια που θα σου ανακύψει για τρίχες ή να σου επιστρέφουν χρήματα αν αποτύχει ; Αν οι υποθέσεις σου λοιπόν δεν είναι αρκετα 'σίγουρες' και με αρκετά λεφτά θα τις διεκπεραιώνεις μόνος σου.Η καφενειακή κουβέντα με προτάσεις για γιατρούς, δικηγόρους κλπ του στυλ 'να τους γ@μάμε τη μάνα αν κάνουν λάθος, αν δεν κάνουν τέλεια τη δουλειά τους κλπ' μόνο εσένα θα πονέσει.
Στην ιατρική πχ σε περίπτωση που καθιερωθεί 'εύκολη' εθυύνη του γιατρού για λάθη αυτό που θα εισπράξεις εσύ είναι μια ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ αμυντική ιατρική που όταν θα έχεις πονοκέφαλο και εμετό και πηγαίνεις στο γιατρό θα σου τραβάει μια κωλονοσκόπηση καλού κακού για να ξεκινήσεις και μετά εισαγωγή στο νοσοκομείο με 2 Α4 εξετάσεις που πρέπει να κάνεις μπας και μας ξεφύγει κατι. Ευθύνη θέλεις ; Βεβαίως, σκύψε τώρα και μετά θα τη συζητήσουμε.
Αυξημένη ευθύνη θες και στους δικηγόρους ; Βεβαίως, τί υποθεσούλα είπαμε έχετε ; Ααααα μάλιστα πολύ ενδιαφέρουσα αλλά έχω παρά πολύ δουλειά, απευθυνθείτε σε κάποιο συνάδελφο που ευκαιρεί Όχι θα κάτσει ο άλλος να βάλει το κεφάλι του στο 'ντορβά' ή να δουλέψει τζάμπα επειδή εσύ έκρινες ότι δεν τη χειρίστηκε σωστά ή μπορούσε και καλύτερα.Τώρα αν νομίζεις ότι οι ΕΕ και η ευθύνη που (πρέπει να) έχουν από την άσκηση του επαγγελμάτός τους έχουν κάποια σχέση με την ευθύνη ενός φορέα δημόσιας εξουσία ο οποίος κρατάει ένα μπλοκάκι στα χέρια και μπορεί να κόβει δεξιά και αριστερά πρόστιμα 10δων εκατομμυρίων (δηλ. να 'σκοτώνει' κόσμο, σχεδόν κυριολεκτικά) από τα οποία θα εισπράττει ποσοστά ο ίδιος, ε ξανασκέψου το.
Εκτός αν πετάς θέματα στην τύχη οπότε να πούμε εδώ και καμιά συνταγή μαγειρικής. -
Εγώ κατάλαβα ότι η φράση: 'το ελάχιστο', πήγαινε στον δικηγόρο του κατηγορουμένου που μόλις καταδικάστηκε και ζηταει αυτό από το δικαστήριο αμέσως πριν καταμετρηθεί η ποινή.
-
Δεν έχει παρά να αναζητήσει δικηγόρο με τον οποίο θα συμφωνήσει συγκεκριμένη αμοιβή η οποία θα καταβληθεί μόνο αν επιτευχθεί συγκεκριμένο αποτέλεσμα στη χ, ψ δίκη.
Αυτό βέβαια σημαίνει όπως προείπα α) ότι αν η υποθέση του δεν έχει σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας οι καλοί δικηγόροι δεν θα κάτσουν να καταγράψουν αποτυχία στο ενεργητικό τους για 0 χρήματα, οπότε ψάξε βρες. β) σε κάθε περίπτωση η αμοιβή που εξαρτάται αποκλειστικά από την έκβαση της δίκης - ενώ στην αποτυχία = 0 - θα σου πάρει το σκαλπ αν έχεις ευνοϊκή έκβαση γιατί ο άλλος έχει αναλάβει και το ρίκο και να μην πληρωθεί καθόλου για τη δουλειά του. -
Aπαντάς μόνος σου γιατι δεν είναι αποτελεσματικές οι εφορίες και γιατι δεν πιάνεται η φοροδιαφυγή.
Δεν έχει μαρούλι και δεν ασχολείται κανείς από τους δημ υπαλληλους ή όταν ασχολούνται το κάνουν για πάρτη τους.
Αν διοικεις μεγάλη επιχείρηση και δεν δίνεις κίνητρα ή θα κάθονται ή θα έχεις παραμάγαζο. -
Το να δίνεις χρηματικό κίνητρο στους ελεγκτές εισητηρίων στα λεωφορεία έχει νόημα, το να δίνεις κίνητρα σε αυτούς που ελέγχουν το παράνομο παρκάρισμα έχει νόημα : κανείς από αυτούς δεν κλείνει σπίτια, ούτε μπορεί να επιβάλλει πρόστιμα στηριζόμενος στο πολυδαίδαλο της νομοθεσίας.
Όταν θες να δίνεις ποσοστά σε κάποιον που θα επιβάλλει φορολογικά πρόστιμα στην Ελλάδα όπου :
α) τη φορολογική νομοθεσία δεν μπορούν να χειριστούν άψογα ούτε έμπειροι δικηγόροι και λογιστές (+ το ότι μερικές φορές είναι τόσο παράλογη που δεν υπάρχει τρόπος να τηρηθεί ), ΑΡΑ είναι αδύνατον να είσαι άψογος φορολογικά ακόμα κι αν είσαι ο Ιησούς Χρηστός.
β) για να βρεις το δίκιο σου στα δικαστήρια θες περισσότερο από 10 χρόνια, ΑΡΑ αν σου επιβληθεί σοβαρό πρόστιμο απλά 'πέθανες' και ας έχεις 100% δίκιο
γ) η διαφθορά θεωρείται δεδομένη, ΑΡΑ ο τύπος που θα έχει αυτή την εξουσία στα χέρια του απλά θα έχει βρει ένα ωραίο τρόπο πλουτισμού, με δεδομένα τα α)+β)κάνεις τα πράγματα ανάποδα.
Μήπως οι έλεγχοι που έχουν γίνει και έχουν επιβάλλει πρόστιμα έχουν αποδώσει έσοδα ; Τρίχες. Κι όμως μιλάμε για κολοσσιαία ποσά. Γιατί ; Γιατί χάνονται στη γραφειοκρατία, στη διαφθορά και το ρουσφέτι (πέφτουν τηλέφωνα από υπουργό μέχρι και σε ΓΓ) και βαλτώνουν 10-15 χρόνια στα δικαστήρια. -
Θα ακουστώ χαζός, αλλά μπαίνω στο taxis να υποβάλω δήλωση (Ε1 κ Ε2) και για το μεν Ε2 είναι απενεργοποιημένο το ..κουμπί, για το δε Ε1 λέει 'κατάσταση: έχει υποβληθεί στη ΔΟΥ' και έχει όλα τα στοιχεία του πρηγούμενου έτους!! Και, ναι, έχω επιλέξει οικονομικό έτος 2010. Κι όμως μου εμφανίζει (pdf ή html) τη δήλωση του 2009!
Να ανησυχώ; Καμιά ιδέα;
-
Το οικονομικό έτος 2010 είναι από 01/01/2009-31/12/2009.
-
Ακριβώς.
Θα πρέπει να επιλέξεις Οικονομικό Έτος 2011 (δεν έχει όμως ενεργοποιηθεί ακόμα η διαδικασία υποβολής, και απ'οτι διαβάζω, χλωμό το κόβω )
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Θα ακουστώ χαζός, αλλά μπαίνω στο taxis να υποβάλω δήλωση (Ε1 κ Ε2) και για το μεν Ε2 είναι απενεργοποιημένο το ..κουμπί, για το δε Ε1 λέει 'κατάσταση: έχει υποβληθεί στη ΔΟΥ' και έχει όλα τα στοιχεία του πρηγούμενου έτους!! Και, ναι, έχω επιλέξει οικονομικό έτος 2010. Κι όμως μου εμφανίζει (pdf ή html) τη δήλωση του 2009!Να ανησυχώ; Καμιά ιδέα;
Τι, προσπαθείς να στείλεις δήλωση πριν την ημερομηνία λήξης της;
-
Το οικονομικό έτος 2010 είναι από 01/01/2009-31/12/2009.Α, έτσι εξηγείται... τόσα χρόνια τώρα ποτέ δεν είχα αναρωτηθεί, χεχ!
Θα πρέπει να επιλέξεις Οικονομικό Έτος 2011 (δεν έχει όμως ενεργοποιηθεί ακόμα η διαδικασία υποβολής, και απ'οτι διαβάζω, χλωμό το κόβω )
Τι, προσπαθείς να στείλεις δήλωση πριν την ημερομηνία λήξης της;
Καλά, σοβαρά μιλάτε... Είπα κι εγώ μια φορά να ξεμπερδέψω από νωρίς και δεν έχει ανοίξει ακόμα η διαδικασία;; Τι να πω.. πφφ, άντε να ξανάβρω χρόνο και διάθεση. χεχεχε!
Ευχαριστώ, πάντως, γιατί προς στιγμήν δεν καταλάβαινα τι μου γίνεται. -
Στο μπουρδέλο TAXISNET δεν μου εμφανίζει την επιλογή υποβολής περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ που είναι για αύριο Δευτέρα.
Τις δέχονται χειρόγραφα; -
Για Γ κατηγορίας βιβλία ? Πάντως εμένα με Β κατηγορίας μου το εμφανίζει αλλά μου λέει 'Δεν έχετε υποχρέωση υποβολής'
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Στο μπουρδέλο TAXISNET δεν μου εμφανίζει την επιλογή υποβολής περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ που είναι για αύριο Δευτέρα.
Τις δέχονται χειρόγραφα;Κλικ στο 'Εφαρμογές TAXISnet' (εμφανίζει ένα μενού όταν πάρεις το ποντίκι επάνω αλλά το αγνοείς) στην οριζόντια μπάρα προς την κορυφή της σελίδας.
Για Γ κατηγορίας βιβλία ? Πάντως εμένα με Β κατηγορίας μου το εμφανίζει αλλά μου λέει 'Δεν έχετε υποχρέωση υποβολής'
Εκεί που σου το λέει, κλικ στο 'Δηλώσεις' και επιλέγεις έτος. Αλλά λογικό είναι, δεν έκλεισε το τρίμηνο ακόμα.
-
To ξέρω, για τον leonp το λέω που έχει προθεσμία αύριο
-
αν καταθετω την δήλωση στο ταχυδρομειο ξέρετε αν πρεπει να καταθεσω και το φάκελλο των αποδείξεων?
ή πρέπει να τις καταθεσω στην εφορια?ευχαριστώ
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος