-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
@DAP
Επίσης αν είσαι παντρεμένος - παρά το εξαιρετικά νεαρό της ηλικίας σου - πρέπει να ξέρεις ότι οι αποδείξεις (που μπορεί να φτάσουν μέχρι 30.000 ευρώ για το ζευγάρι) επιμερίζονται ανάλογα με το ποσοστό που συμμετέχει στο οικογενειακό εισόδημα κάθε ένας από τους συζύγους.Εγω που δεν ειμαι παντρεμενος κ εχω 30000 ευρω αποδειξεις ,τις δηλωνω ολες κ τι οφελος εχω ?????????
Aν τις δηλώσεις όλες, αν σε καλέσουν στην εφορία θα τους δώσεις αρκετό υλικό για διασταυρώσεις, ενώ ταυτόχορνα αφαιρείς διαθέσιμο εισόδημα για μελλοντικές σου αγορές.
Τέλος θα γεννήσεις και λίγες υποψίες για φοροδιαφυγή και αν σου βρουν και καμμια ταυτόχρονη αυξηση καταθέσεων ή τιποτα άλλο περίεργο θα τον πιεις κιόλας!Δεν αφαιρεί εισόδημα για μελλοντικές αγορές καθώς η ανάλωση κεφαλαίου δεν σχετίζεται με την προσκόμιση αποδείξεων αλλά ούτε φυσικά αποτελούν οι αποδείξεις 'τεκμήριο'.
Φοβάμαι ότι αυτά περί αύξησης καταθέσεων, διασταυρώσεις, περίεργα κλπ είναι στη φαντασία σου -
Αφηστε τις κοκοραμαχιες κ πητε μου τι να κανω .Αν δε μου χρειαζονται ,τουλαχιστον να τις δωσω σε κανεναν που τις εχει αναγκη ,οσες δεν αναφερουν ονομα
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Αφηστε τις κοκοραμαχιες κ πητε μου τι να κανω .Αν δε μου χρειαζονται ,τουλαχιστον να τις δωσω σε κανεναν που τις εχει αναγκη ,οσες δεν αναφερουν ονομαΝα μην τις δώσεις σε άλλον γιατί είναι νόμιμο μεν, αλλά μη ηθικό δε!
@koutsan φαντασία μου πλανευτρα......
-
Σε κάθε περίπτωση οι 30.000 € δεν έχει νόημα αν δεν είσαι παντρεμένος, μέχρι 15 maximum.
Για 18.000 € φορολογητέο εισόδημα ο φόρος είναι 1200 €, το αφορολόγητο των 12.000 επιτυχγάνεται με 3000 € αποδείξεις άρα περισσεύουν άλλες 12.000 αποδείξεις οι οποίες θα μηδενίσουν ακριβώς το φόρο σου των 1.200 €.
Άρα για φορολογητέο εισόδημα από 18.000 € και πάνω έχει νόημα να προσκομίσεις το σύνολο των 15.000 € σε αποδείξεις. -
@DAP
Επίσης αν είσαι παντρεμένος - παρά το εξαιρετικά νεαρό της ηλικίας σου - πρέπει να ξέρεις ότι οι αποδείξεις (που μπορεί να φτάσουν μέχρι 30.000 ευρώ για το ζευγάρι) επιμερίζονται ανάλογα με το ποσοστό που συμμετέχει στο οικογενειακό εισόδημα κάθε ένας από τους συζύγους.Εγω που δεν ειμαι παντρεμενος κ εχω 30000 ευρω αποδειξεις ,τις δηλωνω ολες κ τι οφελος εχω ?????????
Aν τις δηλώσεις όλες, αν σε καλέσουν στην εφορία θα τους δώσεις αρκετό υλικό για διασταυρώσεις, ενώ ταυτόχορνα αφαιρείς διαθέσιμο εισόδημα για μελλοντικές σου αγορές.
Τέλος θα γεννήσεις και λίγες υποψίες για φοροδιαφυγή και αν σου βρουν και καμμια ταυτόχρονη αυξηση καταθέσεων ή τιποτα άλλο περίεργο θα τον πιεις κιόλας!Ειναι ολα τα εισοδηματα μου απο μισθωτες υπηρεσιες γιατι να εχω προβλημα υπερκαλυπτω τις δαπανες .
SM ,βενζινη ,ρουχα ,ταβερνες ,δανεια ,τοκοι δανειων ,ιατρικα ,ασφαλεια ζωης ,κτλως παροχή υπηρεσιών
-
Ασφάλεια ζωής, τόκοι στεγαστικών, ιατρικά μετράνε αλλού!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Αφηστε τις κοκοραμαχιες κ πητε μου τι να κανω .Αν δε μου χρειαζονται ,τουλαχιστον να τις δωσω σε κανεναν που τις εχει αναγκη ,οσες δεν αναφερουν ονομα
Να μην τις δώσεις σε άλλον γιατί είναι νόμιμο μεν, αλλά μη ηθικό δε!
Όχι μόνο να τις δώσεις αλλά να πεις σε όλους σου τους φίλους να δηλώσουν το φουλ των αποδείξεων ακόμα και αν δεν το έχουν 'πιάσει' και να κάνουν ηλεκτρονική δήλωση και να μην προσκομίσουν τις αποδείξεις αλλά να τις φυλάξουν σπίτι. Αν ποτέ κάποιος από αυτούς υποστεί έλεγχο θα του δώσεις όσες χρειάζονται για συμπλήρωμα ώστε να εμφανιστεί οκ κλπ κλπ...Η πιθανότητα να ελεγχθούν για αποδείξεις πολλοί φίλοι από την παρέα σου είναι μηδαμινές (ποιος θα κάτσει να ελέξγει αυτά τα σακιά με τις αποδείξεις : είναι τρέλα, εγώ της μάνας μου άθροισα και λάλησα). Εδώ καίγεται το τέτοιο τους και θα σπαταλάνε εργατοώρες να αθροίζουν αποδείξεις του 1 ευρώ και των 0,5 ευρώ.
-
Οι αδηλοι ποροι απο οσο ξερω δεν φορολογουνται
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Όχι μόνο να τις δώσεις αλλά να πεις σε όλους σου τους φίλους να δηλώσουν το φουλ των αποδείξεων ακόμα και αν δεν το έχουν 'πιάσει' και να κάνουν ηλεκτρονική δήλωση και να μην προσκομίσουν τις αποδείξεις αλλά να τις φυλάξουν σπίτι. Αν ποτέ κάποιος από αυτούς υποστεί έλεγχο θα του δώσεις όσες χρειάζονται για συμπλήρωμα ώστε να εμφανιστεί οκ κλπ κλπ...Η πιθανότητα να ελεγχθούν για αποδείξεις πολλοί φίλοι από την παρέα σου είναι μηδαμινές (ποιος θα κάτσει να ελέξγει αυτά τα σακιά με τις αποδείξεις : είναι τρέλα, εγώ της μάνας μου άθροισα και λάλησα). Εδώ καίγεται το τέτοιο τους και θα σπαταλάνε εργατοώρες να αθροίζουν **αποδείξεις του 1 ευρώ και των 0,5 ευρώ.
**
Τι λες τωρα ,εδω πεταγαμε αποδειξεις των 10κ 15 ευρω ,απλα σου ειπα ενα ποσον γιατι φοβηθηκα μην αρχισεις τα περι υπερβολων
Ευχαριστω κ τους δυο σας να εχετε ενα καλο βραδυ -
Όχι μόνο να τις δώσεις αλλά να πεις σε όλους σου τους φίλους να δηλώσουν το φουλ των αποδείξεων ακόμα και αν δεν το έχουν 'πιάσει' και να κάνουν ηλεκτρονική δήλωση και να μην προσκομίσουν τις αποδείξεις αλλά να τις φυλάξουν σπίτι. Αν ποτέ κάποιος από αυτούς υποστεί έλεγχο θα του δώσεις όσες χρειάζονται για συμπλήρωμα ώστε να εμφανιστεί οκ κλπ κλπ...Η πιθανότητα να ελεγχθούν για αποδείξεις πολλοί φίλοι από την παρέα σου είναι μηδαμινές (ποιος θα κάτσει να ελέξγει αυτά τα σακιά με τις αποδείξεις : είναι τρέλα, εγώ της μάνας μου άθροισα και λάλησα). Εδώ καίγεται το τέτοιο τους και θα σπαταλάνε εργατοώρες να αθροίζουν αποδείξεις του 1 ευρώ και των 0,5 ευρώ.
Δηλαδή προτρεπεις κάποιον να δηλώσει το μέγιστο αναλογούν πόσο αποδείξεων και ας μην έχει δαπανήσει τίποτα?
Προτρεπουμε δηλαδή κάποιον σε ψευδή φορολογική δήλωση?
Με εκπλησεις γιατί είσαι νομικός! Έτσι βάζουμε το λιθαράκι μας για την διάλυση των δημοσίων οικονομικών μεγεθών.Η απάντηση του Κράτους θα είναι η κατάργηση του αφορολογητου του χρονου και θα τελειώσει η ιστορία
-
Έτσι, έτσι χαίρομαι που σε εκπλήσσω.
Ακριβώς όπως το είπες προτρέπω το 'λαό' σε ψευδή φορολογική δήλωση χωρίς ίχνος ντροπής.
Και μάλιστα προτείνω σε παρέες 7-8 φίλων να οργανωθούν και να δηλώσουν φουλ αποδείξεις και μετά αν κάποιος ελεγχθεί οι άλλοι του δίνουν από τις δικές τους, αν δεύτερος επίσης κοκ. Δεν παίζει να ελεγχθούν πολλοί από την ίδια παρέα οπότε μια δεξαμενή αποδείξεων από 8 άτομα καλύπτει άνετα τους ελέγχους που μπορεί να υποστούν.Ξέρω όμως όπου να 'ναι η ΠΑΣΟΚΑΡΑ θα τα κόψει αυτά και την ανωτέρω πρακτική θα την κάνει κακούργημα, θα ανοίξει λογαριασμούς και θα ξεβρακώσει τις ως άνω παρέες φοροφυγάδων με αιφνιδιαστικούς ελέγχους το βράδυ στα σπίτια τους για να βρει τις σκακκούλες με τις αποδείξεις.Αν δεν τις βρει ή αν λείπει έστω και μία απόδειξη θα πέσει επιτόπιος π@τσος - με αλατισμένη καπότα - οπότε θα κοπούν αυτά και θα σωθεί η χώρα αφού πρώτα μπει μια τάξη σε αυτό το τριμπούρδελο.
-
cpp μ'αρέσει που συζητάς κιόλας το ποιος είναι ο μεγαλύτερος κλέφτης και απατεώνας στην όλη ιστορία.
Είναι οι ενέργειες και αποφάσεις του κράτους ηθικά σωστές για να είναι και των πολιτών (ειδικά όταν μιλάμε για φορολογία χαμηλών εισοδημάτων);
-
Ακριβώς όπως το είπες προτρέπω το 'λαό' σε ψευδή φορολογική δήλωση χωρίς ίχνος ντροπής.
Και μάλιστα προτείνω σε παρέες 7-8 φίλων να οργανωθούν και να δηλώσουν φουλ αποδείξεις και μετά αν κάποιος ελεγχθεί οι άλλοι του δίνουν από τις δικές τους, αν δεύτερος επίσης κοκ. Δεν παίζει να ελεγχθούν πολλοί από την ίδια παρέα οπότε μια δεξαμενή αποδείξεων από 8 άτομα καλύπτει άνετα τους ελέγχους που μπορεί να υποστούν.Ξέρω όμως όπου να 'ναι η ΠΑΣΟΚΑΡΑ θα τα κόψει αυτά και την ανωτέρω πρακτική θα την κάνει κακούργημα, θα ανοίξει λογαριασμούς και θα ξεβρακώσει τις ως άνω παρέες φοροφυγάδων με αιφνιδιαστικούς ελέγχους το βράδυ στα σπίτια τους για να βρει τις σκακκούλες με τις αποδείξεις.Αν δεν τις βρει ή αν λείπει έστω και μία απόδειξη θα πέσει επιτόπιος π@τσος - με αλατισμένη καπότα - οπότε θα κοπούν αυτά και θα σωθεί η χώρα αφού πρώτα μπει μια τάξη σε αυτό το τριμπούρδελο.
Δηλαδή εμεις να πληρώνουμε έκτακτες εισφορες στα εισοδήματα μας για να προτεινεις εσυ να ανταλλασουν αποδειξεις.
Ωραίος. -
SM ,βενζινη ,ρουχα ,ταβερνες ,δανεια ,τοκοι δανειων ,ιατρικα ,ασφαλεια ζωης ,κτλ
Ασφάλεια ζωής μπαίνει σε άλλο κωδικό και μειώνει κατά 20% (της δαπάνης ασφάλειας) το φορολογητέο (το ίδιο νομίζω και τα ιατρικά)
-
Και μάλιστα προτείνω σε παρέες 7-8 φίλων να οργανωθούν και να δηλώσουν φουλ αποδείξεις και μετά αν κάποιος ελεγχθεί οι άλλοι του δίνουν από τις δικές τους, αν δεύτερος επίσης κοκ. Δεν παίζει να ελεγχθούν πολλοί από την ίδια παρέα οπότε μια δεξαμενή αποδείξεων από 8 άτομα καλύπτει άνετα τους ελέγχους που μπορεί να υποστούν.Are you sure ότι δεν θα χρειαστεί να σταλούν οι αποδείξεις στις ΔΟΥ και θα τις κρατάμε σπίτια μας;
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Και μάλιστα προτείνω σε παρέες 7-8 φίλων να οργανωθούν και να δηλώσουν φουλ αποδείξεις και μετά αν κάποιος ελεγχθεί οι άλλοι του δίνουν από τις δικές τους, αν δεύτερος επίσης κοκ. Δεν παίζει να ελεγχθούν πολλοί από την ίδια παρέα οπότε μια δεξαμενή αποδείξεων από 8 άτομα καλύπτει άνετα τους ελέγχους που μπορεί να υποστούν.Are you sure ότι δεν θα χρειαστεί να σταλούν οι αποδείξεις στις ΔΟΥ και θα τις κρατάμε σπίτια μας;
Ούτε σε 100 χρόνια δεν θα έχουν καταφέρει να τις μετρήσουν!
-
Σίγουρος όχι δεν είμαι 100% αλλά στην ΠΟΛ 1135/4.10.2010 αναφέρεται ότι'... τα δικαιολογητικά που προβλέπονται από τις οικείες διατάξεις δεν συνυποβάλλονται κατά την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης μέσω διαδικτύου ενώ με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών καθορίζεται ο τρόπος ελέγχου των δικαιολογητικών αυτών και κάθε άλλο σχετικό θέμα' και στις οδηγίες για τη συμπλήρωση της δήλωσης 2011...στη σελ. 14 γράφει 'Σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης δεν συνυποβάλλονται δικαιολογητικά τα οποία φυλάσσονται από τον φορολογούμενο και παραδίδονται εφόσον ζητηθούν.'
και στη σελίδα 45 που μιλάει για τον τρόπο υποβολής των αποδείξεων λέει : 'Για τις ηλεκτρoνικά υποβαλλόμενες δηλώσεις ισχύουν τα αναφερόμενα στη σελίδα 14'.
http://www.minfin.gr/content-api/betacm ... 11/content -
Σιγουρα δεν εισαι σιγουρος?
-
Όταν όμως κάνει ηλεκτρονική δήλωση, σου ζητάνε να πάς απο εκεί για να καταθέσεις διάφορα χαρτιά (βεβαιώσεις αποδοχών, κ.λπ.)
Εάν στα ζητήσουν τότε και κάνουν εκεί τον δειγματοληπτικό;
Και άντε πές έχεις πεί 15k, τα μαζεύεις απο φίλους, τα πάς εκεί και τα καταθέτεις.
Σου λένε οκ, δεν σε ελέγχουμε, σε πιστεύουμε, αλλά τις αποδείξεις τις αφήνεις εδώ... (στο recycle bin)Στον επόμενο όμως της παρέας, που ίσως δεν τα έχει, εάν του σκάσει ο δειγματοληπτικός, τι κάνει;
-
Όταν κάνεις ηλεκτρονική δήλωση δε σου ζητάνε να καταθέσεις βεβαιώσεις αποδοχων κλπ, δεν πας καθόλου από την εφορία.
Πως σου ήρθε αυτό ;
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος