-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Βέβαια από φέτος αυτοπεραίωση τέλος οπότε αν δεν έκανες ποτέ μην ασχοληθείς.
Καταργήθηκε δηλαδή το καθεστώς της αυτοπεραίωσης για τα εισοδήματα του 2010;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ελπίζω να κάνουν κάτι για όλους εμάς που φροντίσαμε έγκαιρα να περάσουμε τις αποδείξεις σε ηλεκτρονική μορφή (είτε κάποιο από τα προγράμματα που κυκλοφορούν είτε σε ένα δικό μας Excel), πχ. export σε CSV ή XML, και να μη μας βάλουν να τις ξαναπληκτρολογήσουμε στη δική τους εφαρμογή (σιγά μην τις πληκτρολογήσουμε, εκτύπωση, φάκελλος και με το χέρι στην εφορία,** απλά ανησυχώ μήπως αυτή η δυνατότητα δεν ισχύει για τους υποβάλλοντες δήλωση μέσω Internet**).Αυτά τα δύο σημεία με προβλημάτισαν και μένα, την υποβάλλω ηλεκτρονικά εδώ και αρκετά χρόνια.
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Αφού καταργήθηκαν οι συντελεστές φορολόγησης και ο φόρος υπολογίζεται βάση εσόδων-εξόδων..
Αν και έλεγαν ότι για κάποιες κατηγορίες θα ισχύσει το παλιό σύστημα μέχρι 30/6 και το νέο από 1/7. Δεν είμαι σίγουρος..Δηλαδη? Πανε οι κλιμακες φορολογησης με τα % αναλογα το εισοδημα?
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Αφού καταργήθηκαν οι συντελεστές φορολόγησης και ο φόρος υπολογίζεται βάση εσόδων-εξόδων..
Αν και έλεγαν ότι για κάποιες κατηγορίες θα ισχύσει το παλιό σύστημα μέχρι 30/6 και το νέο από 1/7. Δεν είμαι σίγουρος..Δηλαδη? Πανε οι κλιμακες φορολογησης με τα % αναλογα το εισοδημα?
Όχι αυτές υπάρχουν,
Υπήρχαν άλλες κλίμακες για τους ΕΕ όπου διαχώριζαν το ακαθάριστο φορολογητέο με το καθαρό φορολογητέο.
-
EE ειμαι γω αλλα δεν εχω καταλαβει για ποιο πραμα μιλας!
-
2000 μεχρι 2004 δεν υπήρχε αυτοπεραίωση? στις δηλώσεις μας
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
2000 μεχρι 2004 δεν υπήρχε αυτοπεραίωση? στις δηλώσεις μαςΗ αυτοπεραίωση εισήχθη με το Ν.3296/2004 και άρχισε να ισχύει από το οικ.έτος 2005, ενώ προέβλεπε και την υποβολή έκτακτων δηλώσεων για όποιους ήθελαν να το κάνουν και για το οικ.2004.
-
Σήμερα ήρθε στον πατέρα μου σημείωμα περαίωσης για ένα μαγαζί που είχαμε για μολις 6-7 μήνες πριν 3-4 χρόνια, το οποίο απέτυχε πλήρως και μας έφαγε λεφτά κάμποσα. Τότε με νταβατζιλίκι μας είχανε φάει στην εφορία κάποια ψιλά επιπλέον για να μας δώσουν την παύση εργασιών, και τώρα μας ήρθε ένα χαρτί περαίωσης που ούτε λίγο ούτε πολύ μας ζητάνε άλλα 1.000 ευρώ.
1.000 ευρώ φόρος για κάτι το οποίο μας έβαλε κάμποσα χιλιάρικα μέσα ρε παιδιά? Και με όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις τακτοποιημένες????
Μα είναι δυνατόν? Γαμώ το κέρατό μου δηλαδή...Τι μπορώ να κάνω σ' αυτή την περίπτωση? Μπορώ απλώς να το αγνοήσω?
-
Δεν μπορείς απλά, επιβάλλεται να το κάνεις.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να εκνευρίζεσαι, απλά πέτα το. -
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Σήμερα ήρθε στον πατέρα μου σημείωμα περαίωσης για ένα μαγαζί που είχαμε για μολις 6-7 μήνες πριν 3-4 χρόνια, το οποίο απέτυχε πλήρως και μας έφαγε λεφτά κάμποσα. Τότε με νταβατζιλίκι μας είχανε φάει στην εφορία κάποια ψιλά επιπλέον για να μας δώσουν την παύση εργασιών, και τώρα μας ήρθε ένα χαρτί περαίωσης που ούτε λίγο ούτε πολύ μας ζητάνε άλλα 1.000 ευρώ.
1.000 ευρώ φόρος για κάτι το οποίο μας έβαλε κάμποσα χιλιάρικα μέσα ρε παιδιά? Και με όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις τακτοποιημένες????
Μα είναι δυνατόν? Γαμώ το κέρατό μου δηλαδή...Τι μπορώ να κάνω σ' αυτή την περίπτωση? Μπορώ απλώς να το αγνοήσω?
-
Σιγουρακι;
-
εμ τι....
-
Συγνώμη που επιμένω, αλλά σε ποια λογική βασίζομαι και το αγνοώ? Τι μπορεί να συμβεί, και τι με διαβεβαιώνει ότι δεν θα έχει συνέχεια το θέμα (κατά λάθος λάβαμε το σημείωμα περαίωσης?) αν αγνοήσω το σημείωμα?
Η περαίωση δεν ισχύει για τις περιπτώσεις που υπάρχουν φορολογικές υποθέσεις σε εκρεμότητα? Εφόσον (απ΄ όσο ξέρω) δεν έχει μεινει κάτι σε εκρεμότητα (αν είχε μείνει, τόσα χρόνια όλο και κάποιος θα μας είχε ενοχλήσει) γιατί μας στείλανε το σημείωμα?Θα μου πειτε 'πήγαινε στην εφορία και ρώτα'. Θα το κάνω και αυτό, αλλά θέλω και τη γνώμη σας.
-
Συγνώμη που επιμένω, αλλά σε ποια λογική βασίζομαι και το αγνοώ? Τι μπορεί να συμβεί, και τι με διαβεβαιώνει ότι δεν θα έχει συνέχεια το θέμα (κατά λάθος λάβαμε το σημείωμα περαίωσης?) αν αγνοήσω το σημείωμα?
Η περαίωση δεν ισχύει για τις περιπτώσεις που υπάρχουν φορολογικές υποθέσεις σε εκρεμότητα? Εφόσον (απ΄ όσο ξέρω) δεν έχει μεινει κάτι σε εκρεμότητα (αν είχε μείνει, τόσα χρόνια όλο και κάποιος θα μας είχε ενοχλήσει) γιατί μας στείλανε το σημείωμα?Θα μου πειτε 'πήγαινε στην εφορία και ρώτα'. Θα το κάνω και αυτό, αλλά θέλω και τη γνώμη σας.
Έχουν ανάγκη από λεφτά και ποντάρουν στο φόβο των νομοταγών και στην ενοχή των λαμόγιων.
Πέρυσι που δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ με τα τερτίπια των εφοριακών πήγα και πλήρωσα. Φέτος δεν πάω. Ας μου στείλουν χαρτί για έλεγχο....
Δεν μπορώ να δώσω δύο μήνες καθαρά σε μισθούς για να ικανοποιήσω την όρεξη του Παπακωνσταντίνου.
-
'Πανικοβάλλεσαι' για τρίχες κατσαρές. Η περαίωση είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ.
Ουδείς μπορεί να σε διαβεβαιώσει ότι δεν θα έχει συνέχεια το θέμα, αν δεν πληρώσεις μπορεί να ελεγχθείς (όσο δεν έχουν παραγραφεί οι χρήσεις σου) και αν υπάρχουν φορολογικές παραβάσεις θα σου καταλογιστούν και θα πληρώσεις τα αντίστοιχα πρόστιμα και οφειλόμενους φόρους. Όπως ακριβώς δηλ. είναι σήμερα η κατάσταση : αγνοώντας την περαίωση δεν κάνεις τίποτα άλλο από το να παραμένεις στο 'καθεστώς' που είσαι τώρα, τίποτα άλλο.
Εσύ μας είπες ότι έχεις όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις τακτοποιημένες, πράγμα που σημαίνει ότι το χαρτί που σου έστειλαν πρέπει να πάει στον κάλαθο των αχρήστων γιατί δε φοβάσαι κάτι. Αν δεν είναι έτσι τα πράγματα τί να σου πούμε εμείς, εσύ ξέρεις.
Το ότι σου έστειλαν την περαίωση δεν λέει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα. Περαίωση έστειλαν σε ΟΛΟΥΣ (ΕΕ, επιχειρήσεις) ακόμα και αν είχαν βιβλία για 1 χρονιά και μετά πάπαλα. Σε όλους και όποιος τσιμπήσει.Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να πας στην εφορία να ρωτήσεις : δεν έχουν τίποτα να σου πουν. Δεν έχει κανένα νόημα, θα χάσεις το χρόνο σου και τον δικό τους : ή πληρώνεις ή όχι, εσυ επιλέγεις δεν έχει να σου πει κάτι η εφορία. Τί περιμένεις να σου πει ο υπάλληλος δηλ. ; Πως θα διαχειρειστείς το πορτοφόλι σου ; Είναι δική σου απόφαση, όχι της εφορίας.
Να μην πας, εκτός αν πάρεις την απόφαση να πληρώσεις. Για το αν 'πρέπει' να πληρώσεις ή όχι η επίσκεψη σου στη εφορία είναι περιττή. -
Μου ήρθε τελικά και μένα το χαρτάκι. 2400€ μόνον θέλουν, τσάμπα πράμα!
Το πιο μαμάτο είναι το 3000λιαρο που ζητάνε από τον αδερφό μου, που εδώ και 2 χρόνια περίπου, ούτε το αφορολόγητο δεν πιάνει με την κρίση στην οικοδομή!Θα πάρουν τα @@ μου προφανώς, ας έρθουν να με ελέγξουν, δεν έχω να χάσω τίποτε απολύτως.
-
Μα γιατί δώστους κάτι ή τέλος πάντων ο αδερφός σου, κάποιος πρέπει να την πληρώσει αυτή τη γ@μοπεραίωση
Εμένα δε μου στέλνουν λόγω ακίνητης περιουσίας και έτσι χάνω την ανεπανάληπτη ευκαιρία να περαιώσω ρε π@στη μου, τί κρίμα -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
'Πανικοβάλλεσαι' για τρίχες κατσαρές. Η περαίωση είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ.
Ουδείς μπορεί να σε διαβεβαιώσει ότι δεν θα έχει συνέχεια το θέμα, αν δεν πληρώσεις μπορεί να ελεγχθείς (όσο δεν έχουν παραγραφεί οι χρήσεις σου) και αν υπάρχουν φορολογικές παραβάσεις θα σου καταλογιστούν και θα πληρώσεις τα αντίστοιχα πρόστιμα και οφειλόμενους φόρους. Όπως ακριβώς δηλ. είναι σήμερα η κατάσταση : αγνοώντας την περαίωση δεν κάνεις τίποτα άλλο από το να παραμένεις στο 'καθεστώς' που είσαι τώρα, τίποτα άλλο.
Εσύ μας είπες ότι έχεις όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις τακτοποιημένες, πράγμα που σημαίνει ότι το χαρτί που σου έστειλαν πρέπει να πάει στον κάλαθο των αχρήστων γιατί δε φοβάσαι κάτι. Αν δεν είναι έτσι τα πράγματα τί να σου πούμε εμείς, εσύ ξέρεις.
Το ότι σου έστειλαν την περαίωση δεν λέει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα. Περαίωση έστειλαν σε ΟΛΟΥΣ (ΕΕ, επιχειρήσεις) ακόμα και αν είχαν βιβλία για 1 χρονιά και μετά πάπαλα. Σε όλους και όποιος τσιμπήσει.Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να πας στην εφορία να ρωτήσεις : δεν έχουν τίποτα να σου πουν. Δεν έχει κανένα νόημα, θα χάσεις το χρόνο σου και τον δικό τους : ή πληρώνεις ή όχι, εσυ επιλέγεις δεν έχει να σου πει κάτι η εφορία. Τί περιμένεις να σου πει ο υπάλληλος δηλ. ; Πως θα διαχειρειστείς το πορτοφόλι σου ; Είναι δική σου απόφαση, όχι της εφορίας.
Να μην πας, εκτός αν πάρεις την απόφαση να πληρώσεις. Για το αν 'πρέπει' να πληρώσεις ή όχι η επίσκεψη σου στη εφορία είναι περιττή.Κατατοπιστικότατος. Thanks.
-
Ο Koutsan για άλλη μια φορά έχει δίκιο σε όσα γράφει. Βέβαια από τότε που μπήκαν οι δικηγόροι στα χωράφια των λογιστών, τα πράγματα έχουν μπερδευτεί κομματάκι , θα συνιστούσα σε όσους ρωτάνε τι να κάνουν με την περαίωση να συμβουλεύονται παράλληλα ΚΑΙ τους λογιστές τους, οι οποίοι έχουν πλήρη γνώση των λογιστικών θεμάτων των πελάτων τους κι όχι 3-4 σειρές δημοσιευμένες σε ένα ποστ σε φόρουμ.
Αυτά με κατανόηση για τους φίλους που ποστάρουν τις απορίες τους, αλλά και όσους θέλουν να τους βοηθήσουν. -
Συνεχεια κανεις δεν ξερει αν θα εχει.Απλα η περαιωση δεν ειναι υποχρεωτικη.Αφου λες οτι δεν εχετε καποια εκκρεμοτητα γιατι να πληρωσεις κατι που μπορει να το αποφυγεις;
Σε καθε περιπτωση ομως ρωτας τον λογιστη σου.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος