-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
:yesiibb:Eίχε συζητηθεί περυσι εκτενώς εδω, απο σελίδα 49 και μετά....Δε βλέπω να αλλαζει κατι πάντως. Οπως είχε πει και ο Koutsan τότε, θα επικαλεστούν λόγους δημοσιου συμφέροντος, ανωτάτης βίας, ισχνών αγελάδων, απώλειας εθνικής κυριαρχίας, αφθώδη πυρετού κλπ και αντί για επιστροφή θα πάρουν τ΄@@ τους όσοι πλήρωσαν....
Πέρυσι μου είχει έρθει τέτοια εποχή ακριβώς, ημερομηνία 09-11-2009 για έτη 2000-2007, δες εδώ
viewtopic.php?f=13&t=18374&start=720Ωραία....!! Αλλη μια περίπτωση που ο 'κακός πολίτης' θα έπρεπε να εχει εμπιστοσύνη στο 'καλό κράτος'........!!! Kι εγω μαλάκας που τα δήλωνα σωστά και όλα...Βεβαια δεν εφτασα στο σημείο να δηλώνω κατι παραπάνω όπως εσυ...(αυτό το κάνω οταν κοβω χειρόγραφο τιμολόγιο και στρογγυλοποιω το ποσό του ΦΠΑ προς τα πάνω πάντα, μη τυχόν και στραβώσει ο αγαπητός εφοριακός στον έλεγχο). Εγω όλα αυτά τα χρόνια δεν τα υπολογιζα μόνος μου, τα εδινα σε συμβολαιογράφο και εκείνος με τα κριτήρια που εθετε η εφορία, (παλαιότητα κτιρίου, εμπορικότητα δρόμου κλπ) συνέτασε τα Φυλλα Υπολογισμού Αξιας Ακινήτου και πλήρωνα. Τεσπα, παλι πλήρωσα...Ομως εχω αρχίσει και στερεύω σε ρευστό......
Να δείτε που οσοι πληρώσουν Περαιώσεις, ημιυπαίθριους κλπ μαλακίες, δεν θα πετύχουν τίποτα. Πάλι μπροστά τους θα το βρουν το κράτος..... Απο τη μια σιχτίριζα που δεν είχα κλείσει τον ημιυπαίθριο στο σπίτι μου όταν το εφτιαχνα, ωστε τώρα απλά να τον 'τακτοποιήσω', απο την άλλη τώρα χαίρομαι που δεν θα με 'τακτοποιήσει' εμένα το κράτος, αφου δεν εκανα την παρανομία ωστε να πάω να αυτοκαρφωθώ. Γιατί περι αυτού πρόκειται στο μπουρδελο που ζούμε.....
-
Μήπως είναι καιρός να γίνει κάτι με τις αποδείξεις?
Εχουν μαζευτεί πολλές και προς το παρον στέκονται σε μια σκούρα σακούλα! Μια εβδομάδα άδεια θα χρειαστώ για να τις να τις προσθέσω και να βγάλω σύνολα ... αφού πρώτα τις κατατάξω κάπως για να μπορώ να τις αθροίσω.
Έχετε κάνει κάτι μ' αυτές? -
Προσωπικά, τα 700€ που χρειάζομαι τα έχω με 3-4 αποδείξεις απ'το e-shop.
Παρακρατημένο φόρο δεν έχω για να βάλω περισσότερες οπότε καθάρισα.(Το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να τακτοποιήσω του πατέρα μου, και θα είναι πολλές...)
Βασικά θα έπρεπε να ασχολιόσουν μια ωρίτσα το μήνα να τις έφτιαχνες. Τώρα... καλή τύχη
Κυκλοφορούν πάντως αρκετά προγραμματάκια στο net για να σε βοηθήσουν, κάνε μια αναζήτηση και θα βρεις ή περίμενε να συστήσει κάποιος ένα. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Έχετε κάνει κάτι μ' αυτές?Τις κοιτάζουμε και μας κοιτάζουν από το συρτάρι
-
Εγώ ασχολήθηκα από την αρχή στο πλαίσιο γενικότερης καταγραφής εσόδων-εξόδων που εδώ και χρόνια διατηρώ και τις έχω περάσει όλες, μιλάμε μέχρι και τυρόπιτα από καντίνα! Υποθέτω ότι αν το αφήσεις για το τέλος θα είναι μεγάλη αγγαρεία και σίγουρα θα πετάξεις πολλές μικρές που πολλές μαζί κάτι πιάνουνε.
Όμως θα ήταν πολύ καλό αν αποφασίσουν και ξεκαθαρίσουν τι ακριβώς θα ισχύσει.... και φέτος και του χρόνου.... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Εγώ ασχολήθηκα από την αρχή στο πλαίσιο γενικότερης καταγραφής εσόδων-εξόδων που εδώ και χρόνια διατηρώ και τις έχω περάσει όλες, μιλάμε μέχρι και εμφιαλωμένο νερό από καντίνα!+1
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Έχετε κάνει κάτι μ' αυτές?
Τις κοιτάζουμε και μας κοιτάζουν από το συρτάρι
Αυτό ακριβώς!!! ... και ήρθε ο έρωτας!
Τουλάχιστον μέχρι τον 9ο τις έχω ανά μήνα με συνδετήρες!
Θα κατεβάσω κανένα προγραμματάκι μάλλον.
Νιώθω πως θα έχω πολύ δουλειά στο σπίτι κάποια στιγμή. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Μήπως είναι καιρός να γίνει κάτι με τις αποδείξεις?
Εχουν μαζευτεί πολλές και προς το παρον στέκονται σε μια σκούρα σακούλα! Μια εβδομάδα άδεια θα χρειαστώ για να τις να τις προσθέσω και να βγάλω σύνολα ... αφού πρώτα τις κατατάξω κάπως για να μπορώ να τις αθροίσω.
Έχετε κάνει κάτι μ' αυτές?Εγώ χρησιμοποιώ ένα απλό spreadsheet στο Excel και με βοηθάει πολύ το numeric keypad στο πληκτρολόγιο.
-
Προσωπικά πιστεύω ότι θα ζητήσουν απλά μια σούμα και ο καθένας θα γράφει ό,τι του κατέβει. Δεν έχουν τον μηχανισμό για να κάνουν έλεγχο! Απλά ήθελαν να ζητάμε αποδείξεις.
-
Σε συνέχεια της συζήτησης εδώ
Ποιά ακριβώς είναι η διαδικασία για να φέρω στην Ελλάδα χρήματα από νόμιμη εργασία που έγινε εξ΄ολοκλήρου στο εξωτερικό, πληρώθηκε σε μετρητά $ εκεί (κάποιες δεκάδες χιλιάδες $) και φορολογήθηκε σύμφωνα με τους νόμους της ξένης χώρας ή και απαλλάχθηκε από φόρο νόμιμα λόγω έδρας της επιχείρησης σε free zone ?
Τι υποχρεώσεις δήλωσης έχω σε τελωνεία, εφορίες κτλ. ?
Τι υποχρεώσεις φορολόγησης προκύπτουν ?
-
Και μια ειδηση για τους εξ υμων ελευθερους επαγγελματιες.Την αλιευσα απο την σημερινη (28/12/10) Ναυτεμπορικη.
Για το 2011 λοιπον οι ελευθεροι επαγγελματιες υποχρεουνται να εκδιδουν τις αποδειξεις παροχης υπηρεσιων με την ολοκληρωση της παροχης των υπηρεσιων τους και οχι με την πληρωμη των αμοιβων τους.
Καθε ελευθερος επαγγελματιας θα οφειλει να εκδωσει την αποδειξη,ανξαρτητως αν εισπραξει η οχι τη συμφωνηθησα αμοιβη.Τα σχολια δικα σας.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Και μια ειδηση για τους εξ υμων ελευθερους επαγγελματιες.Την αλιευσα απο την σημερινη (28/12/10) Ναυτεμπορικη.Για το 2011 λοιπον οι ελευθεροι επαγγελματιες υποχρεουνται να εκδιδουν τις αποδειξεις παροχης υπηρεσιων με την ολοκληρωση της παροχης των υπηρεσιων τους και οχι με την πληρωμη των αμοιβων τους.
Καθε ελευθερος επαγγελματιας θα οφειλει να εκδωσει την αποδειξη,ανξαρτητως αν εισπραξει η οχι τη συμφωνηθησα αμοιβη.Τα σχολια δικα σας.
Και το ΦΠΑ επίσης δικό μας άσχετα αν θα το εισπράξουμε ποτε ....
Δώστε ρε και άλλες αντέχουμε ....
Θέλουν και ανάπτυξη μετά ...
ΘΑ ΦΥΓΩ !!!!
-
και μετα περιμενε να πληρωθεις....
Σε καθε διαφορετικο εε, αυτό εχει διαφορετικη εφαρμογη νομιζω. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Και μια ειδηση για τους εξ υμων ελευθερους επαγγελματιες.Την αλιευσα απο την σημερινη (28/12/10) Ναυτεμπορικη.Για το 2011 λοιπον οι ελευθεροι επαγγελματιες υποχρεουνται να εκδιδουν τις αποδειξεις παροχης υπηρεσιων με την ολοκληρωση της παροχης των υπηρεσιων τους και οχι με την πληρωμη των αμοιβων τους.
Εκτύπωσα όλο το άρθρο και διαβάζωντας το παραπάνω δεν πίστευα στα μάτια μου. Φαντάζομαι ότι θα υπάρχει ένα μεγάλο ΔΕΝ ΕΞΩΦΛΗΘΗ σε αυτές τις αποδείξεις, αλλιώς τα λεφτά μας δεν θα τα παίρνουμε ποτέ!
-
Ετσι και αλλιώς νομίζω το ΔΠΥ έχει θέση απόδειξης είσπραξης.
-
Προφανώς εννοεί υποχρεωτική έκδοση τιμολογίου Αλέξανδρε και όχι απόδειξης πληρωμής ...
Για να πάρει το ΦΠΑ έστω και από εσένα ...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ετσι και αλλιώς νομίζω το ΔΠΥ έχει θέση απόδειξης είσπραξης.Χρειάζονται και τα δύο, απλώς στο τιμολόγιο κλικάρεις επι πιστώσει ...
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
ΘΑ ΦΥΓΩ !!!!Τώρα; Τώρα που γίνεσαι διοικητικό στέλεχος και λογικά μπαίνεις σε 'πακέτο';
-
Ο χρήστης gauguin έγραψε:
ΘΑ ΦΥΓΩ !!!!
Τώρα; Τώρα που γίνεσαι διοικητικό στέλεχος και λογικά μπαίνεις σε 'πακέτο';
Δεν κατάλαβες ... μέσα στην δικιά μου επιχείρηση το κάνω αυτό ...
Δεν θα με πληρώνω παραπάνω ...
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
ΘΑ ΦΥΓΩ !!!!
Τώρα; Τώρα που γίνεσαι διοικητικό στέλεχος και λογικά μπαίνεις σε 'πακέτο';
Δεν κατάλαβες ... μέσα στην δικιά μου επιχείρηση το κάνω αυτό ...
Δεν θα με πληρώνω παραπάνω ...Παρανόησις. Τον ήπιες κι εσύ, όχι μόνο 'η εταιρία'.
Σόρρυ.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος