-
Συμφωνώ με μερικά από όσα λες φίλε S Mario, αλλά δεν είναι και λίγοι αυτοί, παγκοσμίως, που θεωρούν αδιάφορη μια corolla για τα λεφτά που κάνει- ακριβώς όπως βλέπεις εσύ το clio και το 207.
Θέλω να πω πως δε βγάζεις άκρη με αυτά. Άλλος πίνει νερό στο όνομα της Corolla, άλλος δε βρίσκει ούτε έναν λόγο, πέραν ίσως της αξιοπιστίας, να την αγοράσει, και φυσικά δεν το κάνει. Μπορείς να καταλήξεις κάπου;
Εν μέρει άσχετα τα παραπάνω- επί της ουσίας τώρα: νομίζω πως το προβάδισμο το έχει το επερχόμενο 207 (να το δούμε πρώτα όμως), ενώ το Punto με αυτή την τιμή, την εμφάνιση και τον εξοπλισμό υποθέτω θα κάνει φοβερές πωλήσεις.
Δεν είναι τυχαίο πως φίλοι μου εχθρικά διακείμενοι προς τα ιταλικά (ναι, υπάρχουν κολλημένοι ακόμη) έχουν πάθει την πλάκα τους με το Punto. Προσωπικά δε με τρελαίνει, αλλά νομίζω είναι το πιο ισορροπημένο σούπερμινι - τουλάχιστον από τα ευρωπαϊκά.
-
Φιλε NickNT , δεν εχεις αδικο, όμως όπως κ να το κάνουμε , τη στιγμη που μιλάμε ΔΕΝ υπαρχει αυτοκινητο στην ΤΙΜΗ της Corolla , στην μικρομεσαια κατηγορια. Δεν σου λεω οτι ειναι το καλυτερο αμαξι , απλα κανω μια παρατηρηση στην Ελληνικη αγορα.
Απλα ξερεις τι δεν μαρεσει ; Έχουμε το 206,που ειναι ωραιο ,ειδικα μετα απο τοσα χρονια , μεσα εξω ειναι κουκλι,κ με 12-13 χιλιαρικακια το πολυ ειναι full extra.Το 207 ώς τι παρουσιαζεται;Ως μεγαλύτερο; Ως καλυτερο; Ως τι; Μαλλον ως ακριβότερο...
Ξαναλέω , δεν εχω προβλημα με το 207 , ουτε με τα Clio,Punto κλπ , απλα μου φαινεται πως πρεπει να χαμηλωσουν τις τιμες τους κατα πολυ...
Και κατι αλλο... Ας παψουμε επιτελους να κοιταμε αν εχει ενα αμαξι 17αρες ζαντες αλουμινιου , αλουμινιο στις πορτες, δερματινα λεβιεδακια κλπ κλπ κ ας επικεντρωθουμε στην ουσια...
Αξιοπιστια,ασφαλεια,service,τιμή.
Όλα βεβαια δεν μπορουμε να τα εχουμε , αλλά ας τα βαζουμε σε μια σειρα με βαση αυτο που μας ενδιαφερει πιο πολύ.
Δεν θα μιλησω για ομορφια, γιατι αν δεν σαρεσει ενα αμαξι τοτε δεν το παιρνεις,ουτε συζητας παραπερα. -
Αυτο για το θεμα της τιμη εχει παρα παει!!!
Πας να παρεις ενα μικρο αυτοκινητο και με λιγο το ενα και λιγο το αλλο χτυπαει τα 20000 -
Στα της τιμης κυριοι.... δεν ειναι αναγκαστικο επειδη ενας κατασκευαστης μας δινει ενα τονο σε εχτρα εξοπλισμο εμεις να τον επιλεξουμε και απο εκει και περα ενα μικρο αυτοκινητο προσφερει ποιοτικως (ειτε λεγετε απτη ποιοτητα, ειτε ποιοτητα κυλισης ειτε οτιδηποτε) οτι ακριβως προσφερει και ενα μεγαλυτερης κλασσης μοντελο, οποτε γιατι να μην στοιχιζει και παραπανω?
Πχ το 207 vs 307... παω στοιχημα πως το 207 κερδιζει σε ολα τα αντιστοιχα σημεια το 307.... πολυ ποιο εξελιγμενο αμαξι, οποτε γιατι να μην στοιχιζει παραπανω? Γιατι να μην ζυγιζει και παραπανω?
Υπαρχουν 2 κατηγοριες μικρων αμαξιων. Η μια κατηγορια οπου ειναι απλως μικρα φτηνα αμαξια (πχ ενα Swift) και η δευτερη κατηγορια η οποια απευθυνεται σε ανθρωπους που πανε παντου και θελουν ενα αμαξι το οποιο να ερχετε σε μικρο σχετικα πακετο αλλα να μην υστερει σε τιποτα απο ενα μεγαλυτερο και θεωρητικα πολυτελεστερο αμαξι.
Διαλεγεται και περνετε.... υπαρχουν αμαξια για ολα τα γουστα. Προσωπικος παντως με εξυπηρετει καλυτερα η ακριβη κατηγορια των μικρων....
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Στα της τιμης κυριοι.... δεν ειναι αναγκαστικο επειδη ενας κατασκευαστης μας δινει ενα τονο σε εχτρα εξοπλισμο εμεις να τον επιλεξουμε και απο εκει και περα ενα μικρο αυτοκινητο προσφερει ποιοτικως (ειτε λεγετε απτη ποιοτητα, ειτε ποιοτητα κυλισης ειτε οτιδηποτε) οτι ακριβως προσφερει και ενα μεγαλυτερης κλασσης μοντελο, οποτε γιατι να μην στοιχιζει και παραπανω?Μα γιατί δεν θέλουμε μεγαλύτερο αυτοκίνητο!
Το 207 μεγάλωσε, όπως και το Grande Punto και το Clio. Αυτός που ήθελε ένα καινούριο 206, punto, clio τι κάνει;
Θα πάει στα 107, Panda ή θα πρέπει να στραφεί σε άλλη μάρκα;
Γιατί θα πρέπει όλα να 'ξεχειλώνουν'; Νομίζω πως θα μπορούσε να υπάρχει μια ικανοποιητικότατη εξέλιξη χωρίς να χρειάζεται τα μοντέλα να ανεβαίνουν (έστω μισή) κατηγορία...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Στα της τιμης κυριοι.... δεν ειναι αναγκαστικο επειδη ενας κατασκευαστης μας δινει ενα τονο σε εχτρα εξοπλισμο εμεις να τον επιλεξουμε και απο εκει και περα ενα μικρο αυτοκινητο προσφερει ποιοτικως (ειτε λεγετε απτη ποιοτητα, ειτε ποιοτητα κυλισης ειτε οτιδηποτε) οτι ακριβως προσφερει και ενα μεγαλυτερης κλασσης μοντελο, οποτε γιατι να μην στοιχιζει και παραπανω?
Μα γιατί δεν θέλουμε μεγαλύτερο αυτοκίνητο!
Το 207 μεγάλωσε, όπως και το Grande Punto και το Clio. Αυτός που ήθελε ένα καινούριο 206, punto, clio τι κάνει;
Τρέχει να προλάβει
Το παλιό Πούντο και το 206 πωλούνται ακόμα, ειδικά το 206 θα πωλείται για καιρό. -
Εγώ σκέφτομαι πως ένα polo/fiesta ΙΣΩΣ είναι πιο αξιόπιστο από ένα swift εφόσον θα το έχω για μια 5ετία και πως μετά θα μπορώ να το πουλήσω πιο εύκολα από το swift. Γενικότερα είμαι μεταξύ αυτών των 3 αμαξιών. Τώρα η διαφορά στην τιμή της τάξης των 1500 ευρώ, δε λέω είναι σημαντική, αλλά αυτοκίνητο θα πάρω μία φορά και όχι κάθε χρόνο.
Αυτά σκέφτομαι και έχω μπερδευτεί.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Μα γιατί δεν θέλουμε μεγαλύτερο αυτοκίνητο!
Θα πάει στα 107, Panda ή θα πρέπει να στραφεί σε άλλη μάρκα;
Γιατί θα πρέπει όλα να 'ξεχειλώνουν'; Νομίζω πως θα μπορούσε να υπάρχει μια ικανοποιητικότατη εξέλιξη χωρίς να χρειάζεται τα μοντέλα να ανεβαίνουν (έστω μισή) κατηγορία...
Συμφωνω απολυτα κ συμπληρωνω... αυτός που θελει καινουριο 206 το αγοραζει οποτε θελει , αφου θα παραγεται για αρκετα χρονια , σε αντιθεση με το punto που δεν συνεχιζει να παραγεται ,απλα συνεχιζεται η πωληση των αυτοκινητων που τους εχουν μεινει.
Εγώ πάντως θα επαιρνα άνετα ενα peugeot 206 1.4 αφου κ ομορφο ειναι κ φτηνο , εφοσον δεν θα χρειαζομουν μεγαλυτερο αμαξι.pr0gressive
Εγώ σκέφτομαι πως ένα polo/fiesta ΙΣΩΣ είναι πιο αξιόπιστο από ένα swift εφόσον θα το έχω για μια 5ετία και πως μετά θα μπορώ να το πουλήσω πιο εύκολα από το swift. Γενικότερα είμαι μεταξύ αυτών των 3 αμαξιών. Τώρα η διαφορά στην τιμή της τάξης των 1500 ευρώ, δε λέω είναι σημαντική, αλλά αυτοκίνητο θα πάρω μία φορά και όχι κάθε χρόνο.Αυτά σκέφτομαι και έχω μπερδευτεί.
Φιλε progressive , ενα θα σου πω.Δες ποιο αμαξι σ΄αρεσει πιο πολυ απ'ολα κ παρε αυτο! Για 1500 ευρώ δεν αξιζει να παρεις κατι που δεν θα σαρεσει 100%.Τώρα για το swift , ουτε εγω θα ειχα εμπιστοσυνη.Όχι πως δεν θα ναι καλο , αλλα ...
Το fiesta , ποια εκδοση κ τι κυβικα λες; -
παιδια το 207 ετο 1.6 σπορτ εχει ιδια τιμη με το 206gti με λιγο λιγοτερο εξοπλισμο...αρα δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα...
-
Για το fiesta σκέφτομαι το 1.4 S το οποίο όμως είναι 80 άλογα. Η τιμή του είναι 14160 και μαζί με όλα τα συμπράγκαλα (Χρώμα, πινακίδες) θα πάει κοντά στα 15000 (υποθέτω).
Άρα μιλάμε για μια διαφορά των 1000-1500 ευρώ. Δε ξέρω κατά πόσο καλό θα μου βγεί ένα Ford σε σχέση με ένα VW. Δε ξέρω γιατί δεν έχω εμπειρία από κανένα από τα 2.
Το swift ναι όντως είναι ωραίο, αλλά παραμένει suzuki, όχι ότι δεν είναι καλή μάρκα. Αλλά δε νομίζω να μπορεί να συγκριθεί με FORD/VW. Γνώμη μου, που μπορεί και να μην ισχύουν βέβαια είναι όλα αυτά.
-
Εγω παλι εχω την αποψη οτι η Suzuki ειναι πιο αξιοπιστη εταιρεια και οτι το swift θα βγαλει πολυ λιγοτερα απο το Fiesta/Polo και θα πουλιεται ανετα.
Παρε σβαρνα και 2-3 γενικα συνεργεια και ρωτα τους για το καθενα. Δεν ειναι κακη ιδεα.Το fiesta 1,4 απλα σερνεται...Οδηγησε το πριν το παρεις!
-
Καλά ότι σέρνεται το έχω ψιλοκαταλάβει, αφού είναι 80 άλογα και έχει τα ίδια κιλά με τα άλλα. Επίσης καίει και περισσότερο ή περίπου το ίδιο με τα άλλα μοντέλα που σηζητάμε.
Swift και polo δηλαδή είναι οι κύριοι ανταγωνιστές για μένα απ'ότι καταλαβαίνω. Επιμένω πως η VW είναι πιο reliable (και αυτός είναι ένας λόγος που θέλω να πάρω πιο πολύ το polo από το swift, ειδάλλως, και τα 2 μου αρέσουν περίπου το ίδιο το καθένα με τον δικό του τρόπο).
Μήπως να πάρω ένα ποδήλατο να τελειώνει η υπόθεση?
-
να ρωτήσω κάτι; πότε σκοπέυεις να το παραγγείλεις; γιατί έχει σημασία για μερικούς ο χρόνος παράδωσης...
από όλα αυτα που δαβάζω πάντως, συμφωνώ με τα Swift, 207 και fiesta αλλά προσθέτω το νέο Colt, είναι μούρλια!
πάντως, για να μην γελιόμαστε, το Polo απο αξιοπιστία δεν... οι Ιάπονες ακόμη έχουν τα πρωτεία! Όσο για το Seat, ξέχνα το, έχει τον χαμιλότερο δείκτη αξιοπιστίας στον όμιλο VW, μετά έρχεται η VW, μετά η Porsche, μετά η Lamborghini και η Skoda που πετάει, και πρώτη η Audi. Όσο για την Buggatti δεν έχει ακόμη results. Πάντως σε ασωτερικό περιοδικό του ομίλου μιλάνε για θραύση! Θα είναι αιώνια η αξιοπιστία της! Η Bentley είναι αλλού... δεν ανακοινώνεται στο ίδιο άρθρο.
αυτά τα ολίγα.
-
Κοίτα, το αν οι Ιάπωνες είναι πρώτοι, ειλικρινά δεν το γνωρίζω. Το μόνο που ξέρω είναι πως αιωρείται πως τα γερμανικά αμάξια είναι πολύ καλά. Το αμάξι το θέλω προν το καλοκαίρι.
Και εγώ αν διάβαζα, θα συμφωνούσα με διάφορα. Αλλά άλλο να λες την γνώμη σου και άλλο να αγοράζεις ένα αμάξι για τον εαυτό σου.
και εγώ θα έλεγα ναι το swift είναι φτηνό, ιαπωνικό κτλ, αλλά τώρα που είμαι στην θέση του αγοραστή, είναι λίγο πιο μπερδεμένο.
Ίσως να περιμένω και τα αποτελέσματα της Buggati για να έχω πιο ολοκληρωμένη άποψη.
-
Ο χρήστης pr0gressive έγραψε:
Ίσως να περιμένω και τα αποτελέσματα της Buggati για να έχω πιο ολοκληρωμένη άποψη.ειρωνεύεσαι;
-
αν παρεις fiesta κοιταξε το πριν το παρεις αν εχει σκουριες απο κατω
-
Ο χρήστης fabiawrc έγραψε:
αν παρεις fiesta κοιταξε το πριν το παρεις αν εχει σκουριες απο κατωΠάντως εμένα έχουν σκουριάσει οι πλύμνες των τροχών
και είναι μόνο ενός έτους αυτοκίνητο και γερμανικό! Άσε φίλε, πέρα απο την πλάκα, δεν ξέρεις τί να περιμένεις πιά...
-
Εκτός και αν ξέρετε κάτι που δεν ξέρω, θεωρώ πως η Suzuki είναι τουλάχιστον τόσο αξιόπιστη όσο οποιαδήποτε ευρωπαϊκή μάρκα...
..από την άποψη πάντα της εμφάνισης μηχανικών (μικρό)βλαβών- από ποιότητα και αντοχή στον χρόνο του εσωτερικού, εκεί χωρά μεγάλη κουβέντα (όχι ότι παίρνω θέση).
-
εμείς είχαμε ένα Suzuki τζιπ, XJ510 νομίζω λεγόταν, πιο μάπα αυτοκίνητο δεν έχει υπάρξει. Είχε ξεχαρβαλωθεί μέσα σε ένα χρόνο. Και μη νομίζετε, κάτι χωματοδρομους στην Πάρο είχε φάει, όχι τίποτα το σπουδαίο.
βέβαια απο τότε μέχρι σήμερα η εταιρία έχει αλλάξει πρόσωπο αλλά και ουσία. Μου φαίνονται πιο δεμένα. Επίσης η αντίθεση με το επόμενο ήταν μεγάλη! Το Pajero κράτησε 7 ολόκληρα χρόνια πολυ σκληρής χρήσης, αφού αφότου είδαμε που μπορεί να πάει πήγαμε!
Πίσω στο θέμα όμως, το Swift το πείρε ένας συνάδελφος από την δουλειά και εκτός απο μία ανάκληση που φάγανε τα πολυ πρώτα, είναι fine. Βέβαια ψάχνει και αυτός που πήγανε τα άλογα αλλά όλα τα μικρά έχουν βαρύναι σήμερα αφού τα θέλουμε να ρτακάρουνε με Mercedes S class με 50σλμ/ω και να βγαίνουμε ζωντανοί!
-
Ο χρήστης 4cas έγραψε:
Ίσως να περιμένω και τα αποτελέσματα της Buggati για να έχω πιο ολοκληρωμένη άποψη.
ειρωνεύεσαι;
Δεν ειρωνεύομαι, απλά κάνω πλάκα επειδή σε λίγο θα καταλήξω να συγκρίνω 1000 διαφορετικά αμάξια και στο τέλος μπορεί και να πάρω κάτι που τελικά δε μου αρέσει. Πολύ κουραστική αυτή η αναζήτηση...
Τι να διαλέξω??