-
Φίλος από κληρονομίες και διάφορα άλλα ακίνητα απέκτησε σχεδόν από το
πουθενά ποσό κοντά στο 1 εκ. Ευρώ ( ναι, 1.000.000 -
Η αγορά επαγγελματικού χώρου είναι δίκοπο μαχαίρι. Το κράτος σου παίρνει το 40% των ακαθάριστων εσόδων, πληρώνεις τα κέρατά σου αν μείνει ξενοίκιαστος για κοινόχρηστα, δημοτικά τέλη κλπ, μπορεί να σε φεσώσουν οι ενοικιαστές.
Δεν τα τρώει καλύτερα; Αν είναι 50 χρονών και άνω, τί άλλο περιμένει από τη ζωή του; Ας βάλει κλειστά με τόκο τα 2/3 και ας περνάει καλά με τα υπόλοιπα ώσπου να πεθάνει.
Ή ας αγοράσει, αν έχει παιδιά και θέλει να τους αφήσει κάτι, μερικά οικόπεδα σε αναπτυσσόμενη περιοχή με τα μισά κι ας φάει τα υπόλοιπα. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν τα τρώει καλύτερα; Αν είναι 50 χρονών και άνω, τί άλλο περιμένει από τη
Όχι δεν θελει να τα φάει.. δεν είναι αυτης της νοοτροπίας... είναι μόνο 37 ετών άλλοστε...
-
Θα συμφωνησω απολυτα με τον προλαλησαντα Manosk σχετικα με τον επαγγελματικο χωρο.
Αν εχει αυτο το ποσό, μπορει οντως να 'κλεισει' ενα μεγαλο ποσοστό του ποσου (εγω που ειμαι 37 θα εκλεινα το 40%) και με το υπολοιπο 40% να επενδυσει σε ενα 'μπουκετο' αμοιβαιων κεφαλαιων με προπτικη 2 ετων. Κραταει και ενα 20% για αγορα καποιου οικοπεδου σε αναπτυσσομενη περιοχη και βλεπει...Υ.Γ. Κοιτα πλακα που ειμαι και συνομηλικος με τον ανθρωπο.!!!
-
Aς αγορασει ενα καλο διαμερισμα και ας το νοικιασει..πχ με 200κ..θα παιρνει νοικι 800 τουλαχιστον Ευρω και με τα υπολοιπα 140κ ας κλεισει τα μισα και με τα υπολοιπα να παρει ενα Sti ενα Εvo και μια SLK..Aυτα...
-
Αντιπαροχή!
-
Τι αποδόσεις έχουν οι κλειστοί λογαριασμοί και τα αμοιβαία ;
Αντιπαρόχη ;;
-
Εγώ (που δεν έχω καθόλου επιχειρηματικό πνεύμα/εμπειρία) θα αγόραζα μερικά σπίτια για να έχω ένα πολύ καλό μηνιαίο σταθερό εισόδημα, και αν ποτέ έρχονταν μεγάλες δυσκολίες, πουλούσα και κάποιο από αυτά τα διαμερίσματα.
Αν υποθέσουμε ότι διαθέτει ΟΛΟ το εκατομμύριο για επένδυση, αγοράζει 10 με 12 καλά διαμερίσματα και έχει ένα παραπάνω από αξιοπρεπές εισόδημα και εξασφάλιση για μια ζωή.
Ίσως βέβαια κάποιος που ασχολείται με το χώρο να το βρίσκει τραγικά κακή ιδέα...!! Απλώς το πετάω
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Αν υποθέσουμε ότι διαθέτει ΟΛΟ το εκατομμύριο για επένδυση, αγοράζει 10 με 12 καλά διαμερίσματα και έχει ένα παραπάνω από αξιοπρεπές εισόδημα και εξασφάλιση για μια ζωή.
ο λόγος τιμής απόκτησης προς ενοίκιο είναι μεγαλύτερος σε σπίτια παρά σε επαγγελματικούς χώρους άρα δεν έιναι τόσο συμφέρουσα πρόταση...
Άσε που τόσο σπίτια θα έχει τρέξιμο συνέχεια για ζημίες, κυνηγι κακοπληρωτών και άλλα τέτοια...
-
Μία άλλη ιδέα, που όμως εμπεριέχει και κάποιο ρίσκο, θα ήταν να δώσει ένα μέρος των χρημάτων σε εταιρίες που κάνουν διαχείριση περιουσίας.
-
Η επένδυση σε σπίτι έχει μεγαλύτερα ρίσκα από ότι οι επαγγελματικοί χώροι. Στα πρώτα έχεις σχεδόν εξολοκλήρου την συντήρηση του κτηρίου ενώ στην δεύτερη συχνά στον ανασκευάζουν εκ θεμελίων οι νέοι ενοικιαστές. Πάντα βέβαια υπάρχει και το κράτος που τα θέλει σχεδόν μισά μισά οι κλέφτες!!!
Υπάρχουν πάντα πολλές επιλογές και σε περιόδους ισχνών αγελάδων όπως τώρα όποιος έχει ρευστό μπορεί να κάνει πολλά πράγματα και πάρα πολύ καλές αγορές.
Μια επιλογή είναι φυσικά τα αμοιβαία ή τα ομόλογα. Έχεις ιδίως αν παίζεις σταθερά τα πρώτα καλές αποδώσεις και φυσικά καλύτερες από τους τόκους των κλεφτών τραπεζών.
Αν θελήσει να επενδύσει σε κάποια επιχείρηση καλό θα είναι να έχει γνώσεις γιατί θα τον φάει η αγορά αμάσητο. Θα πληρώσει και θα χάσει πολλά μέχρι να μάθει οπότε δεν λέει.
Αφού έχει όπως λες δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία καλύτερα ομόλογα ή αμοιβαία που δεν έχουν ρίσκο και θα έχει το κεφάλι του ήσυχο. Από τους τόκους μπορεί να πάρει σύντομα ότι θέλει ώστε να μην χάσει καθόλου κεφάλαιο. -
Χωρίς να ειμαι ειδικός επι του θέματος, συμφωνώ με τον Θέμη (αγορά ακινήτων δηλαδή)... Απο τα λίγα πράγματα που δεν χάνουν την αξία τους (το αντίθετο).
-
Μάλλον συμφωνούμε γιατί ΔΕΝ είμαστε ειδικοί επί του θέματος
-
Εαν δεν πάρει τα ακίνητα στο όνομα του αλλά ιδρύσει εταιρία Ο.Ε. τότε θα έχει 25% φορολόγηση αντί για 40% ?
-
Να χτίσει πολυκατοικια και να νοικιάζει διαμερίσματα...
Να χτίσει αποθήκες σε βιομηχανική περιοχή και να τις νοικιάσει...
ειναι δύο λύσεις που προσφέρουν στάνταρ μηνιάτικο!
καθαρός εισοδηματίας δηλαδη!
-
Ο χρήστης jm000 έγραψε:
καθαρός εισοδηματίας δηλαδη!Και να γίνει μ' αυτόν τον τρόπο **το **'εργατικό μυρμήγκι της κοινωνίας', όπως λέει συνέχεια ο πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
καθαρός εισοδηματίας δηλαδη!Και να γίνει μ' αυτόν τον τρόπο **το **'εργατικό μυρμήγκι της κοινωνίας', όπως λέει συνέχεια ο πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών.
Κακά τα ψέμματα, ότι και να γίνει, τα εισοδήματα που θα παίρνει θα είναι περισσοτερα, απο την οποιαδήποτε δουλειά και αν κάνει.
δυστιχώς ότι δουλειά και να κάνει κάποιος στην Ελλαδα, δεν πληρώνεται! του φίλου του έκατσε λαχείο η κληρονομιά! ΣΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ!
-
;αν έχετε ένα κεφαλαιο 50.000 ευρώ τι επιχείρηση θα κάνατε
Τί είναι μια καλή επένδυση ΕΑΝ έχεις χρήματα ;