-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...........
Και πέταξα (μαζί με τον πατέρα μου) το πιστόλι του από τον πόλεμο, όταν είδα κι έπαθα να μεταπείσω μεθυσμένο φίλο που ξεσφράγισε και όπλιζε την καραμπίνα του, με σκοπό να βγει στο μπαλκόνι και να ρίξει στον αέρα, από τη χαρά του. Φοβόμουν ότι δεν θα ήξερε που είναι ο 'αέρας', στην κατάστασή του.Καλα τι εφταιγε ο πατερας σου και τον πεταξες, μαζι με το πιστολι, ενα ενθυμιο ειχε ο ανθρωπος, οχι και να τον πεταξουμε.
-
Καλά, ρε σεις, μην τα παίρνετε όλα απολύτως μετρητοίς, στην εποχή των δόσεων ζούμε.
Για μένα, 10 μέρες στην Κρήτη είναι το όνειρο για τις διακοπές. Όταν καταφέρω να πάρω 10 μέρες 'άδεια' (ας είναι και 7, δλδ) ΕΦΤΑΣΑ.
-
Ο χρήστης vrax έγραψε:
...........
Και πέταξα (μαζί με τον πατέρα μου) το πιστόλι του από τον πόλεμο, όταν είδα κι έπαθα να μεταπείσω μεθυσμένο φίλο που ξεσφράγισε και όπλιζε την καραμπίνα του, με σκοπό να βγει στο μπαλκόνι και να ρίξει στον αέρα, από τη χαρά του. Φοβόμουν ότι δεν θα ήξερε που είναι ο 'αέρας', στην κατάστασή του.Καλα τι εφταιγε ο πατερας σου και τον πεταξες, μαζι με το πιστολι, ενα ενθυμιο ειχε ο ανθρωπος, οχι και να τον πεταξουμε.
Μια πόντα με ηλεκτροσυγκόλληση στον κόκορα και μένει ένα καλό ενθύμιο χωρίς κίνδυνο.
-
Ο χρήστης vrax έγραψε:
Καλα τι εφταιγε ο πατερας σου και τον πεταξες, μαζι με το πιστολι, ενα ενθυμιο ειχε ο ανθρωπος, οχι και να τον πεταξουμε. -
Το μαύρο το πουκάμισο
και το ασημί πιστόλι
εκάμανε το Ρέθυμνο
να το φοβούνται όλοι....λέει μία μαντινάδα και δεν έχει καθόλου άδικο.
-
Ευτυχώς που δεν την έχουν ακούσει τα εκατομμύρια των τουριστών, ντόπιων και ξένων που το επισκέπτονται κάθε χρόνο!!!
-
Οι Κρητικοί που έχω γνωρίσει εγώ είναι όλοι τους πολύ καλά παιδιά, με όλη τη σημασία της λέξης. Ας μην τους βάζουμε όλους σε ένα τσουβάλι και χαρακτηρίζουμε ένα ολόκληρο μέρος. Μαλ*κες υπάρχουν παντού!
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
καποια στιγμη αυτη η μαλακια με τα οπλα στην κρητη πρεπει να σταματσει
ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ
χειροτεροι και απο τα ζωα
Παρόλα αυτά δεν προχώρησα εγώ σε χαρακτηρισμούς γιατί πέρα από άδικοι δεν ταιριάζουν στα πιστεύω μου. Τι λες τώρα;
οταν το οπλο θεωρειτε 'μαγκια' και 'εθιμο' και 'λυνω τις διαφορες' και 'σας γαμω ολους' συγνωμη αν σε στεναχωρω αλλα δεν μπορω να εχω αλλη αποψη
πρεπει να καταλαβουν καποιοι οτι ειμαστε στο 2000 και οχι στο 1000
-
Δεν πρεπει να καταλαβουν..αλλα ειναι καλο!
Τι σας νοιαζει ρε? δεν πανε να σκοτωθουν ολοι? να βαλουν μυαλο
-
Ο χρήστης Nikolas K έγραψε:
Οι Κρητικοί που έχω γνωρίσει εγώ είναι όλοι τους πολύ καλά παιδιά, με όλη τη σημασία της λέξης. Ας μην τους βάζουμε όλους σε ένα τσουβάλι και χαρακτηρίζουμε ένα ολόκληρο μέρος. Μαλ*κες υπάρχουν παντού!Αυτό που διαφοροποιείται είναι η επικινδυνότητα των μ@λ@κων ανά την Ελλάδα. Επίτρεψέ μου να πιστεύω ότι οι μ@λ@κες στην Κρήτη είναι πιο επικίνδυνοι (και δε μιλάω για ναρκεμπορους, νονούς της νύχτας, κλτ, αλλά για τους απλούς μ@λ@κες). Εκεί που ο απλός μ@λ@κας στην Αθήνα θα σου βγάλει στη χειρότερη μαχαίρι (οπότε με λίγο τρέξιμο έχεις ελπίδες), στην Κρήτη είναι πολύ πιθανό να βγάλει όπλο (οπότε και το τρέξιμο μάλλον δε σε σώζει).
-
Ας τοποθετηθώ κι εγώ μετά από τόσες σελίδες, και μια κουραστική μέρα στη δουλειά!
Κατ' αρχήν δυστυχώς το (υπαρκτό) πρόβλημα της καπετανιάς τίθεται επί τάπητος μόνο όταν γίνει κάποιο τέτοιο τραγικό συμβάν, ακριβώς όπως για τα τροχαία συζητάμε μόνο όταν τρακάρει κανένα πούλμαν με μαθητές. Αυτό είναι κλασικό φαινόμενο, αλλά δυστυχώς κανένα πρόβλημα δε λύνεται έτσι.
Η Κρήτη είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση όσον αφορά τα όπλα, και δεν είναι εύκολο να πεις έτσι απλά 'τους αφοπλίζω όλους', πολλώ δε μάλλον όταν ζει ακόμα κόσμος που τα τίμησε όπως τους έπρεπε. Αυτό όμως δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ απολύτως σχέση με τους κραγκιόζηδες ψευτοκαπεταναίους που οπλοφορούν απλά και μόνο για μόστρα και επίδειξη, κάτι που δυστυχώς έχει αυτά τα αποτελέσματα. Δυστυχώς όμως αυτοί που μπαλωτάρουνε συνέχεια ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία, καθώς οι 'παλιοί' σιγά σιγά μας τελειώνουν.
Τι μπορούμε να κάνουμε για να σταματήσει επιτέλους η μάστιγα των πετσαράδων Μυλοποταμιτών(μιλάμε για 3 χωριά και 5 σόγια επί της ουσίας). Πολύ απλά, να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ η πολιτική κάλυψη από τους γνωστούς και μη εξαιρετέους 'παράγοντες' της περιοχής. Ούτε το να ξεφτιλίζουν τον κόσμο μέσα στα χωριά του οι ειδικοί φρουροί ούτε τίποτα. Επιλεγμένη (και μεθοδική) αστυνόμευση ώστε να μαγκώσουν τους νονούς και να εξασφαλίσουν ότι θα κάτσουν μέσα. Εδώ ρε παιδιά ξέρω εγώ ποιοί είναι οι βρώμοι στην περιοχή μου και στα χωριά μου, δε θα ξέρει η αστυνομία;
Όσο για την οπλοχρησία γενικώς, νομίζω έχω ξαναεκφραστεί επί του θέματος. Δε μου αρέσουν καθόλου οι μπαλωτές μέσα στον κόσμο, ειδικά όταν ρίχνει μεθυσμένος. Αλλά εντάξει, το να μαζευτούν 2 συγγενείς και να ρίξουν μακριά από τον κόσμο δεν είναι και καταστροφή. Ας μαζέψουν πρώτα τα ζώα, και μετά μπορούμε να το κοιτάξουμε και αυτό, αλλά δεν είναι θέμα προτεραιότητας. Ξέρετε ποιοί είναι προς το παρόν ΟΙ ΜΟΝΟΙ που μπορούν να σταματήσουν τις άσκοπες και ηλίθιες μπαλωτές; Οι λυράρηδες, αν κάτσουν και εφαρμόσουν το παράδειγμα ορισμένων που αρνούνται να παίξουν σε γάμο αν δεν τους εγγυηθούν ότι δε θα έχει τέτοια. Να δεις πως πονάει ο μαυροπουκαμισάς αν ξεφτιλιστεί και μείνει αγλέντιστος ο κόσμος στο γάμο του! Μέχρι που θα ανεμαζωχτεί να αλλάξει χωριό
Επί του θέματος πάλι, μη βάζετε τους Ανωγειανούς με τους Ζωνιανούς στο ίδιο τσουβάλι, επιφανειακά ίσως φαίνονται 'ένα πράμα' αλλά είναι τεράστια η διαφορά.
Όσο για όσους έγραψαν ότι 'κινδυνεύει' κανείς στην Κρήτη, ε, είναι πολύ τραβηγμένη υπερβολή.
Συγνώμη για το μεγάλο ποστ.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Οι Κρητικοί που έχω γνωρίσει εγώ είναι όλοι τους πολύ καλά παιδιά, με όλη τη σημασία της λέξης. Ας μην τους βάζουμε όλους σε ένα τσουβάλι και χαρακτηρίζουμε ένα ολόκληρο μέρος. Μαλ*κες υπάρχουν παντού!
Αυτό που διαφοροποιείται είναι η επικινδυνότητα των μ@λ@κων ανά την Ελλάδα. Επίτρεψέ μου να πιστεύω ότι οι μ@λ@κες στην Κρήτη είναι πιο επικίνδυνοι (και δε μιλάω για ναρκεμπορους, νονούς της νύχτας, κλτ, αλλά για τους απλούς μ@λ@κες). Εκεί που ο απλός μ@λ@κας στην Αθήνα θα σου βγάλει στη χειρότερη μαχαίρι (οπότε με λίγο τρέξιμο έχεις ελπίδες), στην Κρήτη είναι πολύ πιθανό να βγάλει όπλο (οπότε και το τρέξιμο μάλλον δε σε σώζει).
Άντε πρόσβαλε τσιγγάνο στο Γεφύρι, ή και Ρωσοπόντιο στις περιοχές τους και τότε να δούμε.
Έχει τύχει σε φίλο μου, που έκανε στατιστικές για το πόσοι κτυπάνε εισητήρια στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ και στα Λιόσια νομίζω (μπορεί να κάνω και λάθος το μέρος), όταν ζήτησε σε κάποιον να του δείξει το εισιτήριο εκείνος, νομίζοντας ότι ήταν κανονικός ελεγκτής (καμία σχέση), του έβγαλε περίστροφο και τον απείλησε. Αν είχε επιμείνει λίγο το παιδί, μπορεί και να είχε πυροβολήσει, ποιός ξέρει.
Και όχι μόνο οι παραπάνω κατηγορίες ανθρώπων, αλλά και άλλες μπορούν να στη φέρουν...παντού στην Ελλάδα (αλλά και στην Αγγλία!)
Και επί του γεγονότος πάνω στο οποίο βασίστηκε το topic, κρίμα βέβαια για το παιδί, μακάρι να γίνει καλά, αλλά δεν ξέρουμε με ποιόν τρόπο έκανε την παρατήρηση στο δράστη, αλλά και σε τί κατάσταση (πνευματική διαύγεια να το πω;) ήταν ο δράστης. -
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Ας τοποθετηθώ κι εγώ μετά από τόσες σελίδες, και μια κουραστική μέρα στη δουλειά!Σειρά μου:
Θεωρώ την Κρήτη ευλογημένο τόπο. Από τα πιο όμορφα και πλούσια σε πόρους μέρη της Ελλάδας. Επίσης, θεωρώ τους Κρητικούς λεβέντες ανθρώπους, ζεστούς, φιλόξενους, ευθείς και τίμιους.
Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις. Όποτε έπεσα σε μ@λ#$κα κρητικό, ήταν high score το παλικάρι, δυσανάλογα χειρότερος από τους υπόλοιπους 'χειρότερους' που έχω συναντήσει. Γενικά, θα έλεγα ότι οι Κρητικοί έχουν τάση προς την υπερβολή: υπερβολικά καλοί, αν πέσεις σε καλούς και υπερβολικά ΖΩΑ αν πέσεις σε ΖΩΑ. Η δεύτερη κατηγορία ευτυχώς είναι μειοψηφία.
Όσον αφορά στην οπλοκατοχή, κανένα πρόβλημα δεν έχω. Κάποτε μάλιστα είχα ψώνιο να πάρω ένα Μ1 του Β'Π.Π. και να το ανακατασκευάσω πλήρως. Το πρόβλημα δεν είναι να έχει κάποιος όπλο. Το θέμα είναι σε τι έχει σκοπό να το χρησιμοποιήσει.
Να το έχεις στο σπίτι για ασφάλεια/εκφοβισμό (άδειο και οι σφαίρες χωριστά), πάει στα διάλα. Δεν μπορώ να δεχτώ ανθρώπους να κυκλοφορούν με το όπλο στο ζωνάρι (άσχετο, αυτός είναι ο λόγος που άλλαξα... οφθαλμίατρο. Είχε μια μπερέτα μέσα απο το σακάκι, ΕΛΕΟΣ!). Να το κάνεις ΤΙ να το έχεις πάνω σου?
Επίσης δεν νιώθω καλά στην ιδέα ενός μεθυσμένου κρητικού που ρίχνει μπαλωθιές εν μέσω 1000 ανθρώπων. Έχω πάει σε κρητικό γάμο, πέρασα ΘΑΥΜΑΣΙΑ, αλλά έτρεμε το φυλλοκάρδι μου ώρες ώρες.
-
Η φυλακή πλέον δε φοβίζει...
Σε τέτοιες περιπτώσεις μου έρχονται στο μυαλό κάποια βασανιστήρια των Απάτσι.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Όποτε έπεσα σε μ@λ#$κα κρητικό, ήταν high score το παλικάρι, δυσανάλογα χειρότερος από τους υπόλοιπους 'χειρότερους' που έχω συναντήσει. Γενικά, θα έλεγα ότι οι Κρητικοί έχουν τάση προς την υπερβολή: υπερβολικά καλοί, αν πέσεις σε καλούς και υπερβολικά ΖΩΑ αν πέσεις σε ΖΩΑ. Η δεύτερη κατηγορία ευτυχώς είναι μειοψηφία.Δυστυχώς Σπύρο αυτοί οι 'Κρητικοί' που λες είναι αυτοί που κάνουν τους τσαμπουκάδες αυτοί που κυκλοφορούν με τα όπλα και τα 4x4. Eιλικρινά δεν έχω γνωρίσει κανέναν. Απο μακρυά όμως έχω δει πολλούς. Αγράμματοι, άξεστοι ενίοτε και άπλυτοι. Μόνο για τη φασαρία και το τσαμπουκά είναι. Η ηλικία τους είναι σχεδόν πάντα κάτω από τα 25 και μέχρι τα 16. Καμμιά φορά όμως είναι και στα 35 και σε μερικές ακραίες περιπτώσεις και στα 40. Όσο πιο μικρός τόσο το χειρότερο από ότι έχω καταλάβει.
Είμαι σίγουρος επίσης ότι τέτοια φρούτα 'Κρητικούς' γνώρισες στο στρατό. Μόνο εκει τους συναντάς αν δεν είσαι από δω και τελευταία μου έχουν κάνει συζήτηση για τέτοια κωλόπαιδα που συνάντησαν γνωστοί κατά τη σρατιωτική τους θητεία.
Δεν θα το συνεχίσω γιατί σαν Κρητικός ενοχλούμαι πολύ περισσότερο από εσάς και νιώθω και ντροπή που τέτοια υποκείμενα είναι συμπατριώτες μου.
Έχω πολλά να πω ακόμα αλλά δεν ταιριάζει ο χώρος. Αυτά... -
Όποιος πυροβολάει στον αέρα είναι μαλάκας γιατί η σφαίρα κάπου θα πέσει - πάνω σε κάποιον ιδιαίτερα άτυχο.
Αν πυροβολήσεις με περίστροφο όσο πιο κάθετα μπορείς, μετά από λίγο θα ακούσεις τη σφαίρα να πέφτει κάπου κοντά σου (κατά προτίμηση 20 μέτρα μακριά πάνω στο αμάξι σου).
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όποιος πυροβολάει στον αέρα είναι μαλάκας γιατί η σφαίρα κάπου θα πέσει - πάνω σε κάποιον ιδιαίτερα άτυχο.Αν πυροβολήσεις με περίστροφο όσο πιο κάθετα μπορείς, μετά από λίγο θα ακούσεις τη σφαίρα να πέφτει κάπου κοντά σου (κατά προτίμηση 20 μέτρα μακριά πάνω στο αμάξι σου).
-
Τα περίστροφα είναι φτιαγμένα αποκλειστικά για να σκοτώνουν ανθρώπους. Δεν μπορείς να κάνεις σκοποβολή (εκτός αν θεωρείς σκοποβολή το να χτυπάς μπουκάλια στα 20 μέτρα) ούτε να κυνηγήσεις.
Από στατιστικά στοιχεία εκεί που επιτρέπονται τέτοια όπλα, 90% το όπλο θα χρησιμοποιηθεί για αυτοκτονία ή για να σκοτώσει κάποιον μέσα από την οικογένεια.
-
Eναι άνθρωποι της υπερβολής γενικώς,και αν θέλεις,αυτή είναι και η γοητεία τους...
Από την άλλη βέβαια,οι νεότεροι,'χαμένοι στη μετάφραση' της νέας εποχής από τη μία,και στις 'παραδοσιακές' αξίες που πρέπει να χαρακτηρίζουν τον άντρα από την άλλη,έχουν καταντήσει υβρίδια οπλοφέροντα,κοκκόρια επικίνδυνα,ανίκανα να προσαρμοστούν στους κανόνες του πολιτισμού.Βάλτε την κάλυψη που έχουν σε ηθικό επίπεδο από το περιβάλλον τους,'τον προσέβαλλε',σου λέει και φέρθηκε αντρίκια,γιατί δεν το άντεξε 'και τον πυροβόλησε'...
Βάλτε και την κάλυψη από τους 'παράγοντες' και περίπου καταλαβαίνετε το αποτέλεσμα (πρέπει να τους ζήσεις από κοντά ως ξένος για καιρό για να αντιληφθείς το μέγεθος).Φυσικά δεν ισχύει για όλη την Κρήτη,παρά για πολύ συγκεκριμένες περιοχές,εκτός αστικών κέντρων (με την εξαίρεση του Ρεθύμνου τα Σαββατοκύριακα),και πάλι ο ξένος δεν πρόκειται να κινδυνέψει 'αναίτια' (βέβαια η 'αιτία' πολλές φορές μπορεί να είναι αστεία,αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...)
Τέλος να υπογραμμίσω και εγώ την παρατήρηση του Ηellenic Tifosi:
Μην μπερδεύετε τα Ανώγεια με τα ζώα από τα Ζωνιανά,δεν υπάρχει σχέση,με τις εξαιρέσεις σε κάθε περιοχή να επιβεβαιώνουν τον κανόνα ασφαλώς... -
Δεν μιλάμε για τις Κρητικές ρε παιδιά καλύτερα;;;;
Δεν ξέρω, αλλά η Ευγενεία, τρομερή νοικοκυρά (και ήταν μονο 22) εκανε ενα κοκκινιστο και ενα στιφαδο να γλύφεις τα δαχτυλά σου..
Στεναχωρέθηκα πολύ οταν χωρίσαμε.. Από τότε έχω να φάω τέτοιο κοκκινιστό....
Κρήτη: όπλα, βεντέτα και άλλες ιστορίες.