-
Με τις ελληνικές τιμές των αντιπροσωπειών όμως πολλοί μετά την λήξη της εγγύησης φεύγουν. Οπότε δύσκολα θα βρίσκεις ιστορικό ειδικά σε εταιρείες που δίνουν μικρή εγγύηση.
-
Τουλάχιστον όμως έτσι μπορείς να δεις με τι ρυθμό έκανε τα χλμ όσο ήταν στην εγγύηση. Αν δηλαδή τα πρώτα 2 χρόνια έκανε π.χ. 20000 χλμ/χρόνο και το αμάξι είναι 5 ετών με 60000 χλμ ε τότε κάτι λογικά δεν πάει καλά...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Τουλάχιστον όμως έτσι μπορείς να δεις με τι ρυθμό έκανε τα χλμ όσο ήταν στην εγγύηση. Αν δηλαδή τα πρώτα 2 χρόνια έκανε π.χ. 20000 χλμ/χρόνο και το αμάξι είναι 5 ετών με 60000 χλμ ε τότε κάτι λογικά δεν πάει καλά...γιατί είναι απαραίτητα κακό αυτό; Στο προηγούμενο αμάξι μου έκανα 25.000 χλμ τον 1ο χρόνο και μετά για 5 χρόνια ακόμα που το κράτησα 12.000 ανα έτος. Δεν έπαθε κάτι. Απλά οι περιστάσεις με ανάγκασαν να κινούμαι περισσότερο ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
-
Σωστός. Και εμείς στο C5 κάναμε 20.000χλμ τον πρώτο χρόνο (Ιούνιος 2008) και μεχρι σήμερα έχουμε κάνει .συνολικά 22.000χλμ. Πλέον χρησιμοποιείται μόνο σε ταξίδια'
-
Ναι, οκ, κακό δεν είναι προφανώς, αν όμως δεν υπήρχε book service μετά τη λήξη της εγγύησης και υπήρχε αυτή η αναντιστοιχία στο ρυθμό πραγμάτωσης των χλμ πολύ πιθανό να μην αγόραζα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ως μεταχειρισμένο γιατί θα με ανησυχούσε περισσότερο ότι κάτι μπορεί να μην πάει καλά. Θα έψαχνα δηλαδή να βρω ένα αυτοκίνητο στο οποίο τα χλμ να φαινόταν ότι έγιναν με πιο ομοιόμορφο ρυθμό, έτσι ώστε να έχω μεγαλύτερες πιθανότητες να βρω αμάξι στο οποίο να μην έχουν γυρίσει να χλμ.
-
Δεν ξέρω αν ειπώθηκε ή ερωτήθηκε,αλλά υπάρχει τρόπος να βρούμε τα χιλιόμετρα (έστω του τελευταίου service) αν ξέρουμε τον αριθμό κυκλοφορίας ή τον αριθμό πλαισίου;
Το ρωτνάω, γιατί σε κάθε εξουσιοδοτημένο που πάω,γράφουν τα χιλιόμετρα.. -
Παίρνοντας ένα τηλέφωνο και δίνοντας την πινακίδα θα σου τα πουν τα χλμ πιστεύω αν τους πεις ότι το αμάξι είναι προς πώληση και σκέφτεσαι να αγοράσεις το αυτοκίνητο, οπότε και σε ενδιαφέρει το ιστορικό του.
Εμένα πάντως γνωστή αντιπροσωπεία μου τα έδωσε κατευθείαν... -
Παιδια και εγω εχω βρει ενα μιατα με 90.000 χιλιομετρα!
Το παλικαρι το ειχε παρει απο γερμανια το 2006!
Εξωτερικα ειναι σε αριστη κατασταση!ΑΛΛΑ δν εχει book service απο την αρχη αλλα μονο απο το 2006 και μετα!
Πως μπορω να ελεγξω για χιλιομετρα κτλ?Δωστε μια βοηθεια οσοι ξερετε!
Αν τον βαλω τον μηχανικο μου να ελεγξει συμπιεση και γενικα τα παντα μπορει να καταλαβει πανω κατω τα χιλιομετρα? -
Οι μαντράδες δίνουν στο κόσμο αυτό που θέλει. Θες μεταχειρισμένο με λίγα χιλιόμετρα ?
Πάρτο μοσχάρι!
Εγώ έχω μιά αντίστροφη ιστορία να πω. Πούλησα δύο αυτοκίνητα , σε άριστη κατάσταση και τα δύο, ένα Cherokee και ένα Forester σε τιμές πολύ χαμηλότερες από ότι άξιζαν, γιατί δεν ήθελα να πειράξω τα χιλιόμετρα. Κάνω μπόλικα χιλιόμετρα, περίπου 37Κ το χρόνο, τα πιό πολλά στην Εθνική , χωρίς να ζορίζω το αμάξι. Δεν έιχα παιδιά σκυλιά κλπ και τα προσέχω τα αυτοκιητά μου και μηχανικά και στην εμφάνιση. Το Forester (10/ 03 2.0Χ , ηλιοροφή κλπ) που το έδωσα τον Απρίλιο, λόγω ατυχήματος (όχι αυτοκινητιστικού ) ήταν από σερβις, με καινούργια λάστιχα, δισκόπλακες, ατρακάριστο, χωρίς προβλήματα , με πλήρες service book και με πλήρη φάκελο αποδείξεων γιά ότι εργασία είχε γίνει. Ιδανική περίπτωση γιά αγορά μεταχειρισμένου.
Με πήρανε τηλέφωνο πολλοί. Όταν ακούγανε 155.000 χλμ παγώνανε , λες και τους έλεγα πως έχει την κατάρα της μούμιας Είχα την αίσθηση πως κάποιοι κρατιόντανε με το ζόρι να μην αρχίσουν τα μπινελίκια, που τολμούσα να πουλάω αυτοκίνητα με τόσα χιλιόμετρα.
Τελικά με μιά γενναία μείωση τιμής το έδωσα (και το μετάνιωσα). Ο τύπος που το πήρε (μου είπανε γιατί εγώ ήμουνα τέζα λόγω του ατυχήματος) δεν ενδιαφέρθηκε ούτε γιά το service book, ούτε γιά τον φάκελο με τις αποδείξεις
Αυτοί που φοβήθηκαν τα χιλόμετρα ενός αυτοκινήτου σε άψογη κατάσταση πηγανε στο μαντρά (η τον πονηρό ιδιώτη) και πήρανε Forester 'από γιατρό' με 'λίγα χιλιόμετρα' και αισθάνονται πως βρήκαν την ευκαιρία. Αυτά θέλει ο κόσμος, αυτά του δίνουνε.Υ.Γ. Πριν πολλά χρόνια πούλησα σε μαντρά ένα Fiat Tipo με 125.000 χλμ. Κάποα στιγμή χτυπάει το τηλέφωνο και είναι ο τύπος που αγόρασε το Tipo Με ρωτάει : 'αν επιτρέπεται με πόσα χλμ πούλησες το αμάξι στο μαντρά ? 125Κ του λέω. Οχι ρε πστη μου, μου το πούλησε με 55
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Τα χιλιομετρα ειναι σημαντικο θεμα, ενα αυτοκινητο που περνα τα 100.000 εχει χασει την μιση ζωή του,ειδικα αν συνοδεύεται απο τα αναλογα χρόνια και δεν ειναι απλως πολλα χλμ στην εθνικη.Αυτό είναι λάθος αντίληψη κατά τη γνώμη μου.Δηλαδή εσύ τι προτιμάς 100.000 χλμ διανυμένα σε Γερμανικούς δρόμους από Γερμανό οδηγό ή 50.000 χλμ διανυμένα σε ελληνικούς δρόμους από έναν μέσο Έλληνα οδηγό (για να μην πω γυναίκα..) ?
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Τα χιλιομετρα ειναι σημαντικο θεμα, ενα αυτοκινητο που περνα τα 100.000 εχει χασει την μιση ζωή του,ειδικα αν συνοδεύεται απο τα αναλογα χρόνια και δεν ειναι απλως πολλα χλμ στην εθνικη.
Αυτό είναι λάθος αντίληψη κατά τη γνώμη μου.Δηλαδή εσύ τι προτιμάς 100.000 χλμ διανυμένα σε Γερμανικούς δρόμους από Γερμανό οδηγό ή 50.000 χλμ διανυμένα σε ελληνικούς δρόμους από έναν μέσο Έλληνα οδηγό (για να μην πω γυναίκα..) ?
EΥΚΟΛΟ
ΤΟ ελληνικό γιατί απλά το Γερμανικό έχει λιώσει στο αλάτι. -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Τα χιλιομετρα ειναι σημαντικο θεμα, ενα αυτοκινητο που περνα τα 100.000 εχει χασει την μιση ζωή του,ειδικα αν συνοδεύεται απο τα αναλογα χρόνια και δεν ειναι απλως πολλα χλμ στην εθνικη.
Αυτό είναι λάθος αντίληψη κατά τη γνώμη μου.Δηλαδή εσύ τι προτιμάς 100.000 χλμ διανυμένα σε Γερμανικούς δρόμους από Γερμανό οδηγό ή 50.000 χλμ διανυμένα σε ελληνικούς δρόμους από έναν μέσο Έλληνα οδηγό (για να μην πω γυναίκα..) ?
EΥΚΟΛΟ
ΤΟ ελληνικό γιατί απλά το Γερμανικό έχει λιώσει στο ΑΛΑΤΙ.+1 (το διόρθωσα )
-
καλημερα! Το κορολλα μου απο τον Αυγουστο 2005 εκανε 92.000 χλμ.απο τα οποια ελαχιστα ειναι εντος κατοικημενης περιοχης (κάτω από 10.000). απο τη μια χαιρομαι που εκανε ξεκουραστα χιλιομετρα το αμαξι, απο την αλλη λυπαμαι γιατι η εμπορικη του αξια ηδη επεσε αισθητα λογω των πολλων χλμ. Παντως σκοπευω να του φαω τα κοκκαλα -δεν το δινω κοψοχρονια!
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Αν τον βαλω τον μηχανικο μου να ελεγξει συμπιεση και γενικα τα παντα μπορει να καταλαβει πανω κατω τα χιλιομετρα?
Βρε βαθύ ντεκολτέ, αν ξέρεις τη συμπίεση του κινητήρα (οπότε αυτομάτως σε τι κατάσταση είναι τα ελατήρια εμβόλων, τσιμουχάκια βαλβίδων κλπ) και ρίξεις μια ματιά στα μπουζί (κάπνα, λάδια κλπ), στο λάδι (ρινίσματα κλπ), στον ήχο του κινητήρα και στην εξάτμιση ('φτύνει' τίποτα ύποπτο?) τότε γιατί να σε νοιάζει το 'πόσα χιλιόμετρα έχει';
Αφού η ηλικία και το οδόμετρο είναι μια πρόχειρη ένδειξη για το σε τι κατάσταση βρίσκεται μηχανικά το αυτοκίνητο. Αν εσύ ελέγξεις πιο αναλυτικά τη κατάσταση του, γιατί να ενδιαφερθείς για τα χιλιόμετρα;
Το γερμανικού διαβατηρίου αμάξι δεν είναι πανάκεια! Εκτός και αν μιλάμε για κανένα Miata που κυκλοφορούσε Μάιο-Οκτώβριο και τον υπόλοιπο χρόνο ήταν (σωστά!) αποθηκευμένο σε κλειστό γκαράζ, το γερμανικό έχει φάει τόνους αλάτι...
To ελληνικό προφανώς θα έχει φάει λακκούβες με το κουτάλι, αν όμως ψαλίδια κλπ είναι εντάξει, που είναι το πρόβλημα;
Το ίδιο και για γυναίκα, εκτός και αν μιλάμε για κραυγαλέες περιπτώσεις ξανθιάς:
-(στο τηλέφωνο, κάπου στο Σχηματάρι) Μήτσο, αυτό το κόκκινο λαμπάκι με τη τσαγιέρα που έχει το αυτοκίνητο τι σημαίνει; Πειράζει που είναι αναμμένο από τη Λάρισα; -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
το γερμανικό έχει φάει τόνους το bravo μου καίει λάδια...Τωρα προσεξα πως αν γραψει κανεις 'AΛ@TI', αυτοματως αντικαθισταται απο τη φραση 'το bravo μου καίει λάδια'.
Ας γραφουμε 'αλας' λοιπον...
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
το γερμανικό έχει φάει τόνους το bravo μου καίει λάδια...
Τωρα προσεξα πως αν γραψει κανεις 'AΛ@TI', αυτοματως αντικαθισταται απο τη φραση 'το bravo μου καίει λάδια'.
Ας γραφουμε 'αλας' λοιπον...
αλατι
test, :vavaπως το κανετε ρε αυτο, πολυ καλο.
-
Υπάρχει μεταχειρισμένο σε μάντρα που να μην έχουν πειραχτει τα χιλιόμετρα?
-
Υπάρχει μεταχειρισμένο γενικά που να μην έχουν πειραχτει τα χιλιόμετρα?
ξύπνησαν κ οι ιδιώτες μην αυταπατάστε
-
Υπάρχει
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Υπάρχει μεταχειρισμένο σε μάντρα που να μην έχουν πειραχτει τα χιλιόμετρα?Μαλλον εννοειτε αυτο που οδηγαει ο μαντρας ;
Πόσα χιλιόμετρα έχει το μεταχειρισμένο?