-
Ο χρήστης stellar έγραψε:
Υ.Γ: Παρατηρησε κανεις, αν εχει αεραγωγους και για τους πισω?οπως για παραδειγμα τα αυτοκινητα του group vag?
Δυστυχώς δεν εχει...αλλα νομίζω πως το κλίμα του σκοτώνει!
-
Ο χρήστης adwnisgr έγραψε:
Υ.Γ: Παρατηρησε κανεις, αν εχει αεραγωγους και για τους πισω?οπως για παραδειγμα τα αυτοκινητα του group vag?
Δυστυχώς δεν εχει...αλλα νομίζω πως το κλίμα του σκοτώνει!
Στα audi ειναι extra πάντως....
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πάμε πάλι:
ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ DRIVE
Επιδοσεις QQ 1.2 DIG-T vs 1.5 DCI:
0-100: 11,1 - 11,8
0-400m: 17.8 - 18.1
0-1000m: 32.7 - 33.5
30-50 με 3η: 3,9 - 4,1Δεν αμφισβητω τις μετρησεις, αλλα μου κανει εντυπωση που το ξαναδιαβασα:
http://www.drive.gr/test-drives/apostol ... i-12-dig-t
'Η σχετική έλλειψη δύναμης γίνεται αισθητή στα προσπεράσματα. Αν και ο κινητήρας ανεβάζει στροφές χωρίς κόπο, χρειάζεται να προετοιμάσεις προσεκτικά την κίνησή σου για να την ολοκληρώσεις με ασφάλεια.'
Τι να πω τωρα.. -
Μήπως έχουν γίνει λιγο υπερβολικοι στα περιοδικά με τα προσπεράσματα και τη δύναμη?
Πριν τα τούρμπο ολα ατμοσφαιρικά δεν ήταν και μάλιστα ίσως με χειροτερες ρεπρίζ απο αυτές του εν λόγω και πιο αδύναμα?
Δηλαδή εμείς με το 1.6 με τα 110 αλογα και τα 15 κιλα ροπή που προσπερνάμε σχεδόν παντου και στην Κορινθου-Πατρών και άλλους επαρχιακούς με φορτίο ερκον κτλ δεν είχαμε ποτε πρόβλημα είμαστε ή τρελοί κι επικίνδυνοι ή εκτός πραγματικότητας
Οκ ευκολία τα πολλα αλογα αλλα μηπως παραέχει γινει η κατασταση?
Και ναι θέλει να κατεβασεις 4η. Τι έγινε δηλαδη? Σιγά το θέμα -
Έχω κάνει τουλάχιστον 60.000 χλμ. στον δρόμο Κορίνθου Πατρών από το 2009 και μέχρι σήμερα με Σουζούκι Τζίμνυ 1300 και δεν θυμάμαι πόσες χιλιάδες προσπεράσματα έχω κάνει. Στο συγκεκριμένο θέμα το άρθρο γράφει επιεικώς λαλακίες.
-
Φαντάσου τι θα έλεγαν για το 1.5 που είναι ακόμα πιο αργό. Πάντως το συγκεκριμένο απόσπασμα ήταν μετάφραση από το αγγλικό Autocar και όσο να πεις οι Άγγλοι είναι συνηθισμένοι σε πιο δυνατά αυτοκίνητα γενικά. Ορίστε και η ελληνική δοκιμή από το Drive (πατήστε πάνω στις φωτογραφίες για μεγαλύτερο μέγεθος):
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Φαντάσου τι θα έλεγαν για το 1.5 που είναι ακόμα πιο αργό. Πάντως το συγκεκριμένο απόσπασμα ήταν μετάφραση από το αγγλικό Autocar και όσο να πεις οι Άγγλοι είναι συνηθισμένοι σε πιο δυνατά αυτοκίνητα γενικά. Ορίστε και η ελληνική δοκιμή από το Drive (πατήστε πάνω στις φωτογραφίες για μεγαλύτερο μέγεθος):Ευχαριστω πολυ για το αρθρο realzeus!
Δυσκολη επιλογη, αναμεσα στον 1.2 και τον 1.5..
Αν και ο 1.2 εχει και μικροτερο κοστος κτησης, παντου διαβαζω οτι η καταναλωση μπορει να ξεφυγει επικινδυνα, μεσα σην πολη, οποτε κλινω ελαφρα προς τον 1.5, μιας και οι επιδοσεις ειναι σχεδον ιδιες,οπως αναλυσαμε.
tough call -
Με σχεδόν ίδιες επιδοσεις με το 1.5 θα κερδίσεις πολλα σε οικονομία καυσίμου και απο τα τέλη σε βαθος χρόνου. Αλλο 6 ντίζελ και αλλο 9 βενζινη! Η απόσβεση θα έρθει ειδικα οσο το κυκλοφορείς.
-
Για να το πατάς όσο θες χωρίς τύψεις και άγχος η λύση είναι diesel. Σε σχέση με τον 1.2 turbo οι επιδόσεις είναι περίπου ίδιες ενώ όταν θα είσαι φορτωμένος ο dci θα τραβάει πιο ψυχωμένα και άνετα. Bonus ότι θα ξεχάσεις τον βενζινά σου.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Αξίζει η επιπλέον έκδοση αλλα γνώμη μου ποιο πολυ αξίζει να δώσεις αν θες να δώσεις παραπάνω για κινητήρα. Δωστα για το 1.6 energy εφόσον μπορείς να πιάσεις τα +22.Φιλε Τkin73, δυσκολεύομαι ετσι κι αλλιως για τα 22+, και γι'αυτο κοιτουσα και την περιπτωση της βενζινης.
Στο δικο μου μυαλο, που απλα με ενδιαφερουν οι αξιοπρεπεις επιδοσεις και η οικονομια,σκεφτομαι οτι ο 1.6 θα με επιβαρυνει και με τελη κυκλοφοριας, και μεγαλυτερη ασφαλεια (11 φορλογισιμοι ιπποι, εναντι 10 και κατω, αν μιλησουμε για βενζινη).
Πιο πολυ ειπα για την πιο πλουσια εκδοση, μονο και μονο για το κλιμα, επειδη καποιος εδω νομιζω εγραψε, οτι επειδη το πετρελαιο αργει να ζεσταθει, τον χειμωνα εχεις προβλημα στο πολυ κρυο . Και γενικα το clima ειναι καλυτερο, απο οτι ειπαν ολοι και σε επιπεδο ανεσης των επιβατων (οχι αποτομες αλλαγες θερμοκρασιας) αλλα και καλυτερη χρηση και οικονομια του κινητηρα.
Αντε και τους ηλεκτρικα αναδιπλωμενους καθρεπτες.
Αλλα και παλι, δεν νομιζω οτι ολο αυτο αξιζει τα 2200 εξτρα ευρω!
Ετσι δεν ειναι? Απλα μπαινεις στην διαδικασια, επειδη λες θα παρω αυτοκινητο τωρα, και θα το αλλαξω οταν σκουριασει! -
Αξίζει η επιπλέον έκδοση αλλα γνώμη μου ποιο πολυ αξίζει να δώσεις αν θες να δώσεις παραπάνω για κινητήρα. Δωστα για το 1.6 energy εφόσον μπορείς να πιάσεις τα +22.
Φιλε Τkin73, δυσκολεύομαι ετσι κι αλλιως για τα 22+, και γι'αυτο κοιτουσα και την περιπτωση της βενζινης.
Στο δικο μου μυαλο, που απλα με ενδιαφερουν οι αξιοπρεπεις επιδοσεις και η οικονομια,σκεφτομαι οτι ο 1.6 θα με επιβαρυνει και με τελη κυκλοφοριας, και μεγαλυτερη ασφαλεια (11 φορλογισιμοι ιπποι, εναντι 10 και κατω, αν μιλησουμε για βενζινη).
Πιο πολυ ειπα για την πιο πλουσια εκδοση, μονο και μονο για το κλιμα, επειδη καποιος εδω νομιζω εγραψε, οτι επειδη το πετρελαιο αργει να ζεσταθει, τον χειμωνα εχεις προβλημα στο πολυ κρυο . Και γενικα το clima ειναι καλυτερο, απο οτι ειπαν ολοι και σε επιπεδο ανεσης των επιβατων (οχι αποτομες αλλαγες θερμοκρασιας) αλλα και καλυτερη χρηση και οικονομια του κινητηρα.
Αντε και τους ηλεκτρικα αναδιπλωμενους καθρεπτες.
Αλλα και παλι, δεν νομιζω οτι ολο αυτο αξιζει τα 2200 εξτρα ευρω!
Ετσι δεν ειναι? Απλα μπαινεις στην διαδικασια, επειδη λες θα παρω αυτοκινητο τωρα, και θα το αλλαξω οταν σκουριασει!Ετσι όπως το θετεις και αφου ζορίζεσαι στα 22, γνωμη μου πήγαινε στο 1.5 diesel energy στα 20000 εχεις το βασικο μεν μοντελο χωρις πολλα πολλα , αλλά έχεις διαμάντι δοκιμασμενο κινητηρα , χωρις μεχρι στιγμης τελη, με ελαφρυ ποδι μπορείς να το ρίξεις και στα 5-5.5 λτ , δεν εχεις αγχος για φορτώματα τραβηγματα σε ανηφορες ακομα και με κοσμο και ac. Με την βενζινη θα φυλας συνεχεια το ποδι σου και τα κοστη μετκινησης θα είναι πολυ αυξημενα + το φορτωμενος καλοκαιρι σε ανηφορα θα ζοριζεσαι περισσότερο. Επειδή ήμουν στην ιδια φαση με εσενα , αν το ταβανι σου ειναι τα 20 δες και το suzuki scross 1.6 gl ή + το + με καλή διαπραγματευση το ρίχνεις ισως και κατω απο 20 (το +) και είναι φουλ εξοπλισμενο (διζωνικο κλιμα, διπλους πατους στις αποσκευες, 440 λιτρα χωρο, αναδιπλουμενους καθρεπτες, δερματικο τιμονι, ζαντες, προβολεις ομιχλης, bluetooth, ειναι οσο πλουσια ειναι η acenta και επιπλεον εισαι χωρις κλειδι αλλα με μπουτον, δεν εχεις ομως start-stop) καταναλωση 5 λτ και επιδοσεις απειρως καλυτερες απο το 1.2 και 1.5 qq (ενα αντι-qashqai 1.6 αλλά 4-5 χιλιαρικα φθηνοτερο!)
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Ετσι όπως το θετεις και αφου ζορίζεσαι στα 22, γνωμη μου πήγαινε στο 1.5 diesel energy στα 20000 εχεις το βασικο μεν μοντελο χωρις πολλα πολλα , αλλά έχεις διαμάντι δοκιμασμενο κινητηρα , χωρις μεχρι στιγμης τελη, με ελαφρυ ποδι μπορείς να το ρίξεις και στα 5-5.5 λτ , δεν εχεις αγχος για φορτώματα τραβηγματα σε ανηφορες ακομα και με κοσμο και ac. Με την βενζινη θα φυλας συνεχεια το ποδι σου και τα κοστη μετκινησης θα είναι πολυ αυξημενα + το φορτωμενος καλοκαιρι σε ανηφορα θα ζοριζεσαι περισσότερο. Επειδή ήμουν στην ιδια φαση με εσενα , αν το ταβανι σου ειναι τα 20 δες και το suzuki scross 1.6 gl ή + το + με καλή διαπραγματευση το ρίχνεις ισως και κατω απο 20 (το +) και είναι φουλ εξοπλισμενο (διζωνικο κλιμα, διπλους πατους στις αποσκευες, 440 λιτρα χωρο, αναδιπλουμενους καθρεπτες, δερματικο τιμονι, ζαντες, προβολεις ομιχλης, bluetooth, ειναι οσο πλουσια ειναι η acenta και επιπλεον εισαι χωρις κλειδι αλλα με μπουτον, δεν εχεις ομως start-stop) καταναλωση 5 λτ και επιδοσεις απειρως καλυτερες απο το 1.2 και 1.5 qq (ενα αντι-qashqai 1.6 αλλά 4-5 χιλιαρικα φθηνοτερο!)
Thanks για τις συμβουλες. Δεν εχω δει το suzuki, γιατι απλα ειχα διαβασει οτι σε χωρους εσωτερικα ειναι πολυ πιο ανετο το Qashqai. Αλλα μια ματια ειναι παντα καλυτερη!
-
Ετσι όπως το θετεις και αφου ζορίζεσαι στα 22, γνωμη μου πήγαινε στο 1.5 diesel energy στα 20000 εχεις το βασικο μεν μοντελο χωρις πολλα πολλα , αλλά έχεις διαμάντι δοκιμασμενο κινητηρα , χωρις μεχρι στιγμης τελη, με ελαφρυ ποδι μπορείς να το ρίξεις και στα 5-5.5 λτ , δεν εχεις αγχος για φορτώματα τραβηγματα σε ανηφορες ακομα και με κοσμο και ac. Με την βενζινη θα φυλας συνεχεια το ποδι σου και τα κοστη μετκινησης θα είναι πολυ αυξημενα + το φορτωμενος καλοκαιρι σε ανηφορα θα ζοριζεσαι περισσότερο. Επειδή ήμουν στην ιδια φαση με εσενα , αν το ταβανι σου ειναι τα 20 δες και το suzuki scross 1.6 gl ή + το + με καλή διαπραγματευση το ρίχνεις ισως και κατω απο 20 (το +) και είναι φουλ εξοπλισμενο (διζωνικο κλιμα, διπλους πατους στις αποσκευες, 440 λιτρα χωρο, αναδιπλουμενους καθρεπτες, δερματικο τιμονι, ζαντες, προβολεις ομιχλης, bluetooth, ειναι οσο πλουσια ειναι η acenta και επιπλεον εισαι χωρις κλειδι αλλα με μπουτον, δεν εχεις ομως start-stop) καταναλωση 5 λτ και επιδοσεις απειρως καλυτερες απο το 1.2 και 1.5 qq (ενα αντι-qashqai 1.6 αλλά 4-5 χιλιαρικα φθηνοτερο!)
Thanks για τις συμβουλες. Δεν εχω δει το suzuki, γιατι απλα ειχα διαβασει οτι σε χωρους εσωτερικα ειναι πολυ πιο ανετο το Qashqai. Αλλα μια ματια ειναι παντα καλυτερη!
επειδη έχω μπει και στα 2 αρκετες φορές. Δεν ισχύει. Το qq είναι ένα κλικ ποιο φαρδυ μπροστά , αλλά πισω είναι στα ίδια , και ποιο ευκολα καθεται καποιος ως 5ος στο σουζουκι παρά στο νισσαν καθώς στο πισω κεντρικο φως για κάποιο μυστηριο λογο στο νισσαν υπάρχει ένα καρουμπαλο μια προεξοχη η οποία κοβει 3-4 ποντους απο το διαθεσιμο υψος στο κεντρο. Επίσης ο χωρος αποσκευων στο σουζουκι ειναι και ελαφρως μεγαλυτερος 440/430 , με καλύτερο σχημα , και με τον διπατο πατο ανεξάρτητα απο έκδοση. Ενω στο qq πρεπει να πας στην ασεντα εκδοση για να εχεις τον διπατο. Στους χώρους μη το φοβασαι. Εκει που υπερτερει το qq είναι στην ποιο ματσο εικονα που έχει εξωτερικα και στην ποιο hitech εικονα στην εικονα πολλπλών πληροφοριών, και τελος στην καλυτερη ποιοτητα κυλισης, η οποια ομως έχει αντιτιμο σε καποια ασαφεια στην πορεια οταν περνας πανω απο ανωμαλιες. Στο scross λαμβάνεις κάποια ηχητικη οχληση απο την ανάρτηση , αλλα το αμαξι μενει πολυ καλυτερα γαντζωμενο στον δρομο.
-
@Tkin73 : Σαν αναρτηση ποιο ειναι πιο ανετο κατα την γνωμη σου?Επειδη θα κουβαλαει και παιδια..
Παντως, εμενα να σου πω την αληθεια τα διπλα πατωματα, νομζω οτι τελικα καταλαμβανουν χωρο, παρα βοηθανε. Δεν εχω χρησιμοποιησει, απλα, το λεω καθαρα οπτικα, βλεποντας τα πορτ μπαγκαζ, αν αφαιρεσεις τα διπλα πατωματα -
@Tkin73 : Σαν αναρτηση ποιο ειναι πιο ανετο κατα την γνωμη σου?Επειδη θα κουβαλαει και παιδια..
Παντως, εμενα να σου πω την αληθεια τα διπλα πατωματα, νομζω οτι τελικα καταλαμβανουν χωρο, παρα βοηθανε. Δεν εχω χρησιμοποιησει, απλα, το λεω καθαρα οπτικα, βλεποντας τα πορτ μπαγκαζ, αν αφαιρεσεις τα διπλα πατωματαη αναρτηση ειναι σαφως ποιο ανετη στο qq καθως είναι ποιο μαλακή. Απλά δημιουργει κάποια φαινομενα πλευσης του αμαξωματος τα οποια δημιουργουν μια ανασφαλεια οταν περνας με 110-120 πανω απο ανωμαλιες. Στο σουζουκι ακους κάποια χτυπηματα σε εγκαρσιες ανωμαλιες αλλά το αμαξι δεν πλεει οταν τις περνά! διαλεγεις και παίρνεις !
Τα διπλα πατωματα εχουν 2 λογους υπαρξης για να κρυβεις κάποια αντικειμενα που δεν θες να φαίνονται ή να λερωνονται πχ λαπτοπ , σακακια ή χαρτουρα, και οταν ριχνεις τα καθισματα ο ανω πατος τα φερνει περασια με τα καθισματα χωρις να δημιουργειται σκαλοπατι. Οταν εισαι φουλ σε πραγματα και θες να εκμεταλευτεις ολον τον χωρο απλά τον βγαζεις και τον αφηνεις στο σπιτι.
-
Thanks Tkin73!
Εισαι ωραιος, γιατι απο οτι καταλαβα, ενω τελικα διαλεξες το suzuki, εισαι παρα πολυ αντικειμενικος με τα δυο αυτοκινητα.
Προσωπικα, επειδη θελω ανεση, η περιγραφη της αναρτησης και της ποιοτητας κυλισησ, που εκανες, με κανει να κλινω περισσοτερο προς το Qashqai, επειδη το θελω για οικογενειακο, με βρεφη, για χρηση στην πολη, και οχι σαν off road.
Βεβαια απο το site, ειδα οτι οντως το suzuki δινεται με καλυτερο εξοπλισμο στα ιδια χρηματα μαλλον.
Thanks και για την διευκρινηση για τον αποθηκευτικο χωρο. -
Thanks Tkin73!
Εισαι ωραιος, γιατι απο οτι καταλαβα, ενω τελικα διαλεξες το suzuki, εισαι παρα πολυ αντικειμενικος με τα δυο αυτοκινητα.
Προσωπικα, επειδη θελω ανεση, η περιγραφη της αναρτησης και της ποιοτητας κυλισησ, που εκανες, με κανει να κλινω περισσοτερο προς το Qashqai, επειδη το θελω για οικογενειακο, με βρεφη, για χρηση στην πολη, και οχι σαν off road.
Βεβαια απο το site, ειδα οτι οντως το suzuki δινεται με καλυτερο εξοπλισμο στα ιδια χρηματα μαλλον.
Thanks και για την διευκρινηση για τον αποθηκευτικο χωρο.Να σαι καλα, καλή επιλογη! Οταν παραλαβω θα μπορέσω να σου δώσω και περισσότερες πληροφορίες για το suzuki αν δεν εχεις καταλήξει ως τότε. Το τσάκωσες! οντως το σουζουκι δινει πολυ εξοπλισμο στα ιδια χρήματα, και αρκετό χωρο θα συνεχιζα, με καλες ρεπρίζ για τα δεδομένα του ντιζελ και της κατηγοριας , όντας απο τα ποιο οικονομικα 1.6 !
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
...........το σουζουκι δινει πολυ εξοπλισμο στα ιδια χρήματα...........Δηλαδή;;; τι ακριβως δινει περισσότερα;;;;;;;;;;;;;
-
Ο χρήστης takisc έγραψε:
...........το σουζουκι δινει πολυ εξοπλισμο στα ιδια χρήματα...........
Δηλαδή;;; τι ακριβως δινει περισσότερα;;;;;;;;;;;;;
Με 20.000 παιρνεις χώρους , εξοπλισμο, που στο qq πρεπει να δώσεις 22.500 αλλά για το 1.5 (πολυ ποιο αργο απο το σουζουκι) ασεντα, ή 25.000 για το 1.6 ασεντα όπου εδω πλεον είσαι overall καλυτερος , αν και στα σημεία η εκδοση gl+ ειναι πάνω από την ασεντα , με μεγαλύτερο προσον εκει την εκκινηση χωρις κλειδι που απουσιαζει στην εκδοση qq.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
...........το σουζουκι δινει πολυ εξοπλισμο στα ιδια χρήματα...........
Δηλαδή;;; τι ακριβως δινει περισσότερα;;;;;;;;;;;;;
Με 20.000 παιρνεις χώρους , εξοπλισμο, που στο qq πρεπει να δώσεις 22.500 αλλά για το 1.5 (πολυ ποιο αργο απο το σουζουκι) ασεντα, ή 25.000 για το 1.6 ασεντα όπου εδω πλεον είσαι overall καλυτερος , αν και στα σημεία η εκδοση gl+ ειναι πάνω από την ασεντα , με μεγαλύτερο προσον εκει την εκκινηση χωρις κλειδι που απουσιαζει στην εκδοση qq.
Βασικά αυτο με το κλειδί ειναι η διαφορα.............
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)