-
Ο χώρος αποσκευών είναι 430 L με κιτ επισκευής ελαστικού. Στο αγγλικό brochure διευκρινίζεται:
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Τους χωρους θα τους βολεψεις.... ολοι προσαρμοζομαστε! Η ουσια ειναι αυτο που θα παρεις να το γουσταρεις και να σε 'φτιαχνει'!!! -
Στο βίντεο φαίνεται το καρκιτ να είναι αντι ρεζέρβας στον ίδιο χώρο, στην ίδια εσοχή. Δεν νομίζω να ισχύει αυτό που έχουν κάνει πχ στο ελληνικό Yeti που υπερύψωσαν το πατωμα για να μπει η ρεζέρβα και αναγκαστικά μείωσαν τον χώρο αποσκευών. Στο QQ ίδιος φαίνεται. Και μάλλον δεν μειώνουν την χωρητικότητα του από τα ανακοινώσιμα 430lt.
Tεσπα! Στα πιο λειτουργικά ... το διπλό πάτωμα ίσως θα ξεκαθάριζε αυτόν τον χαμό που επικρατεί στο δικό μου πορτμπαγκαζ:
Σήμερα αγόρασα και κάτι κρεμαστάκια (μπάνιου!!!) να βάλω στο πλάι να μαζέψω και καμιά σακούλα! -
το αρωματακι-δεντρακι το εχεις βαλει εκει για να ερχεται πιο διακριτικα το αρωμα στο χωρο επιβατων?
-
Ολόκληρος εφιάλτης με κατάληξη ... το αρωματικό δεντράκι!
Η Nissan δίνει ένα τσαντάκι που έχει μέσα το βιβλίο συντήρησης και τις οδηγίες χρήσεως. Αυτό αν και με δερμάτινο λουκ είναι πλαστικούρα της κακιάς ώρας. Κλασική σχέση Nissan-ποιότητα πλαστικών ... ακόμα και στα αξεσουάρ του !
Το πρώτο καλοκαίρι που το είχα πίσω στο πορτμπαγκαζ παρέα με το πλαστικό aftermarket δάπεδο έβγαλαν μια απαίσια και πολύ έντονη -έως και τοξική- μυρωδιά στον χώρο που πέρασε και στον θάλαμο. Ετσι έως τώρα ακολούθησαν 4 δεντράκια στο πορτμπαγκαζ για να ξεμυρίσει. Το τσαντάκι το έβαλα στο πλυντήριο και από τότε ξεβρώμισε και μπήκε στο ντουλαπάκι του συνοδηγού! -
Ο χρήστης i30mania έγραψε:
Ο χώρος αποσκευών είναι 430 L με κιτ επισκευής ελαστικού. Στο αγγλικό brochure διευκρινίζεται:Νοpe. Αυτο που διευκρινιζεται ειναι ο στανταρ εξοπλισμος περα απο τα τεχνικα χαρακτηριστικα που αναφερονται, και το κιτ επισκευης ελαστικου ειναι στον στανταρ, αρχικο εξοπλισμο. Η ρεζερβα απλως χρεωνεται.
Σε οτι αφορα τον διαθεσιμο χωρο αποσκευων δεν αλλαζει κατι. Δες και εσυ το video που ανεβασα πιο πανω και θα καταλαβεις...
-
Το τελευταίο Drive μιλάει για 400lt με τη ρεζερβα.
-
Ξέρει κανείς αν υπάρχουν καινούργια αυτοκίνητα απο το παλιό μοντέλο με τίποτα γενναίες εκπτώσεις?
Ας πούμε το 1.6 diesel 4x4. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Το τελευταίο Drive μιλάει για 400lt με τη ρεζερβα.Δεν ξερω τι λεει το drive, εγω το ειδα απο κοντα, με κιτ επισκευης, και στον χωρο που προυπαρχει για την ρεζερβα, να ειναι ενα μαυρο φελιζολ με το κιτ επισκευης. Εν πασει περιπτωση, αυτο που ξερω και ειδα, ειναι οτι ο διαθεσιμος χωρος ΔΕΝ μεταβαλλεται, ειτε εχει την εξτρα ρεζερβα αναγκης, ειτε εχει το στανταρ κιτ επισκευης...
-
Τον πορτοκαλί διακοσμητικό φωτισμό στην βάση της κονσόλας τον είδε κανένας?
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Ξέρει κανείς αν υπάρχουν καινούργια αυτοκίνητα απο το παλιό μοντέλο με τίποτα γενναίες εκπτώσεις?
Ας πούμε το 1.6 diesel 4x4.Δεν νομιζω να υπαρχει ιδιαιτερη μεταχειρηση επειδη προκειται για πολυ εμπορικο αμαξι.
Στάλθηκε από το GT-N7100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Ας πούμε το 1.6 diesel 4x4.Εκθεσιακά έχω δει σε καναδυό αντιπροσωπείς, τιμές άγνωστες... Τηλ. και ερώτηση
Εν πασει περιπτωση, αυτο που ξερω και ειδα, ειναι οτι ο διαθεσιμος χωρος ΔΕΝ μεταβαλλεται, ειτε εχει την εξτρα ρεζερβα αναγκης, ειτε εχει το στανταρ κιτ επισκευης...
Σωστό είναι αυτό αφού στην ουσία ο χώρος για τη ρεζέρβα γίνεται μια 'προσαρμοσμένη θήκη' για το κιτ επισκευής, αυτό φαίνεται και στο video. Συνεπώς τα 430 L πρέπει να είναι στάνταρ... H αναζήτηση στο google 'qashqai 2014 boot capacity' αυτό το νούμερο βγάζει, ίσως να ξεγελάει το μάτι το διπλό πάτωμα και να φαίνεται πιο μικρός. Τέλος πάντων, μερικά λίτρα πάνω ή κάτω... εεε λίγη σημασία έχουν...
Πάντως όσα είδα εγώ σε δύο εκθέσεις (Αθήνα) είχαν ρεζέρβα ανάγκης (max 80 Km/h) -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Τον πορτοκαλί διακοσμητικό φωτισμό στην βάση της κονσόλας τον είδε κανένας?Ναι, όταν έγινε η πρώτη παρουσίαση στα κεντρικά, αλλά σε συνθήκες δυνατού φωτισμού, προσωπικά ούτε κρύο ούτε ζέστη... Δεν ξέρω στο σκοτάδι πως θα δείχνει.
-
Στις μετρήσεις πάντως ο 1.2 δεν τα πήγε και άσχημα.
-
Εμένα μου φαίνεται ότι τα πήγε άσχημα...
...με το αυτοκίνητο φορτωμένο ή πάνω από τα 100χλμ, θα πρέπει να ξεζουμίσεις το Nissan...
Επίσης λέει κάτι για 9αρια σε κατανάλωση. Για μέσα στην πόλη είναι μόνο ο 1.2 αλλά παίρνεις ένα τέτοιο αυτοκίνητο κυρίως για πόλη?
-
Εντάξει, μην περιμένεις τίποτα περισσότερο από 1200 με 115 άλογα με τέτοια βάρη και θεόμακρα κιβώτια. Από το προηγούμενο 1600 νομίζω είναι ταχύτερο.
-
Σαφώς και δεν περιμένω απλώς θεωρώ χαζό να τοποθετούν τέτοιο μοτέρ σε τέτοιο αμάξωμα. Το ότι είναι πιο γρήγορο δε λέει κάτι, σε τέτοιες κατηγορίες κοιτάς κυρίως την άνεση και την κατανάλωση. Με 4 άτομα και αναμμένο A/C θα σου βγάλει την πίστη αν πας προς Συκιές ας πούμε. Και μιλάμε για ένα 5θέσιο crossover των 20 και βάλε χιλιάδων...
-
Γιατί να σου βγάλει την πίστη; Δεν νομίζω να είναι τόσο νεκρό χαμηλά.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Σαφώς και δεν περιμένω απλώς θεωρώ χαζό να τοποθετούν τέτοιο μοτέρ σε τέτοιο αμάξωμα. Το ότι είναι πιο γρήγορο δε λέει κάτι, σε τέτοιες κατηγορίες κοιτάς κυρίως την άνεση και την κατανάλωση. Με 4 άτομα και αναμμένο A/C θα σου βγάλει την πίστη αν πας προς Συκιές ας πούμε. Και μιλάμε για ένα 5θέσιο crossover των 20 και βάλε χιλιάδων...Το συγκεκριμενο μοτερ προκειται για απευθειας αντικατασταση του 1.6/117ps. Το οτι ειναι πιο γρηγορο, σαφεστατα και λεει και μαλιστα πολλα, εαν κοιταξει και συγκρινει κανεις ειδικα τις ρεπριζ με 3η σχεση και πανω. Σε τετοιες κατηγοριες, πραγματι κοιτας κυριως την ανεση, και την καταναλωση -η οποια παρεπιπτοντως δεν πρεπει να ειναι μεγαλυτερη απο αυτη του 1.6- αλλα, κοιτας και τα επιπεδα ενεργητικης ασφαλειας, οπως πχ την δυνατοτητα ή οχι του κινητηρα να ανταπεξελθει σε ενα προορισμο, με καποια προσπερασματα, φορτωμενο μεσα με της παναγιας τα ματια.
Με την υψηλοτερη ροπη του τουρμπατου 1.2 σε σχεση με τον αμοσφαιρικο 1.6, και εφοσον το βαρος του νεου δεν εχει αυξηθει, στην συγκεκριμενη εκδοση, προκειται για ενα σαφως καλυτερο αυτοκινητο, απο το απερχομενο ατμοσφαιρικο 1.6 με τιμη στα 19κ ευρω στην πλουσιοπαροχη μαλιστα εκδοση Accenta...Για τα 20κ και βαλε και συγκεκριμενα στα 22κ παιρνεις το ιδανικο Imo crossover σε συνδυασμο με τον κορυφαιο σε αποδοση-λειτουργια και χαμηλη καταναλωση 1500αρη dci... -
Ετσι! Αντικαταστάτης του προηγούμενου 1,6 με τα 117 είναι. Λογικό τα νούμερα να είναι και κάπως βελτιωμένα όπως φαίνονται και στους πίνακες του Drive που είναι πραγματικά νούμερα και όχι τα εργοστασιακά. Εκεί που έχω κάποιες αμφιβολίες για τον 1,2 είναι στην πραγματική αίσθηση που δίνει και όχι στα απόλυτα νούμερα. Εκεί μάλλον διαφωνώ με το Drive και με κάθε έντυπο που πολλές φορές λένε 'καλά' αλλά η πραγματικότητα των υπολοίπων δεν τους επαληθεύει πάντα.
Το ίδιο ισχύει και στον προηγούμενο που η μετάβαση από το Euro4 με τα 115ΗΡ στον Euro5 με τα 117ΗΡ ενώ στα τεχνικά στοιχεία φαινόταν βελτίωση στην πραγματικότητα ήταν λίγο ... χειρότερη χάριν κατανάλωσης και καυσαερίων.
Θέλω να πω πως -ετσι όπως το αντιλαμβάνομαι εξαιρώντας τους πίνακες και τα νούμερα- σε σχέση με τον 115άρη του 2010 μάλλον ο 1,2 είναι κατώτερος ως προς την αίσθηση και τις επιδόσεις (εκκίνηση, εν κινήσει, 'θεόμακρο' 6τάχυτο κλπ) αλλά σε σχέση με τον 117άρη πιθανότερα ελάχιστα βελτιωμένος ή και στα ίδια.
Προσωπικά το ενδιαφέρον μου πλέον ως προς το QQ είναι ο 1,5. Χρόνια δουλεμένος και με δεδομένη αξιοπιστία. Αν αυτά τα 'Euro5' δεν φίμωσαν ροπή, νευρό κλπ όπως έκαναν στο βενζινοκίνητο τότε το QQ 1,5 είναι για μένα η απόλυτη επιλογή που βελτιώνει στα σημεία τα μείον του δικού μου QQ. Φυσικά ο 1,6DiG παραμένει ο καλύτερος αλλά με αφήνει αδιάφορο λόγω της τιμής του. Για πάνω από 25000€ θεωρώ πως δεν αξίζει να πάει κάποιος σε αυτή την πρόταση εκτός αν έχει ντε και καλά ανάγκη το επώνυμο 'crossover'. -
Καλά και ωραία τα 1000hp (θα καίνε βέβαια) αλλά και με 500hp θα βολευόμουν!!!
http://www.autogespot.com/severnvalley-motorsport-gives-the-nissan-qashqai-up-to-1000-hpΧμμμμμ!!!
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)