-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Πάντως και με νεκρά και με ταχύτητα στην κατηφόρα η ένδειξη κατανάλωσης είναι Ο !!!!
Πολύ σωστά πράττει ο υπολογιστης διότι ... δεν πατάς γκάζι για να 'δωσει' βενζίνη!
Στο Βέκτρα Β που είχα κάποτε(που το θυμήθηκα τώρα αυτό)στο ρελαντί,στην στιγμιαία κατανάλωση το TC έδειχνε κατανάλωση ανα ώρα.
Π.Χ 0.2ltr/h
Μήπως και του QQ δείχνει στιγμιαία κατανάλωση ανα ώρα στο ρελαντί; -
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Μήπως και του QQ δείχνει στιγμιαία κατανάλωση ανα ώρα; -
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Μήπως και του QQ δείχνει στιγμιαία κατανάλωση ανα ώρα;
Oχι.
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Μήπως και του QQ δείχνει στιγμιαία κατανάλωση ανα ώρα;Όχι, από τι έχω δει στο trip οι ενδείξεις που έχει είναι σε λίτρα/χιλιόμετρα!
Σήμερα το QQ έκανε το παρθενικό του μεγάλο ταξίδι εκτός πόλης (και γκαράζ!!!), 700 χιλιόμετρα Εγνατίας Οδού. Από το 9,4 που έδειχνε η ένδειξη του , γύρισε με 8,8
700 χιλ, έπρεπε να το μηδενίσεις για να δεις και εσύ αλλά και να μας πεις κατανάλωση εθνικής!!!!!!
Καλό έ;;;;;; (Το ταξίδι στην εθνική εννοώ)Το σκέφτηκα όταν ξεκίνησα αλλά ήθελα έτσι για να δω 'μικτή'.
Εξάλλου σε χιλιόμετρα μην φανταστείς και τρελά νούμερα. Με τα 700 που έκανα σήμερα είμαι στα 3200 χιλιομετρα και το 8,8 είναι στο σύνολο για τα 1700 περίπου απ' όταν το μηδένησα καταλάθος!Το ταξίδι ήταν καλό στο 'πήγαινε' όσο ήταν ... χθες το βράδυ μέχρι το ξημέρωμα που δεν είχε καθόλου κίνηση. Το απόγευμα όμως, που ήταν επιστροφή στην Θεσ/νίκη, είχε κίνηση και πολλούς βιαστικούς. Η Εγνατία οδός ενώ σαν δρόμος είναι υπέροχος, έχει τα τούνελ που ενοχλούν οι εναλλαγές φως-σκοτάδι στα μάτια και ... δεν έχεις να δεις και τίποτα. Μόνο δρόμο και πινακίδες!
-
Εβαλα βενζίνη στην Αθήνα και για περίπου 100 χιλιόμετρα είχα ένδειξη 9,4 , όταν γύρισα σάμο την πήγα 8,6 αλλά δύσκολα έπεφτε , οπότε... το μηδένισα και ξέρω την κατανάλωση εδώ
-
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Μήπως και του QQ δείχνει στιγμιαία κατανάλωση ανα ώρα;
Oχι.
Επειδή ... ξέρεις αρκετά.....Εμένα που είναι το απλό (action) έχει ένδειξη στιγμιαίας κατανάλωσης; για να μη ψάχνω....
Ευχαριστώ!!! -
Οχι φιλε Costaslio. Ολα τα nissan με trip computer δειχνουν μονο μεση καταναλωση σε λιτρα/100χλμ η οποια διαμορφωνεται αφου το τουτου διανυσει καποια χλμ μετα το μηδενισμο του μετρητη καταναλωσης. Δεν παιζει ρολο η εκδοση action ή acenta κλπ
-
...Εμένα που είναι το απλό (action) έχει ένδειξη στιγμιαίας κατανάλωσης; για να μη ψάχνω....
Ευχαριστώ!!!Κώστα ξέχασα να το δω και εγώ!
Εκείνο που σκέφτομαι τώρα είναι μήπως η ένδειξη της στιγμιαίας καταναλωσης είναι ... η άσπρη γραμμή που σε κάθε στιγμή μεγαλώνει, μικραίνει, 'μηδενίζει', 'γεμίζει' κλπ! -
@Costaslio
Κουκλάκι είναι
Πολύ ωραία ζάντα έχεις αν και aftermarket -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
@Costaslio
Κουκλάκι είναι
Πολύ ωραία ζάντα έχεις αν και aftermarketΕυχαριστώ!!!! Αυτή την ζάντα μου έβαλε η αντιπροσωπεία (δώρο) , με κολλημένα τα πλαστικά νισσάν , αλλά εγώ ... τα έβγαλα!!!!!!
-
Πάντως από αυτά που έχω δει στον δρόμο το χρειάζεται το σκαλοπατάκι το αυτοκίνητο.Το κάνει και δείχνει
Χωρίς σκαλοπατάκι στην πόρτα δείχνει κάπως άδειο -
-
+10000000000... Το πιο ωραιο αυτοκινητο που κυκλοφορει αυτη την στιγμη, κατα τη γνωμη μου παντα...
Να το χαιρεσαι φιλε Costaslio με πολλα και ασφαλη χλμ!!! -
Ευχαριστώ!!!! Αυτή την ζάντα μου έβαλε η αντιπροσωπεία (δώρο) , με κολλημένα τα πλαστικά νισσάν , αλλά εγώ ... τα έβγαλα!!!!!!Μόλις θα σε ρωτούσα γιατί δεν έχουν!!! Σε πείραζαν?
Το σχέδιο τους θα μπορούσε να είναι και εργοστασιακό.Πάντως από αυτά που έχω δει στον δρόμο το χρειάζεται το σκαλοπατάκι το αυτοκίνητο.Το κάνει και δείχνει
Χωρίς σκαλοπατάκι στην πόρτα δείχνει κάπως άδειοΕχουν και λειτουργικό ρόλο πέρα από τον πολύ καλό αισθητικό. Το αμαξωμα είναι αρκετά ψηλό (20 εκατοστά) και μπορούν να βοηθήσουν σε πρόσβαση/επιβίβαση (ιδίως παιδιά, γυναίκες με φούστες κλπ). Δεν προεξέχουν πολύ από το αμάξωμα και δεν χαμηλώνει τον διαθέσιμη απόσταση από το έδαφος για να δημιουργεί πρόβλημα σε πλευρικό παρκάρισμα κλπ.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ευχαριστώ!!!! Αυτή την ζάντα μου έβαλε η αντιπροσωπεία (δώρο) , με κολλημένα τα πλαστικά νισσάν , αλλά εγώ ... τα έβγαλα!!!!!!
Μόλις θα σε ρωτούσα γιατί δεν έχουν!!! Σε πείραζαν?
Mε την παγωνιά ψιλοξεκόλλησαν , οπότε τα ξεκόλησα τελειως , έπειτα είδα το από μέσα και μου άρεσε και τα άφησα έτσι!!!!
-
Από το χθεσινό ταξίδι 'κόλλησα' σε δύο πράγματα.
6 cd με audio τραγούδια (12 με 14 έκαστο) δεν μου έφτασαν. Το ipod μου μέσω της Aux εξόδου δεν έπαιζε, φαντάζομαι επειδή έχει ομαδοποιημένους φακέλους και όχι όλα τα τραγούδια εξ' αρχής. Θα πρέπει κάποια στιγμή στο μέλλον να ασχοληθώ μάλλον με το θέμα ηχοσύστημα αυτοκινήτου.
Το cruise control. Πολύ βολικό. Το ρύθμιζα στα 130 ή 90 χλμ (αναλογα με τα όρια) και πήγαινε. Εκεί που δεν ξέρω όμως αν έκανα σωστά (ως προς την λειτουργία του συστήματος, την αντοχή και την αξιοπιστία του) είναι στα κομμάτια της Εγνατίας που πάει κάθε λίγο και λιγάκι από 80, 120, 100 και ξανά 80 κλπ ανεβοκατέβαζα το όριο της ταχύτητας από τον διακόπτη στο τιμόνι και ανταποκρινόταν άμεσα το αυτοκίνητο και όχι να απενεργοποιήσω το cc και να οδηγήσω 'φυσιολογικά' με τον λεβιέ, τα φρένα και το γκάζι!Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Mε την παγωνιά ψιλοξεκόλλησαν , οπότε τα ξεκόλησα τελειως , έπειτα είδα το από μέσα και μου άρεσε και τα άφησα έτσι!!!!Αν τα έχεις να κολλήσεις με ισχυρή Logo. Δεν θα ξαναφύγουν. Γιατί να δείχνουν aftermarket!
-
Κώστα μου για αυτό έχει ρύθμιση το cruise, για να το ανεβοκατεβάζεις. Τώρα βέβαια εγώ, αν αποφάσιζα να το χρησιμοποιήσω, θα το είχα σταθερά στα 120-140...
-
Τι το κακό έχει το aftermarket? Ειδικά το να δέιχνουν λες και είναι κάτι κακό ή εξωγήινο.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Το ipod μου μέσω της Aux εξόδου δεν έπαιζε, φαντάζομαι επειδή έχει ομαδοποιημένους φακέλους και όχι όλα τα τραγούδια εξ' αρχής. Θα πρέπει κάποια στιγμή στο μέλλον να ασχοληθώ μάλλον με το θέμα ηχοσύστημα αυτοκινήτου.Μέσω της Aux μεταφέρεται ο ήχος απ την έξοδο του ipod, πως έχει να κάνει με την οργάνωση των αρχείων εφόσον ότι παίζει στο ipod μεταφέρεται στα ηχεία του αυτοκινήτου?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Κώστα μου για αυτό έχει ρύθμιση το cruise, για να το ανεβοκατεβάζεις. Τώρα βέβαια εγώ, αν αποφάσιζα να το χρησιμοποιήσω, θα το είχα σταθερά στα 120-140...Απλώς είχα την εντύπωση 'αναπηρίας κάτω άκρων'. Όλη η κίνηση του αυτοκινήτου να ρυθμίζεται από έναν διακόπτη ... ίδιο με αυτόν που αλλάζει σταθμούς στο ραδιόφωνο.
Στα τούνελ ή όπου αλλού υπήρχε ένδειξη 60 ή 80 πήγαινα με '85'. Στα υπόλοιπα (120 ή 130) πηγαινα με '135'. Να μην είναι πλημμέλημα (διότι σε 2 σημεία είχε αστυνομία) και για να μην ξεπεράσω τις 4000 στροφές αφού ακόμα δεν έχει ανοίξει ο κινητήρας.Dodger δεν υπάρχει κάτι κακό. Απλώς με τα σήματα δείχνει ... εκ του εργοστασίου. Θέμα εικόνας (=image) και τίποτα άλλο πχ περι ποιότητας κλπ.
Το ipod μου μέσω της Aux εξόδου δεν έπαιζε, φαντάζομαι επειδή έχει ομαδοποιημένους φακέλους και όχι όλα τα τραγούδια εξ' αρχής. Θα πρέπει κάποια στιγμή στο μέλλον να ασχοληθώ μάλλον με το θέμα ηχοσύστημα αυτοκινήτου.
Μέσω της Aux μεταφέρεται ο ήχος απ την έξοδο του ipod, πως έχει να κάνει με την οργάνωση των αρχείων εφόσον ότι παίζει στο ipod μεταφέρεται στα ηχεία του αυτοκινήτου?
Δεν ξέρω! Και εγώ αυτό ήξερα. Μόνο τα ηχεία θα χρησιμοποιεί! Ακουγα με 'γυναικεία' φωνή από τα ηχεία να μου λέει στην αρχή το όνομα του φακέλου και μετά κάποια τραγούδια να μην τα παίζει και κάποια να τα 'πηδάει' σαν να πηδάει η βελόνα σε πικαπ!
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)