-
REALZEUS wrote:
Δεν βλέπω να έρχονται αντιμέτωπες κάποιες εκδόσεις.
Σπίσης δεν θα ήμουν και πολύ βέβαιος για το ποιος υστερεί σε οδική συμπεριφορά.Πως δεν έρχονται Αλέξαδνρε!?!? Εκτός της βασικής, οι άλλες 3 στα €26-28.000 είναι κατευθείαν αντιμέτωπες με τις πολύ καλά εξοπλισμένες 118i (των 140 ίππων), ενώ αυτή των €32.000 απλά ξεφεύγει.
Είμαι 100΄% σίγουρος ότι οδηγικά η 118i είναι ανώτερη του 3. Πολύ καλύτερη τεχνολογία η BMW και φυσικά όλοι ξέρουμε ότι το έχει με τις αναρτήσεις και το στήσιμο των αυτοκινήτων της.
Στα 28 χιλιάρικα παίρνεις το Skyactiv X των 180 ίππων, δεν βλέπω αντίστοιχη 1 σε αυτά τα λεφτά.
Σχετικά με την οδική συμπεριφορά πάντως, το αξιόπιστο CAR δίνει 5 αστέρια στο Mazda και 4 στην BMW...
https://www.carmagazine.co.uk/car-reviews/mazda/3-hatchback/
https://www.carmagazine.co.uk/car-reviews/bmw/1-series-hatchback/
-
Έχουμε 2019 κι ακόμα συντηρούνται μύθοι περί αξιοπιστίας ατμοσφαιρικών vs turbo. Τι να πει κανείς...
Αν αναφέρεσαι σε εμένα, δεν είπα αυτό. Εγώ ανέφερα την αξιοπιστία της Mazda έναντι των Γερμανών. Γενικά!
ΑΛΛΑ, νομίζω ότι είναι προφανές στον καθένα ότι ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας θα υπερέχει σε αντοχή και αξιοπιστία έναντι ενός που 'πιέζεται' να παράξει περισσότερο έργο στην ίδια χωρητικότητα (και έχει περισσότερους μηχανισμούς πάνω του).
Τώρα αν και οι δύο κρατήσουν παραπάνω από το μέσο όρο ζωής του αυτοκινήτου, οπότε στην πράξη δεν απασχολήσει ποτέ το μέσο αγοραστή, αυτό είναι άλλο θέμα.
-
Σχετικά με την οδική συμπεριφορά πάντως, το αξιόπιστο CAR δίνει 5 αστέρια στο Mazda και 4 στην BMW...
https://www.carmagazine.co.uk/car-reviews/mazda/3-hatchback/
Όπα! Φάνη τι έγινε εδώ;
-
stefan147 wrote:
Έχουμε 2019 κι ακόμα συντηρούνται μύθοι περί αξιοπιστίας ατμοσφαιρικών vs turbo. Τι να πει κανείς...
Αν αναφέρεσαι σε εμένα, δεν είπα αυτό. Εγώ ανέφερα την αξιοπιστία της Mazda έναντι των Γερμανών. Γενικά!
ΑΛΛΑ, νομίζω ότι είναι προφανές στον καθένα ότι ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας θα υπερέχει σε αντοχή και αξιοπιστία έναντι ενός που 'πιέζεται' να παράξει περισσότερο έργο στην ίδια χωρητικότητα (και έχει περισσότερους μηχανισμούς πάνω του).
Τώρα αν και οι δύο κρατήσουν παραπάνω από το μέσο όρο ζωής του αυτοκινήτου, οπότε στην πράξη δεν απασχολήσει ποτέ το μέσο αγοραστή, αυτό είναι άλλο θέμα.
Όχι δεν αναφερόμουν σε σένα. Κάποιος άλλος νομίζω το ανέφερε. Απλά και πάλι δε δεχομαι τα περί πίεσης κτλ. Το κάθε είδος κινητήρα είναι κατασκευασμένο βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών. Αυτά που συνήθως σκάνε είναι τα διάφορα περιφερειακά και αυτό είναι ανεξάρτητο του τρόπου εισαγωγής αέρα. Πχ στα ατμοσφαιρικά BMW γιατί σκάγανε τα μπεκ και οι πολ/στες? Επίσης είναι τόσο της πλάκας τα μοτέρ της Mazda αυτή τη στιγμή που αλίμονο αν χαλάγανε κιόλας!
Τώρα το Europe vs Japan σε αξιοπιστία είναι άλλουνου παπά ευαγγέλιο. Προσωπικά μου είναι αδιάφορη η όποια ανωτερότητα από τη στιγμή έχω άλλα κριτήρια πιο ψηλά και που έχουν να κάνουν με χαρακτηριστικά που τα χαίρεσαι κάθε μέρα.
-
Επίσης είναι τόσο της πλάκας τα μοτέρ της Mazda αυτή τη στιγμή που αλίμονο αν χαλάγανε κιόλας!
Σε ποιο αναφέρεσαι;
-
Επιστρέφω στην παλιά κι αγαπημένη μου συνήθεια, να πετάγομαι σαν την τσουτσού, για να ρωτήσω:
Μεταξύ polo highline, ford fiesta titanium και mazda 2 ποιο θα διαλέγατε και γιατί; Μιλάω γι' αυτόματα κιβώτια, πάντα.
-
Στα 28 χιλιάρικα παίρνεις το Skyactiv X των 180 ίππων, δεν βλέπω αντίστοιχη 1 σε αυτά τα λεφτά.
Εγώ γιατί βλέπω αυτά?
Mazda3 Hatchback Skyactiv-G120 Plus 21.633 €
Mazda3 Hatchback Skyactiv-G120 AT Plus 25.580 €
Mazda3 Hatchback Skyactiv-G120 AT Plus SO/ST 27.064 €
Mazda3 Hatchback Skyactiv-G120 AT Plus SO/LU 27.407 €
Mazda3 Hatchback Skyactiv-G120 AT Plus SO/LU 32.020 €
Όλα με **120 **ίππους είναι. Διαβάζω κάτι λάθος?
REALZEUS wrote:
https<a>://www.carmagzine.co.uk/car-reviews/mazda/3-hatchback/</a>
Όπα! Φάνη τι έγινε εδώ;
Τι να γίνει...κλασσική δημοσιογραφία, όποιος δίνει τα περισσότερα. Εαν δεν οδηγήσω, δεν έχω άποψη...αλλλα είμαι 100% σίγουρος! Η BMW δεν έχει αντίπαλο πουθενά σε αυτό τον τομέα, εκτός ίσως από Jag (εξαιρούνται supercars).
-
Επιστρέφω στην παλιά κι αγαπημένη μου συνήθεια, να πετάγομαι σαν την τσουτσού, για να ρωτήσω:
Μεταξύ polo highline, ford fiesta titanium και mazda 2 ποιο θα διαλέγατε και γιατί; Μιλάω γι' αυτόματα κιβώτια, πάντα.
Mazda, λόγω κιβωτίου.
-
REALZEUS wrote:
Εγώ γιατί βλέπω αυτά?
Mazda3 Hatchback Skyactiv-G120 Plus 21.633 €
Mazda3 Hatchback Skyactiv-G120 AT Plus 25.580 €
Mazda3 Hatchback Skyactiv-G120 AT Plus SO/ST 27.064 €
Mazda3 Hatchback Skyactiv-G120 AT Plus SO/LU 27.407 €
Mazda3 Hatchback Skyactiv-G120 AT Plus SO/LU 32.020 €
Όλα με **120 **ίππους είναι. Διαβάζω κάτι λάθος?
sargus wrote:
REALZEUS wrote:
httpshttps://www.carmagazine.co.uk/car-reviews/bmw/1-series-hatchback/
Όπα! Φάνη τι έγινε εδώ;
Τι να γίνει...κλασσική δημοσιογραφία, όποιος δίνει τα περισσότερα. Εαν δεν οδηγήσω, δεν έχω άποψη...αλλλα είμαι 100% σίγουρος! Η BMW δεν έχει αντίπαλο πουθενά σε αυτό τον τομέα, εκτός ίσως από Jag (εξαιρούνται supercars).
Ναι, έχασες την ανακοίνωση του Skyactiv X των 180 ίππων στα 28600. Στην προηγούμενη σελίδα το έβαλα.
Σχετικά με την οδική συμπεριφορά, μ' αρέσει που λες για τους δημοσιογράφους, αλλά εσύ είσαι σίγουρος χωρίς καν να το έχεις οδηγήσει...
Έχοντας οδηγήσει λοιπόν πολλές BMW, όχι μόνον έχουν αντιπάλους, αλλά υπάρχουν πολύ πιο οδηγοκεντρικά αυτοκίνητα (Alfa, Jag κλπ). Η F20 για παράδειγμα ήταν μέτρια, πιο αδιάφορη και από το αντίστοιχο Focus.
-
Ναι, έχασες την ανακοίνωση του Skyactiv X των 180 ίππων στα 28600. Στην προηγούμενη σελίδα το έβαλα.
Σχετικά με την οδική συμπεριφορά, μ' αρέσει που λες για τους δημοσιογράφους, αλλά εσύ είσαι σίγουρος χωρίς καν να το έχεις οδηγήσει...
Έχοντας οδηγήσει λοιπόν πολλές BMW, όχι μόνον έχουν αντιπάλους, αλλά υπάρχουν πολύ πιο οδηγοκεντρικά αυτοκίνητα (Alfa, Jag κλπ). Η F20 για παράδειγμα ήταν μέτρια, πιο αδιάφορη και από το αντίστοιχο Focus.
-
Δεν το είδα αυτό με τα €28.600. Αλλά εικάζω βασική έκδοση, χωρίς αυτόματο και φυσικά 2λιτρο....χλμμ μαντέυω πόσα θα πουλήσει!
-
Δεν χρειάζεται να αοδηγήσω, είναι εξ' ορισμού οι BMW....σαν το αξίωμα στα μαθηματικά.
-
Μάλλον έχουμε άλλα κριτήρια, γιατι έχοντας 5 χρόνια την F20 την εβρισκα πολύ καλύτερη οδηγικά και από Focus και από Giuletta (είχα βέβαια το adaptive sport steering). Και με την πίσω κίνηση, ήταν σε άλλο επίπεδο απόλαυσης εαν ήθελες (παρόλο το αδύναμο μοτέρ).
-
-
Καλησπέρα,
για το 3 ο λόγος μιας και το έχω οδηγήσει (test drive) και έχω μπει δυο τρεις φορές μέσα. Ας ξεκινήσω από την εξωτερική εμφάνιση η οποία κατά τη γνώμη μου είναι καταπληκτική. Μου μοιάζει με την BRERA. Στο εσωτερικό τα πράγματα είναι, στα μάτια μου πάντα, εξίσου εντυπωσιακά. Τα υλικά είναι εξαιρετικά και δείχνει να έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη κατασκευή. Οι χώροι για τους μπροστά είναι υπερεπαρκείς ενώ για τους πίσω λίγο στριμωγμένα τα πράγματα. Εγώ είμαι μόνο 1,78 και πίσω μου δεν υπήρχε πρόβλημα να κάτσει ο ανιψιός μου που είναι 1,88 αλλά πιθανά δύο ψηλοί στην ίδια πλευρά να είχαν θέμα. Στο δρόμο τώρα. Οδήγησα το δίλιτρο. Προέρχομαι από δίλιτρο ατμοσφαιρικό suv και έτσι τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του μοτέρ μου φάνηκαν οικεία. Στροφάρει και επιταχύνει με άνεση χωρίς δράματα και εξάρσεις. Δεν πετάει, αλλά δεν είναι τάφος όπως γράφεται. Το στήσιμο μου φάνηκε πολύ καλό. Σφιχτό, σίγουρο πάτημα, αλλά ταυτόχρονα άνετο. Πρέπει εδώ να παίζουν ρόλο και τα πολύ καλά καθίσματα. Κατανάλωση είδα 7,5 lt/100 km, αλλά αυτό δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη.
Συμπέρασμα: Αυτοκίνητο ξεχωριστό, πολύ ποιοτικό (το εσωτερικό του είναι πιο ποιοτικό από αυτό της νέας Α class), πάρα πολύ καλά εξοπλισμένο (η plus έχει τα πάντα και παραπάνω), ενδεχομένως να θεωρείται αργό για δίλιτρο με τα σημερινά υπερτροφοδοτούμενα δεδομένα, αλλά αντικειμενικά επαρκές.
Στα αρνητικά του θα έβαζα τους περιορισμένους χώρους πίσω. Το hatch είναι και λίγο σκοτεινό γιατί έχει μαύρο ουρανό και μικρά πίσω παράθυρα. Η τιμή του: 26000€ (η plus) με μεταλλικό χρώμα κλειδί. Ακριβό; Εξαρτάται με τι το συγκρίνεις. Αν πας σε βασικές εκδόσεις του focus πχ, ναι είναι ακριβό. Αν όμως βάλεις στο focus τον εξοπλισμό που έχει πάνω το plus καταλήγεις σε πολύ κοντινά νούμερα. Δεν ξέρω σε τι τιμή είναι η 118i που λέει ο Φάνης, αλλά έχω την αίσθηση ότι αν βάλεις τον εξοπλισμό που έχει πάνω το plus στην BMW θα πάς χαλαρά στα 30κ. Και δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι υπερτερεί κάπου αλλού η BMW πέρα από τις επιδόσεις
-
Στα ίδια χρήματα ακριβώς υπάρχουν τα:
Opel Astra 1.4 150hp
VW Golf 1.5 150hp
Renault Megane 1.3 160hp
Ford Focus 1.5 150hp
Honda Civic 1.5 182hpΒάζω μόνο manual επιλογές.
Επομένως το 'αντικειμενικά επαρκές' δεν είναι και τόσο αντικειμενικό τελικά γιατί τα νούμερα είναι αμείλικτα. Υποκειμενικά επαρκές, ναι. Γιατί κάποιος μπορεί να γουστάρει τόσο το σχήμα ή τη μάρκα γενικά που να μην τον απασχολεί καθόλου ότι στα ίδια χρήματα παίρνει ένα υποδεέστερο αυτοκίνητο σε επιδόσεις και χαρακτηριστικά.
-
Stefan δε διαφωνώ, όλα αυτά τα αυτοκίνητα είναι πιο γρήγορα από το 3. Μπήκα και στο focus. Καλό και πιο άνετο εσωτερικό από αυτό του 3. Όμως η ποιότητα των υλικών μέσα ήταν εμφανώς υποδεέστερη. Ξέρω ότι για τους περισσότερους εδώ, οι επιδόσεις είναι πολύ κρίσιμο, το κρισιμότερο κριτήριο επιλογής αυτοκινήτου και το σέβομαι απόλυτα. Δεν είναι όμως όλων των καταναλωτών τα κριτήρια ίδια. Όσο για το 'αντικειμενικά επαρκές' θεωρώ ότι ναι είναι επαρκείς οι επιδόσεις του για ένα οικογενειακό hatch. Όλα τα μοντέλα που αναφέρεις τα θεωρώ 'γρήγορα' οικογενειακά hatch. Μπορεί και να κάνω λάθος... Αλήθεια έχει κάποιος συγκρίνει το 3 βάσει και του εξοπλισμού που προσφέρει στα 26κ ή μόνο βάσει επιδόσεων; έχετε κάνει τον κόπο να το δείτε από κοντά να μπείτε μέσα, να το οδηγήσετε, να το ψηλαφίσετε;
-
πολύ ποιοτικό (το εσωτερικό του είναι πιο ποιοτικό από αυτό της νέας Α class),
Συμφωνώ (το είδα στην έκθεση, αλλά δεν το οδήγησα) είναι τρομερά ποιοτικό....ίσως το κορυφαίο. Αλλά η σύγκριση με την A class το αδικεί, γιατί η ΜΒ είναι μέτρια (μην πω χάλια και παρεξηγθώ), ειδικά για ΜΒ.
-
Από ένα επίπεδο ποιότητας και μετά, παύει πιστεύω να προσθέτει κάτι στην εμπειρία χρήσης το λίγο καλύτερο εσωτερικό. Πχ ποιος κάτοχος αυτοκινήτου αυτής της κατηγορίας είναι δυσαρεστημένος με το εσωτερικό του Civic ή του Golf του? Προσωπικά πήγα από Audi Q5 σε Seat Leon και πάλι ευχαριστημένος είμαι.
Επίσης η ποιότητα κατ' εμέ είναι πιο σύνθετη έννοια και περιλαμβάνει τόσο τα μηχανικά όσο και τα υπολοιπα μέρη. Οπότε πως να αξιολογήσω ως κορυφαίο ποιοτικά (σε σχέση με τα ανταγωνιστικά ίσης αξίας πάντα) ένα αυτοκίνητο με πίσω ημιάκαμπτο? Όσο και καλά ρυθμισμένος να είναι, όσο και να μην απασχολεί η ύπαρξη του το μέσο χρήστη, δεν παύει να είναι εξ' ορισμού υποδεέστερη υλοποίηση.
Άρα αν συνδυάσω αυτά με την απόδοση που είναι ίδια με χατς 15ετίας (όσο η 147 μου το μακρινό 2003 δηλ) τότε βγαίνει μια όχι και τόσο ανταγωνιστική πρόταση. Προφανώς και δεν πρόκειται για κακό αυτοκίνητο, πως θα μπορούσε άλλωστε, αλλά σίγουρα απευθύνεται σε λίγους που έχουν πολύ συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής. Με αμιγώς αντικειμενικά κριτήρια ή και ένα excelακι (lol) με νουμεράκια, δε βλέπω πως θα μπορούσε να προκριθεί ως βέλτιστη επιλογή το 3αρι έναντι των παραπάνω.
-
Kι εγώ πιστεύω πως τα δύο βασικά μείον του 3 είναι α) οι χώροι πίσω και β) η ροπή με την ιπποδύναμη του κινητήρα (αναφέρομαι κυρίως για τον 1.5 που ενδιαφέρει την πλειοψηφία στη χώρα μας,γιατί ο 2.0 με το skyactive-x 180 άλογα σαφώς αναβαθμίστηκε κι έγινε πιο ανταγωνιστικός).
Όμως έχει και δύο σημαντικά πλεονεκτήματα α) σχεδίαση-ποιότητα και β) εξοπλισμός (η βασική έχει Led,navi κ.ά. μέχρι και head-up display!, η δε plus είναι σχεδόν υπερπλήρης -αλήθεια android auto υποστηρίζει; δεν το είδα στα χαρακτηριστικά).
Τώρα όσον αφορά τον οδηγικό χαρακτήρα πιστεύω ότι η Mazda πάντα ήταν στην τοπ 6άδα της κατηγορίας (μαζί με Alfa,BMW,Honda,Ford,Renault).
Aν είχε καμιά ντουζίνα άλογα πιο δυνατό τον 1.5 κι ένα-δυο kgr ροπής παραπάνω θα ήταν για αρκετούς μια πολύ πιθανή επιλογή...
-
Android auto υποστηρίζει. Αν η απλή είχε αυτόματο κλιματισμό και όχι απλό aircon τότε θα είχε πραγματικά τα πάντα.... Με την plus σου βάζουν καπέλο και τις 18άρες (όμορφες αλλά στην αλλαγή ελαστικών θα πονάς) θερμαινόμενο τιμόνι και καθίσματα (για μένα άχρηστα, σε άλλους βόρειους ή ορεινούς μια χαρά...) και κάτι επιπλέον αλλά δε θυμάμαι τώρα.Δεν έχω και πρόχειρη τη προσφορά....
-
elplat, συμφωνώ κι εγώ για τις 18άρες ότι είναι too much όπως και τα υπόλοιπα extra της plus, εκτός από 3 που έχει κι είναι χρήσιμα: κάμερα οπισθοπ.,αισθητήρες μπροστά και ηλεκτροχρωμικό καθρέφτη.
-
Εμείς στην Ελλάδα δυσκολευόμαστε να το δικαιολογήσουμε σαν αγορά λόγω φόρου πολυτελείας και αυξημένης τιμής αγοράς λόγω τέλους ταξινόμησης. Στο εξωτερικό με 96γρ CO2, με 4,5-5λτ/100χλμ κατανάλωση, ήπιο υβριδικό σύστημα και στους δύο δίλιτρους κινητήρες, που καλύπτει τυχόν κενά ροπής σε προσπεράσματα και γενικότερα επιταχύνσεις, υψηλή ποιότητα εσωτερικού και υπερπλήρη εξοπλισμό με 1000-1500€ λιγότερα φαντάζουν εξαιρετικό πακέτο!
Και εδώ αν δεν ήταν 2 λίτρα ο κινητήρας του μια χαρά κοινό θα είχε. Δείτε πχ από το πόσα 1,8 hybrid έχει πουλήσει η toyota σε διάφορες μορφές (CH-R και εσχάτως Corolla). Δεν τους ενδιαφέρουν όλους αυτούς οι επιδόσεις ή το ποσό πληροφόρησης του τιμονιού, χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι τα τελευταία TNGA Toyota δεν είναι ευχάριστα στον δρόμο. Το ότι έχει απήχηση η Mazda και σε μια πιο ευρεία κλίμακα πελατών μπορούμε να το δούμε και από τις πωλήσεις της σε Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία. Δεν είναι πρώτη αλλά μέσα στις πρώτες μάρκες.
-
REALZEUS wrote:
- Δεν το είδα αυτό με τα €28.600. Αλλά εικάζω βασική έκδοση, χωρίς αυτόματο και φυσικά 2λιτρο....χλμμ μαντέυω πόσα θα πουλήσει!
- Δεν χρειάζεται να αοδηγήσω, είναι εξ' ορισμού οι BMW....σαν το αξίωμα στα μαθηματικά.
- Μάλλον έχουμε άλλα κριτήρια, γιατι έχοντας 5 χρόνια την F20 την εβρισκα πολύ καλύτερη οδηγικά και από Focus και από Giuletta (είχα βέβαια το adaptive sport steering). Και με την πίσω κίνηση, ήταν σε άλλο επίπεδο απόλαυσης εαν ήθελες (παρόλο το αδύναμο μοτέρ).
Αυτό με το αξίωμα το παίρνω σαν αστεϊσμό φίλε μου.
Η F20 για μένα ήταν πολύ μαλακή (είχε ταλαντώσεις στην γρήγορη οδήγηση) και κυρίως είχε αργό μπροστινό (κρεμαγιέρα και γεωμετρία ανάρτησης). Μου αρέσουν τα πιο κοφτερά-νευρικά αυτοκίνητα, αυτό ήταν πολύ ταξιδιάρικο σε στήσιμο, με έμφαση στην ευθυβολία. Η πίσω κίνηση είναι σημαντική, αλλά σε αυτές τις ιπποδυνάμεις το κύριο που προσφέρει είναι η έλλειψη torque steer (σημαντικό βέβαια) και καμιά πάντα με 1η (ασήμαντο) και όχι ρυθμισιμότητα μέσα στην στροφή.
MAZDA FORUM