-
Ο χρήστης meco έγραψε:
ΟUTBACK!!!
Φοβερό και τρομερό. Στην έκδοση 2,5lt έχει και κοντές σχέσεις.
Όμορφο εξωτερικά και εσωτερικό επιπέδου Audi. Έχω δει από κοντά και έχω σχηματίσει άριστες εντυπώσεις.
Έχει και απόσταση από το έδαφος 200mm.
Όμως είναι ακόμα πιο ασφάλτινο απο το forester και έχει ακομα χειρότερες γωνίες.
Kρίμα για τους Νεοέλληνες που δεν το έχουν ανακαλύψει ακόμα.Αυτό κι αν είναι αυτοκίνητο!! Αλλά δεν εμπίπτει στην κατηγορία 'εκτός' αλλά 'εντός' και με ειδίκευση σε extreme συνθήκες. Νομίζω ότι είναι το ιδανικό όχημα για χιόνια,πάγους,βροχές κρύα, άμμο κτλ...
Οσο για τη 'φορτηγήσια' αίσθηση του Cherokee είναι γνωστή η θέση μου. Ολα τα SUV είναι χειρότερα απο τις 'κούρσες' όπως και όλα τα καθαρόαιμα είναι χειρότερα απο τα SUV στην άσφαλτο. Το cherokee είναι κάπου ανάμεσα στα καθαρόαιμα και στα SUV και το κάνει με μεγάλη επιτυχία.
Οσοι τα πουλάνε δεν ήξεραν τι αγόραζαν και κάπου το μετάνιωσαν. Είμαι βέβαιος ότι τώρα κοιτάζουν προς Cayenne κτλ μιας και αυτό είναι τώρα στη μόδα.
Σήμερα οι πιο καλές λύσεις για SUV φαντάζουν αυτές που ανέφερα. Το cherokee απλά θεωρώ ότι σαν μέση λύση εξακολουθεί να είναι μια καλή επιλογή για κάποιον που θέλει λίγο απ'όλα. Οταν η ζυγαριά γέρνει προς την εντός δρόμου οδήγηση, τότε το SUV είναι μοδόδρομος.
-
Ο χρήστης vasdaris έγραψε:
.... Το cherokee είναι κάπου ανάμεσα στα καθαρόαιμα και στα SUV και το κάνει με μεγάλη επιτυχία.
.....
Το cherokee απλά θεωρώ ότι σαν μέση λύση εξακολουθεί να είναι μια καλή επιλογή για κάποιον που θέλει λίγο απ'όλα. ......Μην ξεχνάς το νεο Vitara που σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, μεγάλωσε και απέκτησε και καλύτερες εντος δρόμου δυνατότητες το οποίο και και αυτό (κατα την γνώμη μου) κάπου ανάμεσα στα καθαρόαιμα και στα SUV.
-
Αν ξεχωρίσουμε όπως νομίζω ότι πρέπει, τους χωματόδρομους από την έννοια του εκτός δρόμου τότε τα πράματα γίνονται πιο ξεκάθαρα.
Σε όποιο οδόστρωμα περιέχει το συνθετικό -δρόμος (πχ παλιόδρομος, χωματόδρομος, κατσικόδρομος κλπ) αρκούν τα SUVοειδή με την περιστασιακή τους τετρακίνηση και ίσως κανένα λάστιχο αν έχει λάσπη. Για τις άλλες χρήσεις όπου οι ρόδες κυλάνε όχι σε κάτι με -δρόμο αλλά σε ρέμα, δάσος, πέτρες, βράχια, πλαγιά, γκρεμό, ποτάμι, παραλία κλπ τότε θέλεις κάτι παραπάνω από περιστασιακή τετρακίνηση και αναγκαστικά απορρίπτεις τα προηγούμενα 'περιστασιακά' SUV. Αν σε ενδιαφέρουν και καταστάσεις με κλίσεις τότε καλό να έχεις και κοντές. Κοντές στην κατηγορία (θεωρώ σαν κατηγορία το μέγεθος που να επαρκεί για 4 ενήλικους με αποσκευές και με μέχρι 2000 κυβικά ώστε να μην ξεπερνάνε τα λεφτά που διαθέτεις) έχουν το Forester και το G Vitara. To πρώτο έχει κακές γωνίες λόγω προβόλων και είναι καλό και στην άσφαλτο το άλλο είναι (πιο) όμορφο, έχει πιο κοντές κοντές και καλύτερες γωνίες αλλά υστερεί λίγο σε άσφαλτο. Τα SUV δεν μπορούν να πάνε εκεί που πάνε αυτά. Το Forester κάνει ό,τι κάνουν τα SUV, το GVitara μάλλον υστερεί.
Συμπέρασμα.... αν έψαχνες για εκτός δρόμου μάλλον θα ρώταγες άλλα πράματα οπότε με αυτά που ρωτάς μάλλον ένας είναι ο δρόμος.... Forester! -
Ο χρήστης rallye40 έγραψε:
Επειδη θελω κατι να πηγαινει πολυ καλα και σε ασφαλτο και σε χωματοδρομο. Μηπως να χτυπουσα ενα Jimny και ενα S3 μτχ?Είχα ένα τέτοιο 'πονοκέφαλο' και ήμουν ανάμεσα στις εξής επιλογές:
- Golf GTi
- Τerios, ή Jimny και 106 rallye
- RAV4, ή Forester προ f/l
Mε το Golf θα είχα περιορισμό στις εκδρομές μου, ενώ στη δεύτερη περίπτωση δεν θα μπορούσα να κάνω ένα μακρινό ταξιδι άνετα.
Τελικά πήρα ένα από τα τελευταία RAV4MK2 και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Ποτέ δεν έχει πει όχι στις εκδρομές μου στα χώματα και στα χιόνια ενώ στην άσφαλτο πάει αέρα και στην ταχύτητα και στο στρίψιμο.Τώρα με την υπάρχουσα κατάσταση, ή
που θα πάρεις το καινούριο forester
ή που θα περιμένεις το καινούριο terios (επίσης μονόδρομος-αν και θα είναι κομματάκι ακριβό) και με τα λεφτά που θα εξοικονομήσεις θα χτυπήσεις ένα γρήγορο ασφάλτινο επιβατικό.
Δύο αυτοκίνητα πάντως είναι πρόβλημα, οικονομικό και όχι μόνο. -
outback.... μπραβο αυτο.....
Μα τελικα... στο 95% οσον ρωτανε ΑΥΤΟ δεν χρειαζονται???????????
Τωρα το τι τους αρεσει ειναι μια αλλη ιστορια.......
Γιατι οντως, οποιος ΞΕΡΕΙ τι θελει και γιατι...... ΔΕΝ ρωταει
[/img] -
Γειά σας και πάλι,
Απ΄ότι φαίνεται ο ορίζοντας ...ξακαθάρισε, όχι στο Cherokee!
Αλλά γιατί τόσα όχι και στο CR-V, δεν υστερεί τόσο πολύ.
Γιατί να είναι εκτός εποχής (παρωχημένο) το CR-V με κινητήρα διαμάντι (iVTEC), ενώ το νέο forester με πίσω φρένα ταμπούρα και χωρίς κατανεμητή (EBD), εντός εποχής;
**Όλα ** εξαρτώνται από το 'τι θέλουμε να κάνουμε ' με το αυτοκίνητό μας. Άν τα θέλουμε όλα, απλά έχουμε χάσει, δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα τέτοιο αυτοκίνητο!!
Αλήθεια έχετε δεί πολλά θηριώδη τζιποειδή με τις τεράστιες δυνατότητες, λασπωμένα ή έστω λερωμένα; Απλά υπάρχουν (...άν υπάρχουν !!) άλλα κριτήρια επιλογής.
Αν κάποιος δεν πρόκειται να κινηθεί σε νεροφαγωμένους χωματόδρομους, ή δεν έχει σκάφος να ρυμουλκύσει, γιατί να πάρει κάποιο που έχει και 'κοντά' ; που θα τα χρησιμοποιήσει ; Εκτός και αν θέλει να λέει '... έχω και κοντά'!!
Όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες, έχουν ανεπτυγμένα τμήματα marketing και ξέρουν πολύ καλά την αγορά (άλλωστε φροντίζουν να μας δημιουργούν όλο και καινούργιες 'ανάγκες' για να πουλάνε!!), γιαυτό και SUVίζουν ολο και περισσότερο! (και ΄μείς ...τσιμπάμε!).Αλλά, προς Θεού στους Ελληνικούς δρόμους με SantaFe και με 200 !! (...και με ασφάλεια!!). Έχουμε μείνει ...λίγοι ας μην μείνουμε λιγώτεροι!!
Φιλικά
Μάξιμος
Υ.Γ. Πολύ χρήσιμο το ερωτηματολόγιο του 'vasdaris' αλλά και το ξακαθάρισμα των εννοιών του 'onyx', πόσοι άραγε τα τηρούν ;
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Για να πω την αλήθεια εγώ μάλλον κάτι τετοιο θα έκανα με jimny και κατι άλλο γρήγορο δηλαδή. Αλλά δεν είναι το ίδιο. Φαντάσου δηλαδή ότι με το jimny μεχρι να μπεις στον χωματόδρομο θα ψιλοαναστενάξεις (μετά όμως δεν θα σε πιάνει κανείς!!).
Δυστυχώς με το Jimny αναστενάζεις και στο χωματόδρομο.
Σκληρές αναρτήσεις και άκαμπτοι άξονες μπροστά και πίσω το κάνουν ανυπόφορο.
Εκεί που δίνει ρέστα είναι πέρα από το χωματόδρομο...
Στους απλούς χωματόδρομους, τα SUV γενικά πάνε καλύτερα από τα τζιπ.Σωστά!! Φίλε meco καλά έκανες και με διόρθωσες γιατί υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ χωματόδρομου και δύσκολων εκτός δρόμου συνθηκών. jimny έχω οπότε κάτι ξερω.
-
Δηλ ειναι καλύτερα ενα suv στα 1600 και ενα γρηγορο ασφαλτινο δρομου? Για το SX4 της Suzuki εχετε ακουσει τπτ?
-
Ο χρήστης rallye40 έγραψε:
Δηλ ειναι καλύτερα ενα suv στα 1600 και ενα γρηγορο ασφαλτινο δρομου? Για το SX4 της Suzuki εχετε ακουσει τπτ?Kοίταξε εγώ πήρα ΕΝΑ που να τα συνδυάζει όλα. Δύο αυτοκίνητα θεώρησα ότι είναι too much.
Aν πάντως καταλήξεις σε αυτή τη λύση, τότε περίμενε το καινούριο terios.Το SX4 αν έχει τον ίδιο συμπλέκτη που έχει και το ignis τότε δεν είναι και τόσο 4κίνητο.
Διάβασε το παρακάτω thread για να καταλάβεις.
http://www.off-road.gr/PNphpBB2-viewtopic-t-3732.html -
Συγνώμη για το τελείως off topic, αλλά βλέποντας το avatar του rallye40, εντελώς υποσυνείδητα το έδεσα ότι ήταν δικό μου το post...και προσπαθούσα να θυμηθώ πότε στο καλό έγραψα εγώ τέτοιο πράμα και δεν το θυμάμαι!!! Ειλικρινά, κόλησα!! Division by zero!!!
-
Ο χρήστης maximos έγραψε:
Αλλά, προς Θεού στους Ελληνικούς δρόμους με SantaFe και με 200 !! (...και με ασφάλεια!!). Έχουμε μείνει ...λίγοι ας μην μείνουμε λιγώτεροι!!
Φιλικά
Μάξιμος
Υ.Γ. Πολύ χρήσιμο το ερωτηματολόγιο του 'vasdaris' αλλά και το ξακαθάρισμα των εννοιών του 'onyx', πόσοι άραγε τα τηρούν ;
φιλε το ΣανταΦε ειναι ενα GT κανονικο στα ταξιδια..Τα 25.5 κιλα ροπης σου επιτρεπουν να κανεις υπερανετα ταξιδι με 180+ στην εθνικη οδο,,κινουμενος αθορυβα και υπερξεκουραστα.
αντιθετα με ενα Τσεροκι 3.7 θα σου βγαινει ο κ$#^%λος.Αν θελεις για ταξιδια παρε ενα GrandCherokee..Τωρα τα 180 η και 200+ του ΣανταΦε ειναι υπερασφαλεστατα..
Και μην ξεχνατε μιλαμε για κινητηρα 2700κ.εκ. και οχι καβουρδιστηρια των 1600..
Ειχα 1600 κωλοφτιαγμενο..αλλα οση δυναμη και να εχει και τουρμπο να ειναι αν δεν εχεις κυβικα και ιδιως σε 4κινητα τζιπ θα σερνεσαι στο δρομο..Τα 2000κεκ σε τζιπ ειναι οριακα..ισα ισα για να κινεισαι ικανοποιητικα..Για να κανουμε και συζητηση..Με το σανταφε εχω φαει απο σταση και τσεροκι 3.7(0-100 σε 12δλ) αλλα και το Ραβ4..Στα ρεπριζ με το σανταφε με 2α στην Λ.Κηφισιας αφησα κατα πολυ πισω και 1.6 ραλλυ..Anyway προτιμησε σε τζιποειδες κατι το οποιο να κινειται και καλα στην ασφαλτο..Ακομα και οι πιο σκληροτραχηλοι οδηγουν πολυ περισσοτερο στην ασφαλτο..
-
Ο χρήστης Random1 έγραψε:
Τωρα τα 180 η και 200+ του ΣανταΦε ειναι υπερασφαλεστατα..
Σίγουρα. Τράκαρε εσύ με 200+ να δούμε τι θα μείνει απο το ΣάνταΦε. Και από τον άλλο κακομοίρη που θα πάρεις μαζί σου.
Παιδιά, ότι αμάξι και να έχεις αυτές δεν είναι ταχύτητες για ταξίδι. Δεν λέω, να πατήσεις 200 σε μια ευθεία μόνος σου, αλλά ταξίδι σε δρόμο με κίνηση ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. Μια να δει κάτι ο μπροστινός σου και να πατήσει τα φρένα τέλος. Τι ABS, τι ESP και τι SRS Airbags. Ύστερα λέμε γιατί έχουμε τόσα τρακαρίσματα...
-
Τωρα τα 180 η και 200+ του ΣανταΦε ειναι υπερασφαλεστατα..Αλήθεια, σ΄αυτές τις ταχύτητες ταξιδεύεις και με παιδιά μέσα;
Μάξιμος
-
den exo paidia, alla ta 200+ km/h einai yperasfalestata........
-
Παλιότερα έκανα την απόσταση Καμένα Βούρλα - Αθήνα με το καινούριο CRV με 180 σταθερά (τελικιασμένο εν ολίγοις ) και δεν έθεσα τη ζωή κανενός σε κίνδυνο. Το μόνο που με στενοχώρησε ήταν ότι έφαγα ένα ολόκληρο ντεπόζιτο .
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Παλιότερα έκανα την απόσταση Καμένα Βούρλα - Αθήνα με το καινούριο CRV με 180 σταθερά (τελικιασμένο εν ολίγοις ) και δεν έθεσα τη ζωή κανενός σε κίνδυνο. Το μόνο που με στενοχώρησε ήταν ότι έφαγα ένα ολόκληρο ντεπόζιτο .Pesta re dimsabas kai me exoun bgalei edo mesa to mavro provato pou skotonei kathe athoo sto dromo...Den eipame oti trexo pantoy me 200 oyte oti odigao Cayenne ton 500 ippon..aplos gia ena amaksi 1.5 tonoy kai 2700cc ta 160+ einai yperaneti kai asfalestati taxytita gia taksidi an den exei kinisi...
Siga min pigaino me 120-130 na moy bgei o kolos na kano 500 xiliometra..Eleos re paidia...............
-
Εγώ πάλι με πιο σωστά καθίσματα (στο καινούργιο facelift έχουν διορθωθεί) θα ήμουν πολύ άνετος για μεγάλα ταξίδια. Με τα Cooper A/T λάστιχα που ήταν αθόρυβα, όντως έκανα ταξίδι με μέση ταχύτητα 160χλμ/ω χωρίς πρόβλημα στα σημεία της εθνικής που ήταν φραγμένα και ασφαλή για να μην παραξηγούμαστε...
Τώρα με τα χωμάτινα που έβαλα το όριο είναι τα 140χλμ/ω -
Περα απ' τον αστείο (επιεικής χαρακτηρισμός) ισχυρισμό, οτι τα 200+ είναι ΥΠΕΡΑΣΦΑΛΕΣΤΑΤΑ (ούτε καν απλά ασφαλή) σε αυτ/το με ψηλό κέντρο βάρος και γενικά χαρακτηριστικά SUV (αλήθεια έχεις δοκιμάσει να κάνεις ελιγμό αποφυγής κινδύνου ή φρενάρισμα πανικού και ταυτόχρονα ελιγμό με αυτ/τα τα χλμ ?), θα ήθελα να μου λύσεις μια απορία.
Η εταιρία δίνει επίσημη τελική τα 190 (για το χειροκίνητο) και 179 (για το Α/Τ).
Εσυ τα 200+ (ούτε καν 200) που τα έπιασες ? Σε γκρεμό ?Ελεος πια.Αν είναι δυνατόν να τρέχει κάποιος με 200+ (που αμφιβάλλω αλλά θα το δεχτώ για την οικονομία της συζήτησης) και να πιστεύει οτι είναι και ασφαλής (για ποιούς άραγε ?).
-
Ρε παιδια κι εγω γιατι μετά τα 160 με το Cherokee με επιανε κρυος ιδρωτας? Συγκεκριμενα μετα τα διοδια στην ευθεια πριν τη Τριπολη. Με ενα Golf II 16V κατεβαινα με 220 ανετα.
-
Παλιότερα έκανα την απόσταση Καμένα Βούρλα - Αθήνα με το καινούριο CRV με 180 σταθερά (τελικιασμένο εν ολίγοις ) και δεν έθεσα τη ζωή κανενός σε κίνδυνο. Το μόνο που με στενοχώρησε ήταν ότι έφαγα ένα ολόκληρο ντεπόζιτο .
Pesta re dimsabas kai me exoun bgalei edo mesa to mavro provato pou skotonei kathe athoo sto dromo...Den eipame oti trexo pantoy me 200 oyte oti odigao Cayenne ton 500 ippon..aplos gia ena amaksi 1.5 tonoy kai 2700cc ta 160+ einai yperaneti kai asfalestati taxytita gia taksidi an den exei kinisi...
Siga min pigaino me 120-130 na moy bgei o kolos na kano 500 xiliometra..Eleos re paidia...............
Όταν κινούμαστε με 90km/h,διανύουμε 25 μέτρα το δευτερόλεπτο(m/s).Αν διπλασιάσουμε την ταχύτητά μας στα 180km/h,θα διανύουμε 50m/s.
Η μία ποδοσφαιρική εστία από την άλλη,απέχει 100 μέτρα(παράδειγμα που βοηθά στην αντίληψη της απόστασης) και για καλύψουμε την απόσταση αυτή,απαιτούνται δύο δευτερόλεπτα.Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι είναι άμεσα ορατός σε καθρέφτη οχήματος συνανθρώπου του,με ΑΥΤΗ την ταχύτητα σε ΑΥΤΟ το χρόνο;
Σε δύο δευτερόλεπτα θα είναι παρελθόν....
Άπειρα τα παραδείγματα με μοτοσικλέτες.
Απυθύνομαι στο περιοδικό μας:
Είναι η κατάλληλη στιγμή να πραγματοποιήσετε μία έγκυρη μελέτη που αφορά στη δυναμική συμπεριφορά των SUVs έναντι των παραδοσιακών οχημάτων,προκειμένου να δουν το φως της δημοσιότητας φοβερές αποκαλύψεις(π.χ αποστάσεις ακινητοποίησης 160-0km/h).
Κάποιοι συνάνθρωποί μας δεν εννοούν να συνειδητοποιήσουν ότι θα πρέπει να υιοθετήσουν ένα πιο συντηρητικό προφίλ οδήγησης στο SUV,αφού είναι εντελώς διαφορετικά τα χαρακτηριστικά αυτών των οχημάτων(αυξημένη μάζα,ψηλότερο κέντρο βάρους,αεροδυναμική κλπ)...
Τα Μέγαρα είναι δικά σας.Φορτώστε με μπαγκάζια και σκι Cherokee και Santa Fe και στρίψτε τα,φρενάρετε σε πανικό και πάτε με 200...
CR-V καινούργιο η Cherokee 3.7 του 2004 με 25000 km?