-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Για όσους ομοϊδεάτες νομίζουν ότι είμαστε γρήγοροι: fastest laps
Κάτω και από τη Cosworthχμμμ... Γιατι δε μου λεει απολυτως τιποτα αυτο...?
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Θέλω να βλέπω 2-3 τέτοιους ακόμα στο grid.
Υπομονη ως το 2007, ερχονται Kovalainen και Hamilton
Κόβα, Κόβα και τα μυαλά στα κάγκελα!!!
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Κάτω και από τη CosworthΕσυ πιστευεις οτι ο Ραικοννεν θα μπορουσε να κανει τον ταχυτερο γυρο οντας σε στρατηγικη ενος πιτ στοπ?
1 πιτ στοπ σημαινει:Οτι στην περισσοτερη διαρκεια του αγωνα κουβαλας περισσοτερα καυσιμα απο τους υπολοιπους και οταν πια απαλασεσε απο αυτα τα λαστιχα σου ειναι κομματια ( ενα περισσοτερο φετος με τισ τοσο μαλακες γομες)
Οσον αφορα τον Μοντογια δεν εχω να πω τιποτα. Ολο το τριημερο ηταν εκτοσ κλιματος.
Οσο για την Κοσγουρθ που τοσο χαλια την βρισκεις πληροφοριες απο ξενο εγκυρο φορουμ (αλς - ξερεις ποιο εννοω) αναφερουν οτι ειδαν στροφομετρο στισ 19500 στροφες!!
enough said
-
Ο χρήστης tifozif1 έγραψε:
Κάτω και από τη CosworthΟ Montogia φάνηκε να είναι 'αλλού'. Ο Ραικονεν χρησιμοποίησε 2 σετ ελαστικών αντί για 3 όπως οι υπόλοιποι. Δεν λεει και πολλά για την ΜcLaren o πίνακας αυτός.
Απόψεις είναι αυτές!
Για την ιστορία, τα flaps γίνονται λίγο πριν την είσοδο στα pits όπου όποιο σετ ελαστικών και να φοράς είναι ήδη φθαρμένο (υπολογισμένο να είναι έτσι από τη μαλακότητα της γόμας που έχεις επιλέξει). Ο σημερινός αγώνας δεν αποτελεί εξαίρεση
-
Σωστοτατος ladaman11.Και επισης ας περιμενουμε και τα γυρολογια να δουμε τη σταθεροτητα(που μονο αυτο θα καταλαβουμε καθως τα εξηγησε ο lada πριν γιατι δεν υπηρχε επιδοση) και ειμαι σιγουρος οτι τα συμπερασματα θα ειναι πολυ ενθαρυντικα.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Κάτω και από τη CosworthΟ Montogia φάνηκε να είναι 'αλλού'. Ο Ραικονεν χρησιμοποίησε 2 σετ ελαστικών αντί για 3 όπως οι υπόλοιποι. Δεν λεει και πολλά για την ΜcLaren o πίνακας αυτός.
Απόψεις είναι αυτές!
Για την ιστορία, τα flaps γίνονται λίγο πριν την είσοδο στα pits όπου όποιο σετ ελαστικών και να φοράς είναι ήδη φθαρμένο (υπολογισμένο να είναι έτσι από τη μαλακότητα της γόμας που έχεις επιλέξει). Ο σημερινός αγώνας δεν αποτελεί εξαίρεση
Αρα ο Κιμι ειχε λογικα τη σκληροτερη γομα κατι που δικαιολογει το χρονο(+0.4 απο το fastest)
-
Ο χρήστης ladaman11 έγραψε:
Κάτω και από τη CosworthΕσυ πιστευεις οτι ο Ραικοννεν θα μπορουσε να κανει τον ταχυτερο γυρο οντας σε στρατηγικη ενος πιτ στοπ?
1 πιτ στοπ σημαινει:Οτι στην περισσοτερη διαρκεια του αγωνα κουβαλας περισσοτερα καυσιμα απο τους υπολοιπους και οταν πια απαλασεσε απο αυτα τα λαστιχα σου ειναι κομματια ( ενα περισσοτερο φετος με τισ τοσο μαλακες γομες)
Οσον αφορα τον Μοντογια δεν εχω να πω τιποτα. Ολο το τριημερο ηταν εκτοσ κλιματος.
Οσο για την Κοσγουρθ που τοσο χαλια την βρισκεις πληροφοριες απο ξενο εγκυρο φορουμ (αλς - ξερεις ποιο εννοω) αναφερουν οτι ειδαν στροφομετρο στισ 19500 στροφες!!
enough said
Καταρχήν ΠΟΥ ειδες να λέω πως η Cosworth είναι χάλια;
Δεύτερον, ΠΟΥ ειδες να λέω πως ο Κιμι έπρεπε να κάνει fastest-lap;
Τρίτον, ο Μοντόγια μας αρέσει δεν μας αρέσει είναι οδηγός άνω του μετρίου. Αν ήμασταν γρήγοροι, ένα εκ των Γουέμπερ, Μπάτον, Μάσα, ακόμα και Ρόσμπεργκ θα έπρεπε να τον είχε ο ξεπεράσει σε flap ο Μόντυ. Έστω έναν ρε αδερεφέ! Για τα μάτια του κόσμου.ΥΓ. Θερμή παράκληση, ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ, αλλα Ο,ΤΙ γράφεται!
-
Επισης κατι που μολις παρατηρησα και τρομαξα.
Αν δειτε το lap chart απο το Formula1.com ο Μασα με τον Ροζμπερκ επεσαν πισω σχεδον ταυτοχρονα χρονικα στον αγωνα.
Συμφωνα λοιπον με το lap chart ανεβαιναν μαζι τις θεσεις και μαλιστα προς το τελος ο Ροζμπερκ πηγαινε σαφως ταχυτερα!!Τωρα ή η williams ειναι σε καλο δρομο και κοντα στους κορυφαιους ή ο Ροζμπερκ ειναι και γ**ω τα τιμονια (και ολα αυτα στον πρωτο του αγωνα πραγμα που το κανει ακομα πιο εντυπωσιακο)
Μαλλον σημερα υπηρχαν δυο supermen...
Ραικοννεν
Ροζμπερκ -
Ειμαι απολυτα ευχαριστημενος απο την σημερινη αποδοση της ομαδας μου (Φερραρι). Δεν περιμενω πολλα απο την ομαδα μεχρι να γυρισει στην Ευρωπη και να αρχισουμε να βλεπουμε την δουλεια του Τομπαζη και της Bridgestone στο μονοθεσιο οποτε η 2η θεση αλλα κυριως η ανταγωνιστικοτητα του μονοθεσιου σε σχεση με αυτο της Ρενω (που μας ειχαν ζαλισει ολοι για το ποσο γρηγορο ηταν στις δοκιμες) ειναι εξαιρετικα ενθαρρυντικες. Δεν παραγνωριζω βεβαια το οτι η Φερραρι ειχε κανει πολλες δοκιμες στο Μπαχρειν και αυτο την ευννοησε. Η Μαλαισια θα ειναι ενα πιο ασφαλες κριτηριο και αν μεινει στα 20 secs απο την Ρενω θα ειναι εξαιρετικο (μιας και μιλαμε για πιστα που παραδοσιακα δυσκολευε την Φερραρι ακομα και τις μερες της super ακμης της).
Εαν οντως η ψαλιδα ειναι αυτη που φανηκε σημερα τοτε δεν δινω καμμια τυχη στη Ρενω για το φετινο πρωταθλημα καθως θεωρω οτι στην πορεια θα υποσκελιστει απο ομαδες με μεγαλυτερο προυπολογισμο και μηχανολογικο βαθος οπως Φερραρι-Χοντα (ισως ΜακΛαρεν). ειναι πολυ δυσκολο να παρει 2ο πρωταθλημα σερι μην εχοντας το γρηγοροτερο μονοθεσιο και εαν δεν το ειχε περισυ δεν θα το εχει ουτε φετος... Τι αλλο μου εκανε εντυπωση?- Ο Ραικκονεν. Αυτο το παιδι το παρακολουθω απο τοτε που ξεκινησε και μου δινει εναν ακομα λογο να τσαντιζομαι με τον Ντεννις που αδυνατει να του δωσει ενα μονοθεσιο ανταξιο του ωστε να βαλει τον ξιπασμενο Ισπανο στη θεση του.
- Ο Μοντογια... Μα ποσο ηλιθιος μπορει να εισαι ρε χοντρο-Κολομβιανε?
- Εκαστος του ειδους του και η Cosworth στους V8...
- Νικο Ροσμπεργκ... Καλλιτερος του μπαμπα?
- Bridgestone... Not bad at all...
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
enough said
Καταρχήν ΠΟΥ ειδες να λέω πως η Cosworth είναι χάλια;
Δεύτερον, ΠΟΥ ειδες να λέω πως ο Κιμι έπρεπε να κάνει fastest-lap;
Τρίτον, ο Μοντόγια μας αρέσει δεν μας αρέσει είναι οδηγός άνω του μετρίου. Αν ήμασταν γρήγοροι, ένα εκ των Γουέμπερ, Μπάτον, Μάσα, ακόμα και Ρόσμπεργκ θα έπρεπε να τον είχε ο ξεπεράσει σε flap ο Μόντυ. Έστω έναν ρε αδερεφέ! Για τα μάτια του κόσμου.ΥΓ. Θερμή παράκληση, ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ, αλλα Ο,ΤΙ γράφεται!
Πρωτον, λαθος ο τροπος διατυπωσης μου. Εννουσα οτι η Κοσγουρθ εχει καλυτερο κινητηρα απο εμας και σε σχεση με την στρατηγικη που ακολουθησαμε (Μακλαρεν) δικαιολογημενα βρεθηκε πανω απο εμας στο ταχυτερο γυρο.
Δευτερον, προφανως και δεν ειπες κατι τετοιο ουτε υποννοησα εγω κατι τετοιο. Διαβαζε αν θες καλυτερα τα ποστ γιατι μαλλον εσυ βιαζεσαι να απαντησεις. Το σχολιο μου αναφεροταν στο γιατι δεν εκανε η Μακλαρεν το ταχυτερο γυρο και ανελυσα το γιατι (κατα τα πιστευω μου) για τον καθε πιλοτο ξεχωριστα απαντωντας εμεσως στην πρωτη παραθεση σου οτι δηλ. οσοι ομοιδεατες νομιζουν οτι ειμαστε γρηγοροι ας δουν τα fastest laps.
Ημουν σαφης?Τριτο, αν και σου αναγνωριζω καποιο δικιο δεν μπορω να μην δω οτι ο Μοντογια σε καμμια περιπτωση μεσα στο 3-ημερο δεν απειλησε τον Ραικοννεν. Και εν τελη η σημερινη εμφανιση του Μοντογια ηταν κατω του μετριου -σε σχεση με του Ραικοννεν .
Και το αν εκανε ενα πιτ στοπ λιγοτερο, αυτο αντισταθμιζετε και με το παραπανω απο την κινηση που αντιμετωπισε και με την φθορα τον ελαστικων του, αφου χρισιμοποιησε ενα σετ λιγοτερο απο οτι ο Μοντογια και οι υπολοιποι.Αυτα και ας σταματησουμε να παιζουμε με τις λεξεις, πραγμα το οποιο αρεσκεσε να κανεις.
(Εντελως φιλικα το τελευταιο σχολιο Χαρη, Σε 'ξερω' αρκετο καιρο απο την ακμαζουσα πριν χρονια ΕΛΟΦΕ ακομα) -
Δεν ξερω αν το παρατηρησε κανεις αλλα ο Μικαελ παταγε πριν την στροφη γκαζι για να διατηρησει ψηλα τις στροφες του κινητηρα. Απ'οτι ειδα ουτε ο Αλονσο εκανε το ιδιο ουτε κανεις αλλος. Αν ο Μικαελ ειχε ενα ισαξιο μονοθεσιο με του Αλονσο θα ηταν 50 δευτερα μπροστα σημερα
-
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
Δεν ξερω αν το παρατηρησε κανεις αλλα ο Μικαελ παταγε πριν την στροφη γκαζι για να διατηρησει ψηλα τις στροφες του κινητηρα. Απ'οτι ειδα ουτε ο Αλονσο εκανε το ιδιο ουτε κανεις αλλος. Αν ο Μικαελ ειχε ενα ισαξιο μονοθεσιο με του Αλονσο θα ηταν 50 δευτερα μπροστα σημεραΑπλα διαφορετικο στυλ οδηγησης θα ελεγα και τιποτα παραπανω.
Μου θυνισε αρκετα senna και turbo years ο τροπος με το οποιο ο Σουμαχερ εκανε κουφιο-γκαζιες (ας μου επιτραπει η εκφραση) προσπαθοντας να κρατησει ψηλα τις στροφεσ του κινητηρα για την επομενη ευθεια.
-
Ο χρήστης ladaman11 έγραψε:
[snip]Αυτα και ας σταματησουμε να παιζουμε με τις λεξεις, πραγμα το οποιο αρεσκεσε να κανεις.
(Εντελως φιλικα το τελευταιο σχολιο Χαρη, Σε 'ξερω' αρκετο καιρο απο την ακμαζουσα πριν χρονια ΕΛΟΦΕ ακομα)Εντελώς φιλικά, ρωτάω ΠΟΥ, ΠΟΤΕ και με ΠΟΙΕΣ λέξεις έπαιξα; Και από που προκύπτει ότι ΑΡΕΣΚΟΜΑΙ να το κάνω;
Επί της ουσίας, δεν έχουμε όλοι τα ίδια κριτήρια αξιολόγησης ούτε τις ίδιες απαιτήσεις ως φίλαθλοι από τις ομάδες που υποστηρίζουμε. Πάει αυτό.
Τα flaps είναι το σημαντικότερο κριτήριο της απόλυτης ταχύτητας που μπορεί να επιτευχθεί από ένα μονοθέσιο σε συνθήκες αγώνα, στον εκάστοτε αγώνα (το γυρολόγιο δεν δείχνει πρωτίστως την απόλυτη ταχύτητα μονοθεσίου, αλλά την διάρκεια στην (αν)ικανότητα του οδηγού να γυρίζει στο όριο).
Από τη στιγμή που ΟΛΟΣ ο άμεσος ανατγωνισμός μας (πλην του Φισικέλα, που καλά-καλά δεν πρόλαβε να συμπληρώσει 20 γύρους και του Μπαρικέλο, δλδ οι 6 στους 8... Ρενο, Φεράρι το ξέραμε, Χόντα και Κόσγουορθ μας προέκυψαν ξαφνικά) πέτυχε ταχύτερους γύρους από μας, ΔΕΝ ειμαι ικανοποιημένος από την ταχύτητά μας.
As simple as that!
-
edit: μαλακία δημοσίευση
-
Όποιος απαλλαγεί απο τα κόμπλεξ και τα κολλήματα του μπορεί να δεί ποιος/οι είναι ο πιο καλός οδηγός, το καλύτερο αμάξι, τα καλύτερα λάστιχα.
-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
βλέποντας που ήταν η Τογιότα πέρσι και που είναι φέτος με BS σε σύγκριση με Φεράρι....τότε πιστεύω το 2007 θα είναι περίπατος για τη Φεράρι....αλλά είναι λίγο νωρίς να συζητάμε για το 2007Άλλος ένας λόγος που πρέπει να βρεθούν κάποια αντισταθμιστικά μέτρα, δεδομένου ότι θα έχουμε το control tyre.
-
Ο χρήστης Lord_Rutherford έγραψε:
Όποιος απαλλαγεί απο τα κόμπλεξ και τα κολλήματα του μπορεί να δεί ποιος/οι είναι ο πιο καλός οδηγός, το καλύτερο αμάξι, τα καλύτερα λάστιχα.Λόρδε μας, ποιος είναι κατά τη γνώμη σου;
-
Ο χρήστης DV1976 έγραψε:
[snip]
- Ο Ραικκονεν. Αυτο το παιδι το παρακολουθω απο τοτε που ξεκινησε και μου δινει εναν ακομα λογο να τσαντιζομαι με τον Ντεννις που αδυνατει να του δωσει ενα μονοθεσιο ανταξιο του ωστε να βαλει τον ξιπασμενο Ισπανο στη θεση του.
Μια ο Ντένις, δυο ο Χάουγκ.
- Ο Μοντογια... Μα ποσο ηλιθιος μπορει να εισαι ρε χοντρο-Κολομβιανε?
Υπερτιμημένος!
- Εκαστος του ειδους του και η Cosworth στους V8...
Μας το έλεγαν κα ιδεν το πιστέυαμε!
- Νικο Ροσμπεργκ... Καλλιτερος του μπαμπα?
Νωρίς είναι ακόμα. Σε ταχύτητα πάντως μια χαρά δείχνει να είναι. Σε... bruatlity (αν θυμάσαι τον Κέκε) δεν νόμίζω! Θα δούμε.
- Bridgestone... Not bad at all...
Indeed!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Όποιος απαλλαγεί απο τα κόμπλεξ και τα κολλήματα του μπορεί να δεί ποιος/οι είναι ο πιο καλός οδηγός, το καλύτερο αμάξι, τα καλύτερα λάστιχα.
Λόρδε μας, ποιος είναι κατά τη γνώμη σου;
Δεν είναι ένας.
-
Ο χρήστης Lord_Rutherford έγραψε:
Λόρδε μας, ποιος είναι κατά τη γνώμη σου;
Δεν είναι ένας.
ΟΚ, βοήθησέ μας να καταλάβουμε, εμείς που δεν έχουμε απαλλαγεί ακόμα απ' τα κόμπλεξ και τα κολλήματά μας...
Επισημο thread:GP Bahrain-Sakhir