-
Με forester 2,0 xt 3 ατομα φορτιο και καμποσα ηχεια και οδηγο που δεν εχει ποδι αλλα ρομποτικο συστημα ειχαμε την καταναλωση ρεκορ πιστευω 8,2/100 αεριου,δεν πιστευω οτι παει πιο κατω.
Η διαδρομη Χανια-Παλαιοχωρα και καμποσα χιλιοομετρα μεσα στην πολη. -
22 χρόνων, 2λιτρο turbo 4κίνητο, 200ΗΡ, 30kg ροπή με 320.000 χλμ και οδήγηση κανονική σαν πρίν την κρίση, με επιταχύνσεις, προσπεράσματα κλπ, 11.5 / μικτή, μέσα σε Αθήνα και περίχωρα.
Είναι το καθημερινό μου αυτοκίνητο και δεν το αλλάζω με κανένα νέο τουρλουμπούκι, γουστάρω να το οδηγάω, το χαίρομαι και σε κάθε ευκαιρία του πίνω το αίμα, η βενζίνη και ο καφές είναι για να καταναλώνονται, είναι και σπάνιο, 875 φτιάχτηκαν, 450 αριστεροτίμονα και τα υπόλοιπα δεξιοτίμονα.
Άντε γιατί πολύ μας σκότισαν τον έρωτα με τους περιορισμούς, η οδήγηση και το πήδημα μας έμεινε, αϊ σιχτίρι με τους μαλάκες που μας κυβερνάνε, κόβω από αλλού ( ούτως ή άλλως δεν καπνίζω ) και συμπληρώνω τα 4-3 λίτρα στα 100 που καίω παραπάνω από ένα σύχγρονο παπαράκι που θα μου ζητήσει DPF, που δεν θα πατάει στο δρόμο, που θα πάθει κάτι το ένα ή το άλλο ηλεκτρονικό, που θα ζυγίζει 1.5 τόνο για να μην πάθω κάτι αν κάνω μαλακία στο δρόμο και πάω σε κανένα γκρέμι, που θα με ακουμπήσει κάποιος ανασφάλιστος και θα θέλω 5.000 για ένα προφυλακτήρα, ένα φτερό, και 1 φανάρι, και που θα πάρω πίσω το κόστος του καινούργιου ποτέ, κρατάω τα όμορφα ευρουλάκια μου και τα καίω σε βενζίνη την επόμενη δεκαετία με το τουρμπάκι μου.
Χέστηκα για τους γείτονες και τους συγγενείς να τους πουλάω μούρη με καινούργιο αμάξι κάθε 3-4 χρόνια για να δείχνω ότι είμαι κάποιος.
-
@21 Quadra
Audi αν κατάλαβα καλά; Καλά τα λες πάντως, δεν έχεις άδικο. Απλά έτσι όπως τα κάναν, έγιναν απαγορευτικά τα 2λιτρα... Από τη μία έχεις δίκιο, όταν λες, ότι αντί να δώσεις χρήματα για καινούριο, τα έχεις και τα βάζεις βενζίνη, για φόρους κλπ.. Σ αυτό συμφωνώ αρκετά.. Επίσης, συμφωνώ στο κομμάτι του ρίσκου της αξιοπιστίας που δεν αναλαμβάνεις κάθε τόσο με την αγορά καινούριων αμαξιών. Γενικά αν δεν σκεφτόμασταν όπως λες στην τελευταία σου πρόταση (δηλ. να θεωρούμε το αμάξι ως μέσον κοινωνικής καταξίωσης), δεν θα φτάναμε σε αυτή την κατάσταση και ως κοινωνία. Άσχετο μεν. Από την άλλη, δυστυχώς όποιος αγοράζει αμάξι σήμερα και κάνει και πολλά χιλιόμετρα, έχει μοναδική επιλογή το ντίζελ, εκτός και υπάρχουν πολλά 'αν'... Δεν είναι όμως και τόοοσο τραγικά τα πράγματα με τα 'νέα'... Απλά έγιναν ανάγκη..Για να μπω και στο θέμα
Χθες έκανα 320χλμ με 4 συνεπιβάτες σε μικτές διαδρομές, με 100χλμ σε 'ΕΟ'.. Και αφού κάπου ανάμεσα στα χωριά, γλιτώσαμε από έναν παππού που με ένα μηχανάκι κόντεψε να πέσει πάνω μας, ολοκληρώσαμε την βόλτα μας με μέση κατανάλωση 4.2λτ/100χλμ.. Και όλα καλά. -
Crektis ...σημειωση! Ο 21Quadra εχει ενα Renault 21 Turbo 4κίνητο...
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Crektis ...σημειωση! Ο 21Quadra εχει ενα Renault 21 Turbo 4κίνητο...8-Ο Ωραίο... Έ έτσι είναι... αυτά τα αμάξια δεν δίνονται...
-
11,5λ με βενζίνη 1,65 μας κάνει 19 ευρώ/100χλμ.
4,2λ με diesel 1,35 μας κάνει λιγότερα από 6 ευρώ/100χλμ. -
620 χλμ μεικτά (εθνική 350χλμ, επαρχιακός 150χλμ και πόλη τα υπόλοιπα) με 82 ευρώ καύσιμο με τιμή 1,69 αποτέλεσμα 7,74λτ/100χλμ.
Με το αθάνατο alfa 146 1,4 boxer με τα 90 ατίθασα άτια και τα 250.000 χλμ....Not bad για τόσο παλιό αυτοκίνητο.. -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Το ελάχιστα ποσα λίτρα κάθε 1000 χλμ είναι?Έχω κάνει 3000χλμ μετά την τελευταία αλλαγή και ακόμα δεν έχει κάψει.Μέχρι την επόμενη (σε άλλα 3500 χλμ περίπου) ίσως προσθέσω μισό λίτρο ή λιγότερο σύμφωνα με προηγούμενες εμπειρίες. Λάδια θα αρχίσει να καίει μετά από 6000 χλμ μετρημένα από την αλλαγή και πάντα ανάλογα με τη χρήση. Αν το πιέσω πολύ θα κάψει.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
22 χρόνων, 2λιτρο turbo 4κίνητο, 200ΗΡ, 30kg ροπή με 320.000 χλμ και οδήγηση κανονική σαν πρίν την κρίση, με επιταχύνσεις, προσπεράσματα κλπ, 11.5 / μικτή, μέσα σε Αθήνα και περίχωρα.Είναι το καθημερινό μου αυτοκίνητο και δεν το αλλάζω με κανένα νέο τουρλουμπούκι, γουστάρω να το οδηγάω, το χαίρομαι και σε κάθε ευκαιρία του πίνω το αίμα, η βενζίνη και ο καφές είναι για να καταναλώνονται, είναι και σπάνιο, 875 φτιάχτηκαν, 450 αριστεροτίμονα και τα υπόλοιπα δεξιοτίμονα.
Άντε γιατί πολύ μας σκότισαν τον έρωτα με τους περιορισμούς, η οδήγηση και το πήδημα μας έμεινε, αϊ σιχτίρι με τους μαλάκες που μας κυβερνάνε, κόβω από αλλού ( ούτως ή άλλως δεν καπνίζω ) και συμπληρώνω τα 4-3 λίτρα στα 100 που καίω παραπάνω από ένα σύχγρονο παπαράκι που θα μου ζητήσει DPF, που δεν θα πατάει στο δρόμο, που θα πάθει κάτι το ένα ή το άλλο ηλεκτρονικό, που θα ζυγίζει 1.5 τόνο για να μην πάθω κάτι αν κάνω μαλακία στο δρόμο και πάω σε κανένα γκρέμι, που θα με ακουμπήσει κάποιος ανασφάλιστος και θα θέλω 5.000 για ένα προφυλακτήρα, ένα φτερό, και 1 φανάρι, και που θα πάρω πίσω το κόστος του καινούργιου ποτέ, κρατάω τα όμορφα ευρουλάκια μου και τα καίω σε βενζίνη την επόμενη δεκαετία με το τουρμπάκι μου.
Χέστηκα για τους γείτονες και τους συγγενείς να τους πουλάω μούρη με καινούργιο αμάξι κάθε 3-4 χρόνια για να δείχνω ότι είμαι κάποιος.
το περιμενα ενα τετοιο ποστ..
Τα ιδια και στο gcc με τα c3-c4.. 4 o ενας , 4,7 ο αλλος με aircondition..απολαυση ο ενας, ιδανικα ο αλλος.. γραφω κι εγω 11,5 /100 με τη xantia.. 0-180 μετα απο διοδια, μια κοντριτσα μ ενα carina.. ναι ρε το φχαριστηθηκα.. 4 και 5 ,βαλτε ενα καλο νουμερο.. -
Πρέπει να σας βάλω στη Νίτσα και να μετρήσουμε κατανάλωση στην πόλη...
Θα εκστασιαστείτε με τα 15άρια που θα δείτε...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Πρέπει να σας βάλω στη Νίτσα και να μετρήσουμε κατανάλωση στην πόλη...Θα εκστασιαστείτε με τα 15άρια που θα δείτε...
Σε κοντραρω με τη νεκροφορα!
-
Ασπρόπυργος - Αρτέμιδα - Ασπρόπυργος (μέσα από την Αθήνα)
6λ/100km
Daihatsu Sirion 1.3 -
Ο χρήστης Morx έγραψε:
To ίδιο αμάξι έχουμε;;;;
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
To ίδιο αμάξι έχουμε;;;;
Οχι, αλλα δεινοσαυρος και 'γω...
Passat B5 Variant 1.8 20v 4motion
Εντος πολης, απο 9 μεχρι 13 η καταναλωση! Ισως εχω γραψει και παραπανω, εντος Αθηνων φορτωμενο 4 ατομα + αποσκευες μεχρι πανω με αρκετο stop n go σε φαναρια και κινηση αλλα οχι μετρημενο....
Εκτος, το καλυτερο που πετυχα, ηταν 6,8 με απελπιστικα συντηρητικη οδηγηση, ανοιξιατικος καιρος χωρις clima (eco + ανεμιστηρας) με ενα μικρο σακιδιο για αποσκευη, 1 λιτρο νερο και ενα φραπεδακι.
Ειχα κανει και ενα Λαμια-Θεσ/νικη προ ετων, flat out λιγες ωρες πριν χαραξει με 51 λιτρα -
Παιδια,κανεις προσωπικη εμπειρια απο καταναλωση ford ka?
-
Μήπως θα ταν καλύτερος ο οασθ?
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
-
Αιγαλεω Βιλια (μέσω Αγίου Γεωργίου , Αγίου νεκταριου) και επιστροφή πιςω απο τον κλασσικό δρόμο (Οινόη) 100 km περιπου με Νόρμαλ οδήγηση ελαφρώς σβελτη με bmw f20 116i και φίλος με volvo v40 t3 στα 6.8 lt/100km και οι 2 μικτά ...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Μήπως θα ταν καλύτερος ο οασθ?Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Yπαρχουν και τα δικυκλα αν λες για 'μας!
Προσωπικα ΣΠΑΝΙΑ κυκλοφορω μεσα στην πολη με τ'αμαξι να χτυπαω 10άρια+ -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
22 χρόνων, 2λιτρο turbo 4κίνητο, 200ΗΡ, 30kg ροπή με 320.000 χλμ και οδήγηση κανονική σαν πρίν την κρίση, με επιταχύνσεις, προσπεράσματα κλπ, 11.5 / μικτή, μέσα σε Αθήνα και περίχωρα.
Είναι το καθημερινό μου αυτοκίνητο και δεν το αλλάζω με κανένα νέο τουρλουμπούκι, γουστάρω να το οδηγάω, το χαίρομαι και σε κάθε ευκαιρία του πίνω το αίμα, η βενζίνη και ο καφές είναι για να καταναλώνονται, είναι και σπάνιο, 875 φτιάχτηκαν, 450 αριστεροτίμονα και τα υπόλοιπα δεξιοτίμονα.
το περιμενα ενα τετοιο ποστ..
Τα ιδια και στο gcc με τα c3-c4.. 4 o ενας , 4,7 ο αλλος με aircondition..απολαυση ο ενας, ιδανικα ο αλλος.. γραφω κι εγω 11,5 /100 με τη xantia.. 0-180 μετα απο διοδια, μια κοντριτσα μ ενα carina.. ναι ρε το φχαριστηθηκα.. 4 και 5 ,βαλτε ενα καλο νουμερο..μετά τα διόδια της ελευσίνας είναι που ξεχωρίζουν τα άλογα από τα πόνυ
-
Με το focus, έκανα το καλοκαίρι 2150χλμ (τα περισσότερα αστικα). Η μέση κατανάλωση μου σύμφωνα με το torque, ήταν 8.5λ/100χλμ. Στις κατηφόρες του έβαζα 4η-5η και πήγαινα, και στις αναφορές το στροφαρα μέχρι τις 3000, και το κράταγα εκεί συνήθως με 3η. Το torque μου έμαθε γενικώς πολλά για τον τρόπο οδήγησης μου, και ότι έμαθα να στροφαρω λίγο το αμάξι και να το κρατάω με απαλό Γκάζι και να ανεβαίνω ανηφόρες οικονομικά! Επίσης ένα βράδυ που πήγαινα Πάτρα, πέτυχα 5λ/100χλμ με a/c ανοιχτό! Πραγματικά μια must εφαρμογή για όσους δεν έχουν trip computer!
Στάλθηκε από το LG-E975 μου
Έρευνα Κατανάλωσης