-
Ειρήνη υμίν...
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Θα σου πω ενα μυστικό ... Η αναλογία αέρα/καυσίμου ειναι κατα κανόνα σταθερή... Μάντεψε τι γίνεται οταν εχεις πιο πυκνό αέρα ...
Κανει μια διορθωσουλα η ECU και ριχνει λιγο ακομα καυσιμο.
ρε τριντεντ, διαβάζεις τι λέμε οι υπόλοιποι και τι ο ιταλάκιας?
-τι καιρό κάνει?
-να βάλεις οπωσδήποτε τα πιρέλλια -
Αμα πω οτι εχετε πλακα θα το εχω πετυχει?
-
Έκανα 900 και κάτι χιλιόμετρα με ένα Citroën Grand C4 Picasso. Το αμάξι φόραγε τον 1.6 diesel με 113 ίππους και χειροκίνητο εξάρι κιβώτιο. Είχε σχεδόν 9000 μίλια στο οδόμετρο οπότε δεν τίθεται θέμα στρωσίματος (αλλά και 90 να είχε, ήταν νοικιάρικο ).
Η διαδρομή ήταν σχεδόν 85% αυτοκίνητόδρόμος και το υπόλοιπο πυκνή αστική κίνηση και επαρχιακός. Το αμάξι φορτωμένο μέχρι την οροφή.Το trip computer έγραψε μέση 55,3 mpg (5,11 lt/100km) με μέση ταχύτητα 85,2 km/h. Η αντλία του βενζινάδικου έγραψε 42,16 lt (ήτοι 4,69 lt/100km) αλλά αγνοήστε αυτό το νούμερο γιατί προφανώς όταν το παρέλαβα ήταν γεμάτο μέχρι το λαιμό του ρεζερβουάρ ενώ εγώ το γέμισα μέχρι το 1ο κλικ της Μάνικας (νοικιάρικο είπαμε ).
Μέσα στη πόλη δεν είναι τόσο άσχημα, καθώς έχει start & stop και είναι σχετικά ελαφρύ για τα κυβικά (μέτρα) του. Στην εθνική, όσο πήγαινα με ~ 60-65 μίλια (λόγω πυκνή κίνησης) έγραφε πάνω από 60και mpg.
Τέλος, έχω την υποψία ότι το Cruise control επιτυγχάνει χειρότερη κατανάλωση σε σχέση με το πόδι για την ίδια μέση ωριαία ταχύτητα ταξιδιού. Έχω μια θεωρία γιατί.
-
To εχω γραψει παραπανω για το cruise. Χρησιμοποιει αρκετα τα φρενα και επισης επιταχυνει όταν δεν χρειαζεται γιαυτο δεν μπορει να πιασει καλες καταναλώσεις.
-
total distance: 316,7km
traveltime: 2:59
average fuel: 9,5L/100km
average speed: 106km/hΔιαδρομη Βολος - Πειραιας
οχημα: abarth 595 -
1200 km εθνικης (100 εντος αθηνας)
Cruise control 152 km/h (εκτος απο 50χλμ με 150-180 και ενα ανοιγμα 230)
A/C on
8.9λτ/100χλμ
ΜΒ Ε200 Κ w211 auto -
Παιδια χθες επεσα πανω σε αυτο το αρθρο το οποιο περιγραφει με ποιους τροπους οι εταιρειες αυτοκινητων καταληγουν να καταφερνουν και να διαφημιζουν καταναλωσεις πολυ μικροτερες απο τις πραγματικες.
Εχει σαν παραδειγμα ενα Golf TDI το οποιο παρουσιασε καταναλωση 50% μεγαλυτερη απο την διαφημιζομενη, και ενα Panda, το οποιο εχει καταναλωση 18% παραπανω.
Μου φανηκε αρκετα ενδιαφερον.
Παραθετω τα links, τα οποια δυστυχως ειναι ολα στα αγγλικα:http://www.beuc.org/publications/beuc-x-2014-066_9_tricks_for_misleading_fuel_consumption_claims.pdf
-
Γι' αυτό, πριν αγοράσουμε αμάξι, κοιτάμε την μέση κατανάλωση στο spritmonitor.de
-
Ωραιο θεμα φιλε μου.
-
Ο χρήστης makwolf έγραψε:
Ωραιο θεμα φιλε μου.Ενδιαφερον θα εχει να δουμε αν θα κατορθωσει κατι η ενωση καταναλωτων στην Ιταλια, που θα κινηθει δικαστικα.
Γι' αυτό, πριν αγοράσουμε αμάξι, κοιτάμε την μέση κατανάλωση στο spritmonitor.de
Ετσι ειναι. Καλυτερα να κοιταμε τι λενε οι αγοραστες.Παρολα αυτα, δεν ειναι και πολυ τιμιο, να διαφημιζονται τιμες 'εργαστηριου' για πραγματικες.
-
Ο χρήστης stellar έγραψε:
Ετσι ειναι. Καλυτερα να κοιταμε τι λενε οι αγοραστες.Παρολα αυτα, δεν ειναι και πολυ τιμιο, να διαφημιζονται τιμες 'εργαστηριου' για πραγματικες.
Σαφώς και δεν είναι τίμιο.
-
Βέβαια για αυτό δεν φταίνε οι κατασκευαστές αλλά η Ε.Ε.
-
Οι τυποποιημένες δηλαδή, μετρώνται διαφορετικά στο Αμέρικα ?
-
Δεν ξερω τι κανουν ακριβως στην Αμερικη.
Βρηκα ομως οτι υπαρχει αυτο το site, που ειναι κρατικο:
http://www.fueleconomy.gov/Eπειδη δεν βρηκα αρκιβως το αντιστοιχο Golf, πηρα αυτο σαν παραδειγμα:
http://www.fueleconomy.gov/feg/Find.do?action=sbs&id=35349
Σε αυτο το παραδειγμα η μικτη καταναλωση ειναι 30mpg, δηλαδη 7.8 litres per 100 kms.
To οποιο μου φαινεται μια πολυ ρεαλιστικη τιμη για ενα 1800αρι -
Το 30, μιας και μιλάμε για Αμέρικα, είναι 7.8.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Το 30, μιας και μιλάμε για Αμέρικα, είναι 7.8.Εχεις δικιο. Εκανα την μετατροπη απο εδω http://mpg.webix.co.uk/ και το mpg(UK) ειναι διαφορετικο απο το mpg (US).
To διορθωνω και στο πρωτο post -
δεν αναφέρομαι στην μετατροπή των μονάδων ... αλλά για τις συνθήκες (παραδοχές) των μετρήσεων ....
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
δεν αναφέρομαι στην μετατροπή των μονάδων ... αλλά για τις συνθήκες των μετρήσεων ....Ναι το καταλαβαμε,Δεν αναφερομουν σε εσενα εξαλλου, για την μετατροπη. To θεμα ειναι οτι στην Αμερικη, υπαρχει κρατικο site με εργοστασιακες, και και κατοχων, καταναλωσεις.
Τωρα με τι συνθηκες γινονται οι μετρησεις εκει, δεν ξερω. Δεν με ενδιαφερει κιολας. Με ενδιαφερει οτι αγοραζω αυτοκινητο, με τιμες στο φυλλαδιο, που δεν προκειται να πετυχω ποτε.Αυτο ειναι νομιζω το θεμα για συζητηση -
το ξέρω ότι δεν πρόκειται να πετύχω τις τιμές που αναφέρονται στο φυλλάδιο,
θέλω όμως τουλάχιστον, να διαφέρουν + στο ίδιο % , ανεξάρτητα από ποιο φυλλάδιο κοιτάω ....
Έρευνα Κατανάλωσης