Έκανα 900 και κάτι χιλιόμετρα με ένα Citroën Grand C4 Picasso. Το αμάξι φόραγε τον 1.6 diesel με 113 ίππους και χειροκίνητο εξάρι κιβώτιο. Είχε σχεδόν 9000 μίλια στο οδόμετρο οπότε δεν τίθεται θέμα στρωσίματος (αλλά και 90 να είχε, ήταν νοικιάρικο ).
Η διαδρομή ήταν σχεδόν 85% αυτοκίνητόδρόμος και το υπόλοιπο πυκνή αστική κίνηση και επαρχιακός. Το αμάξι φορτωμένο μέχρι την οροφή.
Το trip computer έγραψε μέση 55,3 mpg (5,11 lt/100km) με μέση ταχύτητα 85,2 km/h. Η αντλία του βενζινάδικου έγραψε 42,16 lt (ήτοι 4,69 lt/100km) αλλά αγνοήστε αυτό το νούμερο γιατί προφανώς όταν το παρέλαβα ήταν γεμάτο μέχρι το λαιμό του ρεζερβουάρ ενώ εγώ το γέμισα μέχρι το 1ο κλικ της Μάνικας (νοικιάρικο είπαμε ).
Μέσα στη πόλη δεν είναι τόσο άσχημα, καθώς έχει start & stop και είναι σχετικά ελαφρύ για τα κυβικά (μέτρα) του. Στην εθνική, όσο πήγαινα με ~ 60-65 μίλια (λόγω πυκνή κίνησης) έγραφε πάνω από 60και mpg.
Τέλος, έχω την υποψία ότι το Cruise control επιτυγχάνει χειρότερη κατανάλωση σε σχέση με το πόδι για την ίδια μέση ωριαία ταχύτητα ταξιδιού. Έχω μια θεωρία γιατί.