-
Η σωστή επιλογή πρέπει να γίνει βάσει των χιλιομέτρων που κάνει ο υποψήφιος αγοραστής. Είναι λανθασμένο (για μένα) να παίρνει κάποιος ντίζελ για 10k-15k χλμ τον χρόνο. Νομίζω δεν αξίζει, καθώς η διαφορά θέλει γύρω στα 4 χρόνια για να αποσβεστεί. Θα έχεις ένα εντελώς διαφορετικό αμάξι, θορυβώδες (μιλάμε για 3κύλινδρο tdi), με 5άρι σασμάν (λέγε με vw), και πολύ πιο ασθενές, χωρίς την σπιρτάδα του tsi.
Αν κάποιος κάνει 20k-30k τον χρόνο τότε αξίζει, καθώς η απόσβεση χρειάζεται το πολύ 2 χρόνια και τα οικονομικά ωφέλη από το ντίζελ είναι αρκετά.
-
Ο χρήστης Crektis έγραψε:
Η σωστή επιλογή πρέπει να γίνει βάσει των χιλιομέτρων που κάνει ο υποψήφιος αγοραστής. Είναι λανθασμένο (για μένα) να παίρνει κάποιος ντίζελ για 10k-15k χλμ τον χρόνο. Νομίζω δεν αξίζει, καθώς η διαφορά θέλει γύρω στα 4 χρόνια για να αποσβεστεί. Θα έχεις ένα εντελώς διαφορετικό αμάξι, θορυβώδες (μιλάμε για 3κύλινδρο tdi), με 5άρι σασμάν (λέγε με vw), και πολύ πιο ασθενές, χωρίς την σπιρτάδα του tsi.Αν κάποιος κάνει 20k-30k τον χρόνο τότε αξίζει, καθώς η απόσβεση χρειάζεται το πολύ 2 χρόνια και τα οικονομικά ωφέλη από το ντίζελ είναι αρκετά.
Ακριβώς. Θέλει να βάλεις στην εξίσωση τα χιλιόμετρα που κάνεις και το πραγματικό κέρδος που θα έχεις κάθε χρόνο λόγω κατανάλωσης και τιμής καυσίμου.
Και πάλι βέβαια θα έχεις ένα αυτοκίνητο με ήχο και τρέμουλο κινητήρα μπλιεχ κατά τη δική μου γνώμη Diesel θα έπαιρνα μόνο μεγάλο οικογενειακό όπου φαίνεται πραγματικά η διαφορά κατανάλωσης (εκεί μπορεί με το diesel να καις 6 και με το βενζινοκίνητο να είσαι πάνω από τα 10) και αυτό μόνο στην περίπτωση που είχα χρόνο για βόλτες και ταξίδια
Μικρό ντίζελ με το κρακακρούκα αισθητό στην καμπίνα για 1 λίτρο στα 100 οικονομία, θα μου έφερνε καθημερινά κατάθλιψη
-
Ωπ,facelift? Γραψε εντυπώσεις στο 'οδήγησα'
-
Seat Ibiza Mk4 (Typ 6J) 2010 63 kW (85 PS) 1.4 BXW χωρίς start-stop.
22K χλμ. στο οδόμετρο.Αστικές και περιαστικές διαδρομές - μέση ταχύτητα 21 χαω, μέση ταχύτητα οδήγησης 35 χαω.
Πάρα πολλές και μικρές στάσεις στο αστικό τμήμα (5-15 δευτ. οι στάσεις).
Αν είχε start-stop θα το είχα απενεργοποιημένο.Λίγες αποκλειστικά περιαστκές διαδρομές - μέση ταχύτητα 35 χαω, μέση ταχύτητα οδήγησης 45 χαω.
Μέγιστη ταχύτητα 90-100 χαω.Οδηγούσα πάρα πολύ σιγά (το χειρότερο πράγμα είναι το ESP που δεν μπορείς να ξεκινήσεις στα φανάρια).
Στροφές κινητήρα 1000-2000 σαλ (συνήθως μόνο 1η, 3η, 5η σχέσεις).
Στα 1.300 χλμ που μέτρησα κατανάλωση 6,9 λτρ / 100 χλμ. ΚΑΚΗ.Τόσο καίει και το παλιό σιβικ μου (σ' αυτές τις συνθήκες ίσως έκαιγε λίγο παραπάνω, υπολογίζω 7,5 λτρ/100χλμ.)
ΑΛΛΑ το σιβικ έχει αυτόματο κιβώτιο με μετατροπέα ροπής και στα φανάρια σπινιάρει αρκετά λόγω της άθλιας ασφάλτου και ευχαριστιέμαι εκκίνηση χωρίς ESP ΚΑΙ οδήγηση χωρίς συμπλέκτη.Συγκριτικά το παλιό σιβικ έχει πιο σφικτή/ξερή ανάρτηση από το ιμπιζα αλλά δεν κουνιέμαι (σχεδόν) σαν να είμαι σε SUV - το κεφάλι μου στο ιμπιζα στις λακκούβες πηγαίνει έντονα δεξιά-αριστερά.
Δεν μου άρεσε και υποτίθεται ότι μαζί με το Πόλο είναι από τα καλύτερα μικρά της αγοράς. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
...και υποτίθεται ότι μαζί με το Πόλο είναι από τα καλύτερα μικρά της αγοράς.αυτο ποιος στο ειπε?
-
Φίλοι που νοικιάζουν συχνά για την δουλειά. Έχω μπει σε μερικά, πολο και φιεστα είναι καλά - μ' αυτή τη σειρά. Τα άλλα δεν τα θέλουν.
Tapatalk
-
Δεν τους βλέπω και πολύ γνώστες τους φίλους σου Λεώ...
Τα Πόλο είναι άνετα και μαλακά αλλά σαν μηχανήματα οδήγησης δεν πιάνουν τίποτα μπροστά σε ένα Φιέστα, Κλιό ή Μάζντα 2 για παράδειγμα. -
Who cares χιλιόμετρα να τρώει άνετα. Όλα τα αλλά είναι περιττά.
Sent from Corsair's brick
-
Α ρε Δια το'χεις τερματίσει.Μηχανηματα οδήγησης τα supermini με 70 έως 100κατι άλογα (Στις γρήγορες εκδόσεις πάω πάσο).
Κατά τα αλλα ότι το Ίμπιζα είναι πόσο πιο βαρύ και ασφαλές δεν το μετράμε (να μη συγκρίνουμε ανεση,ηχομόνωση,ακόμη και φρένα κτλ) σε σχέση με το Σιβικ.Αλλα νταξ,αμα το πρώτο πράγμα που γραφει κανεις είναι ότι δεν μπορεί να φυγει στο φανάρι λόγω esp τί να λέμε.
-
Το Σιβικ παιζει να είναι πιο άνετο απο ενα σουπερ μίνι ακόμα και του 2014
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Το Σιβικ παιζει να είναι πιο άνετο απο ενα σουπερ μίνι ακόμα και του 2014Sent from Corsair's brick
μήλα με πορτοκάλια, παμ παρακάτω
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Α ρε Δια το'χεις τερματίσει.Μηχανηματα οδήγησης τα supermini με 70 έως 100κατι άλογα (Στις γρήγορες εκδόσεις πάω πάσο).Κατά τα αλλα ότι το Ίμπιζα είναι πόσο πιο βαρύ και ασφαλές δεν το μετράμε (να μη συγκρίνουμε ανεση,ηχομόνωση,ακόμη και φρένα κτλ) σε σχέση με το Σιβικ.Αλλα νταξ,αμα το πρώτο πράγμα που γραφει κανεις είναι ότι δεν μπορεί να φυγει στο φανάρι λόγω esp τί να λέμε.
από πότε ένα μηχάνημα ευχάριστης οδήγησης αξιολογείται κατά κύριο λόγο με βάση την ιπποδύναμη ?
ειδικά το φιέστα είναι ευχάριστο ακόμα και στις βασικές του εκδόσεις... το δε πολο, ακόμα και το γτιτιαι μια χαρά αδιάφορο είναι...
-
Εγώ; Ο φίλος GREY. Πάμε και παραπάνω
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Α ρε Δια το'χεις τερματίσει.Μηχανηματα οδήγησης τα supermini με 70 έως 100κατι άλογα (Στις γρήγορες εκδόσεις πάω πάσο).
Κατά τα αλλα ότι το Ίμπιζα είναι πόσο πιο βαρύ και ασφαλές δεν το μετράμε (να μη συγκρίνουμε ανεση,ηχομόνωση,ακόμη και φρένα κτλ) σε σχέση με το Σιβικ.Αλλα νταξ,αμα το πρώτο πράγμα που γραφει κανεις είναι ότι δεν μπορεί να φυγει στο φανάρι λόγω esp τί να λέμε.
από πότε ένα μηχάνημα ευχάριστης οδήγησης αξιολογείται κατά κύριο λόγο με βάση την ιπποδύναμη ?
ειδικά το φιέστα είναι ευχάριστο ακόμα και στις βασικές του εκδόσεις... το δε πολο, ακόμα και το γτιτιαι μια χαρά αδιάφορο είναι...
Κάθεσαι και ασχολείσαι κι εσύ με έναν άνθρωπο που εμφανώς δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο.
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Αλλα νταξ,αμα το πρώτο πράγμα που γραφει κανεις είναι ότι δεν μπορεί να φυγει στο φανάρι λόγω esp τί να λέμε.H άσφαλτος ειδικά κοντά σε φανάρια γλιστράει σαν να είναι ο δρόμος χιονισμένος.
Και το ESP κόβει εκνευριστικά το γκάζι σε κάθε κανονική εκκίνηση - πρέπει να ξεκινώ σαν να έχει χιονίσει κι αυτό δεν μου αρέσει.Το θέμα όμως είναι ότι ένας τόσο αδύναμος κινητήρας που τον πήγαινα πολύ οικονομικά, έκαψε περισσότερο κι από σιβικ εικοσαετίας.
Ο κινητήρας VAG 1.4 BXW 63 kW (85 PS) είναι ΑΘΛΙΟΣ (με κεφαλαία). -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το θέμα όμως είναι ότι ένας τόσο αδύναμος κινητήρας που τον πήγαινα πολύ οικονομικά, έκαψε περισσότερο κι από σιβικ εικοσαετίας.
Ο κινητήρας VAG 1.4 BXW 63 kW (85 PS) είναι ΑΘΛΙΟΣ (με κεφαλαία).μα και αυτος 20ετης τεχνολογια εχει...το πιο σπαστικο ειναι το ηλεκτρογκαζο που εχουν βαλει στα απλα 1,4αρια....
-
Το ηλεκτρόγκαζο ήταν το μόνο που μου άρεσε στον κινητήρα.
Θα μπορούσε να είναι καλύτερο σε μανούβρες (αργεί να πατήσει γκάζι - πρέπει να αφήνεις πολύ σιγά τον συμπλέκτη) αλλά τα άλλα αμάξια με ηλεκτρόγκαζο που οδήγησα ήταν αρκετά πιο δυνατά.
Πάντως πάλι νομίζω ότι αργεί να πατήσει γκάζι στις μανούβρες - πρέπει να πέσουν πολύ οι στροφές.
Εν κινήσει αν πέσουν οι στροφές κάτω από τς στροφές του ρελαντί πατάει γκάζι αμέσως - εκεί έμεινα ευχαριστημένος.Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν τους βλέπω και πολύ γνώστες τους φίλους σου Λεώ...
Τα Πόλο είναι άνετα και μαλακά αλλά σαν μηχανήματα οδήγησης δεν πιάνουν τίποτα μπροστά σε ένα Φιέστα, Κλιό ή Μάζντα 2 για παράδειγμα.Το αμάξι είναι ήσυχο και η ανάρτησή του απορροφά λακκούβες σαν να είναι αμάξι μεγαλύτερης κατηγορίας - πολύ καλό.
-
'
Σαν να ειναι μεγαλύτερης κατηγορίας ...'Απο τα αγαπημένα μου δημοσιογραφικά κλισέ
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Το Σιβικ παιζει να είναι πιο άνετο απο ενα σουπερ μίνι ακόμα και του 2014Sent from Corsair's brick
Βασικά, από το 206 μου είναι πιο άνετο, όπως και από κάτι χάρχαλα (huyndai i20) που οδηγώ περιστασιακά τελευταίως...
-
435km Χαλανδρι - Πορτο Χελι και πισω + κατι γυρω γυρω στον Πειραια και κανα 60km στην Αργολιδα 8.8l /100km xantia I 1.8 8v.
3 ατομα ,φουλ πορτμπαγκαζ.
Έρευνα Κατανάλωσης