-
Δεν ξέρω αν οφείλεται στο ότι δήθεν 'ανοίγει' ο κινητήρας μετά το στρώσιμο κλπ κλπ αλλά η δεύτερη χιλιάδα χιλιομέτρων στο Polo 1.2 tsi έγινε με μέση κατανάλωση σε μικτό κύκλο ακριβώς 6.0 λτ/χλμ
Αν σταθεροποιηθεί κάπου εκεί θα μιλάμε για μια διαφορά της τάξης των 2 λίτρων ανά 100χλμ σε ίδια χρήση με το Golf tsi 140Προφανώς έχει να κάνει και με το κιβώτιο αφού σε καμία περίπτωση με το χειροκίνητο 6άρι δεν άλλαζα ταχύτητες σε τόσο χαμηλές στροφές όσο το DSG. Συνυπολογίζοντας σε αυτό τη διαφορά βάρους, κυβισμού και μεγέθους ελαστικών βέβαια είναι μάλλον λογική η διαφορά.
-
mercedes c230 με φορτιο 2 ατομα και ολη σχεδον την προικα μας απο Ηρακλειο για Χανια με μεση τα 120 στο τριπ 10/100,πολυ καλη καταναλωση γιατι σε ολες τις ευθειες πηγαινα με 160-180.
Στον ιδιο δρομο με αυγο κατω απο το ποδι εχω 6,5 .
Με i20 diesel 1.2 4 ατομα στον ιδιο δρομο και πιεσμενο το αυτοκινητο 5,8 στο τριπ. -
Αθηνα-Θεσσαλονικη-Κομοτηνη
742 χλμ.
6,7 λτ./100 χλμ.
79 χλμ. μεση ταχυτητα.
2 ατομα με αποσκευες μπολικες.
Ρε μπας και τα χειμερινα ειναι πιο οικολογικα απο τα EcoContact 5? Στο κατεβα, ειχα 6,4. Μηπως τα Eco Contact5 δεν ειναι και τοσο Eco?? -
Αίγιο - Ξυλόκαστρο - Αίγιο (όχι όλη τη διαδρομή έμεινα κάνα 10ρι χλμ πριν το Αιγιο), Αίγιο - Πάτρα - Αίγιο.
Κάνα 200ρι χλμ σύνολο, 30 ευρώ καύσιμα μαζί με βόλτες μέσα στο Αίγιο (18 λίτρα βενζίνη στο περιπου). Ο λόγος που δεν έφτασα Αίγιο, είναι ότι έμεινα από ρουλεμάν στον δρόμο, και 2 χλμ από αυτά πριν το αφήσω τα έκανα με 1η και 10χλμ.
Στάλθηκε από το LG-E975 μου
-
Άξιος
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Αίγιο - Ξυλόκαστρο - Αίγιο (όχι όλη τη διαδρομή έμεινα κάνα 10ρι χλμ πριν το Αιγιο), Αίγιο - Πάτρα - Αίγιο.Κάνα 200ρι χλμ σύνολο, 30 ευρώ καύσιμα μαζί με βόλτες μέσα στο Αίγιο (18 λίτρα βενζίνη στο περιπου). Ο λόγος που δεν έφτασα Αίγιο, είναι ότι έμεινα από ρουλεμάν στον δρόμο, και 2 χλμ από αυτά πριν το αφήσω τα έκανα με 1η και 10χλμ.
-
Δεν φταις εσύ γκεο, είναι στο DNA σας να είστε μεταλλοφάγοι
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Αθηνα-Θεσσαλονικη-Κομοτηνη
79 χλμ. μεση ταχυτητα.Xαρά στο κουράγιο σου...
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Αίγιο - Ξυλόκαστρο - Αίγιο (όχι όλη τη διαδρομή έμεινα κάνα 10ρι χλμ πριν το Αιγιο), Αίγιο - Πάτρα - Αίγιο.Κάνα 200ρι χλμ σύνολο, 30 ευρώ καύσιμα μαζί με βόλτες μέσα στο Αίγιο (18 λίτρα βενζίνη στο περιπου). Ο λόγος που δεν έφτασα Αίγιο, είναι ότι έμεινα από ρουλεμάν στον δρόμο, και 2 χλμ από αυτά πριν το αφήσω τα έκανα με 1η και 10χλμ.
Είχες δεν είχες το γάμησες το αμαξάκι... . Άσε την οδήγηση και πάρε ΚΤΕΛ καλύτερα...., κάπου έχω το απαγορευτικό από την τροχαία
-
Volvo V50 1.8 έχει 9,5lt/100km σε χρόνια αστική και περιαστική χρήση με μέση ωριαία στο trip τα 27 km/h, χωρίς υπερβολές στα στροφαρίσματα, με την ροπή περισσότερο...
Kαλούτσικα, θα έλεγα, αν και όχι άριστα -
Αττικής οδός, έξοδος Παπάγου μέχρι διόδια Ελευσίνας, ταχύτητες 100-120 max. Μέση κατανάλωση 3.8 με 116d.
-
116d ed πρόσφατα έκανα το θεσ/νικη-Χαλκίδα-θεσ/νικη ,σύνολο 870 χλμ μέση κατανάλωση 5,5/100 ταχύτητες 130-150 στο κατέβασμα 110-130 στο ανέβασμα.
-
2 κύλινδρο ελαφρύ 1000αρη, καμία 90km όλα μέσα στην αθήνα και στα περίχωρα, όλα με σύνεση 11 λίτρα
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Πολυ καλη τιμη. Σε τι συνθηκες;15% πόλη
45% περιφερειακή
40% ΑΟΣε ΑΟ συνήθως είμαι στα 3-3,5λ/100 Μ.Ο. περίπου. Τώρα που ας πoύμε στρώθηκε κάπως το μοτέρ (1600χλμ), θα μηδενίσω και θα ξαναμετρήσω. Προς το παρών, έχω κάνει γύρω στα 600χλμ και το trip μου δίνει ακόμα άλλα 500χλμ. (ένα κλικ κάτω από τη μέση ο δείκτης του diesel)
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
.... ο 122αρις με την κλιμάκωση του γκολφ 6 στα 110 εχει αρχίσει να φορτώνει την 6η,όποτε θα του πρότεινα για μεγίστη οικονομία να το ρυθμίζεις γύρω στα 115 χλμ άλλα σε καμιά περίπτωση κάτω απο 110 καθώς αν δεις στιγμιαία κατανάλωση είναι μεγαλύτερη στα 110 παρά στα 120...Ενδιαφέρουσα παρατήρηση. Ενώ στα ατμοσφαιρικά ισχύει γενικά ότι όσο πιο χαμηλές στροφές τόσο καλύτερα στα υπερσυμπιεσμένα δεν ισχύει και πρέπει να το ψάξεις λίγο για να βρεις τι ακριβώς παίζει με κάθε σχέση (παίζει ρόλο το φορτίο στο πόσο θα τουρμπίσει).
Αθηνα-Θεσσαλονικη-Κομοτηνη 742 χλμ. 6,7 λτ./100 χλμ. 79 χλμ. μεση ταχυτητα.
Εξαιρετικά χαμηλή μέση ταχύτητα, αδικαιολόγητη για τόσο μεγάλο ταξίδι σε αυτοκινητόδρομο. Και πάλι αν είχες 100 μέση η κατανάλωση μεγάλη μου φαίνεται για αυτοκινητόδρομο. Οπότε μάλλον κάτι δε μας λές, μήπως έκανες πολλά χλμ σε πόλη; αλλά και πάλι μόνο 79 όταν άνετα έχεις 100+ σε τέτοιο δρόμο;;
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Εξαιρετικά χαμηλή μέση ταχύτητα, αδικαιολόγητη για τόσο μεγάλο ταξίδι σε αυτοκινητόδρομο. Και πάλι αν είχες 100 μέση η κατανάλωση μεγάλη μου φαίνεται για αυτοκινητόδρομο. Οπότε μάλλον κάτι δε μας λές, μήπως έκανες πολλά χλμ σε πόλη; αλλά και πάλι μόνο 79 όταν άνετα έχεις 100+ σε τέτοιο δρόμο;;
Στις παρακαμψεις διοδιων και στον Πλαταμωνα επεσα σε πολλη βροχη και πολλες νταλικες, οποτε δεν μπορουσα να παω γρηγορα. Επιπλεον μπηκα Θεσσαλονικη και εφαγα καμποσο σταματα-ξεκινα... + οτι λογω λαθος υπολογισμου στη βενζινη, μειωσα ρυθμο μεχρι την Καβαλα. Μετα την Καβαλα ξεσπασε καβγας και οι ρυθμος ανεβηκε καμποσο. Αλλα και παλι ο αριθμος της μεσης ταχυτητας, δεν ανεβηκε.
-
Έτσι εξηγείται.... έπεσε η ταχύτητα και αυξήθηκε η κατανάλωση και η Εγνατία δεν κατάφερε να εξισώσει.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Έτσι εξηγείται.... έπεσε η ταχύτητα και αυξήθηκε η κατανάλωση και η Εγνατία δεν κατάφερε να εξισώσει.Και την επομενη (..τελευταια.. ) φορα που θα κατεβω Αθηνα και θα χω φορτωσει επιπλα και ανοιχτο air condition λογικα θα χτυπησω 8αρι!!
-
Να μην πας από παράκαμψη και να κρατήσεις σταθερή ήρεμη ταχύτητα, μπορεί να σου βγει και πιο οικονομικά πληρώνοντας τα διόδια!
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Έτσι εξηγείται.... έπεσε η ταχύτητα και αυξήθηκε η κατανάλωση και η Εγνατία δεν κατάφερε να εξισώσει.
Και την επομενη (..τελευταια.. ) φορα που θα κατεβω Αθηνα και θα χω φορτωσει επιπλα και ανοιχτο air condition λογικα θα χτυπησω 8αρι!!
Επιπλα που? Στην οροφη?
Έρευνα Κατανάλωσης