-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Μηπως 18.5λιτ στο συνολο?Στάλθηκε απο Galaxy Tab II
Ετσι οπως το γραψα εγινε μπερδεμα.. περιπου 220km δλδ πες 9l/100km οταν το τυπικο νουμερο ειναι 7..
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Μηπως 18.5λιτ στο συνολο?Στάλθηκε απο Galaxy Tab II
κατι αδεια πλαστικα ψυγεια και 2 βαλιτσες..
-
To Prius έστρωσε, και δεν σταματάει να με εκπλήσει (ακόμη και σε σχέση με το προηγούμενο Prius Mk2 που είχα).
Οδήγηση σβέλτη, με κύρια διαδρομή Θρακομακεδόνες-Παπάγου, μέσω Κηφισίας, ώρες με κίνηση, και πολλές ανηφόρες.Η κατανάλωση και μ.ω.τ. από Δευτέρα πρωί.
Τα τελευταία φουλαρίσματα (αυτονομία) καθώς και καλύτερη κατανάλωση...
Συνολική κατανάλωση (μεγάλα διαστήματα)
Το αυτοκίνητο είναι το Prius Mk3 (1,8) με 17'' ζάντες. Οδήγηση όχι υβριδικού-χελώνας αλλά σβέλτη (σχεδόν πάντα αριστερό ρεύμα).
Νίκος
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
λοιπον, επειδη εχετε καταντησει αηδια με τις καταναλωσεις σας, ας βαλω και εγω μια προσφατη.καρδιτσα - θεσσαλονικη χθες το πρωι
χιλιομετρα : 230
λιτρα βενζινης : 46με αλλα λογια 20 λτ /100κμ.
mitsubishi evo 9
EYTYXΩΣ!!!:iconcool:
κάποιοι ακόμα χαίρονται τ' αυτοκίνητα τους σε αντίθεση μ' εμάς που απλά μετακινούμαστε με δαύτα! -
popol@ros έγραψε:
λοιπον, επειδη εχετε καταντησει αηδια με τις καταναλωσεις σας, ας βαλω και εγω μια προσφατη.καρδιτσα - θεσσαλονικη χθες το πρωι
χιλιομετρα : 230
λιτρα βενζινης : 46με αλλα λογια 20 λτ /100κμ.
mitsubishi evo 9
EYTYXΩΣ!!!:iconcool:
κάποιοι ακόμα χαίρονται τ' αυτοκίνητα τους σε αντίθεση μ' εμάς που απλά μετακινούμαστε με δαύτα!Εντάξει δε λέω...αμαξάρα το evo, απόλαυση, γούστα κτλ.
Αλλά φίλε Σπύρο...
Με 46 λίτρα για 230 χλμ στο πήγαινε και άλλα τόσα στο έλα και σίγουρα με καύσιμο v power++ έχουμε και λέμε:
46χ2χ1,95=180 ευρώ+20 τα διόδια======200ευρώ για Καρδίτσα - Θεσσαλονίκη.Ενώ πριν 1 μήνα. Λάρισα-αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης-Μπολόνια και πίσω έχουμε και λέμε.
360χλμ πήγαινε έλα με 5.2 λτ/100 με 1,338 η v power diesel της προσφοράς: 25 ευρώ
και διόδια: 20 ευρώ
Και αεροπορικά πήγαινε έλα: 40 ευρώ
και διαμονή 3 βράδια Μπολόνια 105 ευρώΣύνολο: 190 ευρώ για Λάρισα-Μπολόνια και 3 μέρες διαμονή εκεί.
Οπότε όταν κάποιοι χαίρονται τα αυτοκίνητά τους, κάποιο άλλοι μετακινούμαστε για άλλες πολιτείες.
*Το ποστ είναι και λίγο παρηγοριά στον άρρωστο αλλά..... ας δούμε λίγο και τα θετικά της απλής μετακίνησης.
-
Ίδια διαδρομη (Θρακομακεδόνες-Παπάγου και πίσω) από Κηφισίας (για μεγαλύτερη βόλτα) με κάποιες ταρζανιές όπου γινόταν, και πολύ γρήγορη άνοδος Λ. Κύμης (Ολ. χωριό) αλλά αυτή την φορά με το 911... Είχε καιρό να βγει έξω και ξε-κάπνησε και αυτό και εγώ...
Συνολική κατανάλωση ρεζερβουάρ (180χλμ).
Κατανάλωση χθεσινής διαδρομής & ζεστάματος (44,6χλμ)...
Νίκος
Ο χρήστης NikoS3 έγραψε:
To Prius έστρωσε, και δεν σταματάει να με εκπλήσει (ακόμη και σε σχέση με το προηγούμενο Prius Mk2 που είχα).
Οδήγηση σβέλτη, με κύρια διαδρομή Θρακομακεδόνες-Παπάγου, μέσω Κηφισίας, ώρες με κίνηση, και πολλές ανηφόρες.Η κατανάλωση και μ.ω.τ. από Δευτέρα πρωί.
Τα τελευταία φουλαρίσματα (αυτονομία) καθώς και καλύτερη κατανάλωση...
Συνολική κατανάλωση (μεγάλα διαστήματα)
Το αυτοκίνητο είναι το Prius Mk3 (1,8) με 17'' ζάντες. Οδήγηση όχι υβριδικού-χελώνας αλλά σβέλτη (σχεδόν πάντα αριστερό ρεύμα).
Νίκος
-
mercedes c230
Χανια-Ρεθυμνο και επιστροφη 5,8/100 ειχα το cc στα 80 2 ατομα και κατι λιγα στο πορτ-μπαγκαζ.
Με αυτο το αυτοκινητο γυσταρεις να πηγαινεις χαλαρα. -
Για Αθήνα - Πάτρα - Αθήνα (το πάνε από ΑΟ/ΕΟ, το γύρνα από Αντίριο - Ιτέα - Δεσφίνα - Λιβαδειά - Θήβα - Κάζα κτλ) συν κάτι λίγες μετακινησούλες στην Πάτρα και στην Αθήνα αφού γύρισα, το σύνολο 571 χλμ, το Αρκούδι έκαψε 31,5 λίτρα. Ταχύτητες χοντρικά 110-130 στην ΑΟ, λίγο παρακάτω στο Κόρινθος - Πάτρα, ε και χαλαρά έως ελάχιστα σβέλτα στο γύρνα.
Πάντως βλέπεις μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση - προφανώς από αεροδυναμική - μεταξύ π.χ. 90 και 120 χλμ/ώρα.
-
Στις ταχύτητες που αναφέρεις αρχίζουν να γίνονται 2 πράματα τα οποία εξηγούν τη διαφορά.
Αφ'ενός η αεροδυναμική αντίσταση ξεπερνάει όλες τις άλλες αντιστάσεις και πλέον αποτελεί τον βασικό παράγοντα επιπλέον κατανάλωσης και αφ'ετέρου η ισχύς που απαιτείται αρχίζει να θέλει λίγο παραπάνω από ελάχιστο γκάζι (σε ένα σύγχρονο νορμάλ αυτοκίνητο). -
Πετυχαίνει, ας πούμε εννοείς, ένα 'σκαλί' στη χαρτογράφηση, σωστά; Πιθανό, ναι.
-
Αυτό είναι ένα επιπλέον στοιχείο, ότι επειδή μετριέται στις επίσημες μετρήσεις φροντίζουν να πετύχουν την χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση στα 90. Με χαρτογράφηση, σχέσεις μετάδοσης κλπ.
-
Λοιπόν είδα τα βιντεάκια στην σελίδα της VW με την Driving Academy και προσπάθησα να κάνω το ίδιο.
Γέμισα λοιπόν όπως το κάνω πάντα (μέχρι την τάπα με το αμάξι να γέρνει ελαφρώς) και ξεκίνησα.
Πήγα Περαία,Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Παραλία Λάρισας, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη, Λουτρά Λαγκαδά, Χορτιάτη, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη( από Αλεξάνδρεια- Αιγίνιο) και μετά κατέβηκα Λάρισα, Φάρσαλα, Δομοκό, Λαμία, Άμφισσα, Ιτέα Γαλαξίδι και ξαναγέμισα χωρίς να ανάψει το λαμπάκι στη Ναύπακτο. 53ευρώ 39,59λίτρα και 1048χλμ. Αν δεν είχα τόσο βουνό νομίζω θα ήμουν στα 3,3λίτρα/100χλμ άνετα.... Κατάφερα 3,75....Δύο άτομα και καμιά 30ρια κιλά στα μπαγάζια.Μετά το γέμισμα πήρα το δρόμο για την λίμνη του Μόρνου και Λιδωρίκι, Παύλιανη για να βγω Μπράλο και μετά Λαμία.Νομίζω ότι ήταν 170χλμ μέχρι εκεί τα βουναλάκια. Πήρα την εθνική και βρήκα ένα λεωφορείο που πήγαινε με 105-110 χλμ την ώρα. Κάθισα πίσω του και την έβγαλα κούτρα μέχρι την Λάρισα. Μετά κλασσικά απέφυγα τα διόδια και πήγα από παραδρόμους. Η κατανάλωση έπαιζε από 2,5 μέχρι και 6 στις μεγάλες ανηφόρες πίσω από το ΛΕΩ και επειδή είχε αντίθετο άνεμο την ώρα εκείνη νομίζω ότι ήταν το καλύτερο να κάτσω πίσω του. Γύρισα Εύοσμο και αφού διέσχισα την πόλη πήγα Φοίνικα να γεμίσω. 488,5χλμ με 25,42ευρώ και 19,29λίτρα.
Συμπέρασμα: Νομίζω ότι βελτίωσα την οδήγησή μου κατά πολύ.
-
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Δε βαρεθηκες?
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Δε βαρεθηκες?
Μιλάς σε έναν άνθρωπο που από πάντα είχε εθισμό στην οδήγηση και έχει κάνει μέχρι και 1000 χλμ 'βουνίσια' και μη σε μια μέρα για την πλάκα του και ρωτάς κάτι τέτοιο;
-
Δε βαρεθηκες?
Μιλάς σε έναν άνθρωπο που από πάντα είχε εθισμό στην οδήγηση και έχει κάνει μέχρι και 1000 χλμ 'βουνίσια' και μη σε μια μέρα για την πλάκα του και ρωτάς κάτι τέτοιο;
Δεν ξερω αλλα οσες φορες εχω δοκιμασει να κατσω πισω απο καποιο μεγαλο οχημα (λεωφορειο, νταλικα) για πολλη ωρα, το βρηκα βαρετο και λιγο κουραστικο..
-
Κοίτα, βασικά βρήκα ένα που πήγαινε καλά 105-110 χλμ/ώρα συνέχεια (εγώ δεν πάω παραπάνω ούτως ή άλλως) και ήθελα να δω τι αντίκτυπο θα είχε στην κατανάλωση. Νομίζω μου έριξε 0,4 λίτρα στα 100 χλμ στο instant σε σχέση με το όταν δεν το είχα μπροστά μου. Είχα και κόντρα αέρα και έπρεπε να τον κόψω. Αλλιώς θα έπρεπε να πηγαίνω πιο αργά για να πετύχω το χαμηλό νούμερο που ήθελα. 0,4 λίτρα στα 100 κάτω για ένα πάνε έλα Αθήνα θεσσαλονίκη είναι με 3,5 λίτρα στα 100 άλλα 100+χλμ στο ρεζερβουάρ. Για μένα που κάνω αποστάσεις είναι καλά γιατί ΑΥΤΟ ζητάω από το αμάξι μου.
-
Κοίτα, βασικά βρήκα ένα που πήγαινε καλά 105-110 χλμ/ώρα συνέχεια (εγώ δεν πάω παραπάνω ούτως ή άλλως) και ήθελα να δω τι αντίκτυπο θα είχε στην κατανάλωση. Νομίζω μου έριξε 0,4 λίτρα στα 100 χλμ στο instant σε σχέση με το όταν δεν το είχα μπροστά μου. Είχα και κόντρα αέρα και έπρεπε να τον κόψω. Αλλιώς θα έπρεπε να πηγαίνω πιο αργά για να πετύχω το χαμηλό νούμερο που ήθελα. 0,4 λίτρα στα 100 κάτω για ένα πάνε έλα Αθήνα θεσσαλονίκη είναι με 3,5 λίτρα στα 100 άλλα 100+χλμ στο ρεζερβουάρ. Για μένα που κάνω αποστάσεις είναι καλά γιατί ΑΥΤΟ ζητάω από το αμάξι μου.Μονο και μονο απο τα νευρα που θα ειχα επειδη θα ημουν πισω απο φορτηγο θα εκανα ανετα +3λτ/100 καταναλωση...
-
Δε βαρεθηκες?
Δε νομιζω οτι αναφερεται στα χιλιομετρα και στις ωρες οδηγησης αλλα στο τροπο που εγιναν.
Και εγω δε θα τα καταφερνα θα βαριομουν. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Θέλουμε και μωτ!αρκετα, όχι πολλα.
μεσα στην πολη επαιξα γυρω στα 25 lt /100km
ΚΑΙ
σαββατο πρωι
θεσσαλονικη - βορειο ανατολικη χαλκιδικη μεσω αρναιας
αποσταση : 150 χιλιομετρα
λιτρα : 40
onyx εδω μην ρωτησεις ΜΩΤ....
-
Ειστε ολοι υπερβολικοι...γινετε να ακολουθησεις φορτηγο, να γλυτωσεις καυσιμα, χωρις να βαρεθεις
-
825χλμ με περιπου 48λιτρα(μιση μπαρα πριν την ρεζερβα!55αρι ντεποζιτο)=5,8λτ/100χλμ διολου ασχημα για το βαρυ ποδι του father με το γκολφ....και είχε και απο ολα δλδ 30χλμ εντος αθηνας , ενα πηγενε ελα αθηνα-βονιτσα και διαδρομες τριγυρο
υ.γ.1 διαπιστωσα οτι η βενζινα που εβαζα ηταν νερακι(αλλαξα βενζιναδικο)
υ.γ.2 τωρα εχει 'ανοιξει' το μοτερ απ οτι φενετε(40000χλμ)
Έρευνα Κατανάλωσης