-
... 11 ΟΦΦ ΤΟΠΙΚ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ... ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ...
-
Ο χρήστης larson έγραψε:
... 11 ΟΦΦ ΤΟΠΙΚ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ... ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ...Ε ΒΑΛΕ ΕΣΥ ΜΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΟΝ ΤΟΠΙΚ
-
Ορίστε μια κατανάλωση:
Βερολίνο (με κάπου 200 km τουριστικά στην πόλη και τα πέριξ)- Ίννσμπρουκ (με βόλτες στην περιοχή) - Βερόνα - Μπάρι και Ηγουμενίτσα - Ιωάννινα - Θεσσαλονίκη με VW Passat Variant 2.5 TDi 4Μotion Auto (B5). Σύνολο 2.429 km door to door με 197 lt diesel. Μέση κατανάλωση 8,1 lt/100km και μέση ταχύτητα 99km/h. Κατέβηκε πολύ η μέση ταχύτητα στο Μπάρι και τα Ιωάννινα και δεν μπόρεσα να την ανεβάσω ξανά στην Εγνατία.
Τιμή diesel από 1,128/lt στο Βερολίνο έως 1,389/lt στα Ιωάννινα. Μπορώ να βεβαιώσω πια και με το πορτοφόλι μου ότι στα καύσιμα η Ελλάδα είναι ακριβότερη από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ιταλία. -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Αν οδηγήσεις ζούπερκαρ δεν θα αντιμετωπίσεις τέτοιο πρόβλημα αφού οι καθρέφτες θα περνούνε από κάτω από τους ανοιχτούς των σταθμευμένων....Με ψηλό SUV ισχύει το ίδιο αλλά από πάνω .Έτσι περνούσα με το ΧΤ στην κίνηση, αφού το τιμόνι (και οι καθρέφτες του) του αν και φαρδύ, περνούσε από πάνω από τα αυτοκίνητα. Τα SUV με εμπόδιζαν γιατί ήταν στο ίδιο ύψος!
Τα ζούπερκαρς δεν χωράνε καθόλου εδώ πέρα, δεν είναι απλώς θέμα με τους καθρέφτες, απλά δεν! Χώρια που θα είχαν πρόβλημα και ground clearance, σε μερικές διασταυρώσεις η κλίση των δρόμων είναι αρκετά μεγάλη και συν τοις άλλοις έχουν και κάτι παράξενα λούκια-υδρορροές με αποτέλεσμα να βρίσκει σχεδόν η καρίνα, εχμ, η ποδιά ήθελα να πω, του SS Avensis ( ) στην άσφαλτο. Πόσο μάλλον ένα ζούπερκαρ, που θα γινόταν μάλλον ζντούπερκαρ...
BTW, όλη αυτή η αναζήτηση πάρκινγκ και το πήξιμο στην Κηφισίας έριξε τη ΜΩΤ κατά 20Km/h. God, I miss my bike...
Κάτι άλλο που παρατηρώ είναι ότι οι συνεχείς στάσεις για διόδια επιβαρύνουν πολύ και τη ΜΩΤ και τη κατανάλωση. Εκτιμώ ότι αν εγκαταστήσω κανένα bull-bar και αρχίζω να περνάω αφρενάριστος από τα διόδια, θα βελτιώσω αισθητά τη κατανάλωση, συνεισφέροντας έτσι και στην εθνική οικονομία (μικρότερο εμπορικό έλλειμμα συναλλαγών από τα ορυκτά καύσιμα) και το περιβάλλον!
-
Πρώτη εισαγωγή στοιχείων... Γαμώτο, το πάταγα λίγο...
-
Πεζο 107!!! Περιστέρι - Ζαχάρω -Περιστέρι : 5 λ/100χιλιόμετρα!!!!
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Πεζο 107!!! Περιστέρι - Ζαχάρω -Περιστέρι : 5 λ/100χιλιόμετρα!!!!παει κιαλλο...
-
εγώ κατάφερα κι έπεσα πάλι σε μία κατανάλωση κάτω απο 7
200 χλμ αυτοκινητόδρομου με χαλαρές ταχύτητες, και 50 πόλης.Να ρωτήσω κάτι. Αν κόψεις αβάνς, η κατανάλωση μειώνεται?
-
Ακούστε και αυτό.
Η Bugatti Veyron με τέρμα γκαζι για 12 λεπτά,καίει 100 λίτρα .
Πάω για αγορά καθημερινού αυτ/του! -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Ακούστε και αυτό.
Η Bugatti Veyron με τέρμα γκαζι για 12 λεπτά,καίει 100 λίτρα το χιλιόμετρο!
Πάω για αγορά καθημερινού αυτ/του!Mε τέρμα γκάζι, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο καλύπτει σε 12 λεπτά πάνω από 80 χιλιόμετρα. Αν έκαιγε 100lt/km ήθελε ρεζερβουάρ 8000lt για να καταφέρει να τρέξει επί 12 λεπτά. Κάτι άλλο ήθελες να γράψεις μάλλον.
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Ακούστε και αυτό.
Η Bugatti Veyron με τέρμα γκαζι για 12 λεπτά,καίει 100 λίτρα το χιλιόμετρο!
Πάω για αγορά καθημερινού αυτ/του!Mε τέρμα γκάζι, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο καλύπτει σε 12 λεπτά πάνω από 80 χιλιόμετρα. Αν έκαιγε 100lt/km ήθελε ρεζερβουάρ 8000lt για να καταφέρει να τρέξει επί 12 λεπτά. Κάτι άλλο ήθελες να γράψεις μάλλον.
Ήθελε να γράψει πως με την μέγιστη ταχύτητά της, «πίνει» το ρεζεβρουάρ σε 12 λεπτά.
-
Λάθος μου! Sorry!
-
κοινώς καταναλώνει κάτι λιγότερο από 2 mpg..... για 1001 άλογα.
Αυτό συνεπάγεται ότι στην μέγιστη ιπποδύναμη της απαιτεί 80 lt *0.72 (kgr/lt) *60 (min)/12 (min) = 288 kgr Καυσίμου ήτοι ~288 gr βενζίνης/ hp / h ήτοι 391.68 gr βενζίνης / kW /h που συνεπάγεται όχι κάτι το ιδιαίτερο ως μηχανική απόδοση ....
http://en.wikipedia.org/wiki/Brake_spec ... onsumption
Αν κάποιος συζητήσει για CO2 τότε απλά μιλάμε για κιλά το χιλιόμετρο.....
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
200 χλμ αυτοκινητόδρομου με χαλαρές ταχύτητες, και 50 πόλης.Επιστροφή, Αθήνα-Θεσσαλονίκη: μέση κατανάλωση 7,1 lt/100Km, ΜΩΤ 104 Km/h.
Ρυθμός κίνησης γύρω στα 130, μέτρια κίνηση μέχρι τη Θήβα, πάρα πολλά φορτηγά σε Τέμπη-Πλαταμώνα (τα περισσότερα ευτυχώς στο αντίθετο ρεύμα).
-
Να ρωτήσω κάτι. Αν κόψεις αβάνς, η κατανάλωση μειώνεται?
Αντί για το αβάνς, κόψε το αβένσις στη μέση, πέτα το στη θάλασσα και πάρε ένα καλό αυτοκίνητο!
Στην αρχή διάβασα αβένσις αντί για αβάνς και δεν κρατήθηκα...
Εγώ πλέον κάνω πιο συχνά σταμάτα - ξεκίνα σε φανάρια και είμαι στο 7,3
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
200 χλμ αυτοκινητόδρομου με χαλαρές ταχύτητες, και 50 πόλης.Επιστροφή, Αθήνα-Θεσσαλονίκη: μέση κατανάλωση 7,1 lt/100Km, ΜΩΤ 104 Km/h.
Ρυθμός κίνησης γύρω στα 130, μέτρια κίνηση μέχρι τη Θήβα, πάρα πολλά φορτηγά σε Τέμπη-Πλαταμώνα (τα περισσότερα ευτυχώς στο αντίθετο ρεύμα).
κύριε μου, εδώ έχουμε ίσωμα,δεν έχουμε κατηφόρες
ο πολυμορφικός απο πάνω καλείται να σιωπήσει
-
Ενα γέμισμα με αποκλειστικά κίνηση στο Παρίσι ή στον Περιφερειακό
Κίνηση αυξημένη κτλ κτλ
8.5 λτ ανα 100 -
ο πολυμορφικός απο πάνω καλείται να σιωπήσει
Άμα βάλω και (γαλλικό! ) κοτσαδόρο, να σε δω αν θα με πιάνεις σε κατανάλωση!
-
Να ρωτήσω κάτι. Αν κόψεις αβάνς, η κατανάλωση μειώνεται?Όχι.
Αλλά μπορεί να περάσει πιο εύκολα ΚΤΕΟ το (παράνομο) ταξί σου.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι. Αν κόψεις αβάνς, η κατανάλωση μειώνεται?
Όχι.
Αλλά μπορεί να περάσει πιο εύκολα ΚΤΕΟ το (παράνομο) ταξί σου.
Στα ταξι δεν επιτρεπεται κοτσαδορος
Έρευνα Κατανάλωσης