-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Μη κοιτας που οι σπορ φορουμαδες εδω θελουν στροφαρισμα στις 7500σαλ, ασχετως αν στο δικο τους αλλαζουν στις 3500 επειδη ειναι ακριβη η βενζινη...μη ξεχναμε οτι μιλαμε για ενα απλο οικογενειακο αυτοκινητο και οχι για Μ3, που λογικα εχει αλλες προτεραιοτητες.
Εκτός αν:
- Είσαι μόνος σου
- Ο συνοδηγός δεν έχει πρόβλημα
...ο petrolhead αλλάζει στις 5Κ+ ...αλλά μέσα στη πόλη είναι δύσκολο λόγω κίνησης. Όταν όμως ο δρόμος είναι άδειος
Προσωπικά μέσα στη πόλη αλλάζω στις 3-3.5Κ όπως λες (όχι επειδή είναι ακριβή η βενζίνη, αλλά επειδή έχει μπροστά άλλα αυτοκίνητα ) ...όταν βεβαίως ο δρόμος είναι άδειος...φτάνουμε μέχρι το τέλος
Τη καλημέρα μου
-
Ο χρήστης jimhs έγραψε:
αμα δεις το βιντεο ο τυπος στο 5th gear μιλαει για γαλλονια παντως
δηλαδη τι κανουν τα αγγλακια?αγοραζουν σε λιτρα και υπολογιζουν σε γαλλονια
ακομα και σε αυτο ειναι?Έτσι είναι. Πριν από κάμποσα χρόνια ίσως 20-25, το θυμάμαι, αλλάξανε σε μετρικό σύστημα. Νομίζω για να εναρμονιστούν με την Ευρώπη. Βέβαια πάρα πολλοί συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα παλιά. Έτσι μπορεί στα σχολεία να μαθαίνουν με εκατοστά αλλά οι πιο μεγάλοι μάστορες δουλεύουν ακόμα με ίντσες και πόδια. Έτσι και η κατανάλωση είναι ακόμα σε mpg μίλια ανά γαλόνι. Α, και αν και το γυρίσανε σε μετρικό, στα αυτοκίνητα και στους δρόμους συνεχίζουν με μίλια.... Κοινώς κουλουβάχατα!!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
αμα δεις το βιντεο ο τυπος στο 5th gear μιλαει για γαλλονια παντως
δηλαδη τι κανουν τα αγγλακια?αγοραζουν σε λιτρα και υπολογιζουν σε γαλλονια
ακομα και σε αυτο ειναι?Έτσι είναι. Πριν από κάμποσα χρόνια ίσως 20-25, το θυμάμαι, αλλάξανε σε μετρικό σύστημα. Νομίζω για να εναρμονιστούν με την Ευρώπη. Βέβαια πάρα πολλοί συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα παλιά. Έτσι μπορεί στα σχολεία να μαθαίνουν με εκατοστά αλλά οι πιο μεγάλοι μάστορες δουλεύουν ακόμα με ίντσες και πόδια. Έτσι και η κατανάλωση είναι ακόμα σε mpg μίλια ανά γαλόνι. Α, και αν και το γυρίσανε σε μετρικό, στα αυτοκίνητα και στους δρόμους συνεχίζουν με μίλια.... Κοινώς κουλουβάχατα!!
Και φυσικα τους φταινε ολοι οι αλλοι
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Μη κοιτας που οι σπορ φορουμαδες εδω θελουν στροφαρισμα στις 7500σαλ, ασχετως αν στο δικο τους αλλαζουν στις 3500 επειδη ειναι ακριβη η βενζινη...
μη ξεχναμε οτι μιλαμε για ενα απλο οικογενειακο αυτοκινητο και οχι για Μ3, που λογικα εχει αλλες προτεραιοτητες.
Εκτός αν:
- Είσαι μόνος σου
- Ο συνοδηγός δεν έχει πρόβλημα
...ο petrolhead αλλάζει στις 5Κ+ ...αλλά μέσα στη πόλη είναι δύσκολο λόγω κίνησης. Όταν όμως ο δρόμος είναι άδειος
Προσωπικά μέσα στη πόλη αλλάζω στις 3-3.5Κ όπως λες (όχι επειδή είναι ακριβή η βενζίνη, αλλά επειδή έχει μπροστά άλλα αυτοκίνητα ) ...όταν βεβαίως ο δρόμος είναι άδειος...φτάνουμε μέχρι το τέλος
Τη καλημέρα μου
τη καλημερα μου.
δηλαδη οταν οδηγεις σε εθνικη ανεβαζεις χωρις λογο μεχρι τις 5000σαλ και μετα πας με 140? Και λοιπον?
θα μου πεις το κανεις σε επαρχιακο δρομο οταν θες να πας γρηγορα. Οκ, δες ποσα χλμ κανεις το χρονο σε αυτο το ρυθμο και πες μου αν αξιζει τα +5lt/100.Νικο, το ιδιο γρηγορα πας ειτε με 320i or 320d κακα τα ψεμματα. Το στροφαρισμα δε λεει τιποτα, περα απο το ηχητικο αποτελεσμα. Λες να ειναι κοροιδα οι Ευρωπαιοι που αγοραζουν κατα πλειοψηφια diesel για οικογενειακα αυτοκινητα?
οκ, οταν το απολυτα ζητουμενο ειναι οι επιδοσεις, εκει να το συζητησουμε, αλλα εκει πλεον μιλαμε για Μ3 και οχι για ενα απλο οικογενειακο.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
τη καλημερα μου.δηλαδη οταν οδηγεις σε εθνικη ανεβαζεις χωρις λογο μεχρι τις 5000σαλ και μετα πας με 140? Και λοιπον?
θα μου πεις το κανεις σε επαρχιακο δρομο οταν θες να πας γρηγορα. Οκ, δες ποσα χλμ κανεις το χρονο σε αυτο το ρυθμο και πες μου αν αξιζει τα +5lt/100.Και λοιπόν? Ο ήχος, το χαμόγελο και η ευχαρίστηση. Εμένα, προσωπικά δε μου αρέσει να αλλάζω στις 2.5-3Κ στροφές συνέχεια. Δε ξέρω…δε με βολεύει βρε παιδί μου
Στη δε επαρχιακή (και όχι μόνο) στροφοδιαδρομή περισσότερο θα ευχαριστηθείς το όποιο βενζινοκίνητο, παρά πετρελαιοκίνητο κατά την άποψή μου.
Δεν είναι +5 στο σύνολο…είναι λίγο παραπάνω σύμφωνα με τη μέση του PuntoLord, αλλά για να αξίζει η αγορά ενός 320d (που είναι κατά βάση περί τα 5-6.000 ευρώ ακριβότερη στη κτήση) πρέπει να κάνεις πάνω από 20.000κμ το χρόνο και αυτά στην εθνική.
Εντελώς προσωπικά και υποθετικά, αν μου έλεγαν διάλεξε μεταξύ ενός 320d και 320si δεν θα έπαιρνα το “d” με τη καμία.
Νικο, το ιδιο γρηγορα πας ειτε με 320i or 320d κακα τα ψεμματα. Το στροφαρισμα δε λεει τιποτα, περα απο το ηχητικο αποτελεσμα. Λες να ειναι κοροιδα οι Ευρωπαιοι που αγοραζουν κατα πλειοψηφια diesel για οικογενειακα αυτοκινητα?
οκ, οταν το απολυτα ζητουμενο ειναι οι επιδοσεις, εκει να το συζητησουμε, αλλα εκει πλεον μιλαμε για Μ3 και οχι για ενα απλο οικογενειακο.
Εξαρτάται που πας το ίδιο γρήγορα. Ένα καλοστημένο βενζινοκίνητο με ίδια άλογα είναι πιο γρήγορο σε μια κλειστή διαδρομή από το πετρέλαιο και είναι λογικό. Στη δε εθνική, σε επιταχύνσεις εν κινήσει το πετρέλαιο εξαφανίζεται για πλάκα με τη μισή κατανάλωση κιόλας.
Καλά βεβαίως οι Ευρωπαίοι έχουν περισσότερους αυτοκινητόδρομους για να πάνε στη δουλειά τους και κάνουν αρκετά χιλιόμετρα. Το σωστό οικογενειακό ναι, αν το δεις από πλευράς κόστους εφόσον κάνεις χιλιόμετρα είναι αδιαμφισβήτητα το diesel. Αλλά…υπάρχει ένα μεγάλο ΑΛΛΑ που εξαρτάται από τις προτιμήσεις και οδηγικό στυλ του καθένα.
-
τη καλημερα μου.
δηλαδη οταν οδηγεις σε εθνικη ανεβαζεις χωρις λογο μεχρι τις 5000σαλ και μετα πας με 140? Και λοιπον?
θα μου πεις το κανεις σε επαρχιακο δρομο οταν θες να πας γρηγορα. Οκ, δες ποσα χλμ κανεις το χρονο σε αυτο το ρυθμο και πες μου αν αξιζει τα +5lt/100.Και λοιπόν? Ο ήχος, το χαμόγελο και η ευχαρίστηση. Εμένα, προσωπικά δε μου αρέσει να αλλάζω στις 2.5-3Κ στροφές συνέχεια. Δε ξέρω…δε με βολεύει βρε παιδί μου
Στη δε επαρχιακή (και όχι μόνο) στροφοδιαδρομή περισσότερο θα ευχαριστηθείς το όποιο βενζινοκίνητο, παρά πετρελαιοκίνητο κατά την άποψή μου.
Δεν είναι +5 στο σύνολο…είναι λίγο παραπάνω σύμφωνα με τη μέση του PuntoLord, αλλά για να αξίζει η αγορά ενός 320d (που είναι κατά βάση περί τα 5-6.000 ευρώ ακριβότερη στη κτήση) πρέπει να κάνεις πάνω από 20.000κμ το χρόνο και αυτά στην εθνική.
Εντελώς προσωπικά και υποθετικά, αν μου έλεγαν διάλεξε μεταξύ ενός 320d και 320si δεν θα έπαιρνα το “d” με τη καμία.
Νικο, το ιδιο γρηγορα πας ειτε με 320i or 320d κακα τα ψεμματα. Το στροφαρισμα δε λεει τιποτα, περα απο το ηχητικο αποτελεσμα. Λες να ειναι κοροιδα οι Ευρωπαιοι που αγοραζουν κατα πλειοψηφια diesel για οικογενειακα αυτοκινητα?
Εξαρτάται που πας το ίδιο γρήγορα. Ένα καλοστημένο βενζινοκίνητο με ίδια άλογα είναι πιο γρήγορο σε μια κλειστή διαδρομή από το πετρέλαιο και είναι λογικό. Στη δε εθνική, σε επιταχύνσεις εν κινήσει το πετρέλαιο εξαφανίζεται για πλάκα με τη μισή κατανάλωση κιόλας.
Καλά βεβαίως οι Ευρωπαίοι έχουν περισσότερους αυτοκινητόδρομους για να πάνε στη δουλειά τους και κάνουν αρκετά χιλιόμετρα. Το σωστό οικογενειακό ναι, αν το δεις από πλευράς κόστους εφόσον κάνεις χιλιόμετρα είναι αδιαμφισβήτητα το diesel. Αλλά…υπάρχει ένα μεγάλο ΑΛΛΑ που εξαρτάται από τις προτιμήσεις και οδηγικό στυλ του καθένα.
δε σου αρεσει να αλλαζεις στις 2-3Κ γιατι το αμαξι σου 'δεν παει' σε αυτες τις στροφες!
ενα καλοστημενο βενζινοκινητο παραμενει καλοστημενο ακομη και αν εχει diesel μοτερ μπροστα. Επειδη εχει λιγο παραπανω βαρος στον αξονα? Δηλαδη εσυ καταλαβαινεις διαφορα στο στησιμο οταν εχεις γεματο ρεζερβουρ ή αδειο? Επομενως το ιδιο γρηγορα θα πας, για να μη πω πιο γρηγορα με το diesel λογω ροπης.
οι Ελληνες δηλαδη δε παιρνουν ντιζελ γιατι δεν εχουν αυτοκινητοδρομους για να πανε στη δουλεια? Ακομη χειροτερα, σερνονται μεσα στη πολη με μωτ 20 και στροφαροντας τρελα μεχρι τις ...2500 καταναλωνοντας +5/100.
το καταλαβαινω οτι ειναι θεμα προτιμησεων, εδω αλλοι πανε στη δουλεια με κλωβο και γαντια... γιατι ειναι αγωνιαρηδες
το οδηγικο στυλ που αναφερεις δεν εχει καμια σχεση! Δηλαδη τι? Υπαρχει αργοστροφο και πολυστροφο στυλ ή οδηγοι? Οτι εχεις οδηγεις. Και αν εισαι μαγκας το πας μια χαρα.
-
αλλά για να αξίζει η αγορά ενός 320d (που είναι κατά βάση περί τα 5-6.000 ευρώ ακριβότερη στη κτήση) πρέπει να κάνεις πάνω από 20.000κμ το χρόνο και αυτά στην εθνική.
Στην Ελλάδα κοστίζει 6000 ευρώ παραπάνω, στην Γερμανία όμως 3000 ευρώ και στη Βρετανία 2000
λίρες παραπάνω. Σίγουρα ένας Ευρωπαίος αγοραστής premium μεσαίου κάνει περισσότερα χιλιόμετρα
απο έναν Έλληνα (διότι οι μισοί τουλάχιστον για μούρη τα αγοράζουν). Αν ο ευρωπαίος κάνει απόσβεση
σε 2 χρόνια το diesel είναι η προφανής επιλογή, αν ο Έλληνας κάνει σε 5-6 δεν είναι... -
Παλι συγκρινετε turbo diesel με ατμοσφαιρικο βενζινης, οσον αφορα επιδοσεις και ροπη...Στα ιδια κυβικα με τουρμπο και στους δυο τυπους καυσιμου, το βενζινοκινητο εχει καλυτερες επιδοσεις.
-
Ο χρήστης bihlas87 έγραψε:
αλλά για να αξίζει η αγορά ενός 320d (που είναι κατά βάση περί τα 5-6.000 ευρώ ακριβότερη στη κτήση) πρέπει να κάνεις πάνω από 20.000κμ το χρόνο και αυτά στην εθνική.
Στην Ελλάδα κοστίζει 6000 ευρώ παραπάνω, στην Γερμανία όμως 3000 ευρώ και στη Βρετανία 2000
λίρες παραπάνω. Σίγουρα ένας Ευρωπαίος αγοραστής premium μεσαίου κάνει περισσότερα χιλιόμετρα
απο έναν Έλληνα (διότι οι μισοί τουλάχιστον για μούρη τα αγοράζουν). Αν ο ευρωπαίος κάνει απόσβεση
σε 2 χρόνια το diesel είναι η προφανής επιλογή, αν ο Έλληνας κάνει σε 5-6 δεν είναι...Δεν εχω τιμες ευκαιρες, ομως εκει το πετρελαιο ειναι πιο ακριβο απο την βενζινη. Η αποσβεση χιλιομετρικα μπορει να μην διαφερει τοσο.
-
http://www.aaireland.ie/AA/Motoring-Advice/Petrol-Prices.aspx
Στη Γερμανία έχει σχεδόν ίδια διαφορά με την Ελλάδα, στη Βρετανία πολύ μικρότερη.
http://www.petrolprices.com/
Εδώ όμως φαίνεται οτι το diesel είναι ακριβότερο -
Ώς πρός το θέμα του Νίκου και την κατανάλωση στα 180χιλ.
Όταν ανοίγει η πεταλούδα γκαζιού ,έστω και λίγο μεσολαβεί ένα μικρό χρονικό διάστημα ένδειξης κατανάλωσης στο όργανο.Επίσης με σταθερό γκάζι όταν βρεθεί το όχημα σε ίσιο δρόμο χωρίς κατωφέρειες πάλι υπάρχει μείωση κατανάλωσης μετα από λίγα χιλ δηλ 'ξεθυμένει' σε απαίτηση καυσίμου ο κινητήρας και παράγει περισσότερο εργο με λιγότερο καύσιμο.Χωρίς ανοιγοκλεισίματα στο γκάζι.
Αυτό συμβαίνει σε μικρό χρονικό διάστημα σε σχέση με τα χιλιόμετρα σε ίσιο δρόμο που θα κάνουμε.
Πιστεύω ότι κάπου εκεί ξεγελάστηκες απο την ένδειξη .
Ενα αυτοκίνητο που πηγαίνει πάνω απο το 70% των δυνατοτήτων του καίει περισσότερο σε νούμερα απο αυτά που ανέφερες. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
δε σου αρεσει να αλλαζεις στις 2-3Κ γιατι το αμαξι σου 'δεν παει' σε αυτες τις στροφες!Εντάξει υπερβάλεις…δε σέρνεται κιόλας …αλλά δεν είναι turbo να τραβάει από χαμηλά. Ψηλόστροφο ατμοσφαιρικό είναι, θέλει το στροφάρισμά του.
ενα καλοστημενο βενζινοκινητο παραμενει καλοστημενο ακομη και αν εχει diesel μοτερ μπροστα. Επειδη εχει λιγο παραπανω βαρος στον αξονα? Δηλαδη εσυ καταλαβαινεις διαφορα στο στησιμο οταν εχεις γεματο ρεζερβουρ ή αδειο? Επομενως το ιδιο γρηγορα θα πας, για να μη πω πιο γρηγορα με το diesel λογω ροπης.
Δε φτάνει μόνο στο στήσιμο όμως, ίσως να μη το εξέφρασα σωστά. Ξέρεις που χάνεις τον άπειρο χρόνο? Στο ανακάτεμα της «σούπας» στη μέση . Καταρχάς το diesel μοτέρ είναι κατά βάση πιο βαρύ και το κάνει πιο υποστροφικό. Επίσης λόγω diesel, όλες οι σχέσεις και η τελική σχέση διαφορικού είναι εντελώς διαφορετικές και θέλει ΣΥΝΕΧΕΙΑ αλλαγές για να είσαι στο ωφέλιμο φάσμα στροφών που είναι 2-2.5Κ στροφές όπου βρίσκεται η ροπή που λες (κοινώς κρατάει λίγο ) …όταν το ατμοσφαιρικό έχει γραμμικότητα για περίπου 4.000 στροφές.
Το ρεζερβουάρ που λες είναι κάτω από τις πίσω θέσεις (στο κέντρο του αυτοκινήτου σχεδόν) και εκεί δε καταλαβαίνεις τη διαφορά (αν και όταν είναι άδειο το νιώθεις να πηγαίνει λίγο καλύτερα). Τη διαφορά όμως εμπρός θα τη καταλάβεις όταν έχεις ένα βαρύ μοτέρ να κρέμεται από μπροστά.
Δεν συγκρίνεται η αίσθηση του πολύστροφου ατμοσφαιρικού μοτέρ για μένα. Είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι Σπύρο. Το μεν diesel έχει πρωταρχικό ρόλο την οικονομία και τη μειωμένη κατανάλωση, το δε ατμοσφαιρικό βενζίνης τη γραμμικότητα και ως αποτέλεσμα το υψηλό στροφάρισμα άρα κατά συνέπεια αναπόφευκτα η κατανάλωση θα ανέβει.
Βεβαίως η σύγκριση που κάνουμε είναι λάθος όπως σωστά λέει ο Βολβοδίας γιατί πρέπει να συγκρίνουμε turbo diesel με turbo petrol.
οι Ελληνες δηλαδη δε παιρνουν ντιζελ γιατι δεν εχουν αυτοκινητοδρομους για να πανε στη δουλεια? Ακομη χειροτερα, σερνονται μεσα στη πολη με μωτ 20 και στροφαροντας τρελα μεχρι τις ...2500 καταναλωνοντας +5/100.
Το diesel είναι πολύ πιο οικονομικό στον αυτοκινητόδρομο παρά στη πόλη.
Αλλά δε παίρνουν diesel για άλλους λόγους που δεν είναι της ώρας να τους αναλύσουμε. Πιστεύεις ότι όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν τα θετικά του diesel?
Εγώ μαζί σου…δε διαφωνώ ότι το diesel δεν είναι οικονομικό…ίσα-ίσα.
το καταλαβαινω οτι ειναι θεμα προτιμησεων, εδω αλλοι πανε στη δουλεια με κλωβο και γαντια... γιατι ειναι αγωνιαρηδες
το οδηγικο στυλ που αναφερεις δεν εχει καμια σχεση! Δηλαδη τι? Υπαρχει αργοστροφο και πολυστροφο στυλ ή οδηγοι? Οτι εχεις οδηγεις. Και αν εισαι μαγκας το πας μια χαρα.
Πιστεύω ότι έχει σημασία πως θέλεις να οδηγείς. Εγώ έχω το μικρόβιο μέσα μου και δε μπορώ ρε γμτ να αλλάζω στις 2.000 στροφές…δε μπορώ…θέλω να στροφάρω, να ακούω τον κινητήρα να φωνάζει! Βεβαίως ο καθένας έχει άλλες προτεραιότητες και ανάγκες.
Πιστεύεις ότι αν επιτραπεί η πετρελαιοκίνηση στην Αττική, οι Έλληνες θα τρέξουν να τα αλλάξουν? Εγώ νομίζω πως όχι…όχι για όλα τα παραπάνω…αλλά επειδή κυρίως δεν έχουν ιδέα τι οικονομία προσφέρει το diesel αλλά κυρίως (ίσως δικαίως) φοβούνται τη ποιότητα του καυσίμου και την έλλειψη εμπειρίας των μηχανικών στις διάφορες εταιρίες (που δε βγάζουν ταξί).
Κρατάω μια επιφύλαξη για τη ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ κατανάλωσή μου στα 180 ΧΩΡΙΣ load στο γκάζι, απλά διατηρώντας ταχύτητα αν και είπα ότι αυτό δεν είναι μέτρο σύγκρισης, ούτε πάω να βγάλω πιο οικονομικό τη βενζίνη…προς Θεού (μη παρεξηγηθώ)! Απλά προσπαθώ να σου αποδείξω ότι στην Ελλάδα το πετρέλαιο αξίζει αν κάποιος κάνει ΠΟΛΛΑ χιλιόμετρα.
Anyway…κανονίζουμε καφεδάκι αν θες και πάμε και βολτούλα
(σόρυ για το σεντονάκι )
-
Πέτυχα την χαμηλότερη κατανάλωση ever με την Corolla (1.4 G6 του 2001). 434,4km με 28,42lt, δηλαδή 6,54lt/100km. Αυτό έγινε με διαδρομές μεταξύ Ραφήνας-Σεπολίων-Νέας Σμύρνης. Όμως, απαιτήθηκε οδήγηση υπερβολικά αργή για τα γούστα μου. Από χθες επανήλθα στους συνήθεις ρυθμούς μου
-
Φωτογραφία και βίντεο έχεις ; Γιατί είμαι δύσπιστος Νο2.
-
1300 χμ με το Α5 2.0 Τ 180 ps.Σε ρυθμους στρωσιματος βεβαια,αλλα σχεδον παντα κινουμενος γρηγοροτερα απο την υπολοιπη κυκλοφορια.Κινηση αποκλειστικα στην Αττικη.Πολυ εντος πολης και αρκετα ΑΟ,Βαρης Κορωπιου και Λαυριου.Ελαχιστη χρηση του Start-Stop.
Γενικη μεση καταναλωση 9,1 lt/100km. -
5.8/100
θα μπορουσε να ειναι καλυτερη αν δεν ηταν η μιση εντος πολης και αν δεν ηταν η αλη μιση με 5 ατομα στις ανηφορες της χωριατικης κρητης -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Φωτογραφία και βίντεο έχεις ; Γιατί είμαι δύσπιστος Νο2.Ντροπή!
Δεν φτάνει που αγόρασες ένα gas-guzzler σαν την Alfa 159 Tbi, τολμάς και γράφεις τέτοιες κουβέντες δικηγοράκο;Θα έπρεπε να σου απαγορευτεί η είσοδος σ' αυτό το θέμα, θα κάνω σχετική πρόταση στους mods...
-
...Καταρχάς το diesel μοτέρ είναι κατά βάση πιο βαρύ και το κάνει πιο υποστροφικό. Τη διαφορά όμως εμπρός θα τη καταλάβεις όταν έχεις ένα βαρύ μοτέρ να κρέμεται από μπροστά.
... θέλει ΣΥΝΕΧΕΙΑ αλλαγές για να είσαι στο ωφέλιμο φάσμα στροφών που είναι 2-2.5Κ στροφές όπου βρίσκεται η ροπή που λες (κοινώς κρατάει λίγο ) …όταν το ατμοσφαιρικό έχει γραμμικότητα για περίπου 4.000 στροφές.Δεν συγκρίνεται η αίσθηση του πολύστροφου ατμοσφαιρικού μοτέρ για μένα. ....Πιστεύω ότι έχει σημασία πως θέλεις να οδηγείς. Εγώ έχω το μικρόβιο μέσα μου και δε μπορώ ρε γμτ να αλλάζω στις 2.000 στροφές…δε μπορώ…θέλω να στροφάρω, να ακούω τον κινητήρα να φωνάζει!
Κρατάω μια επιφύλαξη για τη ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ κατανάλωσή μου στα 180 ΧΩΡΙΣ load στο γκάζι, απλά διατηρώντας ταχύτητα.....
Νομίζω ότι είναι λάθος το κόλλημα περί εύρους στροφών και γραμμικότητας. Τι σε νοιάζει τι κάνει το στροφόμετρο αν με την 3η σου και ενώ πάς με πχ 60 πατάς και πας 120 στον ίδιο χρόνο, άσχετα από τον κινητήρα; Η ίδια εντύπωση είναι και το ίδιο αποτέλεσμα.
Για τα άλλα ότι γουστάρεις να το ακούς δεκτό και σε καταλαβαίνω απολύτως.... ειδικά όταν περνάω τις στροφές μέγιστης ροπής και αλλάζει ο χρονισμός και γρυλλίζει και ο καταλύτης!
Για την υποστροφή ναι, ισχύει θεωρητικά και ειδικά σε προσθιοκίνητα. Όμως με τον κινητήρα πίσω από τον εμπρός άξονα το θέμα είναι λιγότερο ενοχλητικό και μάλλον αντιμετωπίζεται αρκετά καλά με το ζύγισμα και την ανάρτηση.
Για να πας με 180 χρειάζεσαι αρκετά άλογα, μάλλον >80 άρα σίγουρα υπάρχει φορτίο στον κινητήρα και γκάζι πατιέται κάμποσο. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...Καταρχάς το diesel μοτέρ είναι κατά βάση πιο βαρύ και το κάνει πιο υποστροφικό. Τη διαφορά όμως εμπρός θα τη καταλάβεις όταν έχεις ένα βαρύ μοτέρ να κρέμεται από μπροστά.
... θέλει ΣΥΝΕΧΕΙΑ αλλαγές για να είσαι στο ωφέλιμο φάσμα στροφών που είναι 2-2.5Κ στροφές όπου βρίσκεται η ροπή που λες (κοινώς κρατάει λίγο ) …όταν το ατμοσφαιρικό έχει γραμμικότητα για περίπου 4.000 στροφές.Δεν συγκρίνεται η αίσθηση του πολύστροφου ατμοσφαιρικού μοτέρ για μένα. ....Πιστεύω ότι έχει σημασία πως θέλεις να οδηγείς. Εγώ έχω το μικρόβιο μέσα μου και δε μπορώ ρε γμτ να αλλάζω στις 2.000 στροφές…δε μπορώ…θέλω να στροφάρω, να ακούω τον κινητήρα να φωνάζει!
Κρατάω μια επιφύλαξη για τη ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ κατανάλωσή μου στα 180 ΧΩΡΙΣ load στο γκάζι, απλά διατηρώντας ταχύτητα.....
Νομίζω ότι είναι λάθος το κόλλημα περί εύρους στροφών και γραμμικότητας. Τι σε νοιάζει τι κάνει το στροφόμετρο αν με την 3η σου και ενώ πάς με πχ 60 πατάς και πας 120 στον ίδιο χρόνο, άσχετα από τον κινητήρα; Η ίδια εντύπωση είναι και το ίδιο αποτέλεσμα.
Για τα άλλα ότι γουστάρεις να το ακούς δεκτό και σε καταλαβαίνω απολύτως.... ειδικά όταν περνάω τις στροφές μέγιστης ροπής και αλλάζει ο χρονισμός και γρυλλίζει και ο καταλύτης!
Για την υποστροφή ναι, ισχύει θεωρητικά και ειδικά σε προσθιοκίνητα. Όμως με τον κινητήρα πίσω από τον εμπρός άξονα το θέμα είναι λιγότερο ενοχλητικό και μάλλον αντιμετωπίζεται αρκετά καλά με το ζύγισμα και την ανάρτηση.
Για να πας με 180 χρειάζεσαι αρκετά άλογα, μάλλον >80 άρα σίγουρα υπάρχει φορτίο στον κινητήρα και γκάζι πατιέται κάμποσο.Νικο, βαριεμαι να σχολιασω ολα αυτα που εγραψες. Θα σου πω μονο, οτι κακως νομιζεις οτι ενα ντιζελ μοτερ χρειαζεται περισσοτερες αλλαγες. Ο λογος ειναι οτι πολυ απλα εχουν πιο μακριες σχεσεις. Αν η 3η σου ειναι δυνατη στα 80-130, το ιδιο κανει και η 3η του ντιζελ, αρα καμια αλλαγη παραπανω δε χρειαζεται! Μην σου πω οτι λογω ροπης σπανια θα μεινει ξεκρεμαστο, σε αντιθεση με ενα ατμοσφαιρικο.
-
Μάλλον το κόλλημά με το στροφάρισμα οφείλεται στην εικόνα που έχουν από τους νταλικιέριδες που προκειμένου να τραβήξουν το τεράστιο φορτίο τους έχουν πολλές ταχύτητες που αλλάζουν συχνά. Μόνο έτσι μπορώ να το δικαιολογήσω...
Λοιπόν κατανάλωση τώρα...
Το παιχνίδι(e-bike scooter) μου με πάει και με φέρνει δουλειά συν όπου χρειαστεί να πεταχτεί κάποιος συν καμιά 20αριά χλμ κάθε μέρα σε βόλτες αποκλειστικά μέσα στην πόλη(ποδηλατόδρομους και δρόμους) χωρίς να εξαντλείται η μπαταρία. Ημερήσια κατανάλωση λιγότερο από 0,5Kwh (ο φορτιστής δίνει 2A στα 54βολτ αν εκφορτιστούν πλήρως οι μπαταρίες και πέφτει σταδιακά) δηλαδή 0,04ευρώ την ημέρα...δηλαδή με 25χλμ την ημέρα 0,0016ευρώ το χλμ
Έρευνα Κατανάλωσης