-
Καλά να πάθεις. Φυσικό αέριο... μπλα μπλα μπλα... ανύπαρκτα πρατήρια... σε φαντάζομαι να ψάχνεις κάθιδρος για να βάλεις βενζίνη κάθε 100 χιλιόμετρα... χίλιες φορές καλύτερα με πετρέλαιο... κι αν το απαγορεύσουν, εγώ θα κυκλοφοράω!
-
Ο χρήστης alej έγραψε:
Χθεσινό ταξίδι Θεσσαλονίκη - Σόφια, ταχύτητες λίγο πάνω από τα όρια και κατανάλωση 3,8kg/100km. Τιμή CNG 0,889€/kg στην Ελλάδα και ~0,75€/kg Βουλγαρία.
VW GOLF TGI.Sent from my iPhone using Tapatalk
Με τιμή βουλγαρίας ούτε 3€ δηλαδή!! Μακράν ότι καλύτερο το CNG αυτή τη στιγμή.
-
Να ειχε και παραπανω επιλογες σε καινουρια αυτοκινητα, θα ηταν καλυτερα....
-
Δυστυχώς παρουσιάζουν την ηλεκτροκίνηση ως κάτι εντυπωσιακό και αφήνουν το cng στην άκρη. Προφανώς μακροπρόθεσμα τα λεφτά από εκεί είναι πολλά περισσότερα για τους κατασκευαστές και όλους όσους συμμετέχουν στο εν λόγω marketing.
-
Παίδες εδώ Βουλγαρία γέμισα με πίεση 225 bar. Πήρε 13,70kg (είχε υπόλοιπο) και πλήρωσα 18,50 lev = 9,45€ Με αυτά θα γυρίσω Θεσσαλονίκη και θα μου περισσέψει...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Κυκλοφορώ αυτές τις μέρες με ένα peugeot 406 1.8 MY2003. Στις καθημερινές μικρές διαδρομές εντός πόλης (σχολεία, super market κλπ) και με πολύ οικονομική οδήγηση παίζει στα 11+. Σε ταξίδι με 130-140 και 60 χιλιόμετρα εντός Αθήνας χωρίς πολύ κίνηση είδα 9.4.
-
Τιμή CNG σε άλλο πρατήριο της Σόφιας:
Ποιότητα 100% στον δείκτη οργάνων.
1,13 lev / kg ~ 0,5778€/kg
Το επίσης θετικό είναι η πίεση που είναι πάντα αρκετά μεγαλύτερη από 200 bar.
Γύρισα Θεσσαλονίκη και έχω ~90km ακόμα, αν θυμάμαι καλά.
Τη μέση κατανάλωση στον γυρισμό (με ταχύτητες στο όριο και μόνο μετά τα σύνορα στην χώρα +20km/h) την έβλεπα στο 3,2kg/100km. Έρχεσαι Ελλάδα με 1,84€/100km!!!Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Η οποία Βουλγαρία έχει περισσότερα από 100 πρατήρια.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Η οποία Βουλγαρία έχει περισσότερα από 100 πρατήρια.Πολύ σωστά.
-
Καλημέρα
και μια κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες κίνησης στην Αθήνα με start/stop απενεργοποιημένο
https://ibb.co/nMyanf
BMW x3 F25 2.0 D auto -
Megane IV Station Wagon με το νέο μοτερ 1.3 115 PS, νοικιαρικο με 10.000 χλμ
Κίνηση στο Μόναχο, κέντρο πόλης & προάστια, μονοημερες εκδρομες Σαλτσμπουργκ & Τιρολο-περίχωρα (Κάστρο Neuwachstein, κτλ) μέσω autobann, max 120χαω & πάντα τηρώντας τα όρια, ο υπολογιστής έδειξε 5.5 λτ/100χλμ. Αρκετά καλα θα έλεγα για βενζίνη κ για τόσο μεγάλο αμάξωμα (παρεμπιπτόντως, το θεωρώ εξαιρετικο αυτοκίνητο, με ωραια αισθηση κ συμπεριφορά, μοτέρ που δε φαίνεται να του λείπει δύναμη & ελαστικότητα, ποιοτικό, πολύ ησυχο & άνετο, πραγματικος χιλιομετροφαγος. Δε βρήκα ουσιαστικά μειονεκτήματα).
-
Κηφισιά-νοσοκομείο Ρίου-Κηφισιά αυθημερόν, μέσω Αττικης οδού & εθνικής οδού (στην επιστροφή με ένα πέρασμα μέσα από το Αιγιο), ο (μάλλον αισιόδοξος) υπολογιστής ταξιδιού έδειξε μέση κατανάλωση 5,7 λτ/ 100 χλμ (πραγματικά πρέπει να είναι έως και 0,5 παραπάνω) & μέση ωριαία 92 χαω (ήμουν μεταξύ 100-120 χαω, κ σε 3-4 περιπτώσεις άνοιξα για λιγο έως 160 μαξ). Είχε μηδενιστεί στο σπιτι, στην αρχή του ταξιδιού.
Καύσιμο απλή αμόλυβδη BP ultimate.
Αυτοκίνητο Skoda Fabia Estate 1.4 16V 101PS (BBZ κινητήρας, με το γνωστό θεοκοντο σασμάν), μοντέλο 2003, με 139.000 χλμ, ελαστικά Dunlop Sportblue response 185/60/14.
Οδηγός μόνο, δίχως φορτιο.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Παραθέτω μια πολύ εμπλουτισμένη ιστοσελίδα όπου περιλαμβάνει για κάθε σχεδόν μοντέλο, τόσο την εργοστασιακή κατανάλωση, όσο και μια προσομοιωμένη με ειδικό λογισμικό (σύμφωνα με την ιστοσελίδα:
'Fuel consumption - in urban, extra-urban, combined, and highway simulated conditions. The simulation is based on the ECE driving cycles (NEDC) adjusted to real life conditions, programmed in the ProfessCars software, highway cycle includes high speed driving (over 130-140 km/h / 80-87 mph), braking and accelerating.')Για παράδειγμα για το δικό μου μοντέλο αναφέρει τα εξής:
EU NEDC/Australia ADR82: 9.3 / 5.2 / 6.7 l/100km
Fuel consumption simulation based on the European type of traffic
(mileage) extra-urban / city / highway / average combined:
l/100km: 6.1-7.3 / 8.7-10.4 / 7.8-9.4 / 7.8Οι τιμές δείχνουν να ανταποκρίνονται πολύ κοντά στην πραγματικότητα...
Βέβαια η ιστοσελίδα παρέχει και άλλες πληροφορίες, τεχνικά χαρακτηριστικά και γραφήματα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Εξαιρετική.
Για όποιον ενδιαφέρεται να ρίξει μια ματιά: https://www.automobile-catalog.com
-
Αυτό εδώ έχει τιμές από πραγματικές καταναλώσεις:
https://www.spritmonitor.de/en/
Γερμανικό αλλά έχει και αγγλικά. Έχει και εφαρμογή επίσης.
-
Ο χρήστης alej έγραψε:
Αυτό εδώ έχει τιμές από πραγματικές καταναλώσεις:https://www.spritmonitor.de/en/
Γερμανικό αλλά έχει και αγγλικά. Έχει και εφαρμογή επίσης.
Ναι ισχύει, πολύ καλό, έχω λογαριασμό... Και την εφαρμογή την έχω στο κινητό μου και σε κάθε φουλάρισμα περνάω τα δεδομένα. Απλά όσον αφορά τις καταναλώσεις, δε ξέρεις τι οδήγηση και σε τι δρόμους, έκανε ο καθένας... Προφανώς γι αυτό και υπάρχουν σε κάθε μοντέλο μεγάλες σχετικά αποκλίσεις... Σε γενικές γραμμές πάντως παίρνεις μια εικόνα...
-
Επαρχιακός δρόμος ,80 χιλιόμετρα διένυσα με μέση ταχύτητα στο τριπ 91χλμ/ώρα ...Nissan micra k14 1.5 dci
-
@emminad Κάπου εκεί (~90km/h) πρέπει να έχεις τη χαμηλότερη κατανάλωση... Ίσως στα ~80km/h να πέφτεις λίγο ακόμα. Βέβαια εργοστασιακά ο κατασκευαστής λέει 3,1-3,4 εκτός πόλης για το συγκεκριμένο μοντέλο, αλλά εννοείται δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Στα 120km/h λογικά θα είσαι κάπου στα 5,5.
Στην πόλη πόσο είσαι περίπου; Γιατί ο κατασκευαστής εργοστασιακά το δίνει 3,5-3,8 αλλά μου φαίνεται πολύ εξωπραγματικό... -
Ο χρήστης vasil έγραψε:
@emminad Κάπου εκεί (~90km/h) πρέπει να έχεις τη χαμηλότερη κατανάλωση... Ίσως στα ~80km/h να πέφτεις λίγο ακόμα. Βέβαια εργοστασιακά ο κατασκευαστής λέει 3,1-3,4 εκτός πόλης για το συγκεκριμένο μοντέλο, αλλά εννοείται δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Στα 120km/h λογικά θα είσαι κάπου στα 5,5.
Στην πόλη πόσο είσαι περίπου; Γιατί ο κατασκευαστής εργοστασιακά το δίνει 3,5-3,8 αλλά μου φαίνεται πολύ εξωπραγματικό...90 μέση ταχύτητα στο τριπ είναι ίση με 105-110 σε πορεία απλά επειδή έχει και φανάρια η διαδρομή (3-4) ,εκείνο το σταμάτημα την ρίχνει στα 90...μέσα στην πόλη γράφει 5,5-6...Μικτή κατανάλωση πραγματική με μέτρημα σε αντλία έχω 4,8-5 λίτρα με νορμαλ οδήγηση χωρίς αυγό στο γκάζι.Δυο τρεις φορές που πήγαινα πιο σβέλτα(150-160+) Εγνατία η μεγαλύτερη μέση μικτή που είδα ήταν 5,4 λίτρα...γενικά πολύ ευχαριστημένος από την κατανάλωση παρόλο που απέχει απ αυτά που δίνει ο κατασκευαστής ,όπως γίνεται σε όλα τ αμάξια βέβαια..
-
Η καταναλωση ειναι μετρια στις χαμηλες ταχυτητες και αρκετα καλη στις υψηλες.
Στις μικρο μεσαιες ταχυτητες ειναι στο ιδιο επιπεδο με συγχρονους κινητηρες βενζινης.
Ωραια οθονη στο καντραν.
-
Ο χρήστης emminad έγραψε:
90 μέση ταχύτητα στο τριπ είναι ίση με 105-110 σε πορεία απλά επειδή έχει και φανάρια η διαδρομή (3-4) ,εκείνο το σταμάτημα την ρίχνει στα 90...μέσα στην πόλη γράφει 5,5-6...Μικτή κατανάλωση πραγματική με μέτρημα σε αντλία έχω 4,8-5 λίτρα με νορμαλ οδήγηση χωρίς αυγό στο γκάζι.Δυο τρεις φορές που πήγαινα πιο σβέλτα(150-160+) Εγνατία η μεγαλύτερη μέση μικτή που είδα ήταν 5,4 λίτρα...γενικά πολύ ευχαριστημένος από την κατανάλωση παρόλο που απέχει απ αυτά που δίνει ο κατασκευαστής ,όπως γίνεται σε όλα τ αμάξια βέβαια..
Οικονομικότατο!!!
Έρευνα Κατανάλωσης