-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
ΥΓ: Συναδέλφου BMW E90 316i που κάνει τις ίδιες διαδρομές εντός της ίδιας πόλης με το δικό μου, είχε Μ.Ο (όπως είπε) τον τελευταίο μήνα 8,9 l/100Km.....
PF31 316i Comfort 1,6 122 29.350€
PP11 320d Comfort 2,0 184 44.550€http://www.bmw.gr/master_rebrush/en/inc/pdf/BMW_Pricelist_150310.pdf?download=true
Το ένα δεν αναιρεί το άλλο.......εκτός κι αν το φθηνότερο όχημα πρέπει να καίει περισσότερο καύσιμο από το ακριβότερο για να καλύπτεται η χρηματική διαφορά κατά την άποψή σου.....
Πάω να κάψω diesel πάλι.......
-
Opel Corsa B 1.0, για 574.2 χιλιομετρα καθημερινης κινησης αποκλειστικα στην Αθηνα (γραφειο-σπιτι κτλ) χρειαστηκε 41.9 λιτρα..ie μεση καταναλωση 7.3 l/100km
-
Όπως ο άλλος είχε βάλει ένα ποτήρι νερό για να βλέπει να μην του κόψει το tofu απο τα drift, έτσι φαντάζομαι και τον Puntolord να έχει βάλει ένα αυγό κάτω απο το πεντάλ του γκαζιού για να μην του γράψει πάνω απο 6l/100km
-
punto sporting 2000 αλεξ/πολη - θεσ/νικη (300 χλμ) με 130± σταθερά και έκαμε 14.4 χλμ/1 λίτρο
τι φοβερό αμαξάκι
(11ο.οοο χλμ στο οδόμετρο μετράει πλεον)
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
H πλάκα πότε τελειώνει;;;
8,5 λίτρα/100 χλμ με 180-230 δεν καίει ούτε η 320d του PuntoLord
αυριο θα προσπαθησω να ανεβασω φωτο, σημερα δε μπορεσα γιατι επινα καφε και καπνιζα (ηλεκτρονικο τσιγαρο παντα)
γιατί δε κάνεις clicable την καταναλωση σου για να δουμε την ανάλυση.?
-
αφήστε τις χαριτωμενιές κατα μέρος
ξέρω ότι ζηλεύετε
(έλεγα μπας και την έριχνα την κατανάλωση αλλά μάλλον χλωμό το κόβω, τα επόμενα χλμ προβλέπονται σβέλτα )
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
αφήστε τις χαριτωμενιές κατα μέροςξέρω ότι ζηλεύετε
(έλεγα μπας και την έριχνα την κατανάλωση αλλά μάλλον χλωμό το κόβω, τα επόμενα χλμ προβλέπονται σβέλτα )
Θα προσθέσεις και ηλιακές κυψέλες στην οροφή;
-
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Opel Corsa B 1.0, για 574.2 χιλιομετρα καθημερινης κινησης αποκλειστικα στην Αθηνα (γραφειο-σπιτι κτλ) χρειαστηκε 41.9 λιτρα..ie μεση καταναλωση 7.3 l/100kmΜε το Corsa C 1.4 Twinport που το χρησιμοποιούσα καθημερινά Σεπτέμβριο - Ιανουάριο (~7.000 Km), συνήθως γέμιζα ~40 L μετά από ~620 Km, μια κατανάλωση της τάξης των 6,5 L / 100 Km μέσα στην πόλη.
Με το Astra G 1.4 Ecotec, γεμίζω ~45 L για 550 Km, δηλαδή έχω μια κατανάλωση της τάξης των 8,2 L / 100 Km μέσα στην πόλη.
Η διαφορά παρουσιάζεται λόγω βάρους (-300 Kg το Corsa), ελαστικών (185/55R15 με 205/50R16), κινητήρα (-25% ο Twinport 1.4), ροπής (ίδια ροπή, αλλά χαμηλότερα 800 c/min αν θυμάμαι καλά), κλιμάκωσης κιβωτίου (πιο κοντό στο Corsa). Φυσικά, σε Ε.Ο. και σε πάτημα στο δρόμο γενικότερα η μέρα με τη νύχτα. Τα 180 με το Corsa αν φτάσεις σε στροφή ισοδυναμούν με έξοδο (πετάει κώλους ασύστολα), ενώ με το Astra στις στροφές στην Υλίκη άνετα ανεβαίνω με 150-170 και αυτό λόγω ελλιπούς ισχύος. Να σημειωθεί - και γι' αυτό κι έκανα το quote - ότι η μεγαλύτερη ισχύς και ροπή, πολλές φορές εξυπηρετούν στην μειωμένη κατανάλωση, ειδικά εντός πόλης που χρειάζονται πολλά σταμάτα ξεκίνα. Ειδικά αν η ροπή είναι σε χαμηλές στροφές, η κατανάλωση κατεβαίνει πολύ εύκολα.
Ρεκόρ οικονομίας γίνεται πάντα σε χαλαρούς ρυθμούς με ελάχιστες μεταβολές κινητικής ενέργειας. Το τριήμερο της Καθ. Δευτέρας ταξιδέψαμε και τα 2 αυτοκίνητα προς Ήπειρο και κάναμε τις εξής διαδρομές:
Corsa: Αθήνα-χωριό στην Πρέβεζα-Πρέβεζα-χωριό-Αθήνα με μποτιλιάρισμα στην είσοδο Κυριακή βράδυ
Απόσταση: 850+ Km
Κατανάλωση: ~40 L, δηλαδή 4,7 L / 100 KmAstra: Αθήνα-χωριό στην Πρέβεζα-Ιωάννινα-διαδρομές στα Ιωάννινα-χωριό-Αθήνα
Απόσταση: 960 Km
Κατανάλωση: 46 L, δηλαδή 4,8 L / 100 KmΓενικά, στο ταξίδι αυτό, το Corsa κινήθηκε πολύ πιο αργά από το Astra ως Μ.Ω.Τ. γιατί δεν το οδηγούσα εγώ. Ταξίδεψε ημέρα χωρίς κίνηση και μόνο στην επιστροφή συναντήσαμε μποτιλιάρισμα. Το Astra, αν και σε όλη τη διαδρομή ήταν + 20-50 Km/h ταχύτερο και οδηγήθηκε πιεσμένα για 20 Km λόγω φορτηγών στο Αντίρριο, κατανάλωσε λιγότερο γιατί ο οδηγός του ήξερε πολύ καλύτερα τους δρόμους, άρα δεν πατούσε φρένο χωρίς λόγο, επιτάχυνε εκεί που έπρεπε, επιβράδυνε εκεί που έπρεπε και γενικότερα έκανε πολύ καλύτερη διαχείριση της κινητικής ενέργειας του αυτοκινήτου (πχ κάθοδος από Ιωάννινα, κρατάς 100 Km/h μέχρι έξοδο για Δερβίζιανα και μετά αφήνεις γκάζι και κινείσαι με 90-100 μέχρι το Χάνι Τερόβου ΧΩΡΙΣ κατανάλωση) με αποτέλεσμα να υπάρχει παρόμοια κατανάλωση. Υπολογίστε ότι το Corsa κινήθηκε max+10 των ορίων και το Astra min+10 (τώρα τους έβαλα ιδέες να βάλουν και νέες κάμερες και μπλόκα).
Ρεκόρ των ρεκόρ, με το Astra, καλοκαίρι 2007 (αν θυμάμαι καλά), 50 L για 1.150 Km, δηλαδή 4,4 L / 100 Km κινούμενος σταθερά με 90 παντού (εκτός μιας διαδρομής Ηγουμενίτσα - Πρέβεζα που έπαιζα με έναν Ιταλό με Grand Cherokee και πηγαίναμε οριακά), φυσικά σε επαρχιακούς δρόμους και η διαδρομή Αθήνα - Πρέβεζα στην Ε.Ο. Θεωρητικά, θα το κατέβαζα κι άλλο αν δεν έτρεχα στο κομμάτι Ηγουμενίτσα - Πρέβεζα. Πιστεύω ότι θα κέρδιζα ~50 Km επιπλέον και θα ήμουν χοντρικά στα 4,2 L / 100 Km τελικά.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
γιατι δεν ειναι με το ibiza η καταναλωση που ανεφερα!
χαλαρο ταξιδι στα 180-230 με ibiza 1.4? -
ελα ντε.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
γιατι δεν ειναι με το ibiza η καταναλωση που ανεφερα!
χαλαρο ταξιδι στα 180-230 με ibiza 1.4?Με τι αυτοκιίνητο είναι η κατανάλωση;
@pipinos1976
Και από το corsa c twinport φίλου έχω διαπιστώσει ότ είναι πολύ οικονομικό -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Όπως ο άλλος είχε βάλει ένα ποτήρι νερό για να βλέπει να μην του κόψει το tofu απο τα drift, έτσι φαντάζομαι και τον Puntolord να έχει βάλει ένα αυγό κάτω απο το πεντάλ του γκαζιού για να μην του γράψει πάνω απο 6l/100kmΑν έβλεπες πόσο αντι-οικονομικά το οδηγάω θα άλλαζες γνώμη.......ρώτα τους Puntofato & drifter για το πως το πάω.....
ΥΓ: Μ'αρέσει που ενοχλούνται κάτι άλλοι'τζάμπα μάγκες' πάντως........
-
Σήμερα έκανα 14 χιλιόμετρα εντός πόλης, με συνολικό κόστος μετακίνησης ίσο με ένα λίτρο 100άρας, μόλις 1.60€. Ήτοι 7lt/100km μέση κατανάλωση εντός πόλης με τρελή κίνηση
μέσα μετακίνησης: λεωφορείο, μετρό, πόδια
κόστος 1.60€: 50 λεπτά ένα εισιτήριο για το λεωφορειομετρό και 1.10€ μια τυρόπιτα καύσιμο για το περπάτημαbeat this
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Σήμερα έκανα 14 χιλιόμετρα εντός πόλης, με συνολικό κόστος μετακίνησης ίσο με ένα λίτρο 100άρας, μόλις 1.60€. Ήτοι 7lt/100km μέση κατανάλωση εντός πόλης με τρελή κίνησημέσα μετακίνησης: λεωφορείο, μετρό, πόδια
κόστος 1.60€: 50 λεπτά ένα εισιτήριο για το λεωφορειομετρό και 1.10€ μια τυρόπιτα καύσιμο για το περπάτημαbeat this
Αυτο το κανω καθημερινα, μιας και επηξε ο Κηφισος και στις 7 το πρωι δεν ειναι να περνας γυρισα στα ΜΜΜ και βρηκα την υγεια μου! χωρια που βλεπεις πολλα και καλα ειδικα τωρα που ζεσταινει ο καιρος
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Σήμερα έκανα 14 χιλιόμετρα εντός πόλης, με συνολικό κόστος μετακίνησης ίσο με ένα λίτρο 100άρας, μόλις 1.60€. Ήτοι 7lt/100km μέση κατανάλωση εντός πόλης με τρελή κίνηση
Αυτο το κανω καθημερινα, μιας και επηξε ο Κηφισος και στις 7 το πρωι δεν ειναι να περνας γυρισα στα ΜΜΜ και βρηκα την υγεια μου! χωρια που βλεπεις πολλα και καλα ειδικα τωρα που ζεσταινει ο καιρος
Έτσι * Και υπολογίζω μου έμειναν κάπου 80 θερμίδες απ την τυρόπιτα στο ντεπόζιτο που δεν τις έκαψα Είμαι με λαμπάκι αναμμένο τώρα οπότε πάω να φουλάρω
- βέβαια η κατάσταση στα λεωφορεία δεν είναι καλή, στρίμωγμα, βρώμα, σαπίλα...
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Έτσι * Και υπολογίζω μου έμειναν κάπου 80 θερμίδες απ την τυρόπιτα στο ντεπόζιτο που δεν τις έκαψα Είμαι με λαμπάκι αναμμένο τώρα οπότε πάω να φουλάρω
- βέβαια η κατάσταση στα λεωφορεία δεν είναι καλή, στρίμωγμα, βρώμα, σαπίλα...
H κατασταση στα λεωφορεια ειναι πολυ καλη θα ελεγα! Μια χαρα οχηματα ειναι, απο στριμωγμα παλευεται η κατασταση (εγω δεν καταλαβαινω απο τετοια) και θα παω ενα ωραιο: Ο ψαγμενος επιβατης δεν στηνετε και δεν στριμωχνεται ποτε.............
-
Και πάλι συμφέρει το δίκυκλο: με 4,3 μέση που έχει το δικό μου, περί τα 0,59 € για τα 14 χλμ. 'σου' χρειάζεται ... Μην ξεχνάμε βέβαια, πως το 'ολόκληρο' εισιτήριο κοστίζει 1 € ...
Υ.Γ.: υπάρχουν ακόμη τυρόπιττες με 1,10 ;
-
Η καρτα απεριοριστων 35€ για ολα τα μεσα και 18€ για τους φοιτητες/μαθητες! Μια φορα παντως ουτε στριμωχνομαι και ουε στηνομαι στις στασεις ετοιμος σε ολα! Την περασμενη βδομαδα ετυχε να κανω 30 λεπτα Γαλατσι-Καλλιθεα ενω το ιδιο κομματι με το αυτοκινητο θελει 35-40 λεπτα , χωρια το αγχος να παρκαρεις και αν παρκαρεις μην το γρατζουνισει κανεις! Βγαινουμε
-
όταν και όποτε τα ΜΜΜ εργάζονται και δεν απεργούν... ή δεν υπάρχουν πορείες ή δεν είναι αργία ή δεν είναι παραμονή αργίας ή δεν είναι καλοκαίρι ή δεν είναι περίοδος Χριστουγέννων ή δεν είναι περίοδος πανελληνίων εξετάσεων...
ήτοι 5 με 10 ημέρες το χρόνο ....
Έρευνα Κατανάλωσης