-
Αν και λίγο
Μακάρι να μπορούσα να οδηγήσω μηχανή (η χρόνια ρινίτιδα μου δημιουργεί πρόβλημα και ο γιατρός έχει συμβουλέψει να το αποφύγω και επιπλέον είναι και θέμα οδηγικών συνηθειών). Η μηχανή στην Αθήνα είναι πολλαπλασιαστής δύναμης προσφέροντας στο χρήστη πολλαπλάσιες μέσες ταχύτητες από ότι το αυτοκίνητο.
-
Είναι λάθος να κινείσαι με αυτοκίνητο στην πόλη μόνος τόσο από πλευράς κατανάλωσης όσο και χώρου. Τότε σαφώς μηχανή, ποδήλατο, ΜΜΜ.
Όμως με το που βάζεις κι άλλον έναν τότε αρχίζει να συμφέρει από πλευράς κατανάλωσης σε σχέση με τη μεγάλη μηχανή. Αν σκεφτούμε ότι ένα Smart ή κανένα Cuore καίνε αντίστοιχα με μεγάλη μηχανή για κίνηση σε πόλη αλλά το δεύτερο μπορεί να μεταφέρει και 2-3-4 επιπλέον επιβάτες η αναλογία λτ/άτομο/χλμ είναι πολύ υπέρ τους και χωρίς να υπολογίσουμε θέματα ασφάλειας, άνεσης, χώρων....
Οπότε η μηχανή δεν είναι τόσο για οικονομία αλλά για γκάζια, επιταχύνσεις και επειδή γουστάρεις (και είναι ωραίες οι άτιμες...). Έχει και ο αδελφός μου μια TDM 900 και είχα περιέργεια, θα τον ρωτήσω αν το έχει προσέξει πόσο του καίει.
Σαφώς αστειεύομαι όπως και πριν που ίσως δεν το κατάλαβες.... no problem! ... αλλά συνεχίζω!
Αν σκεφτείς ότι πολλοί που έχουν μηχανή (όχι παπάκι) έχουν και αυτοκίνητο, αν βάλεις κάτω πόσο παραπάνω τους κοστίζει η μηχανή (αγορά, πάγια έξοδα, σέρβις, καύσιμα, κίνδυνος) θα δείς ότι σπάνια τα βγάζει τα λεφτά της ως προς τη χρήση του υπάρχοντος αυτοκινήτου... Βασικά η μηχανή είναι δικαιολογία όχι για να κάνεις οικονομία καυσίμου αλλά για να κερδίζεις χρόνο και ο χρόνος είναι χρήμα οπότε μιλάμε για γενική οικονομία... Κι όσο για φιλικότητα στο περιβάλλον αν αρχίσεις να επιβεβαιώνεις το 0-100 σε 3,5'' άστα να πάνε. Και μπορεί να καίνε λίγο ή όχι αλλά από καυσαέρια τι βγάζουν;;; Έχουν μήπως κανένα καταλύτη;; Τουλάχιστον είναι τετράχρονο....
Αλήθεια ξέρει κανένας τα καυσαέρια τι κακά περιέχουν σε τετράχρονη μηχανή;Πάντως ποτέ δεν έχω φτάσει 18λτ ούτε όταν το είχαμε στο συνεργείο αναμμένο για ώρα (τότε έπιασα 17,15). Στην Αθήνα έχω από 11+ στα ήρεμα και χαλαρά χωρίς πολλή κίνηση, γύρω στα 13-14 συνήθως και πολύ σπάνια πάνω από 15.... και είναι κι αυτόματο και παλιό και εξακύλινδρο και 1,5 τόνο και δεν το πάω σαν κότα, το ξεκαπνίζω συχνά!
-
Αλήθεια ξέρει κανένας τα καυσαέρια τι κακά περιέχουν σε τετράχρονη μηχανή;
Ναι, αντίστοιχα με ένα αυτοκίνητο με ή χωρίς καταλύτη εξαρτάται την περίπτωση.
Εκείνο που δεν ξέρει ο πολύς κόσμος είναι τι καυσαέρια ξερνάει μια δίχρονη . -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
το transalp 600 μου εκαιγε καπου στα 6 (μεσα εξω)
το V-Strom του αδερφου μου καιει παραπανωΠαραπάνω από 6; Το Στρωματέξ είναι αρκετά οικονομικό, πώς κι έτσι;
Δυστυχώς τα πάνε αρκετά χειρότερα στο θέμα εκπομπών ρύπων, ακόμα και όσες έχουν καταλύτη.
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλησπέρα,
Καλά μην παίρνεις κι όρκο για τα 18l/100Km......υπάρχουν και ορισμένα που καίνε στην πόλη 7-8l/100Km.....πειράζει που καίνε diesel??
Ναι πειράζει, μικροσωματίδια κ.τ.λ αλλά θα βγούμε off topic.
Όσο για διάφορες καταναλώσεις στο spritmonitor βλέπω ότι έχεις κατανάλωση μόνο μέσα σε πόλη 6,55 με μέσο όρο ταχύτητας 50,7km/h !!! Μην νομίζεις στην Αθήνα σε πήξιμο ότι θα πιάσεις πάνω από 10 με 12km/h και εκεί θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να πόσταρες κατανάλωση. Η εκτίμησή μου είναι ότι θα κατανάλωνες τουλάχιστον 9, αλλά σε προλαβαίνω, δεν παίρνω και όρκο... -
Ο χρήστης tolisdriver έγραψε:
Καλησπέρα,
Καλά μην παίρνεις κι όρκο για τα 18l/100Km......υπάρχουν και ορισμένα που καίνε στην πόλη 7-8l/100Km.....πειράζει που καίνε diesel??
Συγνώμη αλλά δεν φταίω εγώ εαν ζεις ακόμα στο 1950, έχουμε 2010 σε λίγους μήνες και υπάρχουν αυτά στα σύγχρονα αυτ/τα diesel. Εξάλλου, δεν σε βλέπω να διαμαρτύρεσαι για το θάνατο που βγάζουν τα Λ/Φ στην Αθήνα, ή τα ΤΑΞΙ 25ετίας, ή τα ΦΟΡΤΗΓΑ 30ετίας.....κτλ....κτλ....
Όσο για διάφορες καταναλώσεις στο spritmonitor βλέπω ότι έχεις κατανάλωση μόνο μέσα σε πόλη 6,55 με μέσο όρο ταχύτητας 50,7km/h !!! Μην νομίζεις στην Αθήνα σε πήξιμο ότι θα πιάσεις πάνω από 10 με 12km/h και εκεί θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να πόσταρες κατανάλωση. Η εκτίμησή μου είναι ότι θα κατανάλωνες τουλάχιστον 9, αλλά σε προλαβαίνω, δεν παίρνω και όρκο...
Καλά κάνεις που δεν παίρνεις όρκο, βλέπεις η BMW το φρόντισε και αυτό με το Start-Stop System (το οποίο εναγωνίως μετά την BMW τοποθετούν και οι λοιποί κατασκευαστές).....
Κατανάλωση 9l/100Km δεν έχω ούτε όταν πηγαίνω με 220Km/h (με CC) αγαπητέ, σε όποια πόλη και να είναι το συγκεκριμένο δεν πρόκειται να κάψει πάνω από 8l/100Km.....
Τέλος πάντων, για να ανακουφιστείς σε πληροφορώ πως κι εγώ στην πόλη της Θεσνίκης (πριν την αγορά της BMW) κυκλοφορούσα με Modenas Kristar 125 και δεν το άλλαζα με τίποτα.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Και μπορεί να καίνε λίγο ή όχι αλλά από καυσαέρια τι βγάζουν;;; Έχουν μήπως κανένα καταλύτη;; Τουλάχιστον είναι τετράχρονο....
Αλήθεια ξέρει κανένας τα καυσαέρια τι κακά περιέχουν σε τετράχρονη μηχανή;Ευτυχώς που μου κάνεις πλάκα, αλλιώς ποιος ξέρει τι άλλο ακόμα θα σκεφτόσουν για να μου την πεις!
Η TDM είναι τετράχρονη injection όπως το δικό σου αμάξι, και έχει διπλή εξάτμιση και δυο καταλύτες.Και νομίζω ότι συμφωνείς ότι να γλυτώνεις 1.5 ώρες από τη ζωή σου κάθε μέρα δεν ξεπληρώνεται με τίποτα.
Κι όσο για φιλικότητα στο περιβάλλον αν αρχίσεις να επιβεβαιώνεις το 0-100 σε 3,5'' άστα να πάνε
Αν επιβεβαιώσω εγώ το 0-100 σε 3,5' και συ το 0-100 σε 11' (ή ότι άλλο και αν είναι) και πάλι πιο φιλικός στο περιβάλλον θα είμαι από σένα...
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
.....Όχι BMW ταξί δεν έχουμε.Κι όμως, υπάρχει γνωστός μου στην Κόρινθο....
ΥΓ: Έγραψα εδώ για το Prius που πήγαινε με 150Km/h, πόσο καίει με αυτή την ταχύτητα Χρήστο?
-
Ευτυχώς που μου κάνεις πλάκα, αλλιώς ποιος ξέρει τι άλλο ακόμα θα σκεφτόσουν για να μου την πεις!
Η TDM είναι τετράχρονη injection όπως το δικό σου αμάξι, και έχει διπλή εξάτμιση και δυο καταλύτες.'Συνάδερφε' εκτίθεσαι!
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Εκείνο που δεν ξέρει ο πολύς κόσμος είναι τι καυσαέρια ξερνάει μια δίχρονη .Ότι εκπέμπουν όταν τηγανίζονται αυτά και μερικές σταγόνες βενζίνη...
Ειδικά αν είναι μπουκωμένο το δίχρονο...
-
Καλά κάνεις που δεν παίρνεις όρκο, βλέπεις η BMW το φρόντισε και αυτό με το Start-Stop System (το οποίο εναγωνίως μετά την BMW τοποθετούν και οι λοιποί κατασκευαστές).....
-
Συγνώμη αλλά δεν φταίω εγώ εαν ζεις ακόμα στο 1950, έχουμε 2010 σε λίγους μήνες και υπάρχουν αυτά στα σύγχρονα αυτ/τα diesel. Εξάλλου, δεν σε βλέπω να διαμαρτύρεσαι για το θάνατο που βγάζουν τα Λ/Φ στην Αθήνα, ή τα ΤΑΞΙ 25ετίας, ή τα ΦΟΡΤΗΓΑ 30ετίας.....κτλ....κτλ....
Το link σου αφορά το 2004 αλλά όταν έθιξα τα diesel η διάθεσή σου σου επέβαλε να με πας πολύ πιο πίσω. Το παραβλέπω και ρωτώ:
Η καύση 1 λίτρου diesel σε σύγχρονο ντιζελοκίνητο παράγει τους ίδιους επιβλαβείς για την υγεία ρύπους σε σχέση με 1 λίτρο βενζίνης σε σύγχρονο βενζινοκίνητο αμάξι?
Έχω δει πολλές έρευνες (ίσως να ήταν σχετικά παλιές) που έδειχναν τραγικά μεγαλύτερους ρύπους στα ντιζελοκίνητα.
Αν υπάρχουν νεότερες συγκριτικές έρευνες που δείχνουν διαφορετικά αποτελέσματα καλό θα ήταν να τις ποστάρεις, αλλιώς μένουμε μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου στο ότι το diesel βλάπει περισσότερο την υγεία. -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Ευτυχώς που μου κάνεις πλάκα, αλλιώς ποιος ξέρει τι άλλο ακόμα θα σκεφτόσουν για να μου την πεις!
Η TDM είναι τετράχρονη injection όπως το δικό σου αμάξι, και έχει διπλή εξάτμιση και δυο καταλύτες.'Συνάδερφε' εκτίθεσαι!
'Συνάδερφε' όποιος φοβάται να εκτεθεί δεν μαθαίνει κιόλας.
Δια της ατόπου απαγωγής(η πιο εύκολη μέθοδος σε θέματα που δεν τα θεωρώ μείζωνος σημασίας) πιθανολογώ ότι έχει 1 καταλύτη. -
Το link σου αφορά το 2004 αλλά όταν έθιξα τα diesel η διάθεσή σου σου επέβαλε να με πας πολύ πιο πίσω. Το παραβλέπω και ρωτώ:
Η καύση 1 λίτρου diesel σε σύγχρονο ντιζελοκίνητο παράγει τους ίδιους επιβλαβείς για την υγεία ρύπους σε σχέση με 1 λίτρο βενζίνης σε σύγχρονο βενζινοκίνητο αμάξι?
Έχω δει πολλές έρευνες (ίσως να ήταν σχετικά παλιές) που έδειχναν τραγικά μεγαλύτερους ρύπους στα ντιζελοκίνητα.
Αν υπάρχουν νεότερες συγκριτικές έρευνες που δείχνουν διαφορετικά αποτελέσματα καλό θα ήταν να τις ποστάρεις, αλλιώς μένουμε μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου στο ότι το diesel βλάπει περισσότερο την υγεία.Δεν θέλω να ξεκινήσω καμία κόντρα αλλά, τελείως φιλικά ρωτάω, αγγλικά γνωρίζεις?? Ποιο link αφορά το 2004? To link που έβαλα είναι από την ιστοσελίδα της BMW σήμερα και αναφέρει την ιστορία χρήσης του DPF από την BMW, η έναρξη της οποίας τοποθετείται στο 2004 & συγκεκριμένα στην σειρά 5.
Τέλος πάντων, αγνοείς φυσικά την τοποθέτησή μου 'Εξάλλου, δεν σε βλέπω να διαμαρτύρεσαι για το θάνατο που βγάζουν τα Λ/Φ στην Αθήνα, ή τα ΤΑΞΙ 25ετίας, ή τα ΦΟΡΤΗΓΑ 30ετίας.....κτλ....κτλ....' και δεν παίρνεις θέση, ίσως αυτά δεν ρυπαίνουν και τόσο όσο ένα βενζινοκίνητο ε?
Όλοι εσείς οι φανατικοί πολέμιοι των σύγχρονων καθαρών (όσο είναι εφικτό) πετρελαιοκίνητων, έπρεπε να είστε κάθε μέρα σε συλλαλητήρια για την ΑΜΕΣΗ απαγόρευση των παραπάνω ΒΡΩΜΕΡΩΝ & ΤΡΙΣΑΘΛΙΩΝ ΡΥΠΟΓΟΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΘΑΝΑΤΟΥ που προανέφερα και μετά να αρχίσετε να ασχολείστε με τα ΚΑΚΟΣΥΝΤΗΡΗΜΕΝΑ & ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΑΛΥΤΗ ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΑ, τα οποία ευθύνονται κατά κύριο λόγο για την μολυσμένη ατμόσφαιρα των Αθηνών, της οποίας πόλης δεν είμαι - και ούτε επρόκειτο ποτέ να είμαι - κάτοικος. Εάν σας μείνει ελεύθερος χρόνος μετά, ασχοληθείτε και με τα 'ρυπογόνα' diesel με προδιαγραφές EURO 5 & DPF.....
Επιγραμματικά και μόνο αναφέρω πως το φαινόμενο του θερμοκηπίου προκαλείται κυρίως από την εκπομπή CO2, την οποία προκαλούν τόσο τα diesel όσο και τα gas οχήματα. Λιγότερη κατανάλωση καυσίμου ισοδυναμεί με μικρότερη εκπομπή CO2, οπότε μάντεψε ποιό είναι πιο επιβαρυντικό για το περιβάλλον.....
Κύριο πρόβλημα που έχουν τα diesel είναι η εκπομπή μικροσωματιδίων, πρόβλημα το οποίο προσπαθεί η σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία να επιλύσει με τα DPF, τα οποία εξελίσσονται διαρκώς.
Κλείνω το off topic (και δεν επανέρχομαι) με το (ρητορικό) ερώτημα:
'*Τι είναι ιδανικότερο για την υγεία σου?
α) να μην υπάρχουν σε κυκλοφορία τα σύγχρονα diesel με προδιαγραφές EURO 5 & DPF??ή
β) να μην υπάρχουν σε κυκλοφορία τα Λ/Φ - ΤΑΞΙ - ΦΟΡΤΗΓΑ diesel 30ετίας ΜΑΖΙ ΜΕ τα βενζινοκίνητα (χωρίς αλλαγή καταλύτη) 20ετίας??*'
-
Αν υπάρχουν νεότερες συγκριτικές έρευνες που δείχνουν διαφορετικά αποτελέσματα καλό θα ήταν να τις ποστάρεις, αλλιώς μένουμε μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου στο ότι το diesel βλάπει περισσότερο την υγεία.Δεν θέλω να ξεκινήσω καμία κόντρα αλλά, τελείως φιλικά ρωτάω, αγγλικά γνωρίζεις?? Ποιο link αφορά το 2004? To link που έβαλα είναι από την ιστοσελίδα της BMW σήμερα και αναφέρει την ιστορία χρήσης του DPF από την BMW, η έναρξη της οποίας τοποθετείται στο 2004 & συγκεκριμένα στην σειρά 5.
Δεν το δείχνεις ότι δεν θέλεις να ξεκινήσεις αντιπαράθεση, πρώτα μου λες ότι ζω στο 1950 και μετά εντελώς φιλικά με ρωτάς αν ξέρω Αγγλικά. Πάντα χάνεις την ψυχραιμία σου όταν μια ερώτηση δεν σε συμφέρει? Δεν έχει επίσης νόημα να σου εξηγήσω για το 2004 σε σύγκριση με το 1950 αν δεν το κατάλαβες.
Τέλος πάντων, αγνοείς φυσικά την τοποθέτησή μου 'Εξάλλου, δεν σε βλέπω να διαμαρτύρεσαι για το θάνατο που βγάζουν τα Λ/Φ στην Αθήνα, ή τα ΤΑΞΙ 25ετίας, ή τα ΦΟΡΤΗΓΑ 30ετίας.....κτλ....κτλ....' και δεν παίρνεις θέση, ίσως αυτά δεν ρυπαίνουν και τόσο όσο ένα βενζινοκίνητο ε?
Θεώρησα ότι θα καταλάβαινες από μόνος σου ότι τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται, αλλά μάλλον θέλεις απάντηση για οτιδήποτε ρωτάς. Ναι λοιπόν, η θέση μου σε αυτό το θέμα, που όπως πιστεύω ισχύει και για όλους μας, ταυτίζεται με τη δικιά σου!>
Όλοι εσείς οι φανατικοί πολέμιοι των σύγχρονων καθαρών (όσο είναι εφικτό) πετρελαιοκίνητων, έπρεπε να είστε κάθε μέρα σε συλλαλητήρια για την ΑΜΕΣΗ απαγόρευση των παραπάνω ΒΡΩΜΕΡΩΝ & ΤΡΙΣΑΘΛΙΩΝ ΡΥΠΟΓΟΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΘΑΝΑΤΟΥ που προανέφερα και μετά να αρχίσετε να ασχολείστε με τα ΚΑΚΟΣΥΝΤΗΡΗΜΕΝΑ & ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΑΛΥΤΗ ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΑ, τα οποία ευθύνονται κατά κύριο λόγο για την μολυσμένη ατμόσφαιρα των Αθηνών, της οποίας πόλης δεν είμαι - και ούτε επρόκειτο ποτέ να είμαι - κάτοικος. Εάν σας μείνει ελεύθερος χρόνος μετά, ασχοληθείτε και με τα 'ρυπογόνα' diesel με προδιαγραφές EURO 5 & DPF.....
Τι να πω εδώ, απέκτησα και χαρακτηρισμούς και πρόγραμμα για τον ελεύθερο χρόνο μου.>
Επιγραμματικά και μόνο αναφέρω πως το φαινόμενο του θερμοκηπίου προκαλείται κυρίως από την εκπομπή CO2, την οποία προκαλούν τόσο τα diesel όσο και τα gas οχήματα. Λιγότερη κατανάλωση καυσίμου ισοδυναμεί με μικρότερη εκπομπή CO2, οπότε μάντεψε ποιό είναι πιο επιβαρυντικό για το περιβάλλον.....
Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα καλό θα ήταν να έλεγες:
Diesel λιγότερο επιβαρυντικό για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, περισσότερο επιβαρυντικό για την υγεία.>Κύριο πρόβλημα που έχουν τα diesel είναι η εκπομπή μικροσωματιδίων, πρόβλημα το οποίο προσπαθεί η σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία να επιλύσει με τα DPF, τα οποία εξελίσσονται διαρκώς.
Συμφωνώ και πάλι, όταν λυθεί το πρόβλημα αυτό πιθανότατα να πάρω diesel, αν εως τότε δεν βρεθεί καλύτερη λύση, αλλά προς το παρόν προτεραιότητα δίνω στην υγεία.
Κλείνω το off topic (και δεν επανέρχομαι) με το (ρητορικό) ερώτημα:
'*Τι είναι ιδανικότερο για την υγεία σου?
α) να μην υπάρχουν σε κυκλοφορία τα σύγχρονα diesel με προδιαγραφές EURO 5 & DPF??ή
β) να μην υπάρχουν σε κυκλοφορία τα Λ/Φ - ΤΑΞΙ - ΦΟΡΤΗΓΑ diesel 30ετίας ΜΑΖΙ ΜΕ τα βενζινοκίνητα (χωρίς αλλαγή καταλύτη) 20ετίας??*'
Το β
Και μην με ρωτήσεις αν ξέρω Ελληνικά, θέλω να απαντήσω ακόμα και στην ρητορική ερώτηση.
Και κλείνω και γω το off topic. -
με την ευκαιρια της ψηφου, εγιναν 1100χλμ.
τα πιο πολλα σε εθνικο δυκτιο 120-150
σε επαρχιακο δρομο χαλαροι ρυθμοι, εκτος απο μερικες περιπτωσεις που με 'σαγηνεψε' το τοπιο
4 ατομα συνεχως, λιγο a/cμεση καταναλωση 6,86
-
Καλησπέρα,
Οδήγηση εχθές αποκλειστικά σε αυτ/δρομο & επαρχιακό δρόμο, σε ποσοστά 30%-70% και χρήση CC όποτε ήταν εφικτό.
Ακολουθούν ενδείξεις BC:
Μ.Ο Ταχύτητας = 58,7 l/100Km
M.O Κατανάλωσης = 5,39 l/100KmΕάν πας χαλαρά λοιπόν σε αυτ/δρομο & επαρχιακό, η κατανάλωση πέφτει - σχεδόν πάντα - κάτω από τα 5,5 l/100Km.
@ spiros: Πολύ καλό νούμερο...
-
Καλησπέρα,
Εάν πας χαλαρά λοιπόν σε αυτ/δρομο & επαρχιακό, η κατανάλωση πέφτει - σχεδόν πάντα - κάτω από τα 5,5 l/100Km.+10000
Το έχω παρατηρήσει και εγώ αυτό!Αλλά μες τη πόλη το pandaki βλέπει από 7,6 μέχρι 8,5.
Αν το κυνηγήσω πάει και 9,5 με 10... -
Εγώ παίδες θα έλεγα πως είμαι ικανοποιημένος απ'την κατανάλωση του δικού μου.
Εχω ένα Α5 (Η έκδοση 2.0Τ με τα 180 άλογα όχι τα 211) και η κατανάλωση κυμαίνεται
γύρω στα 9.5λ. Σε εθνικό δίκτυο και χαλαρά πέφτει γύρω στα 8-8.5 αν ανεβάσεις λίγο
ρυθμό (160-180) πάει γύρω στα 9.5 με 10. Στην πόλη σπάνια ξεπερνάει τα 12λ.
Καταναλώσεις λογικές θα έλεγα για έναν δίλιτρο κινητήρα τούρμπο με 180 ίππους και 33 ροπή.Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι ότι σε ξένα φόρουμ οδηγοί με ίδια αυτοκίνητα
γράφουν για καταναλώσεις τύπου 6 και 6.5 λίτρα Και ότι ακόμα και στα κέντρα της πόλης
η κατανάλωση δεν ξεπερνάει τα 9 λίτρα .Οπότε κατέληξα στα εξής συμπεράσματα:- Είναι ψεύτες και σνομπ
- Στο εξωτερικό υπάρχουν μόνο κατηφόρες
- Είναι παγκόσμια συνομωσία για την οικονομική εξόντωση του Ελληνα πολίτη
Θα ήθελα τα σχόλιά σας! (ακροδεξιές απόψεις θα λαμβάνονται κι αυτές υπόψιν )
-
ki εγω φιλε μου ειμαι στο κατω μερος της σελιδας στο spritmonitor χαχαχα
δεν μπορω να θεωρησω τον εαυτο μου οικονομικο οδηγο, αλλα και οταν προσπαθω παλι δεν πιανω τα νουμερα των ξενων 'συναδελφων'
@ puntolord & Hlias100
πετυχα κι εγω καταναλωσεις 5,5 λιτ/100 2 φορες
σε επαρχιακο παντα και μαλιστα μια φορα ηταν σε βουνα (Νυμφαιο-Φλωρινα-Αμυνταιο, εκει γυρω)
Έρευνα Κατανάλωσης