-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Ξαναποστάρω μπας και δεν το είδατε (εσείς τουλάχιστον τι θα προτιμούσατε):
Για να ρωτήσω κάτι. Αυτό (το 1.4 vvti corolla μου δλδ) ή ένα ibiza cupra λέτε ότι θα γράφει περισσότερα με 3 άτομα +full αποσκευές (ή 4 άτομα χωρίς αποσκευές) για ταχύτητες γύρω στα 120;
Αν ο δρόμος είναι εντελώς flat οι παραπάνω απώλειες λόγω τριβής κύλισης του Cupra θα οδηγούσαν σε μεγαλύτερη κατανάλωση. Σε δρόμους με πολλές εναλλαγές στη κλίση ο κινητήρας του Cupra με περίσσια ισχύος μπορεί να κατάφερνε καλύτερη κατανάλωση.
...και ροπής......
Συμφωνώ με το Χρήστο....
Ευχαριστώ! Άρα για autostrada Ιταλίας (δλδ απίστευτα βαρετές ευθείες ) corolla.
-
......
kein problem.....
Άσχετο, για δες αυτό το θέμα....
Το είδα και μόλις απάντησα..... ΙΜΗΟ τα πεδία που έχουμε στο σπίτι μας είναι πολύ μα πολύ μεγαλύτερα από αυτά που έχεις σε ένα υβριδικό όχημα. Το θέμα ειδικά έξω είχε συζητηθεί διεξοδικά. Πάντως όταν ακόμα και σε εκπομπές μη ιονίζουσας ακτινοβολίας εως και 1000 μεγαλύτερης των τιμών που αναφέρονται στο συγκεκριμένο thread σε lab rats δεν παρουσιάζονται προβλήματα εγώ προσωπικά δεν θα ανησυχούσα.
Τεχνολογικά πάντως υπάρχουν λύσεις (κλωβοί faraday) που λύνουν το πρόβλημα.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Γιατί στην Ελλάδα δεν μπορείς να κάνεις δοκιμή?? Σε ένα ταξίδι στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσ/νίκης όλο και κάποιο κομμάτι 50ΚΜ θα υπάρχει με τις ελάχιστες διακυμάνσεις σε κλίση........
Στο κομμάτι αυτό μόνον η Κατερίνη για 20 χιλιόμετρα. Στο Κάστρο δεν του φαίνεται αλλά υπάρχουν εναλλαγές από +2% ως -2% κάτι που το καταλαβαίνεις με το CC. Γενικά η Ελλάδα ζητά αυτοκίνητα με κοντές σχέσεις στο κιβώτιο.
Έχοντας πείρα και από αυτοκίνητα με κοντό και με μακρύ κιβώτιο, θα διαφωνήσω (υπό προϋποθέσεις βέβαια)
Η Ελλάδα θέλει αυτοκίνητα με μακρύ κιβώτιο, αλλά ροπάτους κινητήρες για να 'γεμίζουν' τα κενά. Έτσι είναι εξαιρετικά οικονομικοί... Τώρα, αν μιλάμε για το κλασσικό (και σχετικά αδύναμο) 1400άρι ή 1600άρι οικογενειακό, λόγω σχετικής έλλειψης ροπής, ναι... θέλει κοντό κιβώτιο...
-
Τρικαλα-Αθηνα (Γλυφαδα) με σταση Θεολογο για μπανακι, μοτ 109km/h, διανυθεντα 363, καταναλωση 9,7 l/100. Η τιμη αυτη ειναι με cc στην εθνικη στα 150, ανοιχτο (οπως παντα) το clima, και αρκετες προσπερασεις ... (Τ5 awd)
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Η Ελλάδα θέλει αυτοκίνητα με μακρύ κιβώτιο...Όχι, όλες οι διαδρομές εδώ γίνονται με χαμηλές ταχύτητες και το κοντό κιβώτιο βολεύει.
Τα τελευταία χρόνια έχουν φτιάξει αυτοκινητόδρομους όπου μπορείς να ταξιδεύεις συνέχεια με μακριά σχέση χωρίς να κατεβάζεις. -
Καλησπέρα,Νέα δοκιμαστική μέτρηση χωρίς φουλάρισμα σήμερα, με τις παρακάτω ενδείξεις:
Διανυθέντα χιλιόμετρα 339,6 - Υπόλοιπα χιλιόμετρα 857 : ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ = 1196
Μέση κατανάλωση καυσίμου = 5,6 λ/100ΚΜ
Μέση Ωριαία Ταχύτητα = 65,6ΚΜ/Ω
Συνθήκες κίνησης: 35% Πόλη - 45% Αυτ/δρομος - 20% Επαρχιακός
ΥΓ: Βαράτε ελεύθερα....
Καλησπέρα,
Ζητώ συγνώμη από τους συμφορουμίστες αλλά υπάρχει νεότερο update στις παραπάνω μετρήσεις.
Νεότερη μέτρηση-ένδειξη έδειξε πως ενώ αυτές της Μ.Ω.Τ & της κατανάλωσης παραμένουν ίδιες, υπάρχει αλλαγή στο σύνολο των χιλιομέτρων με 1 ρεζερβουάρ, από 1196ΚΜ σε.........
1209ΚΜ
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Η Ελλάδα θέλει αυτοκίνητα με μακρύ κιβώτιο...
Όχι, όλες οι διαδρομές εδώ γίνονται με χαμηλές ταχύτητες και το κοντό κιβώτιο βολεύει.
Τα τελευταία χρόνια έχουν φτιάξει αυτοκινητόδρομους όπου μπορείς να ταξιδεύεις συνέχεια με μακριά σχέση χωρίς να κατεβάζεις.Δεν έγραψες ολόκληρη την πρόταση... Μακρύ κιβώτιο + ροπάτο κινητήρα για να καλύπτει τα κενά. Αν τα έχεις αυτά οπουδήποτε (ακόμα και σε στροφές ή σκαμπανεβάσματα) είσαι οικονομικός. Αν ο κινητήρας δεν έχει ροπή (όπως στην πλειοψηφία των περιπτώσεων των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα), τότε θέλεις κοντό κιβώτιο...
-
Δεν είναι θέμα ροπής αλλά ταχύτητας. Για παράδειγμα η Χαλκιδική, αν εξαιρέσεις το καινούριο κομμάτι του δρόμου, μέσα στα πόδια ένα μακρύ κιβώτιο είναι άχρηστο. Επίσης, όπου και να πας χωρίς να χρησιμοποιήσεις την Εγνατία, δεν χρειάζεσαι μακρύ κιβώτιο - οι ταχύτητες είναι χαμηλές.
-
ειναι αυτο που ειπε ο φιλος παραπανω...
μακρυ κιβωτιο και ροπατος κινητηρας.
το καταλαβα για τα καλα με το ντιζελ και την (αρκετα)μακρυα πέμπτη του...εκτος Ε.Ο. παντα 4η
επισης στο προσφατο ταξιδι μου στο εξωτερικο, παρατηρησα οτι σε χωρες με χαμηλα ορια (εως100-110)ειχα μεγαλυτερη οικονομια με 4η
-
Κατανάλωση στο on board 5.7 λίτρα και στην αντλία 5.44 λίτρα στα 100.
Μικτή κίνηση στη πόλη χωρίς κλιματισμό πλην των τελευταίων 100 χιλιομέτρων.
HONDA CIVIC IMA
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
ειναι αυτο που ειπε ο φιλος παραπανω...μακρυ κιβωτιο και ροπατος κινητηρας.
το καταλαβα για τα καλα με το ντιζελ και την (αρκετα)μακρυα πέμπτη του...εκτος Ε.Ο. παντα 4η
επισης στο προσφατο ταξιδι μου στο εξωτερικο, παρατηρησα οτι σε χωρες με χαμηλα ορια (εως100-110)ειχα μεγαλυτερη οικονομια με 4η
Γιατί λογικά δούλευε στο ωφέλιμο κομμάτι το μοτέρ με 4η
Puntolord η BMW έχει φίλτρο σωματιδίων? -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
ειναι αυτο που ειπε ο φιλος παραπανω...
μακρυ κιβωτιο και ροπατος κινητηρας.
Puntolord η BMW έχει φίλτρο σωματιδίων?nai, εκει στα 100 περιπου, με 5η ειμαι οριακα στις 2000στροφες, ενω με 4η πλησιαζω τις 2500, οποτε αν βαλεις και το φορτωμα, παει πιο ανετα .
την καλυτερη καταναλωση την πετυχα στη διαδρομη Αίγιο Πατρα, λιγο πανω απο 5λιτ/100, και ποτε δεν εβαλα 5η...
πρεπει να το εχω γραψει εδω παλαιοτερα... -
Προφανώς έχει σχέση με το πού εμφανίζει τη μέγιστη ροπή.
Το θέμα είναι σε αμάξια που έχουν μέγιστο σε ψηλές στροφές (πχ το δικό μου είναι στις 4.000rpm) μέσα στην πόλη πώς οδηγάς. Με μια ταχύτητα πάνω, ή όχι
Ίσως πρέπει να δοκιμάσω να το οδηγώ σε πιο ψηλές στροφές μες στην πόλη τελικά -
Trip computer δεν έχει το Avensis? Βοηθάει πολύ τόσο η μέση όσο και η στιγμιαία για να δείς τι γίνεται ακόμα και το πρωτόγονο λαμπάκι Economy που είχε η Corolla μας και νομίζω έχουν ακόμα τα Toyota μπορεί να βοηθήσει.
Σε test drive της νέας Corolla θυμάμαι οτι το λαμπάκι που ζητάει ανέβασμα ταχύτητας για οικονομία άναβε γύρω στις 3000 στροφές. -
Δεν έχει τέτοιες φλωριές το εργαλείο, ποιο αγωνιστικό έχει άλλωστε
-
Ούτε λαμπάκι economy OMG!
-
Hardcore καταστάσεις
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
ειναι αυτο που ειπε ο φιλος παραπανω...μακρυ κιβωτιο και ροπατος κινητηρας.
το καταλαβα για τα καλα με το ντιζελ και την (αρκετα)μακρυα πέμπτη του...Αυτό ακριβώς εννοούσα!
-
Με την νέα μου μοτοσυκλέτα
http://www.spritmonitor.de/en/detail/335331.html
στο 36 ώρο
... οδηγώντας σβέλτα και οικονομικά ταυτόχρονα (την 2η μέρα).
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
......
Puntolord η BMW έχει φίλτρο σωματιδίων?Xμ, καλή ερώτηση......δεν είμαι σίγουρος αλλά θα μάθω έως το απόγευμα.....γιατί ρωτάς?? Παίζει ρόλο στην κατανάλωση???
Έρευνα Κατανάλωσης