-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
H κατανάλωση που έχεις στο spitmonitor είναι κυρίως σε πόλη?
Οχι, τα περισσοτερα χιλιομετρα τα κανω σε αυτοκινητοδρομο/περιφεριακη. Καθημερινα βεβαια κανω και 5-10χλμ εντος πολης αναλογως των περιστασεων. Θα ελεγα οτι κανω μικτη χρηση λοιπον, αλλα οπως ειναι λογικο οταν βγεις στον αυτοκινητοδρομο θα κανεις πολλα περισσοτερα χιλιομετρα με μικρη καταναλωση.
@ Neos πολυ περιεργο αυτο
ΥΓ. Η διαδρομη ηταν Θεσσαλονικη-Κατερινη.
Τελικά λάθος έκανα, με 5η είναι 3000 και 120χλμ Με 6η βγαίνει 2.500 τα 120
-
Για δυνατούς λύτες
Από που προέρχεται η κατανάλωση που βλέπετε:
Α) από οδήγηση σε πίστα.
Β) με φουλ μποτιλιάρισμα από ατύχημα στην Κηφισίας.
Γ) από χαλασμένο trip computer.
Δ) από τελικές για ώρα.
Ε) από μισάωρο test drive στο εξουσιοδοτημένο για ένα 'τσεκάρισμα'.Η συμβουλή της ημέρας: να πηγαίνετε φουλαρισμένο το αυτοκίνητο στα εξουσιοδοτημένα. Μην τους αφήσει πουθενά! Εγώ το είχα στα 3/4 !
-
ποια βλάβη ... ήθελαν να τσεκάρουν, αν διόρθωσαν ?
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
ποια βλάβη ... ήθελαν να τσεκάρουν, αν διόρθωσαν ?ακουγόταν ενα 'τσικ τσίκ' μεταξύ 280 και 290 χλμ/ώρα
.
.
.
. -
το ειχα κι εγω αυτό το πρόβλημα και πηρα ψηφιακό ρολόι.
-
-
Η κεραία του ραδιοφώνου που χτυπάει από τα πολλά χιλιόμετρα είναι μην ανχώνεστε!!
-
Μπα, στα 280 ο Χάρος είναι, που σου χτυπάει το τζάμι (σύμφωνα με το γνωστό ανέκδοτο)
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Μπα, στα 280 ο Χάρος είναι, που σου χτυπάει το τζάμι (σύμφωνα με το γνωστό ανέκδοτο)εκεί το πήγαινα κι εγώ
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Μπα, στα 280 ο Χάρος είναι, που σου χτυπάει το τζάμι (σύμφωνα με το γνωστό ανέκδοτο)
εκεί το πήγαινα κι εγώ
-
Καιρό έχω να γράψω...
Mercedes Benz W202 C250D (εμβολοφόρα αντλία Bosch) 113ps του 1998 απενεργοποιημένη EGR. Το πήρα σχεδόν άδειο το Σάββατο μέσα στο λαμπάκι το βελάκι. Γέμισα με 52ευρώ 57,84λίτρα diesel. Έκανα 800χλμ και έχει λίγο παραπάνω από όσο όταν το πήρα. Το πήγαινα με 3000-3200στροφές και είχε 120-130κοντεράτα (115-125πραγματικά GPS)
Διαδρομές
Θεσσαλονίκη - Νέα Ποτίδαια - Θεσσαλονίκη 130χλμ
Θεσσαλονίκη - Εξοχή - Ξάνθη - Αλεξανδρούπολη - Εξοχή - Θεσσαλονίκη 670χλμΕίναι περίπου 7,3λίτρα για κάθε 100χλμ.
Θα ήθελα να δω αν φτιάξω και την EGR αν μπορεί να πέσει και άλλο. -
panda replaced with ??? ......
-
Hyundai i30
Τελική μέση κατανάλωση 7.3λ/100. Πάτερ με λαμβάνεις? -
Πλεύσεις ανά λεπτό;
-
Πολύ καλό νούμερο για πολύ χάλι αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Hyundai i30
Τελική μέση κατανάλωση 7.3λ/100. Πάτερ με λαμβάνεις?Slow the eggs...
Ο πάτερ πετυχαίνει αυτά τα νούμερα με το κοντράμαξο...
Με το 206 γέμισα σήμερα το πρωί. 623,5 χλμ και ΔΕΝ είχε ανάψει το λαμπάκι. Κατανάλωση που έβγαλε το κομπιοτεράκι 6,85...
-
Ναι αλλα δεν ξέρεις τις συνθήκες χρήσης.Ρωτα και τον pater...
-
Λοιπόν, έπειτα από περίπου 12.000km με το αμαξάκι μου (A3 Sportback 1.8ΤFSI Stronic), έχουμε και λέμε:
-H μέση κατανάλωση είναι 10,5lt/100km και το μέσο κόστος είναι 12,44€/100km (αν το ανάγουμε σε κόστος της βενζίνης που βάζω ανά 100km αν και δεν είναι αντιπροσωπευτικό το νούμερο αφού τουλάχιστον τα μισά από τα γεμίσματα έχουν γίνει την περίοδο που η τιμή της 100στάρας βενζίνης είχε πάει στα ουράνια!).-Μέσα στην πόλη η κατανάλωση κυμαίνεται ανάμεσα στα 10,5 και 11,5lt/100km, ανάλογα με την κίνηση που θα συναντήσω. Τώρα τελευταία έχω γίνει αρκετά ανυπόμονος με αποτέλεσμα οι καταναλώσεις να έχουν ανέβει γύρω στο 13 με 15lt/100km.
-Στις Εθνικές οδούς η μέση κατανάλωση είναι 8-9lt/100km (με ταχύτητες γύρω στα 120 με 140km/h), ενώ με προσεκτικό γκάζι μπορώ να δω σχετικά άνετα 7,5lt/100km (από γέμισμα σε γέμισμα πάντα).Η μικρότερη κατανάλωση που έχω δει μετά από γέμισμα (και ταξίδι 424km) είναι 7,45lt/100km. Με αρκετή χρήση του cruise control η κατανάλωση ίσως έπεφτε στο 7 και ίσως και στο 'μαγικό' 6,9 (να γράψει 6 μπροστά ), όμως μετά μάλλον θα με έπαιρνε ο ύπνος στο τιμόνι από την πολύ smooth/παππουδίστικη οδήγηση. Ανεβάζοντας ρυθμούς (με ταχύτητες 160-170-180km/h ) η κατανάλωση ανεβαίνει στα 9,5 με 9,8 lt/100km ενώ 1 φορά έχω δει και 10,1lt/100km όπου πραγματικά πήγαινα μόνιμα με +70km/h άνω από το όριο . (ναι-ναι...ντρέπομαι που το λέω...είμαι αδιόρθωτος κοντράκιας )
-Στους επαρχιακούς δρόμους η κατανάλωση κυμαίνεται επίσης γύρω στα 8lt/100km (και ίσως και λίγο παρακάτω ).
Τα λάστιχα που φοράει το αμάξι πάνω είναι 225/40/R18.Όσο για το βάρος, δεν το έχω μετρήσει ποτέ...Ό,τι γράφουν οι κατάλογοι (αν και σίγουρα είναι αρκετά παραπάνω kg )
Προσωπικά μου φαίνεται ότι καίει φυσιολογικά (για να μην πω λιγότερο από όσο περίμενα) για τη δύναμη του κινητήρα και την χρήση που του κάνω (η οποία δεν είναι πάντα νορμάλ )
ΥΓ:Γεμίζω πάντα το ρεζερβουάρ, όταν φτάσει η βελόνα το 1/2 και γι'αυτό μιλάω για (κατά μέσο όρο) γέμισμα (και καταναλώσεις) μετά από 300-350km.
YΓ2:Ξέχασα να γράψω ότι βάζω πάντα 100στάρα βενζίνη, εκτός από 1 φορά που έβαλα 95 bp για να δω αν υπάρχει διαφορά στην επιτάχυνση και γενικότερα στη λειτουργία του μοτέρ. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
YΓ2:Ξέχασα να γράψω ότι βάζω πάντα 100στάρα βενζίνη, εκτός από 1 φορά που έβαλα 95 bp για να δω αν υπάρχει διαφορά στην επιτάχυνση και γενικότερα στη λειτουργία του μοτέρ.
υπήρξε?
-
Ο χρήστης stred έγραψε:
YΓ2:Ξέχασα να γράψω ότι βάζω πάντα 100στάρα βενζίνη, εκτός από 1 φορά που έβαλα 95 bp για να δω αν υπάρχει διαφορά στην επιτάχυνση και γενικότερα στη λειτουργία του μοτέρ.
υπήρξε?
Το γέμισμα έγινε με σχεδόν άδειο τεπόζιτο και γέμισα μέχρι πάνω-πάνω 95άρα.Δεν ξέρω αν πρόλαβε να πάρει τις ρυθμίσεις η ΕCU με ένα γέμισμα (που δε νομίζω να μην τις πήρε μετά από 400km )
Να σου πω την αλήθεια, εγώ δεν κατάλαβα καμία απολύτως διαφορά όσο αναφορά την απόδοση...Εμένα το ίδιο γρήγορα μου φάνηκε ότι επιτάχυνε στις ενδιάμεσες επιταχύνσεις ή ότι 'άρπαγε' από χαμηλά ή ότι έβγαλε πάλι αβίαστα 180-190 στο κοντέρ .
Πρόσεξα όμως μικρή αύξηση κατανάλωσης. (περίπου 0,6-0,7lt/100km) αλλά επειδή έγινε σε ένα γέμισμα αυτή η μικρή διαφορά μπορεί να οφείλεται και σε άλλους εξωγενείς παράγοντες (περισσότερη κίνηση στους δρόμους, περισσότερη 'ανυπομονησία' απο μέρους μου κτλ).Συνεχίζω να βάλω 100στάρα όχι τόσο λόγω κατανάλωσης (που στο κάτω-κάτω δεν δικαιολογεί την διαφορά τιμής και κατανάλωσης ώστε να πεις ότι μου έρχεται μία η άλλη 95άρα με 100στάρα), αλλά περισσότερο γιατί πιστεύω ότι κρατάει πιο καθαρό τον κινητήρα...δηλαδή για ψυχολογικούς λόγους.
Κάτι που πρόσεξα πρόσφατα είναι ότι με 100στάρα ΕΚΟ, το αμάξι μου γράφει περίπου 1lt/100km μικρότερη κατανάλωση σε ίδιες συνθήκες κίνησης (συγκεκριμένα στην εθνική).Είναι λέτε η ιδέα μου ή όντως συμπαθεί περισσότερο ο 1.8TFSI την Eko kinitron 100oct?
ΥΓ:Θα μου πεις εδώ έβαζα 100στάρα στο golf IV 1.4lt με τα...όσα τελοσπάντων άλογα έβγαζε... και δε θα βάζω στο Α3?
Έρευνα Κατανάλωσης